ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!.


Vieras

#976 Re: Re:

09.09.2011 12:25

#975: - Re:  Oikeassa olet, näinhän raamattu asian ilmoittaa, mutta Hän joka Israelia varjelee ei nuku, eikä torku. Kuten sanoit.

 

Siitä oli elen televisiossa. Yhdysvallat käyttää satoja miljardeja vuodessa tiedusteluun, valvontaan ynm. Ja varjelee Israelia miljardien aseavulla.


Vieras

#977

09.09.2011 12:26

Siunaan Israelia .. ikävöin sinne <3
Halleluja!

#978 Re:

09.09.2011 13:25

#977: -  Siunaan Israelia .. ikävöin sinne <3

Mene sinne! Auta israelilaisia taistelussa palestiinalaisia vastaan! Siunaa siellä Israelia! Lue lisää Raamattua ja katso vielä enemmän TV7:n Israel Newsejä! Älä muita kanavia katsele, valehtelijoita ovat! Äläkä kuuntele muita kuin Leo Melleriä ja Päivi Räsästä! 

 


Vieras

#979 Israelille iankaikkiseksi elämäksi!

09.09.2011 14:10


Osta uusi hepreankielinen viiteraamattu lahjaksi juutalaiselle ystävälle!



"Davar 2011 -konferenssin merkittävin yksittäinen teema on vasta valmistunut hepreankielinen viiteraamattu, jonka valmistumista monet kristilliset järjestöt ovat tukeneet rukouksin ja lahjoituksin.

Viiteraamattu on erittäin tärkeä evankelioinnin väline Israelin messiaanisille uskoville. Vaikka viiteraamattu on Suomessa arkipäivää, se on Israelissa uusinta uutta.

– Meidän suomalaisten voi olla vaikeaa käsittää, että ensimmäinen viiteraamattu Israelissa on julkaistu vasta nyt. Kokonaisia Raamattuja on kyllä julkaistu hepreaksi ennenkin, mutta niissä ei ole ollut viitteitä.

Raamatussa on viitteitä noin 90 000, ja ne osoittavat, että Uusi ja Vanha testamentti muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Viiteraamatussa on viitteiden lisäksi juutalaisille lukijoille tarkoitettuja tietopaketteja, kuten taulukoita, jotka todistavat Jeesus Nasaretilaisen olevan luvattu Messias.

– Viiteraamatussa on eräskin taulukko, jossa on lainattu niitä rabbeja, joiden mukaan Jesajan kirjan 53. luku viittaa Messiaan kärsimyksiin. Nykyäänhän juutalaiset väittävät kyseisen luvun viittaavan Israelin kansaan, Junttila valottaa.



http://www.pipliakauppa.fi/?sid=30003&tuoteid=14052&luokkaid=&from=%3Fsid%3D8%26amp%3Bsr%3D1
http://www.kotisatamankauppa.fi/?sid=30003&tuoteid=14052&luokkaid=&from=%3Fsid%3D4%26amp%3Bsr%3D1


Vieras

#980 Israelille iankaikkiseksi elämäksi!

09.09.2011 14:14

KIRJOJEN KIRJA KNESSETIIN JA KIRJASTOIHIN

Haluatko lahjoittaa
· nahkakantisen Raamatun knessetin jäsenelle (35 €) tai
· kovakantisen Raamatun Israelin kirjastoon (18 €)?

Voit osallistua keräykseen Fidan tilin kautta.

http://www.davar.fi/

Keräystilanne 6.9.

Raamattuja knessetin jäsenille kustannettu 41 kpl (puuttuu 79 kpl)

Raamattuja Israelin kirjastoihin kustannettu 24 (puuttuu 76 kpl)

Tule kuuntelemaan Israelin Pipliaseuran johtajaa Victor Kalisheria Malmin Saalemiin ma 12.9. klo 19. Tilaisuudessa kerätään uhri Knessetiin meneviin raamattuihin.

http://www.helluntaiseurakunta.fi/filebank/9881-Victor_Kalisher_Malmilla.pdf


Vieras

#981 Davar - opinpolku

09.09.2011 14:21


JUMALAN SANA JA JUUTALAISET JUURET
Iso Kirja -opistolla Keuruulla järjestetään jo neljännen kerran kolmen jakson pituinen Israel- ja juutalaistyön koulutusohjelma, joka on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille - nuoret, opiskelijat, aktiolaiset, seurakuntalaiset ja lähetysvastuuhenkilöt sekä vanhimmat ja pastorit.

Koulutus sopii myös niille, jotka haluavat tutustua VT:n Raamatullisiin juuriin, vaikkeivät suuntautuisikaan suoranaisesti Israel-työhön. Israel-koulutus soveltuu myös jokaiselle suomalaiselle seurakuntataustasta riippumatta.

Opinpolun ohella opiskelijoille suositellaan tutustumista juutalaisuuteen mahdollisesti
tarjotulla kenttäjaksolla sekä muilla aiheeseen liittyvillä kursseilla.


http://www.helluntaiseurakunta.fi/filebank/9845-Davar_2012.pdf

Vieras

#982 Israel-nuorisokonferenssi Helsingissä

09.09.2011 14:24




Tervetuloa Israel-nuorisokonferenssin Helsinkiin 28.-29.1.2012!


Puhujavieraat: Moran Rosenblit ja Afeef Halasah

http://www.helluntaiseurakunta.fi/filebank/9404-Moran__Afeef%2C_esittely_.pdf

http://www.helluntaiseurakunta.fi/filebank/9399-A6_ISRAEL_YOUTH_web.pdf

Tapahtumaan kutsutaan nuoria kristittyjä Euroopasta. Tilaisuudet pidetään suomen- ja englanninkielellä.

Sinulla on mahdollisuus

- kuulla Herran puhuvan Sinulle henkilökohtaisesti
- kuulla Jumalan teoista, joista sanomalehdet eivät kerro
- seurata Moranin ja Afeefin mielenkiintoista opetusta
- osallistua kanavissa käytävään keskusteluun
- nauttia upeasta ylistysmusiikista
- solmia ystävyyssuhteita muunmaalaisten nuorten kanssa
- tutustua kauniiseen kaupunkiimme, "Itämeren helmeen".

Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista. Emme järjestä osallistujille majoitusta, mutta voit syksyllä kysyä meiltä vinkkejä huokeista nuorisomajoista tms.

Tapahtumaa edeltävänä päivänä, pe 27.1.2012, järjestetään Helsingin Saalemissa konsertti Holokaustin muistopäivän kunniaksi.

 

http://www.davar.fi/nuoret


Vieras

#983 Re: Israel-nuorisokonferenssi Helsingissä

09.09.2011 14:35

#982: - Israel-nuorisokonferenssi Helsingissä 

 heh, helluntaiseurakunta...


Vieras

#984 Israel-juhlat 10. -11.9. 2011

09.09.2011 14:41


Israel-juhlat 10. -11.9. 2011


Kanavan koulu
Tampereentie 1, 37500 Lempäälä


Puhujina:

Olavi ja Kalervo Syväntö

Israelin Bible Societyn johtaja Victor Kalisher

Ohjelma

Lauantai tilaisuudet:
klo 11.00, 14,30, 18.00

Sunnuntai tilaisuudet:
klo 11.00, 14.30, 17.00

Musiikki:
Timo ja Virpi Alavainio, Sing Gloria -kuoro

ruoka- ja kahvitarjoilua, ei osallistumismaksua


Tervetuloa!


Vieras

#985 Re: Re: Israel-nuorisokonferenssi Helsingissä

09.09.2011 14:51

#983: - Re: Israel-nuorisokonferenssi Helsingissä

 

Löytyy muutakin, jos helluntaikirkko tuntuu vieraalta. Googlaa!

Löytyy esim. ICEJ:n Grafted-nuorisotyö.

 

http://www.grafted.icej.fi/themes/default/graphics/grafted.gif...

Grafted on työmuoto, jonka kautta pyrimme kertomaan nuorille aikuisille Jumalan suunnitelmista ja tarkoituksesta valitulle kansalle, Israelille ja meidän osastamme näissä suunnitelmissa.

 

Grafted-työn kautta:

Kerromme nuorille aikuisille Jumalan Israelin kanssa tekemästä ikuisesta liitosta, sekä Hänen lunastus-suunnitelmistaan tälle kansalle.

Osallistumme aktiivisesti siihen mitä Jumala tekee ja sitoudumme tehtäväämme tässä ainutlaatuisessa historiallisessa ajassa, jossa nyt elämme. 

