Adressi Suomen pelimonopolin toimintaa vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Suomen pelimonopolin toimintaa vastaan.

halleluja RAY

#101 Re: Re:

06.07.2011 16:18

#100: pepe - Re:

Tämä on täysin totta. Voin lyödä vaikka vetoo

http://static.iltalehti.fi/keskustelu/images/smilies/smile.gif...

http://static.iltalehti.fi/keskustelu/images/smilies/smile.gif...

että Suomessa suurimmat peliongelmaiset ovat hävinneet rahansa juurikin Veikkaukselle ja Raylle!

Se kun ne ihmettelee siellä Rayllä että miksi heidän pokerinsa ei vedä porukkaa, niin voisivat katsoa peiliin. Se on aivan pyllystä. Sama on myös Veikkauksen peleissä. Mä pelaan vain vedonlyöntiä ja olen erittäin pettynyt heidän tarjontaan. Nykyään ei voi edes yhdistellä pelejä esim maanantaista -lauantaihin.
Bettsonilla tää onnistuu mainiosti.

Risikko kertoo asiasta :)

#102 Re: Re: Re:

06.07.2011 19:26


Vieras

#103 Re: aivan

06.07.2011 19:55

#96: el mismo - aivan

Myös nykyinen talousjärjestelmä on suurelta osin pyramidimalli.

 


Vieras

#104 Re: Re: aivan

06.07.2011 20:48

#98: RKP - Re: aivan

pakkohan se on, kun on riippuvainen.


Vieras

#105 Re: Re: Re:

07.07.2011 03:49

#92: - Re: Re:  

 Varmaan aika luontevaa kuitenkin poimia maailman kaksi suosituinta pokerisaittia kun puhutaan alan toimintatavoista. En todellakaan sano etta kaikki ovat korruptuneita, mutta kait noiden esimerkkien jalkeen on kohtuullista tuoda tama puoli kv. pelitoiminnasta esille.

EY -tuomioistuin kaytannosta loytyy jo caseja joiden perusteluista on helppo poimia argumentteja jotka oikeuttavat tiettyihin toimenpiteiseen sen suhteen, etta kanavointiperiaate laillisille toimijoille olisi houkutteelva vaihtoehto (Placanica).

Mitakohan marketeista RAY nykyaan keraa? Lienee jotain 20 % kokonaistuotoista - ehka 25 %. En ihan lahtisi sen perusteella maalaamaan kuvaa kokonaistoiminnasta. Edelleen vaitan, etta eniten pelaavat ovat ihan muuta porukkaa. Oletan etta miehet alle 35 -v generoivat suurimman osuuden tuotoista jos tarkastellaan vaestoryhmittain ja sukupuolittain, sitten vahan vanhemmat miehet jne. Ikajamuutoksen vaikutuksista en osaa sanoa mitaan, toivottavasti tepsii mahdollisimman tehokkaasti ja pelien aloitusika nousee.

Tuossa verotusasiassa otat aika mielenkiintoisen kannan. Esimerkkisi toki toimii irrallisena ihan hyvin, eli voitollisen pelaajan kulutuksesta totta kait kertyy esim. kulutuksen ja sita kautta valillisten verojen yms. toiminnan myota tulovirtaa Suomeen. Ja toki muutamat ei ETA-alueella voittoja keranneet maksavat ihan tuloveroa. Mutta kun verotusta katsotaan, niin tietty silloin ratkaisevaa on massa. Toimiakseen isommassa kuvassa sinun esimerkkisi vaatisi sita etta Suomi ja suomalaiset olisivat voittavaa kansaa kv. rahapelien (myos pokerin) osalta. Lienee aika harhainen kasitys.

Nykyinen tj taitaa olla laaketieteen ja kirurgian tohtori (taitaa olla myos pitkaaikaisin naispuolinen ministeri Suomessa), varatj VTT jne. Se nyt on tietty eri asia mita ihmetta koulutukset hirveasti edes kertoisivat kun alana on rahapelit.

Aika mielenkiintoisesti jatit laskelmista pois esim. sijoituspaikkamaksut, eli korvaukset jotka maksetaan suomalaisille yrittajille jotka pitavat automaatteja tiloissaan. Varmaan hyvaksyt ja ymmarrat etta yrittajille kuuluu korvaus. Summa on lahes 100 M€ / vuosi ja saajina ovat pienista kioskinyrittajista aina S-ketjuun, K-ketjuun, Rautakirjaan yms. yms. Tama jengi mahdollistaa suurelta osin sen, etta tuotto ylipaansa oli tuo 675 M€.

