Turun "Kirjastosilta " Vanhan Suurtorin ja Vähätorin väliin

Pujelomies

#1 Uusikaan paikka ei hyvä


Aika huono paikka se uusikin ja sotkisi myös samaa maisemaa. Onko pakko tehdä uutta siltaa tuohon väliin?
merisuti

#2 Kulttuuria kumoon


Harmi että hienoa maisemaa pilataan.Pitääkö kaikkeen panna näppinsä jotta muutamat päättäjät saavat toteuttaa ja hölmöillä.Ajatelkaa nyt,paikka on ollut monta sataa vuotta ja toiminut hyvin .Sit joku saa päähänsä jättää vaikutusaikanaan hölmöä jälkeä kaupunkikuvaan.Toki edistystäkin kaivataan mutta järki käteen.Pitäkää Turkulaiset kiinni kauniista kaupungistanne,onhan sitä jo revittykin vallan rajattomasti.Meillä Hesassa on taas älytön silta villitys ja talo tötteröä pitäis saada joka tontille.Merellinen profiili on jo pahasti raiskattu.Ei voi puhua enään Pohjolan valkeasta kaupungista.On tätä stadia katseltu yli 70v niin tiedän mistä puhun.


Vieras

#3


Vanhan Suurtorin ja Vähätorin on mielestäni parempi
sijainti.

Vieras

#4Pennisilta oikealle paikalleen Kirjastosikta palvelee
vain Åboa Vetusta.

Vieras

#5


Ainut oikea paikka historiallisesti ja liikenteellisesti on silta Vanhan Suurtorin ja Vähätorin välissä. Olen asunut lapsuuteni ja nuoruuteni Brahenkadulla ja käynyt Lääketeiteellisen Turun yliopistossa; jalankulkijana, pyöräilijänä ja autoilijana Turussa kohta 60 vuotta.
Jukka
Jukka

#6 Ainut oikea paikka


Ainut oikea paikka historiallisesti ja liikenteellisesti sillalle on Vanhan Suurtorin ja Vähätorin välissä. Olen syntynyt Heidekenillä ja asunut lapsuuteni ja nuoruuteni Brahenkadulla sekä opiskellut Lääketieteellisen Turun yliopistossa; kävellyt, pyöräillyt ja autoillut Turussa kohta 60 vuotta.
Jukka

Vieras

#7


Turun poliitikot vaeltavat aina vaan oman pienen ja ahtaan lasitorninsa sisällä. Mikseivät voisi vihdoinkin kuunnella "Vähätorin ja Kirjastokorttelin pelastajaa" eli Casagrandea? No tietysti siksi, että ovat omaa erehtymättömyyttään täynnä...ja kohta meillä on Turussa jo KOLMAS silta, joka ei johda mihinkään. Kiitos jo etukäteen...

Vieras

#8


Oikea ratkaisu olisi jättää mokoma silta rakentamatta.
Ei säry kulttuurimaisema ja jää isot rahat parempaan
käyttöön. Herrat pääsisivät "opintomatkalle" vaikka
ulkomaille.

Vieras

#9


Siltaa ei pidä rakentaa ollenkaan
heikkilä

#10


poliitikkojen into sijoittaa silta ns. Puolimatka -kohtaan on herättänyt suurta vastustusta turkulaisissa. Puoltajien perusteet ovat olleet keksityn tuntuisia. Todelliset syyt lienevät jossain homeisen "olemme sopineet" -kulttuurin komerossa.

Vieras

#11


Silta historialliselle paikalle olisi järkevää, paitsi pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kannaltanyös ajatellen koko historiallisesti vanhin aluetta. Penninsillaksi kutsuttu silta yhdistäisi hyvin toimintoja vanhalta suurtorilta Hauenkuonoon. Tällöin muodostuisi hieno kulttuurinen kokonaisuus liikenteellisten seikkojen vuoksi. Silta yhdistäisi keskiaikakamarkkinat, joulurauhajulistuksen yms. tilaisuudet joen toiselle puolelle vanhan kirjaston, leijonasuihkulähteen ja jo nyt Turun kesäolohuoneen Hauenkuonoineen toisiinsa. Eipä olisi muilla vastaavaa. Täsätä olen puhunutja kirjoitellut vuosien ajan. Vanha ja toimiva ympäristö on ihmisten kannalta erittäin kannatettava. Tavalliselekin ihmiselle on hyvä ja terveellistäkin antaa tämänkaltainen ympäristö. Ei tarvitsisi ihastella ulkomaisten vastaavia ympäristöjä kateellisena.
Kulttuuriystävä

#12 Re: Adressi on erittäin kannatettava asia!Vieras

#13


Maisema on todella herkkä. Sitä ei pidä missään nimessä tärvellä. Adressissa ehdotettuun paikkaan sen voi juuri ja juuri rakentaa. Meidänhän pitäisi liikkua säilyäksemme terveinä, joten en oikeastaan ymmärrä miksi niitä siltoja pitää olla monia.
allekirjoitus sata

#14


Non niines.
Kirjoitin adressin sen vuoksi, että mikäli sillan on tultava, niin ehdottamasti kirjaston kulmalle Vähätorin kohdalle. Minulla saattaa olla paljon rompoolia päälläni ennenkuin Kauppiaiskadun päästä johtaa pyörätie tai edes sen suunnitelma Kauppatorille.

Itse asiassa: tarvitaanko vielä uutta siltaa lainkaan Aurajoki maisemassa?

