Hakaniemen puolesta - toriparkkia vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hakaniemen puolesta - toriparkkia vastaan.

PunaVihreä Hakaniemestä

#1 Kummallista

21.08.2011 11:00

Tässä taitaa olla jolla kulla joku oma yritys menemässä ojaan. Olisihan se nyt aivan mahtavaa saa edes osa autoista maan alle. Ja vaikka saada sitten Hakaniemenranta johonkin muuhun käyttöön. Pyöräkaistatkin mahtuvat paremmin, jos tienvarsipaikoitusta vähennetään. Ketähän pienyrittäjiä suunnitellut ruokakaupat uhkaavat? Halli on pärjännyt vallan mainiosti kahden suuren S-kaupan välissä tähänkin asti, samoin Vii Voan ja kumppanit. Adressissa ei ole yhtään konkreetista hyvää syytä vastustaa toriparkkia. Aina kaupungissa jotain kaivetaan ja rakennetaan, ei ole mitään syytä muumioida Hakaniemeä juuri tämänhetkiseen tilaan, joka ei varmasti ihan paras mahdollinen ole.
Sama kuin edellä

#2 Toriparkki Hakaniemeen

21.08.2011 11:54

P. S. Jos olet samaa mieltä, niin allekirjoita tämä:

http://www.adressit.com/toriparkki_hakaniemeen_-_mita_pikemmin_sen_parempi#form

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.08.2011 22:30


Henrik Nyholm

#4 Elävoitetään torielämää

21.08.2011 22:32

Nimimerkki PunaVihreä Hakaniemestä: Kauppaketju tulisi siis näiden jo olemassa olevien markettien lisäksi. Hakaniemen pienyrittäjät/ Kauppahallin pienyrittäjät ovat antaneet vastalauseensa hankkeeseen.

"Autot maan alle" - Ei tässä olla investoijien puolelta tekemässä palveluksia vaan toivotaan lisääntynyttä autoilua alueelle. Hakaniemen pysäköintipolitiikka ei ole millään lailla kytköksissä tähän hankkeeseen ja aikaisemmat alueelle luodut maanalaiset parkkipaikat eivät ole saaneet "maan päällä parkissa olevia autoja maan alle".

Mitä tulee "muumiointi"-väitteeseen: Tämä hanke on muumioinut Hakaniemen kehittämisen tyystin, toriparkkia on suunniteltu kohta kaksikymmentä vuotta ja sen edestä on unohdettu kaikki muu alueen elävoittäminen ja kehittäminen.

Hakaniemen tori ei todellakaan ole parhaassa mahdollisessa tilassa. Vaadimmekin (siksi adressi!) alueen kehittämistä ja muutosta nykyiseen tilanteeseen. Muutosta joka ei tarkoita torin toiminnan lakkauttamista vuosien rakennustyön takia ja turhien rakennelmien luomista (Hakaniemen vahvuus on julkinen liikenne ja sen hyödyntäminen). Tahdomme paremman torin ja vielä viriilimpää torielämää! Penkkejä, istutuksia, pyöräparkkeja ja kulttuurilavoja!

Toriparkit ovat vuosisadan turhakkeet. Niiden tilalle tarvitsisimme lisää pysäköintimahdollisuuksia keskustan ulkopuolelle ja liityntäpysäköintiä esimerkiksi metroasemien yhteyteen. Kaupunkiin ei tarvita yhtäkään autoilulle suunniteltua hökötystä lisää, varsinkaan jos se on vaivalloinen rakennuttaa ja muuttaa toimintaa vahvasti.

Kiitos adressin allekirjoittaneille.

Vieras

#5

22.08.2011 22:35

Parkkihalli Hakaniemeen on kuin paluuta 50 vuotta taaksepäin jolloin autoistumisen hillitsemistä kaupungissa piti rautalangasta vääntää. Luulisi että autoilijatkin jo ymmärtävät pitää ajopelinsa loitolla keskustasta. Onhan meillä raitiovaunut, metro ja bussit!
Joonas

#6 Re:

23.08.2011 09:16

#5: -  

 

Ihanan mustavalkoista ajatella, että koska sinä tällä pärjäät julkisilla muutkin pärjäävät. Kaikki autoilu ei ole liikennettä sisään kaupunkiin, paljon asukkaita tarvitsee autoa työssään vaikka he asuvat keskustassa. On pieniä yksityisyrittäjiä jotka liikkuvat markkinoimassa tuotteita/palveluitaan, isojen yritysten myyntiporukkaa usein liikkuu suoraan kotoa asiakkaille aamuisin jne. Omistin itse ennen auton jota tarvitsin töissä ja asuin kalliossa, katupysäköinti oli tosiaan välillä erittäin hankalaa. Harvalla tosin on varaa säilyttää autoa isoissa halleissa ympäri vuoden. Katupysäköinti oli ennen 20e/vuosi ja nykyäänkin vain 100e/vuosi. Talvisinhan tämä maksu ei mitään parkkipaikkaa takaa kadulta.. Hallien hinnat vuodessa ovat jo moninkertaiset. Kaupungin tulisi pyrkiä siirtämään autoja pois joidenkin katujen varsilta (halleihin?) jolloin näitä teitä saataisiin pyörätiekäyttöön paremmin.
Maria Laukka Kalliosta

#7 Re: Re:

23.08.2011 10:31

#6: Joonas - Re:  

 Autot eivät siitä vähene, että osa niistä viedään parkkiluolaan. Niitähän tunkee lisää katujen varsiin sitä mukaa kun tilaa annetaan. Ongelma on siinä, että autoilua itseään tulisi vähentää. Kunpa olisivatkin huoltoajoa.