Siina muutamia kommentteja. Turha tata loputtomiin jatkaa - kunhan halusin monipuolistaa tata keskustelua. Mukavaa kesaa!!

hmm...

#106 Re: Re: Re: Re:

07.07.2011 04:18

#105: - Re: Re: Re:

Se, että suomalaiset ovat voittavaa kansaa nettipokerin parissa, ei todellakan ole tuulesta temmattua. Itse useamman vuoden nettipokeria tulonlähteenä hyödyntäneenä voin sanoa, että kyllä ne ihan muut kansallisuudet ovat, jotka rahojaan pois lahjoittavat..


Vieras

#107 Re: Re: Re: Re:

07.07.2011 09:36

#105: - Re: Re: Re:

Kävinpä RAY:n sivuilla. Copypastesin sinulle suoraan sieltä nämä sanat, koska ilmiselvästi et osaa googlea käyttää;

"

Suurimmat tuotot automaattipeleistä

RAY:n tuotosta runsaat 90 % kertyy automaateista"

Myös tämän kuukkeli antoi tiedokseni, kun sitä kauniisti kyselin:

"Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Velipekka Nummikoskion nimitetty Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään ensi vuoden huhtikuun alussa."

Pahoittelen esittämääni virheellistä lausumaa, VTM Nummikoski aloittaa vasta 1.4.2012 tehtävässään.

 

Niitä mainitsemiasi 35-vuotiaita miehiä näkyy pelikoneilla lähinnä bensiksen lounasravintolassa lounasaikaan. Kaupoissa - mummot ja teinit.

Suomalaiset ovat syystä pelättyjä maailman pokerisaiteilla. Puheistasi huomaa, että ilmeisesti pelaat vain RAY:n ja PAF:n sivustoilla jos nyt oikeasti olet kättäkään eläessäsi pelannut; ulkolaiset ovat melko yleisesti sitä mieltä että suomalaiset ovat taitavia, vaikeasti luettavia pelaajia jotka laittavat vastustajansa kerta toisensa jälkeen koville. Kyllä ne paistit tahtovat olla ihan muualta Euroopasta ja USA:sta kotoisin...


Vieras

#108

07.07.2011 11:09

Helvettiin monopoli

Vieras

#109 Re: Re: Re: Re: Re:

07.07.2011 12:59

#107: - Re: Re: Re: Re:  

Aika toivotonta tama keskustelu. Alkuperainen argumentti kuului "menepa joskus kurkkaamaan mitka kansanryhmat siella marketin aulassa slotteja ahkerimmin takovat. teinit ja mummot, paivsta toiseen." Tuohon toi esiin sen faktan, etta ei tuosta voi yleistaa etta noilta vaestoryhmilta se suurin tuotto kokonaaisuudessaan tulee, koska kauppasektori on vain osa tuloista - ja ennen kaikkea pelaajista. Enhan ma lainkaan kiistanyt sita, etta automaateista tulee suurin osa tuotoista.

Kurkitaan nyt sitten samoja RAY:n sivuja. Et sitten tata mitenkaan tuo esiin - et tietenkaan kun se ei sovi lainkaan sun argumentteihin: ray.fi -> medialle -> tutkimukset -> pelaajaosuudet. Ja jos edes hitusen mietit eri ikaryhmien kaytettavissa olevia tuloja, niin ehka hiljalleen alat ymmartaa mista se tuotto ihan oikeasti tulee.

Ja kun on helppo arvata etta em. ei kelpaa niin selaa sitten vaikka edellinen vaestotason tutkimus suomalaisesta rahapelaamisesta vuodelta 2007 - tilaajana STM ja toteuttajana Taloustutkimus. Ja please, selaa se ihan oikeasti kunnolla ajatuksella lapi ja huutele sitten. Loytyyko aidosti tukea vaitteelle etta eniten pelaavat teinit ja mummot? Sielta loytyy toki muutama erinomainen huomio poimittavaksi kansallisesta rahapelikentastamme - katsotaan osaatko poimia.

