Uratehtaan alasajon estäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Uratehtaan alasajon estäminen.


Vieras

#1

19.02.2016 14:57

Sain itse aikanaan mahtavaa tukea Uratehtaassa ja työllistyin 5kk työttömyyden jälkeen. Tärkeää jatkaa rahoitusta.

Vieras

#2

19.02.2016 15:16

Uratehtaan toiminta on erittäin tärkeää työttömyyden alkuvaiheessa. Silloin tarvitsee eniten apua työnhakudokumenttien kuntoon laittamisessa, piilotyöpaikkojen etsimisessä sekä vertaistukea työttömyyden osuessa omalle kohdalle. Jos heti työttömyyden alkuvaiheessa ei pääse kunnolla vauhtiin uuden työn etsimisessä, työttömyysaika helposti pitenee.

Vieras

#3

19.02.2016 15:24

Uratehtaan tarjoamaan toimintaan osallistuminen auttoi vuonna 2013 merkittävällä - ellei jopa ratkaisevalla - tavalla pääsyäni 2 vuoden työttömyydestä takaisin työelämään. Eniten hyötyä oli työnhakutaitojen päivittämisestä sekä ylipäätään positiivisen suhtautumisen ja itseluottamuksen saamisesta työnhakutilanteisiin. Merkittävä positiivinen asia oli myös vuorovaikutus monen eri taustan omaavan ja monelta eri alalta olevan osaajan kanssa. Pitkäaikainen mutta varsin yksipuoliseksi jumittunut käsitykseni työelämästä sai vuorovaikutuksen myötä kunnon päivityksen.

Vieras

#4

19.02.2016 16:11

Sain ehkä Uratehtaan avulla 1½ vuoden työttömyyden jälkeen kahden kuukauden työsopimuksen. No parempi sekin kuin ei mitään näinä aikoina.

 

 


Vieras

#5

19.02.2016 16:26

Miksi työnhakua pitäisi vaikeuttaa?
Eikö kaikki mahdollinen pitäisi tehdä työttömyyden taklaamiseksi?

Vieras

#6

19.02.2016 16:36

Sain Uratehtaan kursseilta merkittävää apua CV:n ja hakemusten teossa, Linkedin käytössä jne. Parhaan hyödyn tästä saa heti työttömyyden alussa. Ei se työttömyys odottamalla parane!

Vieras

#7

19.02.2016 17:00

Koen että tuki on tärkeintä heti työttömyyden alussa. Itse sain paljon tukea ja hyötyä koulutuksista juuri ensimmäisenä työttömyysvuotenani 2015. Koulutukset mielestäni erittäin tasokkaita.

Vieras

#8

19.02.2016 17:12

Kaikkein parhaiten työllistyy irtisanomisen aikoihin. Silloin pitää saada työnhakutaidot äkkiä päivitettyä. Mikäli odotetaan vuoden työttömänä oloa, Suomi saa runsaasti lisää pitkäaikaistyöttömiä. Ainakaan Tampereen työkkäristä ei ollut mitään apua. Sieltä soitettiin ja sanottiin, että ymmärräthän sinä, että emme me sinua voi työnhaussa auttaa. Ja tämä kyllä piti paikkansa. Uratehtaan kurssien avulla työnhakutaidot laitettiin kuntoon ja vakituinen työpaikka löytyi.

Vieras

#9

19.02.2016 19:08

Miksi odottaa vuosi, jotta voisi kouluttautumalla parantaa työllistymismahdollisuuksiaan? Aina ei jaksa ymmärtää näitä työvoimapoliittisia päätöksiä.

Vieras

#10

19.02.2016 19:18

Akateeminen työttömyys on räjähtänyt käsiin, ja tilanne Pirkanmaalla on erittäin huono. Uratehtaan nopea, monelta suunnalta yhtä aikaa asiaan paneutuva lähestymistapa on tehokas, inhimillinen, motivoiva ja näyttöön perustuvasti tehokas työllisyyden edistäjänä. On sulaa hulluutta alasajaa toimiva konsepi etenkin tilanteessa, jossa vastaavia ei liiaksi ole.
Kateus vie kaiken

#11 Kyllä ne tietää tarkaan mitä ne tekee...

