Kipa kuntoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kipa kuntoon.


Vieras

#1

04.09.2016 00:01

Ammattilaisen näkökulmasta kipa ei toimi. Kuitteja ei saa, hevosia ei saa tallennettua (työlästä ilmoittaa 8 hevosta ja syöttää jokaisen rekisterinumero erikseen joka kisaan) eikä omistajat voi maksaa kilpailuja suoraan järjestelmään. Vrt esim ruotsin tdb.

Vieras

#2

04.09.2016 00:32

Olen yrittäjä ja kolmen teini-ikäisen kilpailevan lapsen äiti. Perheesaä poni ja hevonen. On turhauttavaa, kun ilmoittautuminen kestää kohtuuttoman kauan. Maksut lajissa ovat erittäin korkeat, järjestelmän pitäisi olla nopea ja helppokäyttöinen. Samoin tuntuu kohtuuttomalta, että kisamaksut ovat kiinni järjestäjällä lähes kuukauden mm. Peruuntumistapauksissa.

Vieras

#3

04.09.2016 01:18

Ärsyttää, kun se Kipa ei toimi!!!

Vieras

#4

04.09.2016 08:09

Kilpailukutsun laatiminen turhan konstikasta, käytäntö on sekava. Kilpailuja ei tahdo aina löytyä listalta, esim aluemestaruudet kahtena viime vuonna. Haku on tosi hidas.
tr

#5 tekijä?

04.09.2016 08:24

Kait se joka nämä sivut on tehnyt on vastuussa että ne toimii?!


Vieras

#6

04.09.2016 08:42

Koska järjestelmä ei oikeasti toimi eikä kellään ole aikaa päivystää 24 h/vrk ja seurata että milloin toimii!!!

Vieras

#7

04.09.2016 09:25

Kipa ei ole nykyaikaa. Se on äärimmäisen hidas ollut jo pidemmän aikaa. Jos sen takana olisi oikeasti alan ammattilaisia, olisi asia korjattu aikoja sitten. Kipaa myös hieman uudistettiin jokin aika sitten, silti sitä ei saatu mobiiliystävälliseksi, mikä tänä päivänä luulisi olevan itsestään selvyys. Mutta todnäk tähän lähes turhaan muutokseen saatiin kyllä upotettua jäsenmaksukorotuksen verran rahaa? Ilmoittaminen on nyt hidasta, kalenteri sekava, hakuvaihtoehtoja on liian vähän, mobiilikäytettävyys on huono, eikä hevosia voi tallentaa järjestelmään vaan aina joutuu naputtaa joka rekkarin uudestaan. Tarvitsemme uuden toimivan järjestelmän!
L.Ö.

#8

04.09.2016 09:45

Allekirjoitettu! Vaikka Kipasta tuleekin niin nostalginen fiilis... Kipan järjestelmät ovat vuosia jäljessä siitä mitä sivustokokonaisuuksien toiminnalta tällä vuosikymmenellä vaaditaan - niin käytettävyydeltään kuin teknisiltä ominaisuuksiltaan. Jos ja kun Kipa joskus menee remonttiin ei riitä, että vain kritiikkiä saaneet ominaisuudet laitetaan kuntoon. Nykyiselle Kipalle olisi virtuaalinen eutanasia ehkä armollisin ratkaisu. Paitsi kilpailijoiden ja kisajärjestäjien käyttämät Kipan "sisäiset" toiminnot - maksut, ilmoittautumiset, yms - tulee Kipa uudistaa myös ulkoisesti vastaamaan nykyaikaa ja takaamaan toimintojen sujuvuus edelleen 2020-luvulle. Kipa on esimerkiksi mobiilikäyttäjälle suoraan sanoen helvetillinen kokemus. 2010-luvulla suurin osa nettiliikenteestä tulee jo mobiilikäyttäjiltä (älypuhelin ja tabletti). Lisäksi mobiililiikenteen määrä lisääntyy edelleen, joten sivustojen moitteeton toiminta kaikilla päätelaitteilla on ehdoton edellytys käytettävyyden sujumiselle.
Kipan kaltaisen sivuston luominen vaatii kuitenkin useiden tietotekniikan osa-alueiden asiantuntijoiden panosta ja hintalappu nousee helposti satoihin tuhansiin euroihin. Taloudellisesti Kipan uudistus tulisi siis olemaan SRL:lle valtava panostus, mutta sillä taattaisiin Kipan toimivuus myös tulevaisuudessa.
Päivitystä nykyaikaan vaatisi myös SRL:n oma sivusto. Samanlainen myötähäpeän tunne tulee www.ratsastus.fi -sivustolla käydessä kuin Kipassa käydessä. Jottain siis tarttis tehdä...


