Aidon Hietasaaren puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Aidon Hietasaaren puolesta.

TK

#1 Iso pyörä pyörii

14.06.2011 18:07

Kaupungit kummisedät ovat jo vedelleet kaapeleita saareen meren ali. Taitaapi olla isot suunnitelmat pöytälaatikossa.
Isä ja matkailija

#2 Huvipuisto vain Hietasaareen

15.06.2011 10:04

Matkailijat tuovat tullessaan mukavasti myyntituloja alueen yrittäjille ja täten epäsuorasti verotuloja kaupungille. Mielestäni Hietasaareen pitäisi mahd. nopealla aikataululla rakentaa a) Huvipuisto b) Tietomaan uudisrakennus c)Maauimala d) pieni golf-kenttä (9 reikää).. Lisäksi rannalle pitäisi pari kiinteää kioski/wc-rakennelmaa ihan hiekan läheisyyteen.

_Nallikari_ on alueemme matkailullinen helmi ja sitä tulee kehittää. Puutarhapalstat voidaan siirtää joko eri paikkaan laajan saaren alueella tai kokonaan eri kaupunginosaan. Kaupungissamme riittää kyllä maata myös juuresten ja vihannesten kasvattamiseen.

Kyllä verotuloille, EI krooniselle valittamiselle.
Matkalla minäkin

#3 Re: Huvipuisto vain Hietasaareen

15.06.2011 10:57

#2: Isä ja matkailija - Huvipuisto vain Hietasaareen

Hietasaari on kaupunkimme helmi ja sitä tulee kehittää. Kyllä. Sitä voidaan kuitenkin kehittää myös aivan muuhun suuntaan kuin mitä mainitset. Ehdotuksesi tarkoittaa sitä, että Hietasaari on asfaltilla, ja koko kaunis ja ainutlaatuinen, niin oululaisia kuin matkailijoita houkutteleva ympäristö menetetty. Ihanko oikeasti haluat laajoja parkkipaikka-alueita, jatkuvaa liikennettä ja ruuhkia sekä meteliä saaren täyteen? Huvipuisto voi sijaita missä vain – sitä varten ei tarvitse tuhota kaunista saarta Oulun parhaalla paikalla.

 

Kannattaa myös lukea hieman tarkemmin ja huomata, että adressin allekirjoittaneet eivät puolusta pelkkiä viljelypalstoja vaan koko Hietasaaren ainutlaatuista miljöötä, kulttuuriperintöä, luontoa, rauhaa ja kauneutta. Oululaiset ovat jo ideoimassa aivan toisenlaista Hietasaarta kuin mistä sinä unelmoit. Kyse ei ole valittamisesta vaan parempien vaihtoehtojen etsimisestä. Sitä kutsutaan kehitykseksi.

Kyllästynyt päättäjiin

#4

15.06.2011 14:11

Hietasaarta ja Nallikaria voidaan kehittää ilman meluavaa huvipuistoa. Jo pelkää pajukkojen perkkaus kaunistaa entisestään kaunista saarta. Huvipuisto sopisi hyvin vaikka Zeppelinin kupeeseen niin silloin liikennekkin sujuisi. Miksi tuhota kaunis luonto?
shl

#5

15.06.2011 15:11

Itselläni on viljelypalsta Hietasaaressa. Maatalon lapsena olen tottunut parempaan viljelymaahan, Hietasaaren palstat on pelkkää hiekkaa. Tervetuloa huvipuisto!
jemppa

#6 Re:

15.06.2011 16:19

#5: shl -

Maatalon lapsena varmaan osaatkin arvostaa sitä huvipuistoa, mutta meillä kaupunkilaisilla on intressejä oman elinympäristömme suhteen muutenkin kuin taloudellisen hydyntämisen näkökulmasta.


