Länsi-Pohjan Keskussairaalan toimintojen säilyttämiseksi


Vieras

#26

21.05.2011 00:55

Veron maksajana vaadin että L-PKS palvelut ON pidettävä täällä ja myös parannuttava parempaan suuntaan, eikä laitella niitä rahoja muualle, on täällä niin paljon asukkaita että sairaalan palveluille on käyttäjiä ! Katainen jakakoon omiaansa rahoja eikä muiden...rahoja.
hibiscus

#27 Iki oma Sairaala

21.05.2011 19:56

Ensimmäiselle kirjoittajalle sanoisin, että Portugali ja Kreikka ovat kaukana LPKS:stä muutoin paitsi siinä merkityksessä, jos me ei niitä tueta, tapahtuu domino -ilmiö. Maailman talous menee niin laajoissa sfääreissä, että pitää katsoa kauas, että näkee lähelle. LPK-S:ssa eli vanhassa Kemin keskussairaalassa on tänä päivänä sellaista huippuosaamista, että meidän kannatta maksaa vaikka vähän enemmän veroja kuin menettää oma sairaala. Kun tarvitsemme erikoisosaamista muualta, mieluummin hakisin sitä OYS:sta kuin Lapin Keskussairaasta. Yliopistollisessa sairaalassa on taatusti enemmän osaamista kuin Lapin periferiassa.

Vieras

#28

22.05.2011 08:53

Koittais vaan nyt päättäjät tajuta, että ihmiset ei sairasta vähempää, jos sairaalan toimintaa supistetaan!
Ja jos sairaalan toimintaa alasajetaan, kärsii potilasturvallisuus... Ja liian myöhään tai huonosti hoidettu potilas tulee todella kalliiksi jatkohoitoineen ja kuntoutuksineen...

Vieras

#29

22.05.2011 10:53

Minkähän alan konsultti lienee, menis itse päivystykseen istumaan pienen lapsen kans 3 tunniksi niin näkis senkin puolen...

Vieras

#30

22.05.2011 12:27

Vieläkö pitäis heikentää,kun kuusituntia odottaa ja ei sittenkään saanut apua.

Vieras

#31

22.05.2011 14:19

Nyt on ajattelematon, ammattitaidoton ammattilainen tehnyt totaalisen virhearvioinnin tässä asiassa.

Vieras

#32

22.05.2011 15:07

Lappi ja kansa joka siellä asuu tarvitsee tosiaankin kaikki sen sairaanhoidon ja ne sairaalat jotka siellä ovat. Ei kannata olettaa että siitä olisi minkäänlaista taloudellista hyötya etta sairaita ihmisiä joudutaan kiikuttamaan tuntitolkulla naapuri kaupunkiin jonottamaan ensiapuun ja leikkauksiin puhumattakkaan tehohoidosta. Päinvastoin, siinä matkanvarrella ehtii potilas huonontua entistä enemmäm usein hyvinkin vakavin seurauksin. Vastustan jyrkästi Länsi-Pohjan Keskussairaalan toimintojen leikkaamista.
Terveisin Paula Wallin Tukholmasta, alkuperäinen Rovaniemeläinen.

Vieras

#33 Re: Sairaalat

24.05.2011 10:13

#1: Viitala - Sairaalat

Hoidathan adressin asiaan kuuluvalla tavalla eteenpäin "päättäjien" nähtäväksi ?

Nettisivuilla lojuessaan se menee täysin hukkaan.

 

VeronMaxajat

#34 Re: Työpaikka menee alta

24.05.2011 10:20

#25: L-PKS sairaanhoitaja - Työpaikka menee alta

Etelän päättäjillehän riittää että heillä itsellään on joka nurkalla sairaalat ja muut terveyshoidot.

"Ei lapissa asujille tarvi jättää tuhkiakaan pesään".