Järjestämme nuorille aikuisille mahdollisuuksia osallistua ICEJ:n erilaisiin käytännönläheisiin ja toiminnallisiin ohjelmiin ja tapahtumiin sekä Israelissa että eri puolilla maailmaa.  

Grafted – Oksastettu?

Roomalaiskirjeessä kerrotaan, että meidät on Jumalan armosta oksastettu (grafted) ’jaloon öljypuuhun’. Nyt meidän on aika seistä ’juuren’, Jumalan valitun kansan, Israelin rinnalla.

http://www.grafted.icej.fi/themes/default/graphics/visio.gif...

Meidän näkymme perustuu 1.Kun 20:17 jakeeseen: "Maaherrojen nuoret soturit lähtivät ensimmäisinä hyökkäykseen."

 

http://www.grafted.icej.fi/themes/default/graphics/yhteystiedot.gif...

ICEJ - Suomen osasto

http://www.grafted.icej.fi/


Vieras

#986 Helluntaikirkko

09.09.2011 15:26

tosiasia

#987 Re: Re: Ihmeellistä elää tätä aikaa

09.09.2011 17:18

#954: - Re: Ihmeellistä elää tätä aikaa

Näyttää taas olevan saman asian virheellistä kertausta, kuten koko tämän adressin olemassaolon ajan.  Ensinnäkin alueella on aina, KAIKKINA AIKOINA asunut juutalaisia enemmän ja vähemmän.   3500 vuoden juutalainen historia alueella on jo aikamoinen, sanoisin "OIKEUTUS" heidän siellä oloonsa. Diasporan jälkeen, Turkkilaisten ottomaanien hallinta-aikana hallitsija Suleiman Suuri(astui valtaan 1517) suhtautui suopeasti juutalaisiin ja hän salli heidän muuttaa alueelle runsaslukuisesti. He saivat perustaa kaupunkeja ja harjoittaa uskonnollisia menojaan. Heitä muutti Euroopasta lisää juutalaisiin asutuskeskuksiin joissa heitä oli ollut jo vuosituhansien ajan, kuten esimerkiksi Tiberiaaseen, Hebroniin, Jerusalemiin, Jaffaan sekä Safediin. Pelkästään Safedin kaupungissa asui 1500-luvun lopulla jo yli 10 000 juutalaista.  Vuonna 1563 painettiin Safedissa muuten koko Aasian ensimmäinen sanomalehti. Ottomaanien aikakausi kesti alueella n. 400 vuotta. Tuona aikana asui alueella runsaasti juutalaisia ja he saivat olla melko rauhassa. Useissa kaupungeissa jopa enemmistö oli juutalaisia. Esimerkiksi Jerusalemissa, vaikka usein muuta väitetään. Ottomaanien aikakaudella alettiin kirjaamaan kaupunkien asukasmääriä 1800-luvun alun jälkeen. Jerusalemin tarkat asukasluvut löytyvät 1844 alkaen. Silloin ja aina sen jälkeenkin, laskennassa juutalaisia on ollut selvästi eniten. Jonain laskentavuonna jopa lähes kolminkertainen määrä arabeihin verrattuna.  Kyseisellä alueella EI OLE KOSKAAN OLLUT PALESTIINA NIMISTÄ VALTIOTA, sensijaan juutalainen valtio monen sadan vuoden ajan. Palestiinalaisvaltio Transjordania(nykyinen Jordania) perustettiin Englannin mandaattialueelle YK:n jakoehdotuksen mukaan, Juutalaisvaltio ei toteutunutkaan suunnitelman mukaan. Kun Israel julistautui itsenäiseksi valtioksi, oli se maa-alueeltaan huomattavasti suunniteltua pienempi.  Ympäröivät arabimaat yrittivät lisäksi yhteistuumin tuhota raukkamaisesti piskuruisen "rimpulavaltion" heti alkuunsa. Toisin kuitenkin kävi. Yhdysvallat ei taatusti ollut tuolloin Israelin valtion apuna, kuten nykyään väitetään olevan. Tapahtui siis valtava IHME. "Rimpulavaltio" jäi henkiin ja on edelleenkin, vaikka arabivaltiot ovat toistaneet hyökkäyksensä useita kertoja Israelin historian aikana.