Vieras

#15


Kulttuurimaiseman lisäksi on Suurtori-Vähätori väli liikenteellisesti ylivoimainen ja lisäksi Kauppiaskatuhan on yksisuuntainen.
isomasa 12

#16


Sillan oikea paikka on kirjaston kulmalta suurtorin liepeille.Yliopistolla ja Tyksissä työskentelee paljon ihmisiä ( monta tuhatta).Päättäjät herätkää siellä norsunluutornissa ja ottakaa lusikka kauniiseen käteen, miettikää sillan paikka uusiksi.

Vieras

#17


Muistan jokun päättäjistä maininneen, ettei uusi silta mitenkään peitä kansallismaisemaa, sillä sen takaa näkyisi edelleen tuomiokirkko. Hän ei siis ollut edes ymmärtänyt, mistä tässä kansallismaisemassa on kyse. Kysehän ei ole pelkän kirkon näkymisestä, vaan koko avautuvasta jokimaisemasta. Se on ehdottomasti säilyttämisen arvoinen maisema. Toisekseen ihmetyttää, miksi vastoin kaikkia järkeenkäypiä liikenteellisiä argumentteja ajetaan siltaa ihan väärään paikkaan. Mikähän taho siitä tulevaisuudessa hyötyy???


Vieras

#18


Vanha Suurtori ja Vähätori paras paikka. Suuret kiitokset Benito CasaGrandelle, joka on saanut pelastettua osan Turun kauneimpia miljöitä. Kaunis, historiallisia rakennuksia kunnioittava silta toisi lisää elävyyttä molemmille aukioille. Silta toisi myös turvallisuutta Kirkkosillan jalankulkijoille, jos suuri osa pyöräilijöistä siirtyy muualle.
Aukusti

#19 hyötykäyttöönkö


Kun silta tehdään veronmaksajien rahalla, ainakin osaksi, niin parempi hyötykäyttö sillalla on silloin Suurtori-Vähätori väli tai Nunnankatu-Vähätori väli.
Nykyiselle (aijotulle)rakennuspaikalle tehty silta hyödyntää ainoastaan pientä määrää vastarannan
(Hämeenkatu) asukkaita ja niitä rohkeita, jotka uskaltavat ajaa polkupyörällä Kaskenahdetta alas.
Tämä, ehdotettu sillan paikka taas hyödyttää yliopistonmäeltä ja suurinta osaa itä-puolelta suuntautuvaa pyörä- ja kevyttä liikennettä ja suoraan valmiin pyörätin päähän (Brahenkatu) Lisäksi se auttaa tilaisuuksien järjestelyissä, laajentaen alueen käyttöä.
Päätäjien olisi nyt punnittava asia uudelleen ja alusta asti.
Sillan ulkoasu pitää olla myös historialliseen ympäristöön sopiva, eikä mikään "lasijuova" poikki joen.

Vieras

#20


siinä on ollut silta ennenkin ja voin silmilläni nähdä kuinka hyvin se siihen sopisi vieläkin. "Kirjastosilta" hanke voitaisiin hylätä. "pennisilta" takaisin paikalleen

Vieras

#21


'Kansallismaisema' ja sen 'pilaaminen' on ihan höpöhöpö-juttua, mutta nyt suunniteltu paikka olisi hyödyllinen vain Vartiovuoren rinteessä asuville, ja kaikille muille sillan käyttö vain pidentäisi matkaa!

Siinä toisessa paikassa sille löytyisi varmaan käyttäjiäkin kun siellä suunnalla on hieman 'elämääkin', ja se tulisi luonnollisen kulkureitin kohdalle.


Vieras

#22


"Turkulainen" (17.3.2010) ja Turun Sanomat (10.5.2011) julkaisvat tätä asiaa puoltavat mielipidekirjoitukseni varustettuna G. Sergejevin v. 1811 maalaamalla akvarellikuvalla vanhasta, upeasta sillasta! Käy lukemassa! T. Seppo Saari, FL

Vieras

#23 Re: hyötykäyttöönkö


#19: Aukusti - hyötykäyttöönkö

Eikö esim Louvren pihapiirissä oleva lasipyramidi 'sovi historialliseen ympäristöön'?

Höpö-juttuja...


Vieras

#24


Jos silta rakennetaan Kauppiaskadun päästä se ei vähennä pyöräliikennettä Kirkkosillalla, mikä on ollut eräs tavoitteista. Ne jotka ovat käyttäneet Kirkkosiltaa tulevat käyttämään sitä vastaisuudessakin mikäli silta laitetaan Kauppiaskadun päästä"ei minnekkään", ts. jyrkkään mäkeen joka on talvella vaarallinen niin jalankulkijoille kuin pyöräilijöille liukkautensa vuoksi.
Nina

#25 Re: Uusikaan paikka ei hyvä


#1: Pujelomies - Uusikaan paikka ei hyvä 

 Kirjastosilta ei todellakaan ole välttämätön - ei kenellekään. Kun maailmalta muutin takaisin Turkuun iloitsin iltakävelyillä lyhyttä lenkkiä Tuomiokirkonsilta-Auransilta ja nimenomaan klassista postikorttimaisemaa Auransillalta katsottuna tuomiokirkon suuntaan. Nyt tämäkin maisema hävitetään, kuten niin paljon muutakin on hävitetty lapsuuteni Turusta. Häpeällistä suorastaan.

Kommentoi adressia