Vieras

#7 Re: Huvipuisto vain Hietasaareen

16.06.2011 13:58

#2: Isä ja matkailija - Huvipuisto vain Hietasaareen 

 Toppilansaaressa asuvana odotan aina suurella innolla kesää. Asuinpaikkana meille Hietasaaressa/Toppilansaaressa asuville varsinkin kesällä se on unelmapaikka, keskellä luontoa ja merta kaupungin reunamilla. Muille siellä vieraileville kaupunkilaisille ja turisteille se on ainutlaatuinen vihreä keidas sekä hengähdys- ja ulkoilupaikka meren rannalla. Mutta se toinen puoli.. Kesäisin pelkkä Nallikarin rannoille menevien ihmisten liikenne tukkii sekä pyörätiet että ajotiet. Ja ilman mitään ylimääräisiä tapahtumia! Tällaisia suunnitelmia saaren suhteen voivat esittää vain ne ihmiset, jotka eivät itse asu paikan päällä ja joilla ei ole mitään kokemusta tavallisen kesäpäivän liikennemääristä, puhumattakaan tällaisista suureellisista ja ideaalisista suunnitelmista. Sillan rakentaminenkaan ei auta asiaa niin paljon, että liikenne olisi täysin sujuvaa. Ajatus huvipuistosta yms. on upea, mutta paikka täysin väärä.  Järjetöntä olisi tuhota tällainen idyllinen ja ainutlaatuinen paikka kaupalliseen toimintaan, jota voi harjoittaa muuallakin. Miten esimerkiksi saataisiin tarvittaessa onnettomuuden sattuessa ihminen sairaalahoitoon kaiken näiden suunniteltujen tapahtumien ollessa yhtäaikaisesti toiminnassa ja teiden ollessa tukossa? Täytyisi vain toivoa, että Sepe olisi vielä silloinkin ilmassa.

 

skanssi

#8 Liikenneongelmat pahimpia

16.06.2011 14:49

Huvipuiston aiheuttamia liikenneongelmia ei pystytä mitenkään ratkaisemaan vaikka asukkaiden liikenne saataisiinkin uudelle sillalle vanhan jäädessä Nallikarin ja matkailijoiden käyttöön. Liikennesuunnittelu on tehty alun perin asuinalueelle, ei millekään 6000 päivittäisen vieraan turistirysälle. Jo nyt Toppilansaaren asukkaiden pelastusturvallisuus on vakavassa vaarassa koska öljyrekkoja kulkee ainoan ulospääsyn kautta ja koko saari on tapahtumien aikaan täynnä satojen autojen jonoja. Hietasaarentie pitäisi vähintäänkin leventää nelikaistaiseksi ja rakentaa kolmas silta Nuottasaaren suunnalta (mutta kuinka moni niin kaukaa saareen kiertäisi?)
luonnonrauhaan muuttanut

#9 Re: Re: Huvipuisto vain Hietasaareen

16.06.2011 17:27

#7: - Re: Huvipuisto vain Hietasaareen 

 Asiaa puhut, Vieras! Lisäksi vielä näkökantaasi jo aiemmin esille tullut luonnonrauha ja eletyn historian rikkoontuminen. Ruuhkakokemusta jo Möljän esitysten aikoihin kesäisin. Ne, kun tietää, niin voi suunnitella menonsa sen mukaan. Meidänkin valintaamme asuinpaikkana Toppilansaari, vaikutti sen historiallisuus ja monipuolinen luonnonläheisyys, jota ei samassa mittakaavassa Oulussa ole. Huvipuistolle on muitakin toimivampia alueita olemassa Oulussa ja sen lähietäisyydellä (Kuusamontien varsi, nelostien varsi jne...).

Vuokko Isaksson

#10 Hietasaari on arvokas

17.06.2011 15:58

Olen allekirjoittanut adressin Eilen luin voittaneen arkkitehtiehdotuksen perusteet ja kuulin ettei palstoja olla hävittämässä vaan siirtämässä parempaan paikkaan ja alueelle on suunnitteilla mahdollisesti myös siirtolapuutarhamökkejä - vasta maanantaina voittanut ehdotus on nähtävillä klo 14 Oulu10.

Vieras

#11 Hietasaareen ei tarvita huvipuistoa

18.06.2011 23:08

Hietasaareen ei yksinkertaisesti tarvita huvipuistoa, kun saari on jo täynnä monenlaisia virikkeitä ja harrastusmahdollisuuksia. Löytyy kylpylää, minigolfia, vauhtipuistoa, palloiluhallia, kesäteatteri, upea uimaranta ja ulkoilureitit, jne. Jos näiden olemassa olevien toimijoiden toimintaa hieman laajentaa ja niiden näkyvyyttä sekä opastusta tehostaa, niin tekemistä riittää varmasti niin paikallisille kuin turisteillekin.

Kysymys kuuluukin, missä viipyvät alueen palvelut, kuten kunnollinen kauppa, kirjasto, posti, asukastupa, koulut, päiväkodit, jne. koska kyseessä on virkistysalueen lisäksi myös merkittävä asuinalue. Olisi hyvä, jos alueen kehittämisessä myös muut kuin turistien ja kaupallisten toimijoiden tarpeet olisivat etusijalla.

