Selvityspyyntö Lemmenlaaksoon kaavaillusta frisbeegolfradasta

Heh

#76 Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

29.10.2016 19:31

#75: - Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Ne Sipoon puolella olevat tallit sattuvat olemaan muutaman kilometrin päässä Lemmenlaaksosta. Meinaatko, etteivät saisi käydä laaksossa, kun ovat ulkopaikkakuntalaisia? Heh. Käypä panemassa vaikka kieltokyltti sinne tien varteen kun te olette kieltämisessä ja ehtojen sanelussa niin hyviä. Varokaa muuten, ettette vahingossa käytä Sipoon puolella olevia teitä, kun menette ensimmäistä kertaa laaksoon.


Vieras

#77 Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

29.10.2016 19:39

#76: Heh - Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Niin et vastannut kysymykseeni, miksi toisen kunnan pitää ottaa huomioon toisen kunnan harrastajat? Ei sipookaan tehnyt frisbeerataa järvenpään rajalle jotte meillä olisi lyhyt matka

Haarajokelainen

#78 Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

29.10.2016 19:47

#77: - Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Tuleeko frisberata vain Järvenpääläisten käyttöön? Ja onko Jäkeläisiltä kielletty esim. Keinukallion käyttö tai Tuusulan uimahalli. Vastaus kysymykseen: pitää.


Vieras

#79 Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

29.10.2016 20:06

#75: - Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 No sinne Sipoon korpeen tekin mahdutte, jos pyydätte kauniisti.


Vieras

#80 Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

29.10.2016 20:22

#77: - Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Kulkeeko siellä luonnossa joku viiva kuntarajan kohdalla ja sitten tulevat rajatarkastajat? Älä viitsi öyhöttää. Tottakai kunnan rajalla olevaa aluetta käyttävät kaikki lähiseudun asukkaat. Hevosella kulkeminen on sitä paitsi jokamiehen oikeuden suojaamaa toisin kuin teidän lätynheittonne. Jokamiehen oikeuskaan ei katso kuntarajoja. Ei myöskään kuntien yhteistyö tai pyrkimys käyttää yhteisiä palveluita säästöjen toteuttamiseksi. Tosin tuo ratsastusharrastus ei ole vaatinut sentinkään uhrausta kunnalta tai kaupungilta. Me kun ollaan tallattu omat polkumme sinne alueelle ajan kanssa. 


Vieras

#81 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

29.10.2016 21:05

#80: - Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Hevosharratus on hieno harrastus, mutta miksi ette ole siivonnut omaa harrastusaluettanne koskaan??  Joka teille on lain mukaan "nautintaoikeutena" siirtynyt kuten aiemmin on kirjoitettu?