Edellämainitun perusteella Israelilla on taatusti oikeus pieneen maa-alueeseensa nimeltä Israel, joka on kooltaa Uudenmaanläänin kokoinen. Nyt sitä yritetään vielä lohkoa ja reiittää vielä lisää. Jos olemme rehellisiä, ei arabien taustalla  tosiaankaan ole huoli palestiinan valtiosta. Palestiinalaisille olisi taatusti löytynyt maa-alueita esimerkiksi mandaattialueen isosta ns. palestiinalaisvaltiosta Transjordaniasta(nykyinen Jordania) tai  miksi he eivät ns. palestiinalaisina halunneet kyseisessä valtiossa asua. Liekö syynä Jasser Arafatin ja PLO:n yritys tappaa(useita kertoja) Jordanian kuningas ja kaapata valta. Tämän seurauksena porukka sai maasta ns. "kenkää".   Taustalla ovat aivan muut asiat. Islam ja viha juutalaisia kohtaan kauttaaltaan. Jos haluaa asiaa laajentaa, miksi juutalaisia on vainottu ja yritetty tuhota vuosituhansien aikana lukuisia kertoja. Tuskinpa yksikään muu kansa on joutunut historiansa aikana kokemaan niin totaalista vainoa ja hävitystä. Edellenkin tuo kansa on olemassa ja vieläpä taas omassa maassaan 2000 vuoden hajaannuksen  jälkeen, IHMEELLISTÄ.

Jos vähänkin uskallat ajatella asiaa hengelliseltä kantilta, voit ymmärtää asian ytimen. Jumala, joka ilmestyi tuon kansan elämään ja myöhemmin heidän keskelleen Jeesuksen muodossa,valmistaen pelastuksen mahdollisuuden meille kaikille sovituskuolemansa kautta. Antaessaan kaikki lupaukset, sanansa sekä tekemällä kaikki liitot tuon kansan kanssa, nimittäen suuressa rakkaudessaan tuota kansaa silmäteräkseen. Tuo kansa rikkoi kaikki Jumalansa kanssa tekemät liitot, hylkäsi Jumalansa niinkuin mekin. Siksi he ovat saaneet kokea "ohdakkeisen tien"ja heitä on kansana viety" kölin ali", niinkuin ei mitään muuta kansaa. Toisekseen maailmassa vaikuttava toinen voima, paholainen, vihaa tuota kansaa ja Jumalan lupauksia sitä kohtaan, se on istuttanut vihansa ja käyttänyt/käyttää omiaan Jumalaa ja Jumalan tahtoa vastaan sekä Israelia vastaan, ettei Jumalan lupaukset toteutuisi.

Tiedätkö,  Jumala on kuitenkin sanassaan raamatussa luvannut, että hän pitää omalta puoleltaan kaikki lupaukset ja liitot tuon kansan kanssa, siksi tuo kansa on edelleen olemassa, vaikka sitä on yritetty tuhota. Pojassaan Jeesuksessa

(Jeshuassa) Jumala itse valmisti sovituksen ja pelastuksen juutalaisille sekä myös meille. Vastaanottamalla henkilökohtaisesti messiaansa ja hänen sovitustyönsä Jumala loi juutalaisille kuin myös meille tien uudelleen yhteyteensä.   Raamattu sanoo, että kerran KAIKKI juutalaiset ottavat messiaansa vastaan ja he pääsevät taas Jumalansa yhteyteen ja silloin toteutuvat ne kaikki ihanat lupaukset, joita Jumala on heille antanut. Heillä tulee olemaan hieno tulevaisuus, se aika ei todellakaan ole kaukana.  Siksi minä en ainakaan halua asettua esteeksi, kun Jumala toteuttaa suunnitelmiaan tuon kansan suhteen, vaan siunaan sitä kuten raamattu kehoittaa. Tuo kansa ja valtio alkaa tosiaan olla se"väkikivi", johon moni valtio vielä itsensä repii, kuten raamattu ilmoittaa. Toivottavasti ei oma rakas Suomemme.

Vastaus:olen samaa mieltä ja uusinnan vuoksi!!!


Vieras

#988 Re: Israelille iankaikkiseksi elämäksi!

09.09.2011 17:29

#979: - Israelille iankaikkiseksi elämäksi!

en kyllä maksaisi penniäkään teille koska leo meller kuitenkin kavaltaisi rahat(taas).


