Eläinten maahantuontia valvottava paremmin!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Eläinten maahantuontia valvottava paremmin!.


Vieras

#1

27.06.2011 21:22

Pentutehtailu on loputtava ja dealerit saatava vastuuseen...

Vieras

#2

27.06.2011 23:08

Ihan omakohtaisia kokemuksia siitä, ettei tullissa kaikkia eläimiä tarkasteta. Ärsyttävää kun ensin näkee itse hirveästi vaivaa siihen, että eläimen paperit ovat kunnossa ja sitten kuitenkin asenne rajalla tuntuu olevan "hällä väliä".

Vieras

#3 Re:

28.06.2011 11:03

#2: -

Sama kokemus täälläkin!


Vieras

#4

28.06.2011 12:26

Hyvää asiaa !

Vieras

#5

05.07.2011 16:39

Erittäin tärkeä asia, kiitos toimijoille!

Vieras

#6

05.07.2011 19:06

On myös huolehdittava siitä, että maahan SAA tuoda kaikki ne apua tarvitsevat eläimet, jotka on tarkastettu. maahn tuontia EI SAA HANKALOITTAA yhtään enempää kuin on välttämätöntä terveysuhan takia tai pahanlaatuisten tehtailutoimien boikotoimiseksi.
Adressin aloittaja

#7 Re:

07.11.2011 15:51

#6: -

Eihän tämä hankaloittaisi millään muotoa niitä, joilla on asiallisesti rokotetut ja loishäädetyt eläimet. Aloitin tämän adressin itsekin ulkomailta tuodun rescuen omistavana henkilönä, jota ihmetytti koiraa tuodessa, kun ketään ei kiinnostanut kysellä EU-passeja, tarkastaa mikrosiruja tms. Meillä oli kaikki asiallisesti hoidossa, mutta ihan hyvin olisin voinut olla joku koiratrokari, jolla ei ole mitään papereita kuskaamalleen koiralle.. Myös ystävälläni on samanlainen kokemus, hänen tullessaan näyttelymatkalta Virosta koirat olivat autossa näkyvillä, mutta senkus vaan ajoi laivaan ja ulos ilman, että koirista kysyttiin mitään!


Vieras

#8

07.11.2011 23:01

Mielestäni erityisesti yksityisten ihmisten harjoittamaa eläinten massatuontia olisi valvottava. Tällä hetkellä sitä ei taideta valvoa yhtään mitenkään.

Vieras

#9 Re:

23.11.2011 14:40

#8: -  

 Eipä taida olla ainakaan tullilla valtuuksia valvoa EU-maiden välistä tuontia eläinten osalta eikä siten syytä tarkastaa matkustajien mukanaan tuomia lemmikkejäkään. Virkaeläinlääkärit ilmeisesti puuttuvat laittomaan tuontiin, jos sellainen ilmenee. Eviran tiedote:

http://www.evira.fi/portal/fi/evira/teemat/esta_elainten_laittomat_tuonnit_eu_n_alueella__3.6.2011_/

EU:n ulkopuolelta tuotavat eläimet ovat sitten asia erikseen.


Vieras

#10

24.11.2011 12:07

Eipä paljo kannata tullille tätä addressia osoittaa, pikemminkin maa- ja metsätalousministeriölle. Tullilla kun ei toimivaltaa EU-maista tuotavien lemmikkien tarkastukseen ole!

Vieras

#11

24.11.2011 21:39

Tärkeä asia, mutta vaatii lakimuutoksen. Viranomainen ei voi valvoa asiaa, mihin ei ole toimivaltuuksia. Osoittakaa adressi ministeriöön ja lainlaatijoille.
O_O

#12

27.11.2011 21:38

Siis onko joku asetus, joka kieltää tullia tarkastamasta maahantuotavien eläinten papereita, jotka laki vaatii niillä oltavan rajaa ylitettäessä?! Aika absurdia, jos näin on!