Argumentointiin ei varmaan tarvita aina sita, etta itse pelaa kaikkia pelimuotoja. Todetaan nyt kuitenkin, etta RAY:lla ei pelitilia ole (pokerissa pelaajamaarien vahyys syyna ja kasinopeleja en enaa paljoa pelaa). Suht aktiivisesti pelaan kolmella - neljalla saitilla - joista toki yhtena PAF (enimmakseen historiallinen jaanne nettipelaamiseni alkuajoilta). Ja edelleen, tiedan ja tunnustan kaikki argumentit suomalaisten yksittaisten pelaajien taidoista ja tasan tarkkaan tiedan table selectionin kautta kaikki kliseet turkkilaisista yms. Mutta kansallista saagaa en ihan alkaisi kirjoittaa. Kun tassa nyt kuitenkin argumentoidaan rahavirroista Suomeen ja verotuloista yms., niin edelleen vaitan etta kansakuntana me emme tee positiivista etumerkkia olevaa tulosta pokerista. Ihan oikeastiko jengi vaittaa, etta suomalaiset kansakuntana biittaa muut kansakunnat ja ennen kaikkea saittien raken? Valitettavasti en voi laittaa mitaan tutkimusta vaitetta tukemaan - mielellaan luen tieteellista evidenssia joka muuttaisi nakemystani. Tuskin loytyy?


Vieras

#110 Aleksi Valavuoren...

07.07.2011 15:34

... kannattaisi ottaa kyllä asiasta tarkemmin selvää, eikä lähteä keulimaan pikaisesti kokoon kerätyillä "tiedon" jyvillä.
En allekirjoita

Vieras

#111 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.07.2011 15:46

#109: - Re: Re: Re: Re: Re:

Ei ole yks tai kaks kertaa, kun on lukenut eri foorumeilta, että saitti, joka ennen oli täynnä paisteja ei ole enää kannattava, koska sinne on tullut  niin paljon suomalaisia. Myös ulkomaisilla foorumeilla. Omat kokemukseni viittaavat aivan samaan, Siellä missä kansallisuudet näkyvät, niin menestyvissä suomalaisten osuus on huomattava, kun taas paistisaralla aika vähän,  jos ollenkaan.

Mikä siinä on taustalla? Jossain jenkkien pokerikeskustelussa, joku näistä jenkkihuipuista totesi, jälleen kerran, että se on meidän pitkä pimeä talvi. Itse olen arvellut suomalaisten suhtautumisen olevan selkeämmin harrastamista. Meillä keskustellaan avoimesti, annetaan neuvoa ja ideoita ja luetaan kirjoja. Pokerihan on aivan samanlainen laji, kun muutkin kilpalajit. Työtä tekemällä ja harjoittelemalla kokemuksen myötä kehittyy.

Mitään tutkimuksia ei ole tehty, mutta jotain arveluja " laskelmia " voi itsekukin tehdä. Suomalaisille on ilmeisen hyvin mennyt perille, että ylemmille tasoille mennään, vasta kun alemmilla pärjätään. 1$ - 5$ taso on varmaankin yleisin taso, missä kappalemääräisesti pelaa ne, jotka eivät pelaa tosi isolla rahalla, mutta takovat kuitenkin ihan merkittävää tulosta.Toki sieltäkin löytyy niitä, jotka yrittävät liikaa, mutta ne, jotka eivät siellä alkuunkaa pärjää, ovat todennäköisesti hyvin pieni joukko niihin nähden, jotka pysyvät suht omillaan, tai tekevät kovaa tulosta. Niiden tietojen perusteella, jotka on saatavissa, niin kovemmilla tasoilla suomalaiset lienevät olevan n. 3 milliä plussalla, voi olla jopa hieman enemmänkin. Myös tuo välitaso on todennäköisesti huomattavasti plussalla. Suurimmat massat löytyy tietysti alimmilta tasoilta, sentistä 25senttiin. Siellä on sekä voittoa, että tappiota tekeviä. On pelaajia, jotka vuositasolla voivat pelata kymmeniä tuhansia käsiä, mutta myös ihan satunnaisia. tällä tasolla tilanne olettaisin on, että suurin osa pelaa lähes +/-0 tulosta hieman painottuen miinuksen puolelle - maksetaan oppirahoja. Samalla, kun kappalemääräisesti eniten on häviäjiä, niin myös voittavien pelaajien määrä on suurin. Minkälaisista summista sitten on kyse. Satunnaiset pelaajat tai parinsentin pöydissä pelaavat eivät voi kovin isoja summia hävitä, ja kun aina välillä voitetaankin, niin ei summat kokonaisuutena kovin merkittäviksi nouse. Kyllä sieltä häviävien joukosta voi löytyä pelaajia, jotka saattavat hävitä 300 -400 kuussa, mutta vastapainona on ne, jotka häviävät kympin pari kuussa. ( aika halpa harraste ). Kyllä kokonaisuutta kun miettii, niin aika selkeetä on, että kokonaisuus jää plussalle. Pelkästään kärkipelaajien tekemät tuotot kattavat tuhansien pelaajien mahdollisesti tekemät miinukset.