Vieras

#989 Taisteleva Israel - Suomen Raamattuopisto

09.09.2011 17:44

 

Taisteleva Israel ma 3.-7.10.11

(Avoin Raamattukoulu viikko 40)

* Joosua ja tuomarit Israelin johtajina (Joosuan ja Tuomarien kirjat) 
* Evankeliumin salaisuus avautuu (Kolossalaiskirje) 
* Raamattuopiston nimikkokohteet 
* Raamattuelokuva Simson 

Maanantai 3.10. 
10.00-10.30 Viikon avaus: Reijo Huuskonen, Outi Särkelä 
10.30-11.45 Timo Junkkaala: Johdanto Joosuan kirjaan + Joosua 1 
13.00-14.30 : Jerikon muurit sortuvat, Joosua 2-6 
15.00-16.30 : Raamattuopiston Israel-ystävyyden näköaloja 

Tiistai 4.10. 
08.30-10.00 : Johdanto Kolossalaiskirjeeseen + Kol. 1:1-23 
10.00 Opiston yhteinen aamuhartaus kirkkosalissa 
10.30-11.45 Mira Vihanto: Juurtuneina Kristukseen, Kol. 1:24-2:23 
13.00-14.30 : Joosuan valloitussodat, Joosua 7-19 
(18.30-19.00) Avoin Raamattukoulu -luento Radio Deissä (89,0) 

Keskiviikko 5.10. 
08.30-10.00 Reijo Huuskonen/ Petri Javanainen: Arkkilaisten tunti + lauluhetki 
10.00 Opiston yhteinen aamuehtoollinen kirkkosalissa 
10.40-11.45 Juha Vähäsarja: Miten pidän hengellisen puheen
13.00-14.30 : Turvakaupungit ja Joosuan viime vaiheet, Joosua 21-24 + 
Tuom. 1-2 
15.00 Pyhän maan näyttelyn opastettu esittely 

Torstai 6.10. 
08.30-10.00 Jouni Koskela: Antakaa Kristuksen sanan asua keskellänne, Kol. 3:1-17 
10.00 Opiston yhteinen aamuhartaus kirkkosalissa 
10.30-11.45 Jouni Koskela: Yhteiselämän ohjeita, Kol. 3:18-4:18 
13.00-14.30 : Israelin tuomarit Ehudista Deboraan, Tuom. 3-5 
18.00 Raamattuelokuva Simson


(18.30-19.00) Matka halki Raamatun -luento Radio Deissä


Perjantai 7.10. 
08.30-10.00 : Gideon - Herran soturi, Tuom. 6-8 
10.00 Opiston yhteinen aamuhartaus kirkkosalissa 
10.30-11.45 : Israel Jumalan maailmansuunnitelmassa 
13.00-14.30 Reijo Huuskonen: Israelin johtajat ennen ja tänään + palautekeskustelu 

Viikon virikekirjat: Jukka Norvanto, Luvattuun maahan/ Terveeseen uskoon 
Antonio Paleario, Ristiinnaulittu Kristus ja hänen armotyönsä

http://www.sro.fi/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=101


Vieras

#990 Israel-raamattuseminaari "Jumalan Israel" - Suomen Raamattuopisto

09.09.2011 18:15



Israel-raamattuseminaari "Jumalan Israel" pe 25.-27.11.11


Ketkä ovat oikea hengellinen Israel? Onko ns. korvausteologia oikeassa väittäessään Uuden testamentin seurakunnan korvaavan Israelin Jumalan kansana? Mitä Paavali tarkoitti sanoessaan Roomalaiskirjeessä yhtäältä: ”Eivät kaikki israelilaiset kuulu tosi Israeliin…” ja toisaalta: ”Ei kai Jumala ole hylännyt omaa kansaansa…? (Room. 9:6; 11:1)

Entä mikä merkitys Jumalan pelastus-suunnitelmissa saattaisi olla nykyisellä Israelin valtiolla, jolla on oikeutuksensa itsenäisyysjulistuksessaan vuodelta 1948 ja YK:n 154:n jäsenvaltion tunnustuksessa? Vai onko jo kysymyksen esittäminenkin väärää politiikan ja uskonnon sotkemista toisiinsa?