Vieras

#12 Re: Hietasaareen ei tarvita huvipuistoa

19.06.2011 16:50

#11: - Hietasaareen ei tarvita huvipuistoa

"Kysymys kuuluukin, missä viipyvät alueen palvelut, kuten kunnollinen kauppa, kirjasto, posti, asukastupa, koulut, päiväkodit"

Ne odottavat että vuosia jatkunut sekoilu Möljän sillasta loppuisi viimeinkin ja pahasti myöhässä oleva välttämätön katuyhteys Satamatielle saadaan rakennettua. Ei kukaan kiinteistöalan ammattilainen uskalla investoida keskeneräiselle alueelle, jonka asukasmäärä ilman vastarannan apua ei riitä minkäänlaisille palveluille, ennen kuin sekopäiden vaatimukset nostosillasta olematonta vesiliikennettä varten ym. huuhaa on saatu lopullisesti haudattua. Jos saaren puolelle kaavoitettu kauppa olisi rakennettu asuntomessuille, se olisi nyt jo lopettanut toimintansa kannattamattomana. Kaupungin aikatauluihin alueen rakentamisessa taas ei kukaan asioita pitkään seurannut enään usko.

Seya

#13 Lehmistä peltilehmiin...

20.06.2011 15:27

Nyt on kysymys ainutkertaisen saarikokonaisuuden varjelemisesta enemmältä rakentamiselta ja peltilehmien liikenteeltä. Itse tunsin suurta surua kun Toppilansaari rakennettiin täyteen rumia taloja. Senkin alueen olisi voinut rakentaa kevyemmin puutalorakentamisella. Saarikokonaisuus ei kestä huvipuiston vaatimaa ja tuomaa liikennettä. Huvipuisto tulisi tehdä paikkaan, johon jo on tai johon on helposti tehtävissä ajoramppi liikenteen joustavan sujumisen takaamiseksi. Isoäitivainaani muisti kuinka hänen lapsuudessaan saareen vietiin lehmät kesälaitumelle veneillä, koska saksalaisten rakentamaa siltaa ei vielä ollut. Sukuni oululaiset juuret liittyvät merkittävästi saareen ja oman lapsuuteni muistot liittyvät saareen. Nallikaria ja saarikokonaisuutta voi kehittää monin eri tavoin ilman huvipuistoakin. Nallikari on surullisessa tilassa nyt verrattuna aikaisempiin vuosikymmeniin. Huvipuisto ei sitä tilannetta korjaa.
Kallio

#14 Voi teitä romantikkoja

20.06.2011 21:48

Alueen luonnossa vaan ei ole mitään ainutlaatuista. Vettynyt maa pajukkoineen kaipaisi kyllä maisema-arkkitehti-hortonomin huomiota. Onhan siellä sataman lähellä jotain harvinaisuuksia, mutta nekin ovat laivojen mukana tulleita tuliaisia eikä alueen alkuperäistä kasvistoa.

Minun mielestäni aluetta pitäisi ylipäätään kehittää, koska nykyisellään alue on aivan liian hyvällä paikalla ollakseen vain punkkien ja hyttysten valtakuntana.Tai muutaman alueen asukkaan koiran jätöspaikkana. Mielummin jonkinlainen idyllinen vapaa-ajan viettopaikka kaikille. Ei mikään urheilukeskus tai nuorison juopottelualue. Sellainen luonnollinen jatke Hupisaarille, kauppatorille ja Pikisaarelle.

Paikka voisi olla sopiva sekoitus Helsingin Seurasaarta, Töölönlahtea, Kaivopuistoa, Keskuspuistoa, Pitkäkoskea, Haagan Rodopuistoa, Kumpulan kasvitieteellistä puutarhaa, Viikin luonnonsuojelualuetta, Linnanmäkeä, Korkeasaarta... Jos joku ei usko että Helsinki olisi hyvä esikuva luontokaupungiksi, niin tässä muutama prosentti esimerkeistä.

http://www.hel.fi/hki/liv/fi/Ulkoilu/Helsingiss_/Seurasaari
http://www.luomus.fi/kumpula/puutarha/
http://www.gardenia-helsinki.fi/Viikinluonto/johdanto.htm
http://kantavierre.blogspot.com/2008/05/sinisen-huvilan-kahvila-kesiset.html
http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/Viheralueet?WCM_GLOBAL_CONTEXT=%2FHKR%2Ffi%2FViheralueet%2FPuistot%2FPuistot+alueittain%2FAlppiruusupuisto
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaivopuisto
http://www.hel2.fi/keskuspuisto/fin/1esittely/
http://www.linnanmaki.fi/
http://www.korkeasaari.fi/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pitk%C3%A4koski_%28Helsinki%29
http://www.pihlajasaari.net/saari.html