Mistä sitten löytyvät maksajat. Ovatko suomalaiset siis fiksumpia, kuin muut? Tavallaan. Pokeria pelataan ympäri maailmaa sosiaalisesta tasosta riippumatta. Pokeri edellyttää yläpään käyttöä. On aivan yksinkertainen asia, että mitä korkeampi on maan koulutustaso, niin sitä paremmin keskimääräisesti pärjätään. Suomen koulutustaso on aivan kansainvälistä kärkeä, joten se yhdistettynä aikaisempaan tekstiini yksinkertaisesti selittää asiaa. Ehkäpä myös pitkä pimeä lisää intoa paneutua harrastuksiin paremmin, eli ei tuo jenkkien ajatuskaan välttämättä ole ihan huuhaata.

Miksi emme siis hyödyntäisi korkeata koulutustasoamme myös tällä saralla, sen sijaan, että yritetään estää se vain keinotekoisen monopolin suojelemisen takia syrjimällä ja sortamalla erittäin isoa harrastajaryhmää?

 

 


Vieras

#112 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.07.2011 18:14

#109: - Re: Re: Re: Re: Re: Pelurin, siis peliongelmaisten palvelu, tilastojen mukaan eläkeläiset on isoryhmä ja alaikäisten määrän kasvu on huolestuttavaa. Ongelmat näiltä osin puhtaasti peliautomaateilta. Pokerin osuus kaikista peliongelmaisista sanoisin jopa olematon. Koko viimevuodelta 59 puhelua. Kuinka moni mahdollisesti näistäkin " sekakäyttäjiä "?

 

Veikko&Ray

#113 Jos tulee rajoituksia ulkomaille suljen Veikkauksen pelitilini välittömästi!

07.07.2011 21:53

Olen valmis sulkemaan Veikkauksen pelitilini heti samana päivänä jos saan kuulla että rajoitukset tulevat voimaan. Toivottavasti tän adressin allekirjoittaneet tekevät saman. Voisi jo tässä vaiheessa Karhunkierroksella alkaa miettimään miltä tuntuu kun samana päivänä tuhansia sulkee pelitilin. Voisi perustaa oman adressin Veikkauksen pelitilin sulkemiselle?

Vieras

#114

07.07.2011 23:07

Suomihan on eu:n jäsen ja eu:n etujahan puolusteltiin aikoinaan taloudellisen vapauden ja rahan vapaan liikkumisen puolesta.
Myös rahapelitoiminta kuuluu eu:n piiriin, eikä Veikkauksella ja Ray:lla ole oikeutta alkaa sitä rajoittamaan, vedoten siihen, että raha menee ulkomaille.
Näin ollen kaikki ulkomaille matkustelu pitäsi kieltää, koska siinähän rahaa siirtyy ulkomalle.
Jos veikkaus lisäisi pelivalikoimaa, kohteiden määrää, jokainen kohde sinkuksi ja alentaisi panoksen määrää 1 eurosta 0,10 euroon, niin veikkaus saisi pelaajat takaisin.

Vieras

#115 Mitä muuta harrastustoimintaa aiotaan verottaa näin?

07.07.2011 23:23

Julkisuudessa ja täälläkin keskustelun ulkopuolelle lähes kokonaan on jäänyt se, että kyseessä on ennenkaikkea harrastus. Aivan samoin kuin hovikelpoisissa lajeissa, niin vaikka harrastaminen on samalla tulonlähde, niin jos siitä ei tykkää, niin ei sitä myöskään jaksa. Pokeri eroaa muista harrasteista siinä, ettei tarvitse kuulua maailman eliittiin, että se maksaa itsensä tai antaa jopa jonkinlaisen elannon. Kuitenkin se on ennenkaikkea suurimmalle osalle harrastus,riippumatta siitä, tienaako sillä tai ei.