Milla Magia

#8 Nykyajan kehitystä: AUTOHALLI

24.08.2011 09:08

Sulaa hulluutta koko hanke, arvokkaiden miljoonien tuhlaaminen turhakkeeseen. Voisivatko miljoonat "vaihtaa virastoa" ja ne käytettäisiin esim. julkisten terveyspalveluiden ja julkisen liikenteen kehittämiseen?
Laura

#9 Hankitaan lisää torielämää, sitten elävöittämistä ja kukkia

24.08.2011 15:52

Henrik Nyholm "Kauppaketju tulisi siis näiden jo olemassa olevien markettien lisäksi. Hakaniemen pienyrittäjät/ Kauppahallin pienyrittäjät ovat antaneet vastalauseensa hankkeeseen."

Pienyrittäjät eivät ehkä ole ajatelleet niin pitkälle, että asia on heidän kannaltaan pelkästään hyvä; mitä enemmän asiakkaita alueella, sitä enemmän myös mahdollisuuksia heille kaupankäyntiin. 0 asiakasta alueella = 0 potentiaali kaupankäyntiin. En jaksa uskoa, että kukaan esikaupunkiaueilla asuva innostuisi lähtemään Hakaniemeen autolla, ellei heitä kiinnostaisi nimenomaan alueen etniset kaupat, Kauppahallin tarjonta tai torin antimet. S-market, Sokos tai tämä uusi kauppaketju löytyvät järkevimpienkin automatkojen päästä kauempana asuville (Itäkeskus, Tapiola, Jumbo..), ja varmasti halvemmilla parkkimaksuilla?
Mitä autoiluun keskustassa tulee, nimimerkin "Joonas" kanssa olen täysin samaa mieltä.
Maria Laukka Kalliosta; "Niitähän tunkee lisää katujen varsiin sitä mukaa kun tilaa annetaan."
Juju olisikin nimenomaan siinä, että sitä tilaa ei enää annettaisi. Pysäköintipaikkoja karsittaisiin rankalla kädellä. Hakaniemessä aivan kauppahallin vieressä asuvana voin kyllä sanoa, että suurimman haitan muodostavat pysäköidyt autot teiden varsilla aivan kauppojen vieressä, ei yksityisautoliikenne.
Hankkeen tulisi siis olla myös ehdottomasti yhteydessä katupysäköinnistä vastaavaan päätöksentekoon. Julkinenkin liikenne pääsee kulkemaan viime talvea vastaavissa olosuhteissa helpommin, kun autoja ei ole jatkuvasti lumikasojen takia pysäköity väärin mm. raitiotiekiskojen päälle. Pyöräteiden rakentamiselle vapautuu tilaa teiden varsilta ja/tai kävelykatuja voitaisiin leventää mikä mahdollistaisi myös kesäisin kahviloille ja ravintoloille terassin.

Olennaista olisi ymmärtää se, että alueesta saadaan vireä ja toimiva kaupankäynnillisesti vain hankkimalla lisää asiakaskuntaa.
Uskon myös, että rakennusprojekti pystytään toteuttamaan inhimillisesti liikaa torikauppaa häiritsemättä.
Metrolla pääsee

#10 Muinaismuistoja haudasta

06.09.2011 18:26

K-kauppaa on kismittänyt iät ja ajat ettei se ole saanut jalansijaa Hakaniemestä, viimeksi se ei suostunut maksumieheksi, miksi nytkään. Suunnitelmat ovat kaatuneet ennenkin joko maaperään, kalleuteen jne. Torilla on maanalaista pysäköintiä jo nyt, eikö paikat riitä?

Vieras

#11

07.09.2011 22:38

Halventakaa julkisen sektorin hintoja niin että ihmiset voisivat liikkua busseilla, eikä jokainen tarvitsisi omaa autoa… Ja pitäkää ne bussiyhteydet - älkää vähentäkö!!
just niin

#12

09.09.2011 13:27

Eikös kauppakeskusksien vastustaminen ole turhaa, kun nyky suunnitelmissa niitä ei ole ?

Jos jokin taho tekee omilla rahoillaan, niin mihin virastoon ne sieltä voisi siirtää ?
Henkka

#13 Autot maan alle!!! Kadut ihmisille!