Hau hau

#82

29.10.2016 21:14

Asiaa sivusta seuranneena vaikuttaa siltä, että adressi perustuu muutaman ihmisen hermostumiseen kun ei "ehkä" saa ratsastaa jatkossa ihan joka paikassa kuten ennen. Sille haetaan nyt oikeutusta keinolla millä hyvänsä. Allekirjoituksista 60 prosenttia on Järvenpään ulkopuolelta ja syykin siihen selviää jos tutkii vähän syvemmälle. Adressille on ostettu ensinnäkin lisänäkyvyyttä. Heppaforumeilta löytyy kehoitus allekirjoittaa ja hankkia allekirjoituksia tekstein kuten "Hankkikaa adressiin päättäjien nimiä (vaikkeivät olisikaan hevosharrastajia tai edes lenkkeilijöitä)." tai mustamaalaamalla frisbeegolfaajia "Kaljankittaajiksi ja tölkin heittäjiksi". Netin keskusteluissa kerrotaan, että alue on jatkossa turvaton ja kiekkoja lentää heppojen päähän jokaisesta pusikosta vaikka tämä frisbeeseura on vakuutellut muuta. Ennustetaan "sontaan astumistakin" näemmä. Sitten kuitenkin nämä frisbeegolffarit ovat teidän mielestänne niitä "öykkäreitä" keskustelussa. Peiliin katsomisen paikka? Minun nähdäkseni esimerkiksi seuran edustaja on myös vastannut asiaan kohteliaasti. Vastauksista ilmenee, että tähän on tultu olemassa ollein tiedoin alueen käytöstä ja nyt kun ratsastajat älähtävät niin he haluavat ottaa ratsastajat huomioon. Päätöshän on kuitenkin kai kunnan, ei heidän. Kuitenkin hevosharrastajien mielestä he valtaavat alueen ja ovat sanelleet, ettei sinne ole kenelläkään enää asiaa. En löytänyt sellaista kommenttia, jossa näin olisi väitetty. Kuitenkin myös tässä kohtaa astuu mustamaalaus kuviin, että siellä juonitaan jotain seuran puheenjohtajan perheen kesken tai on päättäjäkavereita tai mitälie. Eikö teillä kenelläkään ole ratsastavia sukulaisia jotka ovat nyt kanssanne tässä samaa mieltä? En ole seuratoiminnan asiantuntija mutta jos halutaan harrastuksille tilaa mutta eikös tämä mennyt kuten piti.. Eli jos he ovat hakeneet harrastukselleen paikkaa kunnalta ja kunta on heille sen myöntänyt niin onko syytä lähteä heitä siitä syyttämään ja mustamaalaamaan? Tai sen enempää kuntaakaan. Jos hevosharrastajilla olisi joku kiinnitys alueeseen niin heillä pitäisi olla siitä joku sopimus. Silloinhan tätä paikkaa ei olisi varmasti frisbeegolffareille annettu radan perustamista varten. Ja nyt kun herätään siihen, että ratsastajat olisivat voineet hoitaa tämän paremmin etukäteen niin tämän adressin sanotaan olevan selvityspyyntö vaikka tuolla foorumillakin rata halutaan estää kokonaan. Jos haluttaisiin oikeasti selvitystä niin sitä pyydettäisiin reilusti kunnalta, eikä lähdettäisi tällaiseen farssiin ja siinä sivussa kiusaamaan ilmeisen hyvää tarkoitusta ja siinä mukana olevia ihmisiä. Kiva, että alue siivotaan ja kiva, että tulee uutta. Jos olette oikealla asialla niin sitä voi pelata reilusti ja saatte kannatusta ilman temppujakin. Nyt näyttää vähän keinotekoiselta. Jaksamisia kuitenkin molemmille osapuolille. Varmasti sinne kaikki mahtuu jatkossakin, joten olkaahan ihmisiksi, terveisin mm. koirien, frisbeegofin, hevosien, luonnon ja Lemmenlaakson ystävä.

Haarajokelainen

#83 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

29.10.2016 21:35

#81: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Oletko koskaan käynyt Lemmenlaakson montulla?

Haarajokelainen

#84 Re: hau hau

29.10.2016 21:51

#82: Hau hau -  

 Tähän paikkaan pitää olla kiinnitys kaikilla. Kunta antaa ja samalla ottaa, eikä paljoa kysele.Nykyisin alueella voi ulkoilla myös fribaajat vaikka ratsastaen tai kouluttaen koiraansa. Entä kentän valmistuttua.Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan.


Vieras

#85 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

29.10.2016 22:08

#83: Haarajokelainen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Kyllä, sekä opettajana, että lenkkeilijänä. Jolloin olen huomannut nämä jätemäärät, joita ette ole alueen rakastajina viitsinyt siivota, miksi ette?


Vieras

#86

30.10.2016 09:06

Koska kaavailtu frisbeegolfrata täytyy keskustella auki ennen kuin sitä lähdetään toteuttamaan. Sen vaikutukset kohdistuu vahvasti muiden alueen käyttäjäryhmiin - rata voi itseasiassa vähentää alueen käyttöastetta. Keskustelua tarvitaan!
Haarajokelainen

#87 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

30.10.2016 09:47

Faktaa pöytään

#88 Re:

30.10.2016 09:58

#51: -  

 Suora vale. Korien ketjut ei todellakaan kilise tuulesta.


Vieras

#89 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

30.10.2016 10:34

#87: Haarajokelainen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Pari jätesäkillistä kerättiin oppilaiden kanssa, enempää ei voitu pyörien kanssa kuljettaa pois.


Vieras

#90 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

30.10.2016 11:06

#85: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Lemmenlaakson alueella järjestetään siivouspäiviä vähintään kerran vuodessa. Kanssaihmisissämme on sellaisia, joiden mielestä jätteet voi kipata minne tahansa pois omista käsistä, jos kukaan ei huomaa. Alueen nykyiset harrastajat eivät ole sellaisten ihmisten käytökseen syyllisiä. Tätä asiaa tullaan kysymään myös teiltä sitten jatkossa, koska ihmiset eivät tapojaan muuta ja paikkaa ei voi valvoa 24/7. Tekään ette tule olemaan syyllisiä tulevien jätekuormien kippaajien käytökseen. Valitettavaa on, että sellaista yleensä tapahtuu.

Vielä ei ole liian myöhäistä ottaa huomioon alueelle vakiintuneet muut harrastajat.

Haarajokelainen

#91 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

30.10.2016 11:31

#89: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 Mukava kuulla, että olette paikkaa siivonneet. Kiitos teille! Yksittäisen ihmisen on hieman vaikea siistiä aluetta, muusta kuin tölkeistä yms. pikkutavarasta.


Vieras

#92 Ettei vaan olisi jaettu missään toisella sivustolla?

30.10.2016 12:52

Miksi tämän adressin on allekirjoittanut niin moni nimettömästi ja varmaan puolet muualta kuin Järvenpäästä? Toki ymmärrän, että paikka on Sipoon rajalla ja varmaankin esim. Tuusulasta ja Keravasta käydään Järvenpäässä ratsastamassa, mutta tuskin kukaan sentään Jyväskylästä, Lapinlahdelta, Paltamosta jne.?

Surullinen

#93

30.10.2016 12:52

Tänään kuopilla oli lauma pikkusällejä heittelemässä kiekkoa siel kivikossa. Huutelivat ja haistattelivat sieltä ku ratsastin ohi. Yx sälli huusi et isä on sanonu kuinka kohta katotaan miten hevoset hyppää kuhan rata on valmis. Kakaroilla oli hirvee raivo hevosta kohtaan sanallisesti. Häivyin paikalta vähän äkkiä. Tuli semmonen olo et kohta se kiekko tai kivet lentää tai mopoja ruvetaan ulvottaan et saadaan hevoseen liikettä. Oon jo aikasemmin miettiny kypäräkameran ostamista. Taitaa olla ajankohtasta. Tää ei voi olla tässä tää meidän maastoilu.


Vieras

#94 Re: Ettei vaan olisi jaettu missään toisella sivustolla?

30.10.2016 12:57

#92: - Ettei vaan olisi jaettu missään toisella sivustolla? 

 Ehkä ihmisiä suututtaa se et ootte salassa ja alueen asukkailta kysymättä puuhanneet tätä. Sillai ei hoideta asioita.

Surullinen

#95

30.10.2016 13:02

Piti viel lisätä tohon edellä kirjottamaani et montulla on ollu aikasemminki vaikka minkälaista tossunkuluttajaa mut koskaan ei kukaan oo huudellu tai ilkeilly hevoselle. Pentujen puheesta selvis mitä siel kotona puhutaan.


Vieras

#96 Re:

30.10.2016 13:34

#93: Surullinen -  

 Meillä sama kokemus aamupäivällä. Lisäksi alueella oli normaalia enemmän liikenteessä nuoria miehiä ja puolet autoista kaahasivat ohi hidastamatta. :( Pelolla odotellaan tulevaa :(


Kävelin tiellä

#97

30.10.2016 14:21

Eihän se puomin jälkeinen kulkutie alas suojelualueen nuotiopaikalle voi olla millään radan heittoalueella? Siis autotie, joka menee montun läpi? Olin koiria ulkoiluttamassa ja kuljin tietä pitkin tarkoituksena mennä joen rantaan juottamaan koirat. Siellä nuoria miehiä jotka mun mielestä kyllä enemmän aikuisia kuin lapsia yritti kieltää tiellä kävelyn!!!! Tie on osa ratasuunnitelmaa kuulemma. Onneks on huomenna virastot auki, mä rupeen kyllä kyseleen. 


Vieras

#98 Re:

30.10.2016 15:04

#93: Surullinen -  

 Hienoa mustamaalaamista, miksi ihmeessä siellä joku heittäisi kiekkoja kun ei ole korejakaan

Nyt äkäinen

#99 Re: Re:

30.10.2016 15:20

#98: - Re:  

 Te ootte nyt kuulemma vastuussa paikasta, joten pitäkää harrastajanne kurissa. Mä ilmoitan poliisille, jos mun tai hevosen turvallisuus on jotenki uhattuna. Ja sovittakaa ne ajonopeudet sellasiksi, että tiellä voi ratsastaa turvallisesti.

Nyt loppuu se mustamaalaaminen!

#100 Re:

30.10.2016 15:21

#93: Surullinen -  

 A) Kirjoita omalla nimellä niin voisi olla vähän uskottavampi

B) Miksi joku heittelisi siellä, kun siellä ei ole vielä koreja eikä heittopaikkoja. Mitään väyliäkään ei ole raivattu mitä pitkin heittää.