Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Perussuomalaiset ei ole "The Finns".

Pirkka Keskinen
Hämeenlinna

#351 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

24.08.2011 18:09

#344: Mikko Laaksonen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

Juu, näitähän riittää! Annahan sitten lisää esimerkkejä tämän juuri kirjoitetun, ja jo kyseenalaistetun lisäksi. Tuossa on nimittäin kirjoittajalle jäänyt nähtävästi täysin epäselväksi, mihin kyselyyn Halla-aho itse asiassa viittaa, ja hän näyttääkin lähinnä arvanneen (huonosti). Katso esim. tämän hetken uusin viesti, #36.

Ai niin, mutta eihän sinun edes tästä aiheesta mitään esimerkkejä pitänytkään antaa ;).

Former Finn?

#352 Entä tästä eteenpäin?

24.08.2011 18:19

Koska en tahdo olla Perussuomalainen, niin olenko sitten enää suomalainen ollenkaan? Muuttiko Soini minut nyt maahanmuuttajaksi? Käytänkö ansaitsemattomia tukia jos jään tulevaisuudessa työttömäksi? Pitääkö minut jatkossa karkoittaa rikollisena maasta jos saan joskus vaikka ylinopeussakon? Minne minut siinä tapauksessa karkoitetaan? Eihän minulla Soinin mielestä enää ole kotimaata.


Vieras

#353

24.08.2011 18:24

Täysin oikein! näyttäkäämme noille tekopyhille maalaisille, että suomalaisuuteen kuuluu muutakin, kuin saunominen, mämmin syönti ja EU:n vihaaminen!
Mikko Laaksonen

#354 Re: Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

24.08.2011 18:55

#347: - Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

Vaalimanifestilla on rajattu määrä allekirjoittajia, koska kyseessä oli äänien keskittämisohje halla-aholaisten ajatusten kannattajille:

http://www.vaalimanifesti.fi/index.php/allekirjoittajat

Useimmista vaalipiireistä on vain yksi ehdokas, koska muutoin keskittämisohje olisi menettänyt tehoaan.

Mielenkiintoista on myös, että tavallaan puolueettomana esiintyvällä Homma-foorumilla manifesti on jatkuvasti etusivulla.

Toki on totta, että halla-aholainen ajattelu on saanut laajempaa hyväksyntää Perussuomalaisten piirissä ja se on valitettavasti vaikuttanut koko puolueen ohjelmaan.

En kuitenkaan ala arvioimaan kaikkia tai laajempaa määrää Perussuomalaisia esimerkiksi rasisteiksi tai fasisteiksi ennen kuin siitä on selkeät todisteet, kuten esimerkiksi allekirjoitetut kannanotot.

Nylonmanshow

#355 Re: Perussuomalaiset

24.08.2011 19:17

#1: Kaunis nimi! - Perussuomalaiset

Turha puolue joka syö verorahoja; Puoluetuki. Lisäksi PS inspiroi uusnatseja. Puoluejohto (Soini ja kumpp.) eivät kuitenkaan ole natseja, mutta puolueessa on todella pimeitä voimia. Olen itse henkilökohtaisesti sen huomannut.
Suomenkielinenkin nimi ei ole sovelias koska PS:ää käytetään yleisesti kirjeissä; PS = JK (Jälkikirjoitus).
Kun Perussuomalaiset vastustaa kaikkea uutta, niin sehän syö hirveästi valtion rahaa kun eriasioista joudutaan jauhamaan uudelleen ja uudelleen. Ihan roskasakkia koko porukka!
Puolue oli parhaimmillaan silloin Vennamon aikaan SMP:nä.


Vieras

#356 Re: Re: Perussuomalaiset

24.08.2011 20:47

#355: Nylonmanshow - Re: Perussuomalaiset

Kahjoja nyt löytyy jokaisesta puolueesta. Erityisenä mainittakoot tässä nimiä mainitsematta, erään typerällä ääntelyllä puhuvan ex-puolueenjohtaja, joka tuskin koskaan ymmärtää, että jos sähkö ostetaan venäjältä, ei se maailma nii pelastu kuten he uskovat.