19.02.2016 19:32

Eiköhän TE-keskuksessa hyvin ymmäretä mitä uusi linjaus aiheuttaa, ei sielläkään tyhmiä olla.

Helppo ja siisti tapa päästä eroon kilpailevasta organisaatiosta, jota kaikki kehuu ja samalla mollaa TE-toimistoa.

Toiminta voidaan lakkauttaa puolen vuoden kuluttua kun ei ole tarpeeksi osallisujia.

 

 

YxJoukostaSakenevasta

#12

19.02.2016 20:05

Itse en ole henkilökohtaisesti kaivannut Uratehtaan tarjoamia peruspalveluita, vaikka aikoinaan ko. projektiin kirjauduinkin. On toki kliffaa, että edes tällaiset projektit työllistävät muutamia niitä pyörittäviä ihmisiä. Mutta liiaksi nämä työllistämisprojektit muotoutuvat työttömien keskinäisten keskusteluiden kerhoiksi, KUN työttömänä olevien pitäisi päästä keskustelemaan TÖISSÄ OLEVIEN kerhoihin. Toki tietyssä vaiheessa vertaistuki voi olla ja on tarpeen, mutta liiaksi näissä projekteissa pyöritään omassa pienessä kivassa kerhossa, KUN niitä pyörittämässä pitäisi olla kovan-tason-henkilöitä, jotka lähes häikäilemättömästi värväävät ja pakottavat työllistämiskykyisiä yrityksiä, organisaatioita yms. tilaisuuksiin ja tilanteisiin, joissa työttömät pääsevät kuvaannollisesti ns. uimaan ko. tahojen liiveihin. Kaivaen piilotyöpaikat esille. Jotakin AIVAN UUSIA TOIMINTAMALLEJA pitää löytää! Julkisuudessa höpötetään valtaisasta määrästä piilotyöpaikkoja, mutta silti ne edelleen näissäkin projekteissa pysyvät piilossa, koska projektit pyörivät liian löysästi. Veltosti. Sellaista peruskivaa perusmeininkiä... Sori vaan. Stubbia osin lainaten...


Vieras

#13

19.02.2016 21:21

Uratehdas tekee tärkeää työtä työttömyyden ehkäisemiseksi. Tällaista toimintaa ei voi eikä saa rajoittaa ja hankaloittaa vaan pikemminkin edistää ja laajentaa. Annetaan kaikki tukemme uratehtaan toiminnan jatkumiselle entiseen tapaan

Vieras

#14

19.02.2016 22:00

Itse koin Uratehtaan koulutukset todella hyödyllisiksi ja tuntui, että niistä oli AIDOSTI apua työnhakutilanteessa (toisin kuin minkään muun tahon koulutukset, joita ei ollut edes nimeksikään). Kiitos hyvien ja monipuolisten vinkkien, löysin itseni työvoimakoulutuksesta itse hankkimastani paikasta alle 3kk työttömäksi joutumisesta. Tämä johtaa mitä luultavimmin vakituiseen työsuhteeseen.


Vieras

#15

20.02.2016 06:00

Uratehtaan järjestämät koulutukset olivat merkittävänä apuna löytämään uuden työpaikan.

Vieras

#16

20.02.2016 09:36

Korkeasti koulutetuille ei ole riittävästi tule TE-keskuksilla. Niiden asiantuntemus esimerkiksi ammattialoista tai uramahdollisuuksista on riittämätöntä. Olen kokeillut. On myös ymmärrettävä se tosiasia, että kahdenkymmenen vuoden kokemus ja korkean tason osaaminen riittää kyllä omaehtoiseen tiedonhakuun työkkärin sivuilta. Sen lisäksi tällaisten osaajien paikkoja ei juuri tarjota TE-toimiston kautta. Tässä Uratehdas auttaa merkittävästi. Sitä kautta tapahtuu sellaista verkostoitumista ja sellaisia kohtaamisia, joita TE-toimisto ei pysty tarjoamaan. Lisäksi vertaistuki ja palvelujen kohdentaminen ovat mahdolisia, kun kohderyhmä on varsin homogeeninen. Uratehtaan tapahtumissa olen voimaantunut, motivoitunut ja saanut uskoa itseeni. TE-toimiston tapahtumassa istuin kahden alkoholilta haisevan hlön välissä kuuntelemassa pasiivisena asiaa, jonka jo olin toimiston webbisivuilta lukenut.

