Dalton Alpakalle elämä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Dalton Alpakalle elämä.


Vieras

#51 Re: EI VAARALLISIA ELÄINTAUTEJA SUOMEEN!!!

08.08.2011 19:06

#46: Eläinten puolesta - EI VAARALLISIA ELÄINTAUTEJA SUOMEEN!!!

Ei tässä ole kyseessä laiton maahantuonti,kyllä Ruotsin säännöt ovat tiukkoja.Dalton ja omistaja on jätettävä rauhaan jat jatkamaan yhdessä taivalta.Valvira ym viranomaiset ovat kyllä typeriä


Vieras

#52 Re:

08.08.2011 19:08

#16: Mika -

Kuule olen samaa mieltä!

toista mieltä

#53 Ei mitään järkeä

08.08.2011 20:12

Ei ole mitään järkeä siinä, että kuka hyvänsä voi tuoda maahan tänne kuulumattomia eläilajeja, joita sitten pidetään miten pidetään. Jos ei paragraafit ole kunnossa, on toimittava viranomaisten päätösten mukaisesti. Miksi meillä muuten on valvovia viranomaisia jos heidän työllään ei ole mitään merkitystä? Tuskin nyt viranomaisetkaan ihan ilkeyttään tuollaisia ratkaisuja tekevät. Oliko kaikki taustat asiasta oikein kerrottuna medioillekaan?Enkä tiedä, ovatko hevoset, aasit ja alpakat muutoinkaan kaljabaarin pihalle sopivaa kalustoa?

Vieras

#54 Re: Ei mitään järkeä

08.08.2011 20:20

#53: toista mieltä - Ei mitään järkeä

Kuule et taida tietää historiasta,ei me suomalaisetkaan alunperin täällä oltu,tuontitavaraa ollaan.Suvaitsevaisuutta,kyllä tänne eläimiäkin mahtuu ja totean taas kerran että Ruotsin viranomaiset ovat kyllä tiukkoja,tunnen varsin hyvin.


Vieras

#55 Re: Ei mitään järkeä

08.08.2011 20:58

#53: toista mieltä - Ei mitään järkeä

Tuskin eläinihmiset yhtään eläintä parkkeeraa kaljabaarin eteen,toivottavasti et sinäkään

Vieras

#56 Eläinjobbari

09.08.2011 01:08

Ei taida olla jobbari kovin kiintynyt alpakkaansa kun yritti jo myydä saman tien kun hakikin.
http://tinyurl.com/3gklvpy (n.5 sivua ylhäältä)


Vieras

#57

09.08.2011 02:28

Inhottava rahastusyritys.
Manimanimani

#58 Kuula kalloon ja lepo

09.08.2011 02:30

Rahastusta

Vieras

#59

09.08.2011 08:48

Dalton ei ole suomen ainoa tuontialpakka, parasta aikaa näkyy myyntimarkkinoilla tuontilaamoja ja -alpakoita, jotka tuskin täyttävät kyseisiä tuonti kriteereitä. Yksi lakipykälä näet käskee, että eläintä ei saa esim. siirtää määränpää paikasta täällä suomessa yhteen vuoteen, ne olivat myynnissä kuitenkin jo nyt.

Tehdäänkö Daltonista nyt marttyyri kaikkien puolesta, vaikka tämä oli vain viaton kotilemmikki, eikä edes myynnissä.

Luuleeko päättäjät että tämän teurastaminen auttaa jotakin ? Muuta kuin surua ja murhetta.

Ja sitten kysytään miksi Suomessa on mielenterveysongelmia ? Kukahan niitä aiheuttaa !
virhe

#60

09.08.2011 09:01

Dalton on 1-vuotias

ei 3-vuotias, ja ei myynnissä.

myytäviä laamoja ja alpakoita näyttää olevan parasta aikaa itä-suomen suunnalla eräällä miehellä, jolla oli pihapiirissä myös muita myytäviä esim aaseja. totesi halpojen hintojen salaisuudeksi "äkkiä eteenpäin", ilmoitti sanomalehdessä.

Pitäskö tohtori-rouvan juosta sinnekin!
Apua eläimille

#61 56,57,58

09.08.2011 09:07

Eija Lehto kauppasi toista alpakkaa ilmoituksessa, ei Daltonia.

Myyminen on eri asia kuin terveen eläimen tappaminen! Itse en tunne Eija Lehtoa, mutta kirjoittajilla taitaa olla jotakin henkilökohtaista ko. henkilöä kohtaan.Selvittäkää kinanne muualla , nyt yritetään pelastaa VIATON ELÄIN turhalta tappamiselta.