Tuossa alkuperäisessä tekstissä on hauska kohta... "luontoympäristöt uhkaavat hävitä rakennusten, teiden ja parkkipaikkojen alle" Alla hieman tosiasioita mittasuhteista, että asiat ei menis ihan pelkällä tunteella ;-)

Helsingin Lintsi on pinta-alaltaan 65.000 m2 (vaatimattomat 250x250 metriä) eli pienempi alue kuin nyt Toppilansalmen rannassa on tyhjää asfaltoitua aluetta autokoulujen harjoitusalueena ;-) Lintsille tosin on hyvät liikenneyhteydet, joista myös Oulu voisi ottaa mallia ihan yleisestikin.

Helsingin Korkeasaaressa käy reilut 500.000 kävijää kesässä eikä sielläkään ole saari täynnä autoja ja parkkipaikkoja. Eikä edes se viereinen saari Mustikkamaa, josta alueelle tullaan maitse.

Jos sinne kuitenkin tehdään huvipuisto tai vastaava. Ei kai kaikkia tarvitse ajattaa saaren asuinalueen läpi. Siinä on Toppilan puoli täynnä hyvää pysäköintimaata. Siellä on varmasti riittävästi saastunutta jätemaata jäljellä, johon ei saa asuintaloja rakentaa ;-)
Hienompi Hietasaari

#15 Re: Voi teitä romantikkoja

20.06.2011 23:16

#14: Kallio - Voi teitä romantikkoja

Hyvä kommentti - vastustavat argumentit toteavat saaren olevan kunnostuksen tarpeessa (nykyisten ulkoilu- ja huvipalveluiden taso on surkea, ajastaan jäänyt, ei missään tapauksessa nykypäivänä riittävä), mutta että ei oikein mikään saisi toisaalta muuttuakaan.

Toppilansaarilaiset, herätkää, asutte keskusta-alueella, ette perämetsissä, vaikka keskeneräinen alue siihen on ehkä tuudittanutkin. Koko kaupungilla ja vieraillamme tulee olla mahdollisuus nauttia Hietasaaresta. Iloitsisitte uuden käytön tuomasta kehityksestä - saatte lähellenne koko ryppään vapaa-ajanpalveluita ja muuta toimintaa - vastaavaa ei ole minkään muun alueen lähelle tulossa.

Marjaana
Vieras

#16 Ei huvipuistolle!

21.06.2011 10:16

Hietasaaren Ynnin (NMKY) pitämä kesäkoti on minun lapsuuteni kesämaisema. Siellä, Mustasaaren silloin puhtaissa vesissä  opin uimaan. Pate ja Hilkka Kaijasella oli samalla tontilla pieni kesämökki. Kesäkodilla vietettiin joka kesä musiikkijuhlia, joissa isäni Rauni Terämaa lauloi ja Pate Kaijanen säesti.
Mustansalmen hoidon laiminlyönti, seurakunnan hallussa (tietääkseni) olevan kesäkodin rappeutuminen (talossa on mm. värilasein koristeltu sali, jossa Aino Ackté on pitänyt konsertin) on mielestäni kultturi- ja ympäristörikos.
Nyt on koko Hietasaari vaarassa. Hietasaaren ainutlaatuinen kasvillisuus tuhoutumassa.
Caveant consules! Vielä ehditte estää rahanahneet
Hietasaaren tuhoamisaikeet!
Marjaana Martikainen s. Terämaa


Vieras

#17 Re: Re: Voi teitä romantikkoja

21.06.2011 12:59

#15: Hienompi Hietasaari - Re: Voi teitä romantikkoja 

 Niin, kaikilla on mahdollisuus nytkin nauttia Hietasaaresta, joka on kunnostuksen tarpeessa. Tiedoksi, että kaikille nykyisille asukkaillekaan ei tällä hetkellä ole osoitettu riittävästi pysäköintitiloja. Ja kaikkien näiden toimintojen, mukaan luettuna huvipuisto, tuominen saareen, paikallisten asukkaiden keskelle, johon johtaa vain yksi 2-kaistainen tie.. Onkohan muualla rakennettu vastaaviin olosuhteisiin paikallisasutuksen keskelle huvipuistoa??


Vieras

#18

21.06.2011 13:56

hietasaaren luonnon omaleimaisuutta tulee suejella ja vaalia- säilyttää tämä vihreä keidas Oululaisten omana ulkoilu ja liikunta mahdollisuutena!
Oulusta oon

#19 Palstaviljelijänä 10 vuotta

21.06.2011 16:24

Huvipuisto Hietasaareen! Suunnitelma vaikuttaa hölmöläisen hommalta tai vähintään aprillipilalta.
Perustelut mielipiteelleni:

Kesäisin Nallikarin liikenne on nykyselläänkin niin vilkasta, että palstalle ei tahdo päästä autojonon vuoksi. Mahdollisen huvipuistoliikenteen määrä huomioon ottaen tie jouduttaisiin leventämään tai tekemään saaren kiertävä "liikenneympyrä". Tämä tuhoaisi saaren virkistysarvon luontoarvojen osalta täysin. Tätäkö halutaan???

Huvipuiston ohjelman tarjonta olisi todennäköisesti suunnattu ensisijassa turisteihin. Kaikki palvelut tulisivat maksullisiksi. Kaupungin asukkaan käyttömahdollisuutta Hietasaaren osalta samalla supistettaisiin, tai se supistuisi automaattisesti,  muutoinkin kuin palstaviljelyn osalta. Kaupungin asukkaiden etu tulee mielestäni laittaa etusijalle- ei liikemiesten raha.

Yleensä nuo muotihankkeet tulee ja menee. Kerran tuhottu Hietasaari Jonkun Huvipuiston takia ei palaa entiselleen koskaan. Jos huvipuistoa joku tarttee, se tulee rakentaa liikenneväylien varteen, jossa ei tuhota arvokasta kulttuuriympäristöä. Kiiminkiin suunniteltiin Ideaparkkia, siihen paikkakin oli jo katsottu. Hanke jäi tosin idean asteelle. Vastaavan tyyppinen paikka on sopiva Huvipuistolle.

Toivottavasti jollakin päättäjällä punainen lamppu syttyy ja Hietasaareen suunniteltu hanke tyssätään välittömästi.


Vieras

#20

21.06.2011 17:12

Aivan uskomattoman pöljä hanke taas!

Vieras

#21

21.06.2011 17:12

-

Vieras

#22

22.06.2011 09:02

Oritkari ois sopiva paikka melupesälle!

Vieras

#23

22.06.2011 09:23

Hyvä homma tämä adressi.
Ensimmäistä kesää viljelen palstaa Hietasaaressa. Olen ollut järkyttynyt lehtitiedoista, joiden mukaan koko palstatouhu hävitettäisiin. Erityisesti suren niitten ihmisten puolesta, jotka ovat puuhastelleet ja saaneet voimansa ja ilonsa noista peltotilkuista jo vuosien ajan. Voi tätä rahan valtaa tässä maailmassa!!

Vieras

#24 Ei huvipuistolle

22.06.2011 12:08

Täysin typerä Kalevala-teema takaa että koko hanke floppaa muutamassa vuodessa ja kaatuu kaupungin maksettavaksi. Liikennettä ja pysäköintiä ei saada mitenkään toimivaksi sillä jo nyt saari on täynnä tapahtumien aikana. Perinteisen huvipuiston voisi rakentaa jonnekin Kiiminkiin valmiiden kulkuyhteyksien viereen ei tänne keskelle kaupunkia pussinperälle ja asutusalueen viereen. Hietasaari on säilytettävä puistomaisena viheralueena.
Asukas

#25 Hiljaisen Hietasaaren puolesta

22.06.2011 22:06

Oulun kaupungin tulee tehdä valinta- jatketaanko Toppilansaaren ja ympäristön kehittämistä viihtyisinä virkistys- ja asuinalueina- vai uhrataanko ne sirkushuveille sijoittamalla Hietasaareen huvipuistoa, vauhtipuistoa, tanssikeskusta, crossirataa ym. melua tuottavia toimintoja kuten asemakaavan pohjaksi valitussa kilpailuehdotuksessa oli esitetty? Vaikka saarten yhteiskäyttö voitaisiin liikenteellisesti ratkaista, niin melun leviäminen tässä veden ympäröimässä maastossa on vaikeampi ongelma.  Jo nyt asukkaat joutuvat osallistumaan tahtomattaan Hietasaaren ulkoilmabileisiin ja -tapahtumiin. Melusaasteesta on tulossa lähes ympärivuorokautista ja  -vuotista?