Vetoomus Päihdepalvelujen säilyttämisestä A-Klinikalla Kotkassa

kysynpähän vaan

#51 Re: pelottaa tulevaisuus!

09.03.2016 15:44

#50: mamma - pelottaa tulevaisuus! 

 juurikin näin. Ja lisäyksenä säästö asiaan et millä logiikalla tulee säästöjä jos uudistuksen myötä vuonna 2017 mennessä rakennetaan täysi uusi rakennus Miepä-keskus kuten uusi päihdelääkäri joissain lehti kirjoituksissa mainosti.


Vieras

#52 Re: Re: Re:

09.03.2016 16:13

#49: Äiti vm.54 - Re: Re:  

 Kotkalaiset on kyllä erikoista porukkaa täytyy kyllä ihmetellä koska niinkin paljon kannattavat, onneksi kohta mennyttä, a klinikan hoitomuotoa jossa hoito perustuu pitkälti rauhoittavien lääkkeiden reseptien kirjoittamiseen. Hieno juttu kuitenkin on se että kotkalaiset päättäjät on jo viimein ymmärtäneet että asioiden uudelleenpriorisoinnilla moni korv.hoidossa oleva henkilö voisi jo viimein päästä eroon opiaateista ja aloittaa uuden,paremman elämän. Ja ilman bentsoriippuvuutta!


Vieras

#53 Re: Re: Re: Re:

09.03.2016 17:33

#52: - Re: Re: Re:  

 A-klinikan hoito ja korvaushoito on kaksi eri asiaa, kumpikin tarpeellisia.

kyminlikka

#54 Re:

09.03.2016 19:15

#18: -  

 Tässä on asiaa kirjoitettuna juuri niinkuin se on ! Nyt vaan Kemppinenkin lukemaan tämä kirjoitus !


Vieras

#55 Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista

10.03.2016 18:59

#47: avun a-klinikalta saanut - Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista 

 Kannanotto on hyvä asia sinänsä..sillä ei taida olla tässä vaiheessa enää mitään merkitystä. Onkohan kukaan adressin puolesta kirjoittajat ajatelleet sitä kuinka paljon opiaattihoito maksaa kaupungille..veronmaksajat ylläpitää ko.lafkaa johon vuosittain on mennyt n. 1,5 milj. euroa joka kattaa osin lääkekustannukset suoraan katumyyntiin. Kaikki sen tietää mutta sillä ei näytä olevan mitään merkitystä. Tosiaan outoa.


Vieras

#56 Re: Re: Re: Re: Re:

10.03.2016 19:28

#53: - Re: Re: Re: Re:  

 Näinhän se onkin..eri asioita molemmat,totta puhut.. korv.hoidossa oleville asiakkaille on vieroitusoireisiin lääkäri kirjoittanut bentsoja ja alkoholiriippuvaisille bentsoja myöskin..mihin muuhun kuin vieroitusoireisiin tietty! Tällä hoitomenetelmällä taataan kaksinkertainen päihderiippuvuus joka ei muutu jos ei tehdä muutoksia iänikuiseen a-klinikan hoitometodeihin. On jo aika päihteiden käyttäjien ottaa itse vastuuta omasta elämästään ilman hhysäystä. Hitto.

 


Vieras

#57 Re:

10.03.2016 19:46

#5: -  

 Oikeanlaista? Tarkoitat varmaan oikeanlaista lääkehoitoa.. totta se ettei tk lääkärit kirjoita yhtä lailla bensodiatsepiinejä kuten a-klinikan vastaava lääkäri ja hyvä niin!! A-klinikalla bentsoreseptien saanti ei ole ollut ongelma. Jos asiakas on niitä pyytänyt on hän myös niitä saanut..kaikkihan on vain tehty henkilön parhaaksi. Tää on niin hienoa ja ammattitaitoista toimintaa..muualla ei ole vastaavanlaista..seköhän on syynä siihen että muilta paikkakunnilta muutetaan Kotkaan asumaan huu nous. 

 


Vieras

#58 Re: Re:

11.03.2016 12:31

#57: - Re:  

 Aika jännä omasta kokemuksesta voin kertoa, että ei se bentsojen saanti siellä kyllä todella ole mitään helppoa! Mielialalääkkeitä sielläkin yritettiin pitkän aikaa tyrkyttää..jotkut kommentit täällä selvästi kirjotettu mutu-tuntumalla tai mun kaveri sai sitä ja tätä. Ottakaa järki käteen kommentoinnissa jos kaveri on saanu jotain tai on saanut mielikuvan jostain asiasta, ei se todellakaan oo silloin faktojen latomista tiskiin. Noissakin tapauksissa on hoito usein valitsemista kahdesta pahasta pienempi paha. Ja kaikkein eniten naurattaa nää mukama tulevat säästöt. Siinä kohtaa kun jengi ei hakeudu ongelmien takia hoitoon ne säästöt tulee bumerangina takas ja silloin lasku hoitamattomista asiakkaista on kymmenkertanen verrattuna "säästöihin".

