Sijaissynnytys lailliseksi jälleen Suomessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Sijaissynnytys lailliseksi jälleen Suomessa.

Tomi

#1 Tomi

23.05.2011 21:38

Vakiovalinta
Sijaissynnyttämistä ajavat erityisen voimakkaasti homoseksuaalisten etujärjestöt. He eivät voi saada omia biologisia lapsia, joten he haluavat muiden biologiset lapset. Raja ei voi loogisesti jämähtää siihen että sallitaan sijaissynnyttäminen mutta ei pidemmälle "edistyneitä perhepoliittisia" toimenpiteitä. Sen sijaan on loogista ettei lakia muuteta laisinkaan. Se on moraalilain mukaista.
Eli en kannata, jos sitä ei voi rajata vain heteropareihin.
Haluamattaan kohduton

#2

26.05.2011 16:42

Mielestäni on todella väärin, että kokonaan varjoon on jäänyt se ihmisryhmä, jolle sijaissynnyttäjyys on ainut keino saada biologisesti oma lapsi.

Ihmiset, joilta syntyessään on puuttunut kohtu tai se on jouduttu poistamaan syystä tai toisesta. Ne parit, jotka haluavaisivat omilla sukusoluillaan saada oman jälkeläisen. Ainoana vaihtoehtona tällöin on saada ystävän tai muun läheisen apu; toimia sijaissynnyttäjänä parille. Tällä hetkellä laki estää sen. Onko se eettisesti oikein ja reilua?
j

#5

27.05.2011 22:20

Muumimukimenetelmä on keksitty
mari

#7 Etene.fi

03.08.2011 08:49

Tuolla etene.fi sivustolla kannattaa käydä antamassa oma mielipiteensä asiaan. Mitä enemmän asiaa tuodaan esille sitä paremmat mahdollisuudet lain hyväksymiseen on.
Auta lasta

#8 Elämä kaupan

03.08.2011 16:33

Tämä on kauppaa, jossa ihmiselämä on vaihdon väline. Sen sijaan adoptioden mahdollisuuksia tulisi helpottaa, sillä maailmassa on paljon kärsiviä lapsia, joilta puuttuvat sekä isä että äiti.
emma84

#9 Kiitos

14.08.2011 20:02

Suuri Kiitos kakille niille jotka ovat tajunneen asian tärkeyden ja käyneet allekirjoittamassa nimen listaan. Toivottavasti näitä tulee vielä lisää.
Kuka on oikeutettu ajattelemaan lapsen etua?

#10 Kiitos allekirjoittaneille

01.09.2012 16:14

Asia on todella tärkeä! Tässäkin vain pienestä määrästä tarvitsijoita kyseessä.

Joku ehdotti adoptioiden helpottamista. En jaksa uskoa, että adoptioita tullaan helpottamaan. Valitettavasti. Väliinputoajiksi adoptioprosessien tahallisessa vitkuttamisessa vuosikausien mittaisiksi jäävät juuri ne lapset, joiden tulisi saada koti ja, jotka hyötyisivät vanhempien saamisesta. Adoptioprosessissa mukana olleena yli 5 vuotta, tuntuu vuosien odotuttaminen kovin väärältä. Olen alkanut ymmärtää entistä paremmin näitä omatoimisia adoptoijia tai niitä, jotka turvautuvat sijaissynnyttäjään ulkomailla. Adoptioiden määrä on myös marginaalissa. Milloin aletaan steriloida niitä vanhempia, jotka saavat lapsia tuosta vaan, mutta eivät niistä välitä tai pahimmassa tapauksessa kaltoinkohtelevat lapsiaan, kuten viime aikoina on lehdistä jatkuvasti saanut lukea. Adoptio-prosessin pituutta jaksetaan aina perustella "lapsen edulla", mutta entä missä on näiden lasten etu, joiden vanhemmat lisääntyvät liiaksikin ja ovat täysin kykenemättömiä vanhemmuuteen? Näitä vanhempia hyysätään aivan liikaa, pitää yhdistää perheitä pakolla ja liian nopeasti ja lapsia palautella huostaanotoista.

Vieras

#11

02.07.2013 07:44

Tosi tarpeen koska lapsettomuutta paljon ja koskettaa monia.

Vieras

#12

26.08.2014 09:48

Suunnittelimme kihlattuni kanssa lapsen tekoa, kunnes sain kuulla lääkäriltä, etten pysty lasta saamaan. Tämä mursi minut ja kihlattuni täysin. Aloimme tutkiskella asioita ja suruksemme huomasimme, että adoptio prosessi saattaa kestää jopa kymmenen vuotta. Mielestäni on todella väärin, että sijaissynnytys on kielletty. Haluaisin antaa miehelleni lapsen ja perheen, josta molemmat olemme haaveilleet. Tunnen suurta pettymystä naisena, kun en voi kumppanilleni tätä tarjota. Tätä asiaa pitäisi jokaisen päätösvaltaisen ihmisen miettiä todella tarkkaan ja kaikilta kannoilta.
kahden äiti

#13 Tärkeä aihe!

06.09.2014 19:28

Tsemppiä kaikille joita sijaissynnytys auttaisi saamaan

lapsen ja perheen! 

On olemassa sairauksia, joiden takia ei pysty tulemaan raskaaksi (kuten PCO) tai

raskaana oleminen ei ole mahdollista sen vaarallisuuden takia; äidille tai vauvalle,  kuten PAH eli

keuhkoverenpainetauti.

Itse uskon ja toivon, että tämä laillistettaisiin Suomessa. Tiukoin ehdoin ja tarkasti  valvottuna

tämä on toteutettava. 

Jos sisarukseni esim. ei voisi saada lapsia,  niin tämänkaltaisen lain avulla olisin valmis 

synnyttämään hänelle lapsen. Se olisi suurin lahja mitä voi toiselle antaa <3


Vieras

#14 Re: Tärkeä aihe!

07.10.2014 19:13

#13: kahden äiti - Tärkeä aihe!  

 myös munuaisen vajaatoiminnassa raskaus on vaarallinen, eikä välttämättä edes onnistu t: 2 raskautta takana eikä vieläkään lasta ja elinsiirtojonossa ollaan...


Vieras

#15

01.01.2015 16:00

Mieluummin lapseton, kuin vuokrakohdulla lapsi. Laki toisi paljon muita ongelmia mukanaan. Monet väärinkäyttäisivät lakia, se olisi ihmiskauppaa monelle. Ehdoton ei kohdunvuokraukselle ja ei ainakaan oikeutta homoille ja lesboille, silloin lapsilta evättäisiin jo lähtökohtaisesti isä tai äiti.


Vieras

#16

22.04.2015 10:54

Asiaa koskee myös miestäni ja minua. Menetin kohtuni 30 vuotiaana ja haluaisimme mieheni kanssa ehdottomasti lapsia. Olemme erittäin lapsirakas pariskunta ja tätä Suomen sijaissynnytyskieltoa emme voi millään käsittää. Meille ainut mahdollisuus saada lapsia on kohdunvuokraus. Toivomme että asiaa etenee eduskunnassa mahdollisimman pian jotta myös meillä olisi mahdollisuus saada yhteisiä omia lapsia. ❤
Eräs Endotar

#17 Joillekin ainut keino saada lapsi

21.04.2016 17:35

Jospa tämän kohdunvuokraus-"jupakan" saisi ns. luvanvaraiseksi, jolloin täytyisi olla lääkärintodistus syystä /syistä, miksi ei itse pysty lasta saamaan. On paljon naisia, jotka sairastavat mm. endometrioosia, poistettu munajohtimia, kohtuja, ja käyttävät pakollista, jatkuvaa ehkäisyä taudin leviämisen hillitsemiseksi.. sellaiselle ihmiselle / parille tämä voi olla ainut keino saada se oma lapsi. Mielestäni näissä vuokra-kohtuasioissa voisi olla mukana myös asioihin perehtynyt juristi, joka valvoo tilannetta, ja että kaikki osapuolet ovat samalla sivulla asiassa, jottei kukaan muuta mieltään kesken kaiken.

hep

#18

23.09.2018 15:04

Kannatan adoption helpottamista. En kannata sijaisynnytyksen laillistamista.

Täällä maapallolla on ihan riittämiin lapsia ilman vanhempia ja huolenpitoa. Heistä pitää pitää parempaa huolta.


Vieras

#19 Re:

23.09.2018 15:06

#16: -  

Entäs, jos se vuokrattavan kohdun kantaja kuolee raskauden  tai synnytyksen aikana?

Sijaissynnyttäjien kannalla

#20 Kun sijaissynnytysjärjestely on Viimeinen oljenkorsi

30.12.2018 05:38

Osassa aiemmista viesteistä viitataan kintaalla oman lapsen saamiseen, ja ehdotetaan adoptiota, moraalisin yhteiskunnallisin perustein. Huomaan, että nämä sivustahuutelijat eivät varmasti omaa minkäänlaista kokemusta lapsettomuudesta ja siitä tuskasta, että voiko tässä koko elämässään ikinä saada omaa lasta. Itsellä takana 6v yrittämistä, 2 kohtuun myöhään kuollutta ja synnytettyä lasta. Syynä istukan toiminnan loppuminen ja syytä siihen ei tiedekään ole vielä löytänyt. Helppoa on muiden yrittää ulkoistaa vieraiden ihmisten henkilökohtaisia tragedioita yhteiskunnallisiin ongelmiin ja valjastaa näitä ihmisiä niiksi moraalisiksi vastuunkantajiksi maailman ongelmista. Asiat eivät vaan yhden ihmisen kokemusmaailmassa ole ihan näin yksinkertaisia, kuin millaisina ne ilmeisesti teille näyttäytyvät. Toivon sydämestäni, että sijaissynnyttäminen tulisi lailliseksi. Siihen asti pari viimeistä pakastettua hedelmöitettyä alkiota odottavat pakkasessa, koska enää en pysty henkisesti kolmatta lasta menettämään ja kuolleena synnyttämään. Samalla; ihanaa, että löytyy myös niitä ihmisiä, joille adoptio on vaihtoehto. Se onkin sitten ihan toinen keskustelu, ja pidettävä mielestäni erillisenä tästä keskustelusta.

Niin

#21 Re: Re:

19.06.2020 21:28

#19: - Re:  

Siinä olisi myös järjestetty sijaissynnyttäjälle turvalliset olosuhteet ja tutkimukset