Muotialan koulutalon puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Muotialan koulutalon puolesta.


Vieras

#1

13.08.2016 22:27

Isovanhempana olen huolissani lapselapseni koulumatkan suunnitellusta huomattavasti pitemmästä ja liikenteellisesti vaarallisemmasta reitistä!

Vieras

#2

14.08.2016 11:34

Olen mummina huolissani lapsen lapseni ja muiden lasten turvallisuudessa. Päättäjät laiittaisitteko itse 6 vuotiaan lapsennne tuolle turvattomalle koulutielle ja oletko valmiis ottamaan vastuun päätöksistäsi. Joten järki käteen päätöksissä, koska näille pienille koululaisille on tärkeintä taata edes turvallinen koulutie.

Vieras

#3

14.08.2016 19:50

Pienillä koululaisilla on liian pitkä matka Nekalaan!!
Leila

#4

15.08.2016 10:33

Muotialan päiväkodin, esiopetuksen ja koulun yhdistelmämallia on käyty ihailemassa Kiinasta asti. Nytkö Tampere haluaa tämän hyvin toimivan ja kiitosta saaneen mallin tuhota? Muotialan koulua oltiin lopettamassa jo aiemmin, mutta silloin kaupunki onneksi päätyi koulun säilyttämisen puolelle. Toivottavasti myös nyt!


Vieras

#5

16.08.2016 06:21

En pidä siitä että lapsille tärkeitä, toimivia kouluja lopetetaan ilman "järkevää" syytä

Vieras

#6

16.08.2016 14:36

Lapsen lapseni vuoksi. On aika hirveä ajatus laittaa eka- tai tokaluokkalainen nekalaan asti kouluun.
Leila

#7 Normaalikoulun päätös

17.08.2016 22:11

Olen saanut sen käsityksen, että tästä asiasta päättää Normaalikoulu eikä kaupungilla ole tähän nokankoputtamista. Painetta koululle siis! Muotialan koulu on lasten, vanhempien, opettajien ja opetusharjoittelijoiden mieleen - miksi ei rehtorin? Rahanko takia hyvin toimiva koulu lopetetaan? Koulu, jonne on enemmän tulijoita kuin siihen pystytään ottamaan. 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.08.2016 10:48Vieras

#9

20.08.2016 14:38

Muotialan yksi tärkeä asia oma koulu, jota on myös käytetty argumenttinai markkinoitaessa aluetta. Pidetään kiinni edes lyhyelläkin tähtäimellä asioista joita luvataan!


Vieras

#10

23.08.2016 10:02

  Aikuiset saavat koulukiusata Tampereella

 

"Elämäni onnellisin päivä". "Liian kivaa". Näin kuvailee kulunutta päiväänsä Muotialan eskarissa viikko sitten "koulutaipaleensa" aloittanut kuusivuotias.

      Meillä kävi onni, sillä molemmat lapsemme saavat käydä tarhansa, eskarinsa ja koulunsa kaksi ensimmäistä luokkaa Muotialan idyllisessä ja mukavassa koulutalossa; tuossa sadan metrin päässä. No siksihän me tänne muutimmekin, että lasten koulun aloitus olisi kiva ja inhimillinen.

     Paitsi että viikko sitten tarhasta tuli tiedote, jossa kerrotaan (Tampereen yliopiston) aikeista sulkea Muotialan koulutalon ykkös- ja kakkosluokat (yht.2kpl) ja siirtää niiden oppilaat Nekalan tuhannen oppilaan Normaalikouluun.  

    Kahden ja puolen kilometrin päähän.

      Minimissään kymmenen tien ylityksen tai risteyksen päähänsuuntaansa (kahdessa liikennevalot).

     Kuka meistä aikuisista kävelee päivässä viiden kilometrin työmatkoja? Käsiä pystyyn, kenestä tämä kuulostaa oikeudenmukaiselta koulunaloitukselta 6-7 vuotialle.

     Muutos tuntuu jo sinänsä täysin järjettömältä ja turhalta. Lasten turvallisen koulumatkan kannalta fataalilta ja vanhempien mielenrauhan kannalta tuhoisalta. Puhumattakaan siitä miten vanhempien mahdollinen peiteltykin negatiivisuus vaikuttaa koulunsa aloittavan pienen ihmisen käsitykseen tästä hänen loppuelämäänsä määrittävästä monivuotisesta polusta.