Vieras

#13

01.12.2011 15:09

EU:n sisämarkkinoista säädetään noin:

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2006/20060977

EU:n sisällä liikutaan hyvin vapaasti.
Lalalaa

#14 Juuu

13.12.2011 19:25

Onko olemassa mitään juttua passissa tms. että koira joka tuodaan adoptoitavaksi suomeen on päässyt läpi semmossesta testistä? Tiedän pari koiraa jotka on tuotu rajalta laittomasti auton takakontissa,ovat tuoneet jostakin tarhalta ja nuo kaksi koiraa löydetty kadulta. Ovat vihaisia,mm. murisevat ihmisille,toisille koirille ja jne. ja hyvä etteivät omistajat mene ojaan koiran mukana kun eivät itsekkään viitsi kouluttaa..Omistaajt istuvat kuulemma lattialla jos koirat haluavat istua sohvalla ja tuttuni oli mennyt heille kylään ja saman tien kun omistaja oli jättänyt tämän koirien kanssa yksin ja tuo oli yrittänyt mennä vessaan niin isompi koira oli hyökännyt tyypin kimppuun!

Vieras

#15

16.01.2012 08:48

Mitä järkeä on sitten säätää, että koirat pitää käsitellä vaikka nyt ekinokokkoosia vastaan, jos sitä ei saa edes valvoa mitenkään, noudatetaanko tätä...?

Vieras

#16 Re:

29.01.2012 07:49

#15: -  

 Ehkä se pointti on siinä, ettei niitä eläimiä viranomaisten tarkastusta varten rokoteta ja madoteta vaan ihmisten ja eläinten hyvinvointia ja turvallisuutta ajatellen. Vastuuntuntoinen lemmikin omistaja pitää asiat kunnossa vaikka Eu:n sisärajalla niitä ei tarkastetakaan. Se on vain ja ainoastaan lemmikin omistajan velvollisuus.

aloittaja

#17 Re: Re:

04.02.2012 10:43

#16: - Re:

Juu, mutta kaikenmaailman koirien salakuljettajat eivät todellakaan tuollaisista velvollisuuksista välitä, niinkuin eivät eläinten hyvinvoinnista muutenkaan. http://www.koiratarhat.com/15 < Tuolla on kerrottu aika hyvin myös koirien pimeästä maahantuonnista, minkä poiskitkemiseen tällä adressilla yritetään saada potkua. Kannattaa käydä tutustumassa...


Vieras

#18

04.02.2012 10:45

Esim. Espoossa toimii tää yks "Kalevi-pappana" tunnettu, joka rahtaa koiria jatkuvalla syötöllä Virosta (ties mistä pentutehtaista) ja myy pahaa-aavistamattomille koiranostajille. Ja viranomaiset eivät saa kyseisen tyypin touhuja kuriin, vaikka on yleisesti asia ihmisten tiedossa. Jos kaikki koirat tarkastettaisiin rajalla, eivät tällaiset tyypit saisi tuotua koiria ilman rokotuksia yms.

Ne salakuljetetut koirat ovat se todellinen tautiriski ja sitten syytetään aiheetta niitä koiria (kuten rescuet ja lemmikit), joiden rokotuksista ja loishäädöistä on huolehdittu asianmukaisesti!

Vieras

#19 Re:

04.02.2012 21:49

#18: -  

 Trokareita on paljon ja sen kaikki tietävät, myös viranomaiset. Asialla on kuitenkin myös toinen puoli, ja senkin kaikki tietävät. "Pahaa-aavistamattomia" koiranostajia on myös valitettavasti paljon. Koiranostajan on nykyisin helppo saada tietoa ja pystyy valitsemaan, millaista kasvatusta/tehtailua/trokausta tahtoo ylläpitää, ja senkin kaikki tietävät. Vastuu on paitsi lainsäätäjällä, myös ihmisillä itsellään. Jos laki on huono, täytyy lakia muuttaa. Jos ihminen on hölmö, se onkin jo vaikeampi homma. Lainmuutoksesta on tietenkin hyvä aloittaa, että olisi työkalut edes toisella osapuolella.