Jos Risikon ja kumppanien tavoite toteutuu, niin tilanne muuttuu seuraavasti.
Jos tuhat pelaajaa, jotka rakettavat keskimäärin 300/kk tekee reilut 3500 vuodessa, joka tuhannen pelaajan mukaan tekee 3,5 miljoonaa. Ray:n arvio/tavoite oli yli 20 miljoonaa. Tämä raha aiotaan kerätä yhden lajin harrastajilta, siis eräänlainen harrastusvero. Jotta pelaaminen voisi pidemmän päälle olla yhtä usealle kannattavaa, kuin ennenkin, niin tuohon rinkiin täytyy dumpata lisää sama summa joka vuosi. Sehän ei tietenkään voi suljetussa systeemissä tulla, kuin suomalaisilta harrastajilta. Ulkomaalaisilla saiteilla pelattaessa sitä rahaa tulee rinkiin pääosin ulkomaalaisilta ja maksettava kokonaisrake jää paljon pienemmäksi, kuin RAY:n pokerissa.

Valtio käyttää satoja miljoonia erilaisten harrastustoimintojen tukemiseen ja tukea jaetaan myös veikkauksen ja RAY:n potista. Miksi meidän pokerinharrastajien pitää maksaa " veroa ", ja rahoittaa muita harrastemuotoja, kun muille päinvastoin jaetaan tukea?


Vieras

#116 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.07.2011 01:58

#112: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ei ne elakelaiset ole nyt niin iso ryhma. Jos vaikka katsoo v. 2009 tilastoja, niin nakee miten 55v+ poppoon kohdalla esim. miehet katoavat tilastoista melkein kokonaan. Sen sijaan vahan vanhemmat naiset ovat kylla kohtuullisen kokoinen poppoo puhelinnumeroon soittaneista. Vahan mutuilen, mutta veikkaanpa etta erityisesti palvelun aukioloajat korostavat jonkin verran ikaihmisten soittoja vs. muut ikaryhmat.

Hyva havainto on tuo nuorten lisaantyneet soitot v 2010. Aika kummallista etta tama kasvu tapahtunut nimenomaan alle 15 -vuotiaiden keskuudessa, silla 15 - 17 -vuotiaiden soitot kaytannossa muuttumattomina. Ja kummallista etta mitaan poikkeukselllista selittavaa tekijaa ei liene olemassa. Kait aika muuttumattomana suomalainen rahapelikentta kuitenkin tarjonnan osalta pysynyt valilla 2009 ja 2010. Toivottavasti ikarajan nosto 18 -vuoteen on hyva ja toimiva vastaisku - tama tietty paatetty jo aiemmin eli ei sinansa reagointia johonki yksittaiseen tilastoon. Pelaamisen aloitusian nostoa ei voi kuin kannattaa.

Ihan noin yleisena huomiona voisi kylla todeta, nyt Peluurin sivuja tovin uteliaana selanneena, etta aika raflaavia ovat Peluurin otsikot ja muotoilut puolivuotis- ja vuosiraporttien yhteydessa. Tassa kun selaa menneet vuodet, niin tulee aika selvasti semmoinen kuva, etta suunnilleen kaikkien ikaryhmien, molempien sukupuolien ja erilaisten pelimuotojen osalta KAIKKI on mennyt huonompaan suuntaan. Ehka se iso kuva on kuitenkin tama:

vuonna 2005 peliongelmiin liittyvia puheluita (pelaaja, laheinen tai valillinen asiakas)  1161 kpl

vuonna 2010 peliongelmiin liittyvia puheluita (pelaaja, laheinen tai valillinen asiakas) 1120 kpl

Samaan aikaan pelaamisen volyymi kasvanut jonkin verran (seka kotimainen etta tilastoimaton ulkomaille) ja pomminvarmasti tietoisuus Peluuripalvelusta kasvanut rajahdysmaisesti. Ei liene suomalainen rahapelipolitiiikka taysin mennyt metsaan koska mitaan mullistavaa ei Peluurista ole kylla kaivettavissa - onneksi.