Näihin perustaviin kysymyksiin ja kristillisen uskomme juuriin saamme paneutua Suomen Raamattuopiston ja Ev.-lut. Lähetysyhdistys Kylväjän järjestämässä Israel-raamattuseminaarissa 25.–27.11.2011 Suomen Raamattuopistolla.

Ohjelmassa on Roomalaiskirjeen Israelia koskevan raamattuopetuksen lisäksi musiikkia, ajankohtaisia kuulumisia Israelista, sapattiateria, seminaareja ja yhteistä rukousta.

Ohjelmassa ovat mukana mm.

teol.tri Magnus Riska, kirjailija Pekka Sartola, lähetystyöntekijä Risto Liedenpohja, aluejohtaja Ilkka Rytilahti, Mirja Rönning Israelista sekä kirkkoherra Jouni Turtiainen, jonka uutuuskirja julkistetaan. Musiikista vastaavat koko viikonlopun ajan Erkki ja Martti Holopainen, isäntinä opiston työntekijät Pekka Heiskanen ja Reijo Huuskonen.

PERJANTAI 25.11.
15.00 Ilmoittautuminen ja majoittuminen
16.00 Israel-raamattuseminaarin avaus Reijo Huuskonen, Pekka Heiskanen, musiikki Erkki ja Martti Holopainen
17.00 Ajankohtaista Israelista Pekka Sartola
18.00 Sapattiateria, Mirja Rönning

LAUANTAI 26.11.
8.00 Aamiainen
9.00 Sana Raamatusta: Room. 9-10, Reijo Huuskonen, musiikki Erkki ja Martti Holopainen
10.30 Opetus I: Seurakunta Israelin sijasta – mitä Raamatun valossa on ajateltava ns. korvausteologiasta? Magnus Riska
12.00 Lounas, Pyhän maan näyttelyn opastettu esittely
13.30 Lähetystietoa: Juutalaiset Jeesukselle, Jeesus juutalaisille Risto Liedenpohja
14.30 Kahvi
15.30 Keskustelu- ja rukouskanavat:
* Israel-kirjallisuus, arviointia, löytöjä divareista ja uutuuksista, Reijo Huuskonen
* Juutalaisia tavoittamassa entisen Neuvostoliiton alueella, Risto Liedenpohja
* Rukousta ajankohtaisten ja henkilökohtaisten asioiden äärellä, Pekka Heiskanen
17.00 Päivällinen
18.00 Opetus II: Juutalaisten ja kristittyjen kohtaaminen, samalla kirjan Juutalaisten ja kristittyjen Jumala julkistaminen, Jouni Turtiainen
19.00 Iltajuhla, mm. Mirja Rönning, musiikkia
21.00 Iltatee ja saunat

SUNNUNTAI 27.11.
8.00 Aamiainen
9.00 Sana Raamatusta: Room. 11, Pekka Heiskanen, musiikki Erkki ja Martti Holopainen
11.00 Kuninkaasi tulee Adventin ehtoollisjumalanpalvelus, Ilkka Rytilahti
12.30 Lounas
13.30 Israel-raamattuseminaarin päätös, mm. Mirja Rönning

http://www.sro.fi/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=101
Tiedoksi:

#991 PERJANTAI 09.09.11

09.09.2011 20:24

PA:n johtajat vahvistavat Abbasia myöten, että esitys omasta valtiosta etenee kuten on suunniteltu huolimatta USA:n ja EU:n pyynnöistä siirtää sen käsittelyä YK:ssa ja varoituksista, että se vahingoittaa sekä palestiinalaisia että israelilaisia.
ENSIMMÄINEN hämminki näyttää syntyneen siitä, että joku yksityinen ryhmä lähetti esityksen YK:n pääsihteerille kirjeessä, jonka virallisuuden PA:n Auktoriteetti kiireesti kielsi. Abbas haluaa itse esitellä PA:n laatiman esityksen Palestiinan valtiosta 20. syyskuuta New Yorkissa.
USA:n presidentti Obaman hallitus vahvistaa, että se tulee estämään myönteisen päätöksen Palestiinan valtiosta YK:n turvallisuusneuvostossa, mutta PA:n johto vakuuttaa jatkavansa sen käsittelyä YK:n yleiskokouksessa. Siellä he laskevat saavansa ylivoimaisen enemmistön, eikä yhdelläkään jäsenmaalla ole mahdollisuutta estää sitä veto-oikeudellaan.