 

Eipä ne rötösherrat hallituksessa ole aikoihin päättäneetkään mitään mitä ei pitäisi vastustaa. Luultavimmin adressin keskustelijat ovat peruskoululaisia, joille polttoaineen hinnan korotus on maailman pelastus ja sähköhän syntyy pistorasiasta.

 

Sitä kiertää kaikennäköistä propagandan levittäjää luultavimmin oppilaitoksissa ja propanganda leviää kuin satiaiset.

 

Eilen muistaakseni ensimmäistä kertaa mielessäni peukutin Kataiselle, kun ainakin toistaiseksi pysymässä vakuuksien kannalla (vaikkei itse haluakkaan).

 


Vieras

#357

24.08.2011 21:36

Olen Italiassa asuva suomalainen ja ilomielin allekirjoitan adressin.Hyvää osanottoa!
SKT

#358

24.08.2011 22:08

Adressi on parasta, mitä on tapahtunut eduskuntavaalien jälkeen. Kiitos siitä. Kiitos myös Mikko Laaksoselle, jolla sekä pää että sydän tuntuvat olevan oikeilla sijoillaan.

Vieras

#359 Millainen on keskiverto persu?

24.08.2011 22:15

Millainen sitten on keskivertopersu, kun niistä nyt niin kovin puhutaan? Omasta lähipiiristäni persuja äänestäineitä löytyy useampikin joskaan itse en löydä persuista juuri mitään hyvää sanottavaa.

Esimerkiksi isäni äänesti persuja koska "tähän pitää nyt saada muutos", mutta hän koskaan oikein osannut tarkkaan sanoa millaista muutosta tarkkaan ottaen pitäisi tapahtua. Isäni jätti aikoinaan kansakoulun kesken, ollut duunari koko ikänsä, muutaman vuoden vankilassa ja vihaa homoja sekä on avoimesti rasisti. Pitkän linjan alkoholisti ja äitini entinen miesystävä äänesti myös persuja, osin todennäköisesti siksi koska ryyppykaveritkin äänestivät. Omaa mielipidettä poliitikasta hänellä ei ole vuosiin vaan hänellä on taipumusta myötäillä muiden mielipiteitä kuin tuuliviiri. Ennen hän äänesti kommunisteja, koska halusi muutosta. Sikäli kuin tiedän, jopa äitini äänesti persuja. Hän ei voi sietää mamuja, jos he ovat tummia koska ne kaikki valehtelevat ja/tai varastavat, koulutkin jäivät aikonaan kesken kun piti lähteä maailmalle.

Joten kun oma mielipiteeni on, että monet persut vähäisen koulutuksen omaavia punaniskoja jotka vastustavat ei-suomalaisia vaikutteita eivätkä edes oikeasti ymmärrä mitä kyseinen puolue ja sen edustajat tyyliin Soini, Halla-Aho & co oikeasti ajat (eikä heitä kai oikeasti edes kiinnosta, kunhan vastustavat muita valtapuolueita), niin se perustuu omaan kokemukseeni ihmisistä jotka tunnen erittäin hyvin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.08.2011 22:31



Vieras

#361 Re: Millainen on keskiverto persu?

24.08.2011 22:42

#359: - Millainen on keskiverto persu?

Mediamaksu kokoomus?

Polttoaineen kallistaja vihreät?

Takinkääntäjä demarit?

Mielistelijä vasemisto?

Huonoin perustein omiin tarkoituksiin ajavaa maahanmuuttopolitiikkaa edustava rkp?

Homoillassa tärkeimmistä asioista tuulipuvuilta huomion vievä Räsänen kristdem?

Jätevesi asiat vaikka kuuhun keskustalla?

 

Maksat äp*rä monesti että äänestit vihreitä. Maksat ensin huoltsikalla kasvaneet litrahinnat, tai kallistuneen bussilipun. Kaupassa maksat korotettua verotonta hintaa+ suuremmat alvit, sekä jäteenkuljetuksen kasvavat omakustannukset.