Vieras

#17 Pitkäaikaistyöttömän leima ei auta työllistymistä

20.02.2016 19:01

Samalla kun kaikki tahot,  myös TE-keskus, toitottaa, että työttömyyden alkuvaiheessa on ratkaisevan tärkeää aloittaa tehokas työnhaku, niin palveluita keskitetään entistä enemmän pitkäaikaistyöttömille. Tyhmempikin huomaa, että näin hoidetaan oireita ei syitä, kun panostamalla nopeaan työllistymiseen pitkäaikaistyöttömien suhteelliset määrät vähenesivät eikä heidän palveluihinsa tarvittaisi nykyisenlaista panostusta.

Jos/kun (osa-)syynä se, että kunta joutuu pitkäaikaistyöttömien kustannuksista korvaamaan osan, kun lyhytaikaisemmat hoitaa valtio muistuttaisin, että veronmaksajat ne molemmat kustantaa. Ja toisaalta "oire-syy"-logiikka toimii tästä huolimatta.

Hallintolähtöisestä asiakaslähtöiseksi

#18 TE-toimisto vs Uratehdas

21.02.2016 08:42

Uratehtaan tulokset ovat olleet hyviä. Mukana olleet ovat olleet toimintaan tyytyväisiä.

Pirkanmaan TE-toimiston toimintaan ei ole oltu tyytyväisiä. Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi kesäkuussa 2015 TE-toimistojen palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset. Pirkanmaan TE-toimisto oli huonoin TE-toimisto tutkimuksen kaikilla osa-alueilla (henkilöasiakkaat). Osa-alueita olivat asioinnin helppous, palvelun asiantuntevuus, palvelun ystävällisyys, asian käsittelyn nopeus, palvelun hyödyllisyys ja kokonaistyytyväisyys.

Kyselyyn vastasivat juuri työttömäksi jääneet, eli ne jotka on suljettu Uratehtaan toiminnan ulkopuolelle.

Työ- ja elinkeinoministeriön palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset tulokset: https://www.tem.fi/files/43375/TEMjul_44_2015_web_22062015.pdf

Tietääkseni Pirkanmaan TE-toimisto ei ole perustellut Uratehtaan osallistujarajoitusta. Asiaan liittyviin kysymyksiin ei ole vastattu. Salamyhkäisyys tuntuu epäilyttävältä. Miksi asiassa ei voi toimia avoimesti?

 

 

 


Vieras

#19

21.02.2016 10:25

Verkostoituminen ja toisten vataavassa tilanteessa olevien tapaainen on tärkeintä heti tytöttomyyden alkaessa.Itse pääsin tykokeluun uratehtaalta saamani infon perusteella. Insinööripoikani joutui yllättäen työttömäksi. Kehotin heti Uratehtaalle. sieltä saamansa tiedon perusteella työttömyys jäi vain 4 kk:n pituiseksi. Ilman sitä tukea ja neuvoja hän voisi olla vieläkin työtön.