Vieras

#117 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.07.2011 03:00

#116: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kokonaisuutena ihan asiaa, mutta tuon lopun näen toisin. Suomalaiset ovat pelanneet jo kauan aikaa paljon. Ennen sen mahdollisiin ongelmiin ei ole kiinnitetty huomiota. Se, ettei muutoksia ole tapahtunut, kertoo ennemminkin epäonnistuneesta politiikasta. Tosiasiassa ei ongelmiin ole haluttu oikeasti edes puuttua, koska se edellyttäisi puuttumista juuri niihin asioihin, mitkä täälläkin on tullut esille. Se taas tarkoittaisi sekä RAY:n että veikkauksen tulojen pienenemistä. Ainoana positiivisena toimena voidaan pitää tuota ikärajan nostoa, mutta sillä tuskin käytännössä on paljoakaan merkitystä. Aika näyttää, paljonko ongelmia tulee lisää nettikasinon myötä, RAY-pokeri tuskin ongelmia lisää. Onkin huvittavaa kuunnella/lukea perusteluja " pahoista " ulkomaisista pelifirmoista, verrattuna vastuullisiin suomalaisiin ja kun samalla tuodaan esiin, kuinka voittamisen illuusion luominen mainoksissa on vastuuttomuutta. Juuri tuota kotimaiset harrastavat, kun taas ulkomaiset kehuvat tarjontaansa, ympäristöä eli softaansa ja pelaajamääriensä tuomia mahdollisuuksia.Sehän tämän poliittisen toiminnan tekeekin kuvottavaksi, että pyritään käyttämään peliongelmaisia hyväksi, perustelemalla tehtäviä päätöksiä riippuvuuden estämisellä, vaikka kyse on ainoastaaan monopolin suojelusta ja tavoitteena lisätä RAY:n ja veikkauksen tuloja, välittämättä pätkääkään peliongelmaisista.

 


Vieras

#118 Re: Jos tulee rajoituksia ulkomaille suljen Veikkauksen pelitilini välittömästi!

08.07.2011 10:35

#113: Veikko&Ray - Jos tulee rajoituksia ulkomaille suljen Veikkauksen pelitilini välittömästi!

+ 1   kiusa se on pienikin kiusa,

tehdään kiusaajasta kiusattu


Vieras

#119

08.07.2011 22:23

Kuten täällä moni on jo kommentoinut, niin tässä addressissa kyse on ulkomaisten uhkapelisaittien markkinoinnista elävien propagandasta. Älkää allekirjoittako tällaista. Kiitos!

Vieras

#120 Re:

08.07.2011 22:37

#119: - Vaikka olisikin, niin miksi ei. Pitäisikö heidän mielestäsi menettää työnsä? Eikö kaikilla ole oikeus taistella toimeentulonsa puolesta?

 


Vieras

#121 Re:

08.07.2011 23:09

#119: - Aivan oikein. Se todellakin on juuri yksi syy, miksi pitää allekirjoittaa, vaikka itse ei harrastaisikaan. Kuten aiemminkin on ollut esillä, kieltämällä tuon markkinoinnin, niin on jo nyt menetetty useita työpaikkoja, sen sijaan, että sallimalla se, niitä syntyisi lisää. Urheilu on menettänyt huomattavat määrät sponsorirahaa jne. Omalta osaltani kyse on oman itselleni tärkeän harrastuksen estämisestä. Yli kolmekymmentä vuotta olen tehnyt erilaisia talkoohommia useiden eri harrastemuotojen kanssa. Nyt kun kroppa ei enää kestä ja paljon muutakaan ei pysty harrastamaan, niin nyt halutaan estää se ainoa mahdollinen harrastus. Tämäkö on se kiitos niistä tuhansista tunneista, jotka olen uhrannut muiden lajien eteen?

 


Vieras

#122 Tukia sitten vaan hakemaan

09.07.2011 03:20

Toivottavasti toi pelien rajoittaminen ei toteudu. Oma elantoni tulee suurimmaksi osaksi raveista ja urheiluvedonlyönnistä. Lisäksi harjoitan valokuvausta ja kirjoittamista freelancer-pohjalta sekä teen erilaisia keikka- ja projektitöitä oman mieleni mukaan. Juuri vedonlyönnissä pärjäämisen ansiosta olen voinut hypätä pois siitä oravanpyörästä, joka vei minut keskivaikeaan masennukseen ja pitkälle sairaslomalle muutama vuosi sitten.