Vieras

#9

04.09.2016 09:48

Välillä mahdoton ilmoitauttua tai mennä edes katsoo kalenteria
Järki käteen

#10 Mitä järkeä rakentaa isolla rahalla rinnakkaisia järjestelmiä?

04.09.2016 09:53

Ravihevosten kilpailupalveluna toimii Heppa-järjestelmä, joka on myös virallinen Suomen Hippoksen sukutietokanta. Eli kaikkien ratsujenkin pitäisi jo nykyisellään löytyä myös Hepasta.

Minusta olisi pelkästään järkevää, että nämä olisivat kaikki saman järjestelmän alla. Se voisi hyvin tehtynä sekä vähentää kustannuksia että tehdä palvelusta oikeasti toimivan ja kivuttoman käyttää. En sano että Heppakaan olisi mitenkään ongelmaton järjestelmä, mutta ainakin sivustolle yleensä pääsee kaikkina vuorokauden aikoina kirjautumaan sisään...

Tämä mm. siitä näkökulmasta, että itselläni sattuu olemaan sekä ravureita että ratsuja, ja käytännössä samaa tarkoitusta palvelevien järjestelmien käyttö (ja ennen kaikkea tästä lystistä maksaminen molemmille instansseille erikseen!) tuntuu järjen köyhyydeltä.

Vai onko kyse tosiaan siitä, että edelleen vuonna 2016 Suomen kokoisessa maassa leiriydytään ratsut vs. ravurit-poteroihin eikä osata tehdä yhteistyötä koko hevosalan hyväksi?

 


Vieras

#11

04.09.2016 11:53

Kipa järjestelmän toimimattomuus aiheuttaa aivan liian paljon ylimääräistä työtä kaikille osapuolille ja nostaa aivan turhaan agressioita käyttäjissä. Kyllä systeemin pitää olla toimiva, siitähän maksetaan ja viime vuonna korotettiin jäsenmaksuja Kipan toimivuuden korjaamiseksi. Missä vika ?

Anonyymi

#12 #12

04.09.2016 12:48

Kipalle pitää saada isompi serveri. Myös aika vanhan aikainen. Olisi helpompaa jos ei tarvisi laittaa kuukausia, vaan kipa näyttäisi vain tulevat mutta pystyy katsomaan vanhatkin.

Weinika

#13 Re: Mitä järkeä rakentaa isolla rahalla rinnakkaisia järjestelmiä?

04.09.2016 13:32

#10: Järki käteen - Mitä järkeä rakentaa isolla rahalla rinnakkaisia järjestelmiä? 

 Samaa mieltä! Ravihevosen ilmoittaminen on paljon helpompaa ja stressittömämpää, kuin ratsun.


Vieras

#14

04.09.2016 14:33

Eikö järjestelmään olisi mahdollista saada tallenettua jotain omia "asetuksia" ? Joka kerta ei tartteis valikosta valita omaa lajia, aluetta ja tasoa? Ja juurikin että saisi hevosen tiedot pysymään muistissa, esim. voisi tehdä oman listan hevosista joilla starttaa ja ilmoittautuessa sitten valkata tästä valmiista listasta? Voisiko koulukutsuihin saada suoran linkin kouluohjelmiin, tulis opeteltua aina oikea rata. Pieniä, isoja asioita. Tärkeintä kuitenkin saada toimimaan, niin kutsujen laatimisen, ilmoittautumisen kuin kutsujen selaamisen saralla. Palvelu josta jäsenet maksavat ei voi olla näin susi. Edes ratsastuksessa.


Vieras

#15

04.09.2016 15:08

KIPAn toimimattomuus on jo saavuttanut sietämättömän tason. Ei tunnut toimivan juuri ollenkaan. On myös vanhanaikainen ja kömpelö käyttää, hakutoiminto on - sanalla sanoen toimimaton.

Vieras

#16

04.09.2016 18:54

Kipa:n uudistus oli täysin kosmeettinen ja järjestelmässä on jatkuvasti teknisiä ongelmia. Odotan, että SRL kehittää aidosti sähköisiä palvelujaan niin, että jäsenet voivat käyttää niitä laajasti hevosurheilutoiminnassa edistäen hevosten hyvinvointia.