Näköjään näiden kravattinilkkejen näkemys on se, että Suomen pohjoisosat on saatava rikkaiden kesämökkialueiksi ja Venäläisille myyntiin.

Eiköhän ala kapinahenki heräämään alistetussa kansassa kohta puoliin, vaikka kaikkeen aina suostutaankin turhan nöyrästi ja "etelän herraa" peläten. Samoja kadun tallaajia ne on kun me muutkin ... kierompia, oman edun tavoittelijoita vain.

Helena

#35 Re: Re: Sairaalat

24.05.2011 23:34

#33: - Re: Sairaalat

#33: vastaus Helena Sartalta

Nyt sinulla on tullut väärinkäsitys. Viitala antoi ensimmäisen kommentin,mutt hän ei ole adressin alkuunpanija, vaan se olen minä Helena Sarta Kemistä. Anteeksi, kun en aikaisemmin huomannut kommenttiasi.

Vien adressin 20.kesäkuuta Kemin kaupungin hallituksen kokoukseen. Konsultin on tilannut Lapinliitto. Tähän liittoon kuuluu jäseniä kaikista kahdeksasta kunnasta, jotka ovat osallisena Länsi-Pohjan Keskussairaalaan.

Oli hyvä, kun kysyit asiaa. Nyt kaikki, jotka lukevat näitä kommentteja saavat tietää mihin nimet päätyvät.

Kiitos, kun allekirjoitit!!

Helena Sarta

#36 Re: Re: Sairaalat

25.05.2011 11:07

#33: - Re: Sairaalat

25.toukokuuta 2011

Annoin eilen virheellisen päivämäärän siitä, milloin vien adressin Kemin kaupungin hallituksen kokoukseen.

Tänään sain tietää, että on parempi viedä se jo 8.kesäkuuta olevaan kokoukseen.

Adressi ei missään tapauksessa jää roikkumaan nettiin, vaan menee Kemin päättäjille.


Vieras

#37

30.05.2011 09:08

ei missään tapauksessa länsi-pohjan keskussairaalan toimintoja tule lakkauttaa.

Vieras

#38

30.05.2011 09:16

miten voikin joku tuollaista älyttömyyttä keksiäkkään!?ehdottomasti on länsi-pohjan keskussairaalan toiminnot pysyttävä ennallaan. noustaan joukolla barrikaadeille tämän asian puolesta!

Vieras

#39

30.05.2011 13:41

Länsi-Pohjan sairaal pitää toimia , että avun saa läheltä. Hoito on ollut HYVÄÄ tarvittaessa

Vieras

#40

30.05.2011 14:12

Mistä v... nuo konsultit tietää mistään mitään,ois oikein kun se konsultti joutuis tänne hoidettavaksi,eikä esim.vois leikata täällä ja pitäisi kiikutta toiselle paikkakunnalle,eiköhän mieli muuttuisi.

Vieras

#41

30.05.2011 18:56

Lapin liitto ajaa vain omaa ja lapin keskussairaalan etuja. Mikä hiton oikeus niillä on puuttua meidän sairaalan asioihin? Palkataan me myös konsultti, joka haukkuu lapin keskussairaalaa!

Vieras

#42

30.05.2011 19:39

Aivan käsittämätöntä! Olen länskän radiologian osastolla töissä ja tiedän vähän näitä systeemejä.
Minkähänlainen konsultti tämä on mahtanu olla? Ei ainakaan mitään hajua sairaalamaailmasta, eikä toiminnoista.Otetaan esimerkki: potilaalla aivojen vuotoepäily päivystyaikana. Eli on tutkittava ja hoidettava tunnin sisällä.( ei onnistu, jos potilas pitää roudata rovaniemelle).
Toinen esimerkki ( jos synnytykset siirretään roihin, niinkuin joku valopää on suunnitellu): Poltot alkaa ja aviomies lähtee kuskaamaan hirveellä kiireellä lapin keskussairaalaan. No siellä sitten huomataan, jotta eihän synnytys ole vielä alkanutkaa. Miten toimitaan? jääkö äiti makaamaan moneksi päiväksi paikalliseen lasarettiin vai takaisin kemiin. Jatkuuko tämä edestakainen ramppaus? Muutenkin yli tunnin matka on erittäin riskialtista äidille ja lapselle.
Länsi-pohjan sairaanhoitopiirin alueella on kuitenkin liki 75 000 asukkaan väestöpohja. Suurempi kuin jos aatellaan väestömäärää rovaniemeltä ylöspäin. Suoraansanottuna olen ttodella vvihainen lapin liitolle ja heidän kätyreilleen!

Vieras

#43

30.05.2011 21:19

Pyytäkää Risikko pyöräileen tänne pohjoiseen ja miettimään välimatkojen pituutta ja miettimään, sitä kuinka kallista on matkustaa hoitoon, ja lopputuleman on, että vähävaraiset, lapsiperheet ja vanhukset jäävät kokonaan ilman hoitoa kun ei ole varaa matkustaa Ouluun tai Rovaniemelle, moni hoito vaatii useita kertoja käydä vastaanotoilla, kuten esim. syöpäsairaudet. !!!! Meidän maksamat verovarat suomen "hyvinvoinnin" käyttöön!!!(Hyvinvointivaltiosta ei enää voi puhua Suomen kohadlla).

Vieras

#44 Ei ymmärrä

30.05.2011 22:09

En voi ymmärtää miksi näin halutaan tehdä. Hätäisimmät tapaukset alkavat depsimään ambulansseihin matkalla toiseen sairaalaan. Kohta pitää synnyttääkin saunassa kun ei muuta ole.
adressin allekirjoittanut

#45 asiantunteva(ko) tämä konsultti...

30.05.2011 23:04

mua pisti mietityttään tuo samanen asia, kuten niin monta muutakin, siis se että sairaala on liian monipuolinen ja resursseja liikaa??? anteeksi mitä?? eikö sairaalassa kuulu näin ollakkin????
voisihan nuo päättäjät kokeilla miltä tuntuu matkustaa helsingistä vaikka turkuun, kun on päällä hengenahdistus, infarkti, valtavasti verta vuotava avohaava tai vastaava.. sanottais ettei oo tilaa hesan sairaalassa joten siirrytäämpäs hieman pidemmän matkan päähän, tuskin innostuisi ajatuksesta.. huomais ainaki ettei se matkan pituus ainakaan helpota asiaa..
täällä torniossa päivystys siirtynyt jo länskään iltapäivisin ja viikonloppuisin. mitäpäs teen kun pitäisikin lähteä pienen kipeän lapsen kanssa ajamaan ouluun tai roihin. tai läheistäni käyttämään sairaalassa jos sairaudessa tuleekin akuutisti pahenemisvaihe.. ei taatusti päättäjät suostuisi tällaiseen oman perheensä kohdalla, jos voisivat asiaan vaikuttaa.. miksi meidän siis pitäisi suostua??

Vieras

#46

31.05.2011 17:37

Koko Suomessa pitää tämä terveyspalveluiden alasajo loppua. Lisäksi alueelliset erot eivät saisi kasvaa enää suremmiksi. Terveyspalvelut ovat hinnaltaan ja saatavuudeltaan ihan toista luokkaa esimerkisi Englannissa ja Espanjassa, siellä köyhäkin saa palveluita ja pääsee lääkäriin. Kohta ei voi Suomi käyttää nimitystä hyvinvointivaltio. Meille syötetään sellaista valetta, että asiat ovat Suomessa hyvin. Verrattuna mihin? Somaliaan tai Keniaanko?
Nämä adressit vaan ei auta mitään, Tornion adressi ensihoidon ja sairaankuljetusten laadun säilyttämiseksi keräsi kolmisen tuhatta nimeä. Se ei tehnyt päättäjiin minkäänlaista vaikutusta.