Voitoista 40-70% (vaihtelee vuosittain)tulee vedonlyönnistä ulkomaille, joten kolaus olisi melkoinen. Olen kulkenut pitkän tien siihen, että vedonlyönti on alkanut tuottaa niin, että voin saada siitä pääosan elannostani. Työtä, paneutumista, aikaa ja uhrauksia se on vaatinut, mutta näin olen voinut olla oma herrani ja tehdä sellaisia töitä, jotka minua kiinnostavat. Olen myös voinut säädellä työn määrää ja ottaa huomioon oma jaksamiseni. Nyt tämä ehdotus pelien rajoittamisesta uhkaa tätä elämäntapaani.

Erikoistuminen tiettyihin peleihin, kerroinrajat, hajotukset ja hyvin tehty taustatyö ovat avaimia vedonlyönnissä voittamiseen. Erityisen tärkeää on se, että pystyy vertailemaan eri pelinjärjestäjien kertoimia esimerkiksi tulosvedossa tai pitkävedossa ja pelaamaan niistä paras. Nyt jäljelle jäisi vain Veikkauksen kertoimet, jotka pitkävedossa ovat lähes poikkeuksetta muita huonommat. Veikkauksella on myös tupla- tai jopa triplavaatimus useimmissa kohteissa ja singlejä on vain osa peleistä. Pitkävetoa ei mielestäni edes kannata pelata kuin sinkkuna. Myös kohde-, sarja- ja lajivalkoimat ovat Veikkauksella huonommat. Tulosvedoissa kohdevalikoima on Veikkauksella vieläkin surkeampi. Tietyt sarjat painottuvat ja esimerkiksi Elitserienistä ei ole kuin peli silloin tällöin. Muutenkin Veikkaus on peliyhtiö, joka asettaa erilaiset onnenpelit etusijalle. Myös monet urheilupelit (esim. vakio ja V75) on tehty niin vaikeaksi, että tarvitaan rutkasti tuuria, jos aikoo niissä voittaa. Ulkomaisilla peliyhtiöillä on esimerkiksi vakiossa 8 ja 10 kohteen vakioita usein tarjolla.

Jos tuo rajoittaminen toteutuu, niin ei se ainakaan minun pelaamistani Veikkaukselle tai RAY:lle lisää. Miksi sijoittaisin rahani peleihin ja yhtiöihin, joissa voittaminen on tehty erittäin vaikeaksi ja onneen perustuvaksi? Raveissa jatkaisin ratapelejä entiseen malliin, Veikkaukselle pelaisin vain niitä pelejä kuin nytkin (esim. V5 sekä SM-liigan ja MM-kiekon tulosvedot). Jos ulkomaille pelaaminen estettäisiin, vuosituloni pienenisivät tuhansilla euroilla. Mistä rahat korvaamaan nämä menetykset? Palaamalla säännölliseen työntekoon? Syvä uni! Päättävät nuo Arkadianmäen pölvästit sitten mitä tahansa, niin elämäntapaani en enää muuta. Nyt minulla on mahdollisuus olla vapaa ja tehdä asioita joista pidän. Voin lähteä esimerkiksi kalaan kun siltä tuntuu. Ja tätä nuo kellokkaat eivät vie. Eli sinä päivänä kun mahdollinen rajoitus astuu voimaan tämä poika jatkaa niitä pelejä, joissa pärjään Suomessakin ja loput rahat haetaan KELA:sta ja sossusta. Oravanpyörään en enää suostu, kun olen sieltä päässyt suht' tervejärkisenä pois.





Vieras

#123 Re: Re: huhhuh

09.07.2011 09:45

#88: - Re: huhhuh 

 "panic-button", Tupas-tunnistautuminen,  tappiorajat, pelikieltojärjestelmä, kulutusrajat, online-tuki. Tässä Mark Griffithsin mainitsemia


Vieras

#124 Re: Re: huhhuh

09.07.2011 09:48

#90: huh huh.. - Re: huhhuh 

 Kysymys: Miksi pelimonopoli ei ole hyvä asia?


Vieras

#125 Re: Re: Re:

09.07.2011 09:50

#92: - Re: Re:  

 Tuotto, eli pelien tuotto-pelaajille maksettu voitto. Tästä voidaan vähentää vielä verot, vuokrat, palkat, automaatit ymymym mitä ikinä RAY:n kuluihin kuuluukaan.