    Vielä härskimmältä tuntuu se, että perusteiksi muutokselle kerrotaan päin naamaa täyttä puppua. Muotialan koulutalo on kuulemma eristyksissä kaikesta muusta sivistyksestä. (täällä erittäin tiivis yhteisöllisyys ja paikka valittiin aikoinaan mm. Suomen ensimmäiseksi turvalähiöksi ja oma pieni koulu symboloimaan sitä) Täällä ei ole kuulemma lapsille liikuntamahdollisuuksia (vieressä on urheilukenttä ja koulutalossa on jumppasali jota käyttävät mm. Tampereen jumppaseurat). Täällä ei ole kuulemma puutyöluokkaa. Mitäköhän ykkös- ja kakkosluokkalaiset sillä tekisivät... Lisäksi perusteina on se, että kyseiselle urheilukentälle on esim. niin iso ruuhka, että hommat hoituisivat paremmin tuhannen oppilaan yksikössä. Jep.

   Myös aina niin käyttökelpoista tasa-arvokorttia on muutosperusteissa väläytelty. Toki tasa-arvoon kannattaakin pyrkiä heikentämällä kaikkien olosuhteita, vai mitä Tampereen Yliopisto?

     Todellisuudessahan kyse on vain ja ainoastaan - jälleen kerran - rahasta. Normaalikoulu joutui erinäisten järjestelyjen takia tilanteeseen, missä Nekalan koulukiinteistössä on käyttämätöntä tilaa. Noille "turhille vuokramenoille" löytyi kuitenkin "yllättävän" nopeasti maksaja.

    Maksumiehiksi ovat joutumassa jälleen kerran lapset. Hups, ja niin turvalliseksi ja onnelliseksi suunniteltu koulun aloitus (se suurin asia pienen lapsen ja heidän vanhempien elämässä) muuttuukin koulumatkahelvetiksi ja vanhempien taisteluksi tuulimyllyjä vastaan. Toivottavasti lopulta viivan alle ei jossain vaiheessa ilmesty myös esim. raskaan liikenteen alle jäänyttä pientä koululaista.

   Ja tässä olivat vasta kylmät faktat. Turvallisuustekijöiden alle (joille niillekin tunnutaan viittattavan kintaalla) jää kaikki se inhimillinen, joka liittyy pieneen koululaiseen ja hänen sielunmaisemaansa. Tuttuus, turvallisuus, omat tutut kaverit, kodin läheisyys, viihtyisyys. Kaikki nämä ovat lapselle isoja arvoja ja tukevat varmuudella oppimista. Mitä arvoja on vastapuolella? Manimani ja vielä kerran mani.

      Entä kuinka paljon ylipäätään tekee mieli laittaa lapsensa kouluun, jonka johdosta tulee se kuva, että asioita vääristellään ja kaikki muu paitsi lapsen etu menee edelle?

     Näkökulmaa voi laajentaa myös koko aluetta koskevaksi. Mahdollisen muutoksen jälkeen ainakaan lapsiperheillä ei ole enää mitään syytä muuttaa tänne. Suunniteltuun "pakettiin" kuuluu myös Järvensivun koulun oppilaiden siirtäminen Nekalaan. Järvensivun osalta suunnitelma on vielä Muotialaakin absurdimpi, enkä usko sen menevän läpi. Muotialan osalta ongelma on se, että päätöksen tekee Tampereen Yliopisto (Järvensivun osalta kaupunki).

   Mitäköhän tässä vielä muuta voisi tehdä? Asiasta ollaan oltu yhteydessä voimakkaasti päättäviin tahoihin (mm. Normaalikoulun johtavaan rehtoriin Vesa Toivoseen) ja alueen lapsiperheiden yhteinen kanta muutokseen on varmasti tiedossa. Jävensivulla koulutoiminnan jatkumisen puolesta kerättävään adressiin on kertynyt lähemmäs tuhat nimeä ja Muotialassakin nettiadressiin (http://www.adressit.com/muotialan_koulutalon_puolesta ) liki kaksisataa allekirjoitusta. Silti suhtautuminen asiaan on kuin päätös olisi jo tehty. Auttaisiko lasken nälkälakko tai itsensä valeleminen bensiinillä Nekalan koulun pihalla?