TOINEN hämminki on syntynyt lainoppineiden keskustellessa, kenellä on oikeus edustaa palestiinalaisia. Palestiinan Auktoriteetti (PA) perustettiin edustamaan tilapäisesti Länsirannan sekä Gazan palestiinalaisia, mutta se ei edusta ulkomailla asuvia palestiinalaisia Abbasin päinvastaisista lausunnoista huolimatta. Palestiinalaisjärjestöjen kattojärjestö PLO edustaa kaikkia palestiinalaisryhmiä, mutta Gazan kaistaa hallitseva Hamas ei ole sen jäsen.
Tilanteen kiemuraista luonnetta ei paranna yhtään tosiasia, että Abbasin virallinen mandaatti PA:n puheenjohtajana päättyi tammikuussa 2009, joten myös hänen nimittämänsä Salaam Fayadin hallitus laiton. Abbas ei siten laillisesti voi edustaa edes Länsirannan palestiinalaisia.

KOLMANNEKSI ulkomailla asuvat palestiinalaiset kyselevät, että jos Palestiinan valtio perustetaan YK:n enemmistöpäätöksellä kuten näyttää, keitä se edustaa, ja siirretäänkö PLO:n nykyinen tarkkailijan asema YK:ssa uudelle valtiolle? Kansainvälistä lakia tuntevat selittävät, ettei YK:ssa ole elintä, joka voisi siirtää PLO:n aseman YK:ssa perustettavalle valtiolle. Ulkomailla asuvat palestiinalaiset vaativat, ettei PLO:n tarkkailijan asemaa YK:ssa saa lopettaa, koska muuten he menettävät edustajansa siellä.
YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon ilmoittaa kannattavansa Palestiinan valtion perustamista, mutta vakuuttaa samalla, että siitä päättävät jäsenmaat. Puolueettomana pidetyn kansainvälisen järjestön johtajan odottaisi pidättyvän julkisesti tukemasta ristiriitaista esitystä, koska se voi vaikuttaa kahden vaiheilla olevien valtioitten päätöksiin. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=237290
http://english.aljazeera.net/indepth/features/2011/09/20119881338104223.html

Vieras

#992 Waltz with Bashir - animated documentary film (The 1982 Lebanon War )

09.09.2011 22:15


Waltz with Bashir

Ari Folman's memories of the aftermath of the 1982 Sabra and Shatila massacre which took place when he was a 19-year old soldier, served as the basis for his movie Waltz with Bashir.

The film follows his attempt to regain his memories of the war through therapy as well as conversations with old friends and other Israelis that were present in Beirut around the time of the massacre.

Director: Ari Folman. Ari Folman was born in Haifa to Holocaust survivors.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ari_Folman

Movie: animated documentary film
Waltz with Bashir
http://www.youtube.com/watch?v=jeHOH6PSbfM



The 1982 Lebanon War (Hebrew: מלחמת לבנון הראשונה‎, Milhemet Levanon Harishona, "the first Lebanon war"), (Arabic: الاجتياح‎, Al-ijtiyāḥ, "the invasion"), called Operation Peace for Galilee (Hebrew: מבצע שלום הגליל, or מבצע של"ג‎ Mivtsa Shlom HaGalil or Mivtsa Sheleg) by Israel, and later known in Israel as the Lebanon War and First Lebanon War, began on 6 June 1982, when the Israel Defense Forces invaded southern Lebanon.
http://en.wikipedia.org/wiki/1982_Lebanon_War


Vieras

#993

09.09.2011 22:39

Hyvä asia IsraelinJumalan tahto on että näinkin me siunaamme Israelia. Teija Keskitapio

Vieras

#994 LEO MELLER VARASTAA KOLEHDISTA

10.09.2011 01:36

ja häntä te sokeat seuraatte.patmos on yksi iso RAHANAHNE vitsi niinkuin raamattunne profetiatkin.ei voi kuin nauraa.mitään maailmanloppua ette tule näkemään.samaa sontaa ovat papit jauhaneet jo parituhatta vuotta.ISRAEL TOIMII KUTEN NATSIT HOLOKAUSTIN AIKOINA JA JUUTALAISET EIVÄT TULE KÄÄNTYMÄÄN KRISTITYIKSI!JOS NYT JOKU MUUTAMA KYMMENENTUHATTA ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN TEIDÄN YESHUANNE NIIN MUUTAMA MILJOONA KRISTITTY ON KÄÄNTYNYT JUUTALAISUTEEN.