Vieras

#17 ilmoittautuminen

04.09.2016 19:52

jos kilpailukutsussa on ilmoittautumisaika ja KIPA ei toimi ja järjestä tuumaa ettei ilmoittautumista ole tullut, olisit ilmoittautunut aikaisemmin. Miksi sitten on joku ilmoittautumisaika jos se ei päde? Voihan olla että on painava syy miksi ilmoittautumista on jouduttu venyttämään viimeiseen. Ja varsinkin kun heti laitttaa viestiä tai soittaa ettei onnistu, vaikka aikaa pitäisi olla jäljellä


Vieras

#18 Kilpailijana ja kilpailuiden järjestäjänä

04.09.2016 21:54

Kipa ei ole osoittanut mitään nykyaikaista toimivuutta olipa siellä käymässä sitten kilpailijana taikka kilpailuiden järjestäjänä. Kilpailijana ensin tökkii hitaus, sitten epäkäytännöllisyys (esimerkiksi se että kilpailee usealla hevosella ja joka kerta saat kaivella niitä numeroita jostain muistin syövereistä, omat hevoset pitäisi pystyä tallentamaan järjestelmään, samoin mahdolliset hevosen omistajatiedot). Kisajärjestäjänä tökkii niin ikään hitaus, joka luokka näpytä käsin ja ne samat asiat ym, saman kun voisi tehdä nopeamminkin ja miksi ei voisi hakea vanhoja kutsupohjia, joita tarvitsisi vain täydennellä/muutella luokkia), myös tuo yllä mainittu kouluohjelmalinkki järjestelmä olisi luksusta. Lisäksi kilpailujärjestäjän on aika vaikea tehdä suurempia muutoksia kipassa, ole aina yhteydessä liittoon, kun joku asia on tökkinyt/siirtynyt väärin, ja taas odottelet vastausta useita päiviä ja kilpailijat soittelevat kiukkuisina ja itse et mahda ko asialle mitään, kun ei ole oikeuksia painaa yhtä nappia. Ja ongelmakohtia on kyllä vielä nippu lisää. Viime viikkoina tolkuton hitaus suurimpana ongelmana.

Juttelin eilen siskoni miehen kanssa, joka tekee töitä atk puolella. Näytin hänelle nykyistä järjestelmää ja käytiin keskustelua mahdollisista parannusehdotuksista ja nykyaikaistamisesta. Häntä hieman huvitti ko järjestelmä ja sen toimimattomuus. Totesi, että tietotekniikan amk opiskelijatkin tekisivät opinnäytetöinään laadukkaamman järjestelmän.

 

 

 

Alalla

#19 Aika ajoi ohi

04.09.2016 22:42

Kipa on järjestelmänä jäänyt jälkeen kaikkien näkökulmasta kuten myös käytetty teknologia. Nopein, tehokkain ja järkevin tapa olisi tehdä uudestaan, vaikka opinnäytetyönä, mutta varmistaen, että ylläpito ja tuki toimivat.


Vieras

#20

05.09.2016 08:18

Siis käsittämätöntä ylenkatsomista SRL:n johdolta jäsenistöään kohtaan! Rahaa kyllä kerätään järjestelmän kustannuksella, ja se ei toimi! Kyse ei ole kertamuotoisesta järjestelmän romahtamisesta, vaan jatkuvasta toimintakatkosta. Samankaltaisia mobiilisovelluksia tehdään jo kouluissa kurssitöinä, mitä imbesillejä tämän ohjelman takaa löytyy??? Moni kisailmottautuminen jäänyt tekemättä ja siten myös seuroille jäänyt kannatusmaksut maksamatta buffetin ja kisamaksujen muodossa. Hyvä SRL johto, kävikö mielessä antaa missään vaiheessa tiedotetta jäsenistölle asiasta, tätä odotellaan edelleen! Varmasti syyskokouksessa nähdään!

Vieras

#21

05.09.2016 13:16

Kipa on saatava toimivaksi

Vieras

#22

05.09.2016 13:39

Monta hiustupsua on tullut revittä tämän kangertelevan ohjelman kanssa.
ei ammattimaista

#23 uusi järjestelmä

05.09.2016 15:34

Tämä kipa on niin surkea..hidas ja kankea. Hermot menee jo kuunellessa.

palkatkaa joku ammattilainen tekemään helpon ja toimivan.

Kokousedustaja

#24 Kokousedustajat haluammeko toimivan järjestelmän?

05.09.2016 17:48

Mukava lukea näin monen syyskokous edustajan allekirjoittaneen adressin.

Syyskokoukusessa vaadimme liitoa ja sen hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin uuden Kipan saamiseksi.

Rahoitus siihen saadaan nostamalla jäsenmaksua muutamalla eurolla tai perimällä järjestäjiltä kustannuksia vastaavat maksut.

 

Eikös se niin mene, että se kuka käyttää myös maksaa.

Mun mielipide

#25

05.09.2016 19:12

Minua kiinnostaa Kipan tietoturva. Moni ihminen käsittelee tietoja (myös henkilöt, jotka eivät ole SRL:n palkkalistoilla). Millainen sopimus heidän kanssaan on allekirjoitettu? Tai anna mun arvata ... ei ole tehty minkäänlaista sopimusta.

Kommentoi adressia