     Koulut ovat lapsia varten, ei lapset kouluja varten.

 

Timo Brander, Muotiala  


Vieras

#11 Re:

24.08.2016 19:12

#10: -  

Huh, tämä kirjoitus pitää lähettää Vesa Toivosen ja Leena Kostiaisen luettavaksi! Täyttä asiaa, ehkä vähän kärjistäen, mutta pakko kai ottaa järeät aseet käyttöön!

TP

#12 Re:

24.08.2016 19:49

#10: -  

Hyvä ja vakuuttava kommentti. Varmasti moni toivoisi, että kirjoittaja jakaisi tekstiä Muotialan koulutalon kohtalosta päättäville tahoille ja laajemmaltikin.


Vieras

#13 Re: Re:

24.08.2016 21:14

#12: TP - Re:  

 Aivan loistava kirjoitus! Tätä jakoon myös päättäville tahoille! 


Vieras

#14

24.08.2016 21:23

Koulut on lapsia varten, paitsi Normaalikoulussa lapset on koulua varten.


Vieras

#15

24.08.2016 21:40

Yllä oleva kommentti on täyttä asiaa.

 Itse asumme n. Kahden kilometrin päässä Nekalan koulusta ja jo meidänkin mahdollinen tuleva koulumatkamme sisältäisi kymmenen tienylitystä. Ajatus tuollaisesta ekaluokkalaisen koulumatkasta, minkä varrella kulkee paljon raskasta liikennettä, on kauhistuttava. 

Taito- ja taideaineiden luokkien puute ei todellakaan ole alkuopetuksen oppilaille mikään oleellinen asia, joten siihen vetoaminen on mielestäni jopa hieman noloa. Mitä tekisi esimerkiksi ekaluokkalainen muun muassa sähkösoittimin varustetussa musiikkiluokassa? Ei mitään, mitä ei voisi tehdä tavallisessakin luokassa. Jos huoli on kova esimerkiksi siitä, että Muotialan koulun oppilaat eivät pääsisi hyödyntämään teknisen työn luokkaa, luulisi sen varaamisen/käyttämisen Nekalan koululla silloin tällöin olevan mahdollista. Sisä- ja ulkoliikunnan mahdollisuudet ympäri vuoden ovat aivan yhtä hyvät kuin Nekalassakin. 

Jos kaupunki haluaisi, olisi sillä aivan varmasti mahdollisuutta vaikuttaa asiaan mutta helpommallahan sitä tietysti pääsee, kun on yksi asia vähemmän hoidettavana. Lähikouluajatus on kyllä ihan haudattu, jos tämä muutos tulee tapahtumaan. Asumme kuitenkin suositulla lapsiperhealueella ja monet meistä varmasti siksi, että näinkin oleellinen joka päivä tarvittava "palvelu" kuin koulu on lähellä. Kahden ja puolen kilometrin koulumatka olisi varmasti ihan ok, jos olisimme valinneet asua esimerkiksi ympäryskunnassa ja sielläkin aika syrjässä.  

Vaikuttaa siltä, että meitä Muotialan asukkaita pidetään aivan idiootteina, kun perustelut koulun lopettamiselle ovat mitä ovat...  


Vieras

#16

24.08.2016 23:53

Meidän molemmat lapset käyneet päikyn, eskarin ja 1-2-luokat Muotialassa. Ihan paras
Timo Brander
Vieras

#17 Re: Re:

25.08.2016 15:07

#12: TP - Re:  

 Aamulehden yleisönosastolle tarjosin juttua, mutta syystä tai toisesta ei ole kelvannut. Hieman on toki pitkä paperilehteen ja lyhentämällä kokonaisuus kärsisi, että ei kannata julkaista minään alle puoleen typistettynä 1800 merkin tarinana.

Nettiin toki mahtuisi, mutta...

Aihetta koskevan "oikean" uutisen yhteyteen liitin tämän kommenttikentän kautta.

Toivoselle turha laitella mitään, käytiin tämä sama keskustelu jo puhelimen välityksellä, ja sinne ei mene perille mikään ilman tehostekeinoja. Sama bullshitpastamylly vaan jauhaa.

Kyllä tämä tuntuu niin syvälle jo juntatulta, että ilman valtakunnanjulkisuutta päätöstä lienee mahdotonta estää (eiköhän se jossain saunaillassa ole jo tehty)

Tulevien ekaluokkalaisten, nykyisten eskarilaisten, mahdollinen koululakko saattais olla tarpeeksi "suuri" juttu, mutta kenellä mahtaa olla haluja niin järeään keinoon.

 

 

    Poliitikkojahan tässä varmaan vielä pitäis koittaa painostaa, ne kun ovat sattuneesta syystä varmasti virkamiehiä herkkähipiäisempiä täysin väärien ja kaikkien mielestä epäoikeudenmukaisten päätösten suhteen. Tuhatkin ihmistä alkaa jo Tampereen kokoisessa kaupungissa heiluttamaan mukavasti puolueiden kannatusta, jos leimautuu tälläsen päätöksen kummiksi.

Ja toisaalta kaupungilla / poliitikoilla on halutessaan pomminvarmasti vaikutusvaltaa myös yliopiston päätöksiin.


Vieras

#18 Re: Re: Re:

25.08.2016 18:09

#17: Timo Brander - Re: Re:  

 Timo, teet meille kaikille erittäin suuren palveluksen, jos lähetät kirjoituksesi apulaispormestari Leena Kostiaiselle, hän on myös lasten ja nuorten palvelujen lautakunnan pj. ja tämän asian valmistelija. Jos vielä jaksat, laitapa vaikka koko lautakunnalle ja pormestari Ikoselle.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.08.2016 12:27


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.08.2016 12:28Vieras

#21 Re: Re: Re: Re:

29.08.2016 12:30

#18: - Re: Re: Re:  

Sinne meni.

Tampereen lasten ja nuorten palvelujen lautakunnalle + Tampereen yliopiston kasvatustieteiden yksikön johtoryhmän pj:lle. + pormestarille ittelleen.   


Vieras

#22 Timo Brander ja kasvattajan vastuu

10.09.2016 11:59

Timo Brander on mitä ilmeisemmin tyypillinen yltiöitsekäs nykyvanhempi, jolle olennaista on vain oma etu: MEIDÄN lapsilla pitää olla sadan metrin koulumatka. Mikähän mahtaa olla keskimääräinen koulumatka Suomessa? Koulukuljetus järjestetään lain mukaan yli VIIDEN kilometrin koulumatkalle eli 2.5 km sujuu oikein hyvin. Ilmeisestikin tässä päähuoli on oman asunnon arvon laskeminen tms. Laskekaapa huviksenne montako koulua Tampereella pitäisi olla jotta kaikilla olisi 100 metrin koulumatka. Ai niin, eihän muilla ole merkitystä, vain MEIDÄN lapsilla ja MEIDÄN perheellä.

Jos Timo Brander on tosissaan puuhaamassa lasten nälkälakkoa (tosin hän puhuu "lasken" nälkälakosta), niin se edustaa sen kaltaista piittaamattomuutta lasten hyvinvoinnista, että sosiaaliviranomaisten on syytä välittömästi huostaanottaa lapset tuollaiselta sadistiselta isältä. Ehkä tuo itsensä valeleminen bensiinillä olisi ihan hyvä idea, jos vähän tunteet viilenisivät. Tämäkin keskuskelu on kuin esikouluikäisten kiukuttelua. Joidenkin omien etujen heikkenemisestä huolestuneiden vanhempien mielipiteet on varmasti tullut selväksi, ei auta vaikka kuinka poljette jalkaa ja kiukuttelette. Toivottavasti -  niin tässä kuin kaikissa muissakin yhteiskunnallisissa kysymyksissä - päätös tehdään mahdollisimman pitkälle asia-argumentein eikä yksittäisten henkilöiden painostuksen edessä. Varmaankin päättäjillä on jo kaikki mahdolliset käsitykset tiedossaan, ei tuollaisella käytöksellä voi tehdä kuin hallaa, on asia sitten mikä tahansa.

Kaiken lisäksi muotialalaisilla on se ylellinen tilanne, että vieressä on Steiner-koulu. Jos koulumatka on ensisijainen asia, niin aina voi valita tämän vaihtoehdon.

Kommentoi adressia