Vieras

#995

10.09.2011 04:33

Poliisi kuulustelee juutalaista kansandemokraattisessa Puolassa:
- Onko teillä sukulaisia ulkomailla?
– Ei.
– Vai ei. Mikä sitten on Simon Kohn, joka asuu Jerusalemissa?
– Hän on veljeni.
– Entäs Josef Grynstein Tel Avivissa?
– Hän on enoni.
– Sillä lailla! Nyt kysyn teiltä uudestaan… onko teillä sukulaisia
ulkomailla?
– Ei ole, ei. Koko perheestä minä olen ainoa, joka asuu ulkomailla.

Vieras

#996

10.09.2011 04:46

Loistava esimerkki puheesta ja politiikasta tuli esiin joku aika sitten Yhdistyneiden Kansakuntien Kokoontumisessa ja sai kansainvälisen yhteisön hymyilemään.

Israelin edustaja aloitti puheensa: "Ennen kuin aloitan puheeni haluan kertoa teille jotakin Mooseksesta. Kun hän iski kiveen ja siitä vuosi vettä, hän ajatteli, "Onpa hyvä aika ottaa kylpy!"

Hän riisuutui, laittoi vaatteensa kiven päälle ja astui veteen.

Kun hän oli kylpenyt ja halusi pukeutua, hän huomasi vaatteidensa kadonneen. Palestiinalainen oli varastanut ne.

YK;n Palestiinan edustaja hyppäsi välittömästi pystyyn ja huusi, "Mitä ihmettä te oikein puhutte? Palestiinalaiset eivät edes olleet siellä silloin."

Israelin edustaja hymyili ja sanoi "Ja nyt kun olemme tehneet tämän selväksi, aloitan puheeni."

Vieras

#997

10.09.2011 04:47


Moshe goes to see his Rabbi. "Rabbi, last week I missed saying grace after meals."
"Why," asked the Rabbi.
"Because I forgot to wash my hands before the meal."
"That's twice you've broken the law but you still haven't told me why."
"The food wasn't kosher."
"You ate non-kosher food?" asked the Rabbi.
"It wasn't a Jewish restaurant."
"That makes it even worse," said the now angry Rabbi. "Couldn't you have eaten in a kosher one?"
"What, on Yom Kippur?"

Vieras

#998

10.09.2011 04:57

Juutalainen, kristitty ja muslimi keskustelivat siitä, kuka heistä on uskonnollisin.
Muslimi: ”Olin ratsastamassa kamelilla keskellä Saharaa, kun jouduin rajuun hiekkamyrskyyn. Luulin loppuni koittaneen, mutta rukoilin Allahia. Hiekkanmyrsky tyyntyi, ja sen jälkeen olen ollut hyvä muslimi.”
Kristitty: ”Olin kalastamassa merellä, kun jouduin kauhean myrskyn keskelle. Luulin loppuni koittaneen, mutta rukoilin Jeesusta. Rukoilin ja rukoilin, kunnes myrsky laantui. Sen jälkeen olen ollut hyvä kristitty.”
Juutalainen: ”Olin kävelemässä New Yorkissa, kun yhtäkkiä näin kadulla mustan laukun. Pistin käteni laukkuun ja siellä oli paljon rahaa. Luulin loppuni koittaneen, sillä oli lauantai, eivätkä juutalaiset käytä rahaa sapattina. Rukoilin ja rukoilin, kunnes yhtäkkiä päivä muuttui sunnuntaiksi!”

Lähde: Idische chochmes – juutalaista huumoria. Helsingin juutalainen koulu.

Vieras

#999

10.09.2011 05:21

A Reform Rabbi was so compulsive a golfer that once, on Yom Kippur, he left the house early and went out for a quick nine holes by himself. An angel who happened to be looking on immediately notified his superiors that a grievous sin was being committed on earth. On the sixth hole, G-d caused a mighty wind to take the ball directly from the tee to the cup for a miraculous and dramatic hole in one.
The angel was horrified. "Lord," he said, "you call this a punishment?!"
"Sure," answered G-d with a smile. "Who can he tell?"


http://www.haruth.com/jhumor/jewishHumor.htm