 

+100e kuussa on vain sudelta, joka sinua ruokkii (sossulta) pois. Mitä sanoo porvarit? Sinne meni taas osa hanhenmaksapalleroista roskikseen ja niin kehitysmaiden nälkäiset n(e:)kerilapset kiittävät...


Vieras

#362

25.08.2011 00:07

Minä en halua, että mikään puolue esiintyy Suomen kansan (ja minun itseni) edustajana. Tämä ei ole mikään Pohjois-Korea.
Suomalainen

#363 Ei käy!

25.08.2011 01:36

Persut eivät edusta minua ulkomailla. Minä olen suomalainen, mutta persua mnusta ei koskaan tule.

Vieras

#364

25.08.2011 09:49

"Finns" = kaikki, jotka asuvat Suomessa.

Vieras

#365

25.08.2011 10:41

Englanninkieliseksi nimeksi voisi sopia vaikka "The Fundamental Finns".
E-PK

#366 Re: Re: Re: Re:

25.08.2011 11:09

#350: Jarmusch - Re: Re: Re:  

 "Itsensä englantia taitavaksi hahmottava kirjoittaja ei näköjään ole huomannut, että suomessa erisnimestä johdetun aatteen kannattajia tarkoittavat sanat kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella aivan saman yleissäännön mukaan kuin kansallisuudetkin. Niinpä suomeksi persut, demarit ja kokoomuslaiset ovat yleisnimiä, eikä taitavan nimimerkin toisto "The Finns = Perussuomalaiset tai Suomalaiset (suora käännös)" mene kielenhuoltajalta ihan läpi."

Tässä taisi tulla pieni ajatusvirhe. Puolueen nimenä 'Perussuomalaiset' kirjoitetaan toki isolla, kun taas kannattajista tai jäsenistä puhuttaessa 'perussuomalaiset' pienellä. Puhuttaessa puolueesta eli isolla alkukirjaimella ei myöskään kenellekään voi tulla kuvaa, että tässä tarkoitetaan meitä suomalaisia noin yleisesti.

kte

#367 Valinnanvapaus

25.08.2011 11:25

Eiköhän puolue kuitenkin vielä toistaiseksi itse päätä mitä nimeä itse itsestään käyttää.
MES

#368 Re: Valinnanvapaus

25.08.2011 11:39

#367: kte - Valinnanvapaus

Jopa silloinkin, kun nimivalinta loukkaa puolueen ulkopuolella olevia suomalaisia?

Toisaalta, ettehän te meistä välitä, kun emme tue puoluettanne, mutta eipä teidän silloin pidä myöskään mennä väittämään, että edustatte *kaikkia* suomalaisia jos ette samaan hengenvetoon myös väitä, että ainoastaan puolueen kannattajat voivat pitää itseään suomalaisina.


Vieras

#369

25.08.2011 12:51

Perussuomalaiset eivät todellakaan edusta koko Suomen kansaa.

Vieras

#370

25.08.2011 13:36

Johan nyt on markkinat. Vetää nyt siitä vielä herneet nokkaan niin että ollaan allekirjoittamassa adressia vastaan. Se on vain nimi, paras mahdollinen käännös perussuomalaiselle. Eikö tuosta nimestä pitäisi valittaa, nimittäin perussuomalainen myös tarkoittaa tuiki tavallista suomalaista ihmistä. Samanlaista kielimuotoa ei ainakaan suoraan löydy muista kielistä, tai ne kuulostavat köykäiseltä...
MES
Vieras

#371 Re:

25.08.2011 13:55

#370: -

Sehän tässä vituttaakin, että yksi puolue yrittää kaapata härskeillä nimivalinnoillaan monopolin suomalaisuudesta. En halua, että todetessani olevani ihan tavallinen suomalainen minut jotenkin yhdistetään yhteen poliittiseen puolueeseen.

Vielä kymmenen vuotta sitten saatoin todeta olevani ihan perussuomalainen kundi ja kaikki ymmärsivät minun tarkoittavan olevani tavallinen, tyypillinen suomalainen siinä missä kaikki muutkin. Nyt jos sanon olevani tavallinen, perussuomalainen kundi joka ikinen yhdistää minut välittömästi puolueeseen jota en voi sietää. Ja nyt puolue yrittää tehdä vielä härskimmän kaappauksen englanniksi. Kiitos ei.


Vieras

#372

25.08.2011 14:09

Kyllähän se niin on ettei persut edusta meitä kaikia
Englantia ja ruotsia taitava

#373 Re: Re: Re: Re:

25.08.2011 14:27

#350: Jarmusch - Re: Re: Re:

"Englannin kieltä tunteva tietää, että lehdissä määräinen artikkeli usein on osa nimeä, ja siksi kirjoitetaan isolla, kuten The Times, mutta että puolueiden nimiin määräinen artikkeli taas liittyy, jos liittyy, normaalien kielioppisääntöjen mukaan, ja siksi kirjoitetaan pienellä tai isolla asemansa mukaan. Perussuomalaiset voivat yrittää sätkytellä tätä englannin kielen käytäntöä vastaan niin paljon kuin sielu sietää, mutta tuskinpa tulee kauppoja."

Puolueet, kuten lehdetkin, voivat ihan yhtäläisesti liittää määräisen artikkelin nimeensä, jolloin siitä tulee osa erisnimeä. Näin tekee esimerkiksi Berlusconin johtama The People of Freedom -puolue. Mikään kielioppisääntö ei estä sitomasta määräistä artikkelia erisnimeen. Lehdet eivät ole mikään poikkeus. Pystyisin luettelemaan useita yrityksiä, elokuvia ja artisteja, jotka ovat näin tehneet.

Pätee muuten ruotsiinkin. Eräs tuttu PS:ään rinnastettava puolue mm. käyttää määräistä artikkelia nimessään.

Viimeisen kappaleen ajatusvirheen nimimerkki E-PK ehtikin jo korjata.

--

the Finns = suomalaiset
The Finns = Perussuomalaiset

Puts Puts

#374 Tietoa Finneistä:

25.08.2011 14:41


- Työskentely kuumissa ja kosteassa olosuhteissa pahentaa Finnejä
- Hikoilu voimistaa Finnien esiintymistä
- Tupakointi lisää Finnien muodostumista
- Stressi lisää Finnien määrää
- Kuumat kylvyt, höyry tai sauna ei avaa Finnejä
- Finneillä ei ole yhteyttä seksiin
- Finnit eivät leviä tarttumalla tai suudeltaessa.
MES

#375

25.08.2011 14:47

#373: Englantia ja ruotsia taitava - Re: Re: Re: Re:

Tässä ei ole kyse siitä voiko puolue laittaa englannin kielisen nimensä eteen määräisen artikkelin tai ei. Eikä tässä ole kyse siitä missä tilanteessa tuo artikkeli kirjoitetaan isolla tai pienellä alkukirjaimella (ja sitähän ei puheessa ei voi tietää).

Tässä on kyse siitä, että puolue omii itselleen termin "the finns" sen sijaan, että käyttäisi pikemminkin muotoa "the [adjektiivi] finns". Adjektiin käyttö antaa selvästi ymmärtää, että kyse on osajoukosta eikä koko ryhmästä.

Esimerkiksi aikaisemmin käytetty nimi "The True Finns" ärsytti, mutta sen kanssa nyt pystyi elämään vaikkei puoluetta kannatakaan. Ja kun persut ajallaan hajoavat halla-aholaisiin ja soinilaisiin, niin sitten varmaan saataisiin rinnalle puolue nimeltä "The Truer Finns" sekä myöhemmin protestipuolueet "The Truest Finns" sekä "Teh Most Awesome Finns Evar" (sic).

Mutta "The Finns"? Se nyt vaan ei käy sillä se viittaa *kaikkiin* suomalaisiin enkä hyväksy, että minut yhdistetään ilman eksplisiittistä hyväksyntääni mihinkään puolueeseen.