25.02.2013 19:59

Tottakai autot pitää laittaa maan alle. Kallista se vasta on kun autot vie maanpäällistä aluetta. Sitä paitsi tässä hankkeessa ei ole ainoastaan kyse parkkihallista vaan kokonaisuudesta. Alueelle tulee lisää turvallisia maanalaisia kulkureittejä. Ihmisten liikkuvuus lisääntyy. En näe että tavallinen tallaaja voi hävitä tässä. Tässä adressissa vastutetaan muutosta, ja myöhemmin huomataan että olihan tämä hanke sittenkin ihan fiksu
AnniA

#14

26.02.2013 13:04

Ulkopaikkakuntalaisesta, joka satunnaisesti vierailee Helsingistä, puhe toriparkin kaltaisesta massiivisesta satsauksesta yksityisautoiluun tuntuu aika oudolta. Ei me "turistit" siellä omilla autoillamme ajella, tai vuokrata jostain henkilöautoa liikkumista varten, vaan ilomielin hyödynnämme pääkaupunkiseudun toimivaa ja edullista joukkoliikennettä. Ja minne pääsee helposti, niin sinne me menemme ja syydämme rahamme sikäläisille pienyrittäjille.
JV

#15 Hakaniemi on joukkoliikenteen solmukohta

27.02.2013 10:18

Komppaisin ulkopaikkakuntalaisen arviota siitä, missä määrin Hakaniemeen asioimaan tulevat käyttäisivät/tarvitsisivat omaa autoa ja sille parkkipaikkaa. Hakaniemen torin tienoo on Helsingin joukkoliikenteen varmasti tiheimmin liikennöityjä, kaikki liikennevälineet (bussit, ratikat, metro + pisararata ehkä vielä tuonnempana) ja monet linjat yhteen niputtavia solmukohtia. Tuntuu siis ristiriitaiselta kaavailla suurta parkkihallia alueelle, etenkin suureksi osaksi julkisen rahoituksen turvin. Lisäksi lähialueiden asukkaat käyvät torilla ja kauppahallissa ihan kävellen - ja jos eivät käy, syynä ei kyllä ole parkkitilan puute!

Yksityisautoilun suosimisen epäilyttävyyden lisäksi kannattaa muistella muista Suomen kaupungeista saatuja vähemmän hyviä esimerkkejä toriparkkien kaltaisten "elävöittämis"hankkeiden vaikutuksista. Tori sulkeutuisi rakennustöiden vuoksi moneksi vuodeksi ja tuossa prosessissa monen paikkakunnan tori onkin saanut kuoliniskun eikä ole rakennustöiden jälkeen enää vetänyt väkeä. Hakaniemen tori ja kauppahalli ovat nyt - hieman kehnossakin asussaan - Helsingin asiallisimpia alan mestoja, jossa käydään oikeasti ruokaostoksilla eikä jossain mielikuvamatkalla.

Vieras

#16

23.03.2013 01:51

Stadin sydän ja sydänten kansallismaisema.
Järjellä ja tunteella

#17 Pieniä on silakat joulukaloiksi

06.05.2013 17:35

Kaupungin satsaus esim. terveys- ja sosiaalipalveluihin on noin kaksi miljardia euroa vuodessa. Toriparkkiin kaupunki olisi laittamassa noin viisi miljoonaa ja alueen muuhun ehostamiseen saman veraan. Alueen kiinteistöt maksaisivat hankkeeseen lisäksi kymmenen miljoonaa euroa.

Kaupungin terveyspalveluita ja joukkoliikennettä pyöritetään tuolla rahalla arviolta muutama tunti. Alueella sikin sokin nykyisin seisovat kuhmuiset autot sen sijaan siivotaan tuolla rahalla alueelta pois pysyvästi, jonka jälkeen torille ja sen ympäristöön voidaan todella pohtia laatutason parantamista.

Nykymenon jatkuessa meillä on viiden vuoden kuluttua edessämme täysin rämettynyt alue, jota koristavat ne samat autot, jotka siellä nytkin hallin kulmilla seisovat ... tosin entistäkin kuhmuisempina.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.05.2013 13:13



Vieras

#19

05.05.2015 08:58

Kouluja yhdistetään, lasten koulumatkat pidentyvät, terveyskeskuksia lakkautetaan, vanhukset ja lapset joutuvat matkustamaan kuka mitenkin lähimpään terveyskeskukseen. Kirjastoja lakkautetaan ja yhdistetään, lasten kanssa liikkuvat, vanhukset, liikuntarajoitteiset jäävät palvelun ulkopuolelle. Kaikki vain säästösyistä.

Mutta rahaa on upottaa miljoonia johonkin parkkihalliin. Hakaniemeen pääsee metrolla, ratikoilla, Helsingin ja Vantaan busseilla. Siinähän bussia ja ratikkaa jonona menee kaiken aikaa. Yksityisautoilua ei näillä  main tarvitse kukaan. Lapinlahden vanha sairaalakin homehtuu ja mätänee paikalleen, koska ei ole rahaa sitä remontoida!