Vieras

#20 TE-toimisto vs Uratehdas

21.02.2016 14:22

#18: Hallintolähtöisestä asiakaslähtöiseksi - TE-toimisto vs Uratehdas 

 Uratehdas on hakenut Pirkanmaan TE-toimistolta TYPO-hankkeisiin myönnettävää avustusta vuodelle 2016.

http://toimistot.te-palvelut.fi/pirkanmaa/typo-hankkeet

Haun kriteerit on selkeästi kerrottu hakuohjeessa Hakuohje Pirkanmaa 2016, missä todetaan kohderyhmästä ja kriteereisrtä seuraavaa: 

Kohderyhmä
Avustusta voidaan myöntää hankkeille, joiden kohderyhminä ovat

-TE-toimistossa pitkään työttömänä olleet työnhakijat (väh. 12 tai 24 kuukautta työttömänä olleet)  '

-yli 300 päivältä työmarkkinatukea työttömyyden perusteella saaneet

-nuoret, joilla ei ole ammatillista koulutusta ja joilla on osaamisen kehittämisen ja ohjauksen tarve 

-heikossa työmarkkinatilanteessa olevat o maahanmuuttajat  o osatyökykyiset  o mielenterveyskuntoutujat  o lainrikkojataustaiset ja

-työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) asiakkaat.  

Rahoituksen linjaus on siis tiedetty hakemusta tehtäessä joten sen ei pitäisi olla yllätys. Otan tämän esille sen vuoksi että nyt keskustelussa ja kannanotoissa tätä näkökulmaa ei kukaan ole tuonut aktiivisti esiin.

Uratehdas ei ole tämän linjauksen kanssa ainoa toimintaansa uudelleen järjestelemään joutuva toimija.

Jarmo Rintamäki  


Vieras

#21

21.02.2016 15:06

Koska kaikki ulospotkitut eivät saa ns outplacement-pakettia, on Uratehtaan panos ja apu merkittävä monelle. Toimintaa pitää jatkaa ja tarjota kaikille.

Vieras

#22 Re: TE-toimisto vs Uratehdas

21.02.2016 16:03

#20: - TE-toimisto vs Uratehdas 

Jarmo Rintamäki, kiitos kun selvensit asiaa.

TE-toimistosta ei henkilöasiakas ole vastausta onnistunut saamaan. Avoimuuden puute ihmetyttää.

Osaako joku taho vastata MIKSI työttömien asemaa heikentävä linjaus on tehty ja onko linjausta tehtäessä ymmärretty mihin se johtaa? Rahaa ei säästy, mutta palvelu huononee. TE-toimisto ei vastaa asiaa koskeviin kysymyksiin. Jos tätä kautta tähänkin kysymykseen saisi vastauksen.


Vieras

#23

21.02.2016 20:59

Aivan käsittämätön päätös jolla ilmeisesti yritetään lisätä pitkäaikaista työttömyyttä!

Vieras

#24

22.02.2016 06:17

Ei voi ymmärtää että näinä vaikeina aikoina vaikeutetaan sellaisia hyviä juttuja jotka edesauttavat työttömien uudelleen työllistymistä. Haloo hei, missä logiikka! Kai nyt tuota TE:n linjausta voidaan muuttaa jos vaan halutaan -  että ihmisiä työllistyisi mahdollisimman paljon. Sen luulisi olevan yhteiskunnan etu.

Tämä osoittaa jälleen kerran suomalaisen byrokratian rehottamisen jossa ei tässäkään tapauksessa ole mitään järkeä maalaijärjellä ajateltuna... "meillä kun on tämä linjaus".... Hohhoijaa!! Ymmärrän kyllä että pitkäaikaistyöttömät, maahanmuuttajat jne. tarvistevat työllistymiseen apua mutta luulisi että nimenomaan juuri työttömäksi joutuneet olisivat juuri se porukka jonka nopea tukeminen edesauttaa edes joillekin nopean uudelleen työllistymisen ja näin ollen heistä ei tule niitä pitkää tukemista vailla olevia pitkäaikaistyöttömiä.

Uratehdas on tehnyt loistavaa työtä ja auttanut todella montaa henkilöä (ja heidän perheitään) joten onhan se ihan käsittämätöntä että toimintaa vaikeutetaan tai jopa ajetaan kokonaan alas.


Vieras

#25

22.02.2016 08:49

Sain Uratehtaalta pika-apua Uuden työn / Opiskelupaikan löytämiseksi. Pääsin Opiskelemaan 2,5 kk työttömyyden jälkeen.