Tosiasia on, että Avin/Oulun virkaeläinlääkärit eivät useimmiten toimi kuten heidän pitäisi. Valta on noussut päähän ja tositilanteessa heiltä ei saa apua kärsiville eläimille, eivät välitä eläimistä. Siksi ovatkin pääosin paperieläinlääkäreitä, yksityisvastaanotollahan pitää tulla toimeen myös erilaisten ihmisten kanssa.Hankalat luonteet eivät yksityispuolella pärjää. Jokunen poikkeus tietenkin virkaeläinlääkäreistä löytyy, mutta tuskinpa olen väärässä, jos sanon, että muutaman vuoden kuluttua heidät löytää yksityispuolelta, eivät yksinkertaisesti jaksa hankalia työtovereitaan. Vaihtuvuus Oulun virkaeläinlääkäreissä on suuri.

Eläinsuojelija

#62 Numerolle 60 virhe

09.08.2011 09:12

Kirjoittamasi juttu huollettaa! Käskepä virkaeläinlääkärin käydä paikalla!
Halpa hinta arveluttaa.

Jos et itse halua tehdä ilmoitusta, niin kopioi myynti-ilmoitus tänne. Luulen, että ilmoittajia tältä palstalta löytyy.

Vieras

#63

09.08.2011 12:27

Aivan naurettavaa etta elain pitaisi lopettaa testausta varten! Ja mita tahansa vaatimuksia elaimen tuonnille onkin, ne pitaisi esittaa tullissa, eika kun elain on jo maassa!

Vieras

#64 virhe - vastaus

09.08.2011 21:28

Joensuun alueen lehdessä Karjalaisessa oli ilmoitus vast ikään myytävistä aaseista, samalla miehellä on pihapiirissä myynnissä hevosien ja aasien lisäksi myös laamoja. Kaikki halpaan hintaan. Tuontitavaraa.

sanoisin, että jos yksi pitää tappaa, miksi muut saa kuitenkin elää.

Sama maa - sama laki.

Dalton on lemmikki ja pysynyt samassa paikassa saapumisesta asti, eikä ole myynnissä. Nuo oli myynnissä.

Vieras

#65 Re: Elävän eläimen voi testata !

10.08.2011 10:09

#17: Oululainen - Elävän eläimen voi testata ! 

Tuberkuloositestiä ei "oteta", vaan se tehdään pistämällä ihon alle tuberkuliiniä eli sitä taudin aiheuttajaa. Alpakoilla se tarkoittaa, että toiseen kainalopoimuun pistetään lintu- ja toiselle puolelle nautatuberkuliinia. Sitten odotetaan kolme päivää ja tarkistetaan mittauksin tuliko ihoon merkittäviä muutoksia. Jos sille nousee vähintään tietyt mitat täyttävät patit tai tulee muita kunnollisia ihoreaktioita, se voidaan määrätä lopetettavaksi ja sitten ruumiinavauksessa todetaan oliko sairas vai ei. Vahingon kärsii AINA maahantuoja ja lain mukaan maahantuoja vastaa aina myös 6 kk ajan kaikista välittömistä ja välillisistä vahingoista, myös silloin kuin esim. vierailija tilalla käytyään kuljettaa kengissään tarttuvan pöpön ja se leviää muille tiloille. Tähän ei ole mitään euromääräistä ylärajaa, joten riskit ovat valtavat ellei tiedetä mitä tehdään!

Ongelma näissä sinänsä simppeleissä testeissä on mm. se, ettei nykypäivän eläinlääkärit ole koskaan näitä joutuneet tekemään, joten jos he töpeksivät, on alpakan ja omistajansa oikeusturva pahasti vaarassa. Maahantuontiin siis liittyy ihan todellisia riskejä eikä sellaisen toteuttaminen kaikkinensa vaadi pelkästään Eviran tuontiehtojen, vaan myös jonkin verran eläinlääkinnän ja kamelidien testausasioiden tuntemusta. Eläinlääkärit näistä nimittäin eivät paljoakaan tiedä.

Ja vielä yllä kirjoittaneille selvitykseksi: maahantuontisäädökset muuttuivat 1.1.2011 alkaen ja vasta tänä vuonna tuoduille eläimille on tuo 12 kk vaatimus pitää ne määränpäätilalla. Tässä ON todellakin kyseessä laiton maahantuonti, jos myyjä ei ole rekisteröitynyt maahantuojaksi etukäteen (jolloin olisi saanut tarkat toimintaohjeet) eikä hakenut maahantuontilupaa MMM:n Kala- ja riistaosastolta = useita pykäliä rikottu kerralla. Myöskään ruotsalainen eläinlääkäri ei ole toiminut EU-säännösten mukaan, jos on antanut maastavientiluvan eläimelle, jolle ei ole tehty tuberkuloosi- IBR- ja bruselloositestejä. Tuberkuloosi voi _teoriassa_ tarttua ihmiseenkin, ja kaikki kolme testattavaa tautia muihin märehtijöihin. Siksi testausvaatimus on ehdoton.

Nyt tosiaan vahinko on jo tapahtunut, joten kannatan tappamisen sijaan myöskin Daltonin pitkää eristystä Suomessa, jonka aikana testit tehdään. Ennen karanteenin alkua pitäisi kyllä Lehdon hankkia sille joku edullinen ruunapoika kaveriksi, sitä EI SAA PITÄÄ ILMAN LAJITOVEREITA! Ja se on sitten p-puhetta, että kaikki alpakat Suomessa maksaa tonnitolkulla, hintahaitari on 1 000-10 000 euroon ihan eläimen tyypistä, laadusta, käyttötarkoituksesta ja näytöistä riippuen.

näin se on nähtävä

#66 usein ihmetellyt

11.08.2011 06:58

Ei kai tänne kovaan maailmaan tarvis syntyä eläimen tai meitin ihmisapinoiden, eikä ole kysytty kun on pitänyt syntyä, hyvä kuitenkin kun ei vietäisi tallin taakse mitään lajia.Kaippa nuo heppatytöt etsii pehmeämpiä arvoja tästä kovasta muolimasta.

Vieras

#67 Re: Eläinjobbari

11.08.2011 09:55

#56: Vieras - Eläinjobbari

Tuo alpakkahan on jo 3-vuotias, tämä nyt kyseessä oleva on vasta 9kk ikäinen. Ei ole sama eläin edes kyseessä.

Maija Meikäläinen

#68 Bakteerikammoa

11.08.2011 23:01

Nykyään on ihan mahdottomaksi mennyt suomalaisten bakteerikammo ja liiallinen hygienia vouhkaus.. Terve eläinkin pitäisi lopetta, jos siltä vaikka löydettäisiin joku "alpakkaflunssa" :)
Mummo

#69 Re: Bakteerikammoa

13.08.2011 18:30

#68: Maija Meikäläinen - Bakteerikammoa

On se omituista miten väärinpäin asiat hoidetaan,tapetaan eläin ja jospa vaikka sitten todetaan että eihän sillä mitään tautia ollutkaan! Parempi testata elävä eläin.Onkohan pohjoisessa paljonkin tuollaisia latvalahoja eläinlääkäreitä.

laama

#70 Virkamieskoneistolta kaivataan etiikkaa eli henkilökohtaista rohkeutta

14.08.2011 21:07

Eviralta aivan uskomatonta nöyristelyä EU-direktiivien edessä, kun ilmeisesti verikokeen voisi tehdä elävälle eläimelle.
Suomessa hoidetaan muutoin asiat yleensä järkevästi ja joustavasti.
Onkin selkeästi väärin, jos virkamieskoneisto ei auta tässä asiassa ja nuori, terve eläin lopetetaan turhaan.
Eijalle rohkeutta, älä suostu!
Eläimen omistaja

#71 Mummolle 69

15.08.2011 11:25

Täällä pohjoisessa kaikki virkaeläinlääkärit ovat latvalahoja...ikävä kyllä.

Yksityiseläinlääkäreissä onneksi on tosi tosi mukavia.
Oulun virkaeläinlääkärit vaihtoon

#72 Mitä Daltonille kuuluu?

16.08.2011 08:53

Miten jutussa kävi?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.08.2011 09:35


mummo

#74

16.08.2011 10:55

Oulun Hanna Lounela on määrännyt Daltonin tapettavaksi maanantaihin mennessä nyt on siis tiistai ja vielä ehditte jotain Daltonin puolesta tehdä.Menkää hyvät ihmiset Daltonin avuksi vaikka sunnuntaina ketjuilla kiinnittäytymään Daltonin ympärille,tulkoot sitten sitä hakemaan.
kiitos tuesta

#75 Löytyykö laki? se selviää.

16.08.2011 11:23

Ollaan ottamassa tänään yhteyttä mm. eduskunnan oikeusasiamieheen, ja maa ja metsätausministeriöön myös on jo otettu, otetaan lisää, kyllä nyt on katsottava missä on laki.