Totta kai on hyvä ajatus, että kaikki koirat tarkastetaisiin kun ne saapuvat maahan. Tietysti laiton tuonti muuttaisi olomuotoaan jollain tavalla. Kyllä ihminen keinot keksii kun vain tavara käy kaupaksi. Niinhän se on kaikessa muussakin bisneksessä. Tällä hetkellä laki on huono, tarkastuksia ei Viron-tuontiin voi tehdä. Ihmisetkin ovat vielä niin sinisilmäisiä, että ostavat mitä vaan halvalla saavat. Veikkaisin, että lain silmissä monen trokarin touhu on periaatteessa ihan laillista (jos rokotukset ovat kunnossa), eläinsuojelullisesti ehkä harmaalla alueella, mutta moraalisesti ja eettisesti todella väärin. Toisille koirat ovat vain kauppatavaraa, tavaraa voi ostaa ja myydä eikä huonosta moraalista voi rangaista.

Päin helvettiähän nämä asiat ovat kun kansalaiset joutuvat tällaisessa asiassa neuvomaan lainsäätäjää. Se osoittaa sen, ettei lakinikkareita kiinnosta eduskunnassa oikeasti tämä asia mitenkään. Tietoa on tarjolla heille yhtälailla kuin koiranostajillekin. Suomessa saa nykyisin häärätä ihan mitä vaan, eikä kukaan pysty puuttumaan asiaan. Jutut kaatuu tai pitää käräjillä, ihan sama trokarin kannalta, homma senkun jatkuu.


Vieras

#20

21.02.2013 00:46

Kyllähän ihmisten matkaliputkin tarkastetaan, kun he astuvat laivaan. Se koiran EU-passin vilkaisu ei olisi sen kummempi operaatio. Tai mikrosirun piippautus laitteella, että on sama numero kuin passissa.

Kumma tosiaan, jos tulliviranomaisella ei ole valtuutta tarkistaa, onko maahantuotavalla koiralla EU-passi ja siinä kaikki säädöksien vaatimat merkinnät!

Ekinokokkoosista siltä osin typerää, ettei lääkitystä saa antaa itse, vaan pitää jonnekin eläinlääkäriin mennä se pilleri syöttämään, mikä maksaa monin verroin enemmän. Silkkaa rahan tuhlausta, jos asiaa ei millään tapaa tarkisteta.

Typerää myös vouhottaa koirien maahantuonnista samalla, kun viranomaiset jättää tarkistamatta, noudatetaanko annettuja määräyksiä vai ei. Siinä aiheutetaan vain hallaa asialliselle toiminnalle ja helpotetaan asiatonta.

Vieras

#21

23.02.2013 10:24

Kyllä mun mielestä pitäisi Suomeen pääsyyn vaatia myös KOIRAN terveyttä suojaavat rokotukset. En tajua, miksi valtio ei halua suojella kansalaisten nelijalkaisten perheenjäsenten terveyttä ja sallii rokottamattomien koirien tulon. :/

Vieras

#22

04.04.2013 12:52

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013040416856977_uu.shtml

Sairasta nykyinen touhu, valtio ei edes tuomitse nykyisten maahantuontisäädösten rikkomisesta "koska kyseessä on liiketoiminta", mitä helevettiä..?!!
naurettavaa

#24

11.10.2013 08:02

Itse olen lukuisia kertoja matkannut koirien kanssa Suomi-Viro akselia seka Ita, Keski ja Etela-Euroopan lapi. eika koskaan, siis koskaan ole katsottu papereita! Eikun kerran Kroatian ja Bosnia Herzegovinan rajalla katsoivat samalla, kun tutkivat automme ja nakivat siella koiran. Olin niin onnellinen , kun kerrankin sain nayttaa koiran kunnossa olevaa passia!

Miksi tullilla ei ole oikeuksia tarkastaa koiran passia, tuota en tiennytkaan. Kuka sita koirien rajanylittamista siis valvoo??

Vieras

#25

11.10.2013 08:36

Useita kertoja koirien ja hevosten kanssa Suomi-Viro-reittiä rallattu eikä koskaan kukaan ole kysynyt mitään dokumentteja eläimistä. Pelottavaakin, sillä toiseksiviimeisin rabies-tapaus Suomessahan oli peräisin Virosta ja hevosesta. "Suomessa todettiin kesäkuussa 2003 rabies eräässä Virosta tuodussa hevosessa. Hevonen puri eläinlääkäriä, joka rokotettiin, ja hevonen lopetettiin."

Idea ja määräykset on hyvä olla, todellakin. Kun sielä olisi taho joka niitä valvoisi!