Lauritsalan terveysasemaa ei saa siirtää Armilaan!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.09.2011 14:25



Vieras

#2

26.09.2011 20:36

Mitähän säästöä tämäkin on...pienillä eläkkeillä ei makseta taksimaksuja jos joka viikko joutuu käymään vaikka marevan kokeissa....
Entinen Lappeen likka

#3 Lauritsalan palvelut säilytettävä

01.10.2011 03:09

Lauritsala, entinen työväestön perustama kauppala, on ollut toimiva keskus perustamisestaan eli 1930-luvulta lähtien. Lauritsala oli nykyaikainen ja moderni, ja sen viihtyisyys sekä palveluiden saatavuus ajoi monesti vanhoillisen Lappeenrannan ohi. Kuntaliitoksen yhteydessä se niveltyi vaivattomasti kaupungin itäiseksi keskustaksi, olihan siellä valmis infrastruktuuri sekä palveluverkosto.
Viime aikoina kaupunki on törkeällä tavalla ryhtynyt ajamaan alas itäisen keskustansa toimivuutta sekä sen palveluja. Suunnitelmat Lauritsalan terveysaseman lakkauttamisesta ovat käsittämättömiä, ja tuskin niillä saavutettaisiin olennaisia säästöjä. Mitä järkeä on siinä, että vanhukset ja huonokuntoiset joutuisivat matkaamaan keskustaan lääkäripalvelujen äärelle? Entä mitä järkeä on lasten neuvolapalveluiden keskittämisessä suurneuvoloihin, joissa flunssakauden aikana jylläävät virukset saisivat entistä otollisemman maaperän levitä ja sairastuttaa mahdollisimman monia?
Taajamissa palveluiden tulisi olla kävelymatkan päässä eli 2-3 km:n etäisyydellä, ja kauempana asuville on turvattava riittävät kulkuyhteydet niiden äärelle!
Mutu

#4 Re: Lauritsalan palvelut säilytettävä

01.10.2011 14:14

Vääryys!

#5 Re: Lauritsalan palvelut säilytettävä

01.10.2011 20:42

#3: Entinen Lappeen likka - Lauritsalan palvelut säilytettävä

Kaupunkimme päättäjät eiväät ole tehneet tänä koko virka-aikanaan kuin yhden (1) hyvän päätöksen ja se oli Tom Hultinin erottaminen virastaan. Muuta hyvää ei tässä kaupungissa ole onnistuttu tekemään ja saa vielä nähdä, minne on Kaupunkiyhtiöt onnistuneet hävittämään 3 miljoonaa. Tämä se olisi kaiken huippu, jos Lauritsalakin kuihdutetaan pois. Kansan pitää näemmä nousta barrikadeille!


Vieras

#6

01.10.2011 22:23

Ei tämmöistä hölmöjen hommaa kukaan ymmärrä.

Vieras

#7

03.10.2011 15:55

Nyt kaikki Lappeenrannan päättäjät vaihtoon.Ensin verorahat mätettiin lentokenttään sitten remontoitiin
Lauritsalan lukio viimisen päälle ja sekin aiotaan lopettaa ja nyt vielä piste I:n päälle Lauritsalan Terveysasemakin aiotaan siirtää Armilaan. Nyt tälle touhulle piste. Itäalueilla asuu paljon lapsiperheitä ja vanhuksia ja heidän palvelunsa tulee turvata lähipalveluina kuten tähänkin asti. Kaikki eivät voi eivätkä halua asua keskustan hälinässä, silti heidänkin on voitava hoitaa asiansa lähtemättä kahdella bussilla tai taksilla keskustaan palveluita saamaan.EHDOTON EI LOPETTAMISELLE!
Marja-Liisa Vesterinen

#8

03.10.2011 18:21

Olen samaa mieltä, että esitys on huonosti harkittu ja yhtä huonosti perusteltu. Säästö olisi vuodessa 0,1-0,3 miljoonaa euroa. Haitat sen sijaan olisivat todella suuret Lauritsalan alueen asukkailla, joita sentään on n. 14.000.
Ongelmana ovat kuulemma tilat, mutta on vain tahtokysymys järjestellä ne siten, että vastaanotot voivat jatkua. En Eksoten valtuuston puheenjohtajana aio hyväksyä esitystä terveysaseman yhdistämisestä Armilaan. Parempi vaihtoehto tulee löytää ja tämä lähipalvelu säilyttää asukkaita tyydyttävässä muodossa. Terveysaseman palveluja voidaan osittain hoitaa liikkuvalla Mallulla, liikekeskukseen sijoittuvalla hoitajavastaanotolla jne., mutta terveyspalvelupiste kuten myös neuvola ovat niitä palveluja, joita on jatkossakin oltava Lauritsalassa lähellä asukkaita. Lauritsala on ollut pilottina lääkäri-hoitaja-työparimallin käyttöönotossa ja osoittanut olevansa hyvin toimiva terveysasema.
Ystävällisin terveisin Marja-Liisa Vesterinen


Vieras

#9

04.10.2011 08:39

No miettikää nyt vähä...

Vieras

#10

04.10.2011 11:52

Ei missään nimessä Terveysasemaa saa lopettaa Lauritsalasta. Tällä asukasmäärällä se on ihan välttämätön.

Vieras

#11

04.10.2011 14:12

EKSOTE:n selitys terveysaseman lakkauttamisen syistä kuullostaa tekosyyltä. Onhan se kieltämättä vanha rakennus, mutta mitä sitten! Niin on moni muukin rakennus Suomessa ja on silti toimiva. Ei se ole tärkeää milliaiset ulkokuoret on vaan se millainen henkilökunta ja millaisilla välineillä he harjoittavat ammattiaan
Vaikuttaakin siltä etteivät herrat Hupli ja Itkonen ole edes koskaan käyneet Lauritsalan terveysasemalla
Ja jos päättäjät itse tai heidän lähisukulaisensa asuisivat Lauritsalassa ja käytttäisivät terveysaseman palveluja niin terveysasemaa tuskin lakkautettaisiin
Loppu uusliberalismille

#12

05.10.2011 14:12

Nyt maksatte (lauritsalalaiset) leipäjonoporvarit hintaa kokoomuksen äänestämisestä! Oikeiston mielestä Lappeenrannalla ei ole koskaan niin paljon rahaa, etteikö terveysasemia, kouluja, kirjastoja ja kaikkia julkisia palveluja tulisi supistaa. Kyse on ideologiasta, ei rahan puutteesta. Olette äänestäneet oikeiston valtaan, kaikkea ei voi saada, yhtäaikaa matalia veroja ja kunnollisia julkisia palveluja. Jos oikeisto saa vapaat kädet, Lappeenrannassa on pari koulua ja yksi terveysasema+kirjasto kaupungin keskustassa ja portti ovella, sisään pääsee maksua vastaan. Voin lyödä vetoa, että esim. Lauritsalassa ei ole 5-10 vuoden päästä kirjastoa eikä lukiota, jos sama roistosakki on vallassa. Opetelkaa ihmiset politiikan perusperiaatteet älkääkä äänestäkö itseänne vastaan!
Tyytyväinen asiakas

#13

05.10.2011 22:12

Kolmilapsisena perheenä olemme joutuneet käyttämään paljon Lauritsalan terveysaseman palveluja. Hoitoon olemme päässeet nopeasti, ilman pitkää jonottelua. Henkilökunta on tuttua, yställistä ja ammattitaitoista. Olen ehdottamasti sitä mieltä, että Lauritsalan terveysasema tulee säilyttää.