?

#59 Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista

11.03.2016 16:15

#55: - Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista 

 Keskustelu pyörii kovin opiaattihoidon ympärillä. onko tullut mieleen että klinikka on tuottanut paljon muuta hoitoa erilaisista riippuvuuksista kärsiville ja hyvin eri ikäisille. Itselläni on tuttuja joilla on ongelmia alkoholin ja rahapelien kanssa. He ovat saaneet klinikalta hyvää apua kuin myös heidän iäkkäämmät vanhemmat jotka ovat olleet huolissaan aikuisten lastensa tilanteesta. Kuka heitä auttaa jatkossa.


Vieras

#60

11.03.2016 18:24

Terveyskeskus ei ole päihdepotilaiden paikka, he eivät saa sieltä tarvitsemaansa apua, systeemi ei tule toimimaan !!!
Jim

#61 Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista

13.03.2016 17:56

#55: - Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista 

 Opiaattien korvaushoitoa toteutetaan siksi että se tulee halvemmaksi kuin hoitamatta jättäminen. Kustannukset kaupungin muilla toimialoilla tulevat tämänkin "säätötoimenpiteen" jälkeen kasvamaan. Tämä toiminta on hulluutta.


Vieras

#62 Re: Re:

14.03.2016 19:08

#32: Pelkää mitä tapahtuu - Re:  

 Kirjoittaja osaat kyllä hienosti siirtää vastuun muille eli tässä tapauksessa lääkehoidon vastuun! 10 vuodessa olisi pitänyt päästä jo tilanteeseen ettei bentsoja olisi käytössä lainkaan...niitähän kirjoituksesi perusteella kuitenkin toivoisit tuon Lyrikan tilalle vai onko ymmärretty oikein.. Muualla Suomessa, esim. Hki, Salo, Lahti tai Kouvola, korvaushoito on ollut huomattavasti tuloksellisempaa kun siellä lääkäri päättää lääkityksestä, ei korv.hoidossa olevat asiakkaat. Siinä se ero..


Vieras

#63 Re: Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista

14.03.2016 19:25

#61: Jim - Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista 

 Käsittääkseni korv.hoitoa ei olla Kotkassa kokonaan lopettamassakaan,kyseessä on kotkan kaupungin toimesta tullut päätös että ko.hoitoa on välttämätöntä uudistaa jotta poissuljetaan sen väärinkäyttäjät jotka ovat just niitä henkilöitä jotka myyvät kadulla itselle tarkoitetut lääkkeet. Samalla yritys sitouttaa korv.asiakkaat paremmin omaan hoitoon,viime vuosien ajan hoito bentsojen saaminen on ollut helppoa kun henkilö on niitä saanut aina jos on ollut "vähän enemmin viekkareita" tai on ahdistanut. Jos ahdistaa on parempi ottaa ahdistusta poistavaa lääkettä, mutta sitähän nyt tietty vastustetaan kun siitä "ei tule oloja". Tietenkin vastustetaan kun on päihdekäyttäjät kyseessä! 

Julkaiskaa

#64 Re: Re: Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista

15.03.2016 17:57

#63: - Re: Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista 

 Missä tällainen kartoitus tai tutkimus on tehty? Kemppisen omassa päässä?

Valheita

#65 Re: Re: Re:

15.03.2016 18:02

#62: - Re: Re:  

 Missään lähikaupungissa ei ole tehty minkäänlaista korvaushoidossa tuloksellisuustutkimusta ja kaikissa niissä korvaushoidosta päättää lääkäri tai moniammatillinen työryhmä. Kymmenessä vuodessa korvaushoitopotilaiden määrä voi pysyä samana tai kasvaa mutta yksilöt vaihtuvat


Vieras

#66 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista

15.03.2016 18:52

#64: Julkaiskaa - Re: Re: Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista 

 Ei. Kotkan kaupunki on tehnyt itse päätöksen lakkauttaa A klinikka tai enemminkin kyseessä on nyt siitä uudelleenpriorisoinnista.. Kemppinen tekee vain nyt työtä jota siltä on pyydetty. Tyypillistä muutosvastarintaa näyttää aiheuttaneen.

järjetöntä

#67 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista

16.03.2016 17:46

#66: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista 

 Ja kuinka hyvin kuntapoliitikot ovat kartoittaneet ja tutkineet aiempien palveluiden toimivuutta ennen kuin sitten ovat antaneet mahdollisen toimeksiannon täyteen uudistukseen? Kuinka tietoisia he ovat siitä että terveysasemalla on täysi kaaos tällä hetkellä eikä sinne ole kohta kahteen viikkoon saanut puhelimella yhteyttä. Jää hoitamatta päihdepotilaat kuten myös me muut potilaat.


Vieras

#68 Re: Re: Re: Re:

17.03.2016 19:22

#65: Valheita - Re: Re: Re:  

 Mielenkiintoinen kannanotto sinänsä..mielenkiintoista on myös se, että Kotkaan on ollut useiden vuosien ajan ollut vaikeaa saada lääkäriä, tässä tarkoitan nimenomaan päihdelääkäriä, töihin. Ja miksi no siksi kun kukaan kelle paikkaa on ehdotettu ei ole ollut suostunut tekemään työtä siten että asiakkaat itse kertovat kuinka paljon ja mitä lääkettä he tarvitsevat. Niinhän se on mennyt a klinikalla jo vuosien ajan että lääkäri on kirjoittanut just sen määrän pameja minkä asiakas on vaatinut. Käsittääkseni lääkärin pitäis olla se henkilö joka päättää lääkehoidosta.. Kotkassa asiakas on saanut aina tahtonsa läpi lääkitysasioissa ja mikä miltei pahinta, hoitajat on olleet täysin samaa mieltä! Ei voi kun ihmetellä Suuresti tuota ammattimaista otetta bentsojen tukemiseen joka johtaa asiakkaiden pitkäaikaiseen lääkeriippuvuuteen. No. Kumpi parempi,amfetamiini vai bentsot? Jos a klinikan hoitajalta kysyisi mikähän ihmeessä mahtais olla vastaus. Kukaan ei pysty ikinä arvaamaan..


Vieras

#69 Re: Re: Re:

17.03.2016 19:52

#24: - Re: Re:  

 Miksi ihmeessä niitä henkilöitä, jotka Todella haluavat päästä eroon päihteistä, pitäisi erikseen valvoa? On sitten kyseessä alkoholiriippuvainen tai päihderiippuvainen henkilö, tarvitaan oma motivaatio ja sitoutuminen nimenomaan omaan tervehtymiseen!! Tällä hetkellä vaikuttaa siltä että nämä päihteiden käyttäjät sekä muut kotkalaiset, jotka kovasti pitävät omasta mielestään päihdehoidon riittävästä hoidosta kiinni, turvautuvat täysin siihen että ainoastaan joku muu voi pelastaa päihteiden käyttäjän hengen. Vadtuunsiirtoa aivan parhaimmillaan ja sitä on jo tällä hetkellä tukemassa aika monta kotkalaista ihmistä..Hienoa toimintaa, hyvä Kotka!


Vieras

#70 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista

17.03.2016 20:09

#67: järjetöntä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Loistavaa yhdessä vaikuttamista 

 Kuntapoliitikot ovat tainneet olla täysin tietoisia siitä mihin tilanne johtaa ts. He ovat täysin tietoisia siitä mitä muutoprosessi tuo tullessaan..totta sekin että ta:een on vaikeaa puh. saada yhteyttä..tilanne ei ole muuttunut miksikään sen jälkeen kun puhelinajat on tullut käytäntöön. Päihdeasiakkaat eivät ole tukkeuttaneet linjoja eli se ei ole ollut syynä siihen miksei joku ole saanut yhteyttä hoitajaan..

Faktoja

#71 Re: Re: Re: Re: Re:

18.03.2016 14:32

#68: - Re: Re: Re: Re:  

 Tämä tieto perustuu mihin? Muiden kertomuksiin vai omakohtaiseen kokemukseen asiakkaana tai entisenä työntekijänä? Käypä hoitosuositukset ohjaavat kaikkien lääkäreiden työtä. Faktat faktoina ja musta tuntuu ajatukset voi jättää sikseen.


Vieras

#72

18.03.2016 15:21

 Taas nähty,kaks päivää saanu odottaa yhteydenottoa TK:sta,eikä mitään kuulu.Kuinkahan selviävät uudistuksesta klinikan asiakkaitten kans,kun ei ole aikaa kertoa edes kokeiden tuloksia?????????

 


Vieras

#73 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

18.03.2016 16:01

#71: Faktoja - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Tämä tieto perustuu lääkäreiltä kuulemiin mielipiteisiin

Totuus

#74 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

18.03.2016 20:08

#73: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Suurin osa kadulla myytävistä bentsoista tulee yksityislääkäreiltä ja terveyskeskuksista, ei erityishoitopaikoista kuten a-klinikalta. A-klinikan ylilääkäri on päihdelääkärI. Osaamisen ja ammattitaidon puute on ja on ollut jossain ihan muualla kuin a-klinikalla.

Vastatkaa!

#75 Re:

18.03.2016 20:10

#72: -  

 Terveyskeskuksessa ei kukaan vastaa puheiimeen. Puhelimet on säästetty pois?