Vaikeasti sydänvikainen Arvo on oikeutettu koulutaksiin

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.10.2011 23:12


marja

#2 jos olis järki paikallansa....

22.10.2011 00:31

.. ja meidän verorahoilla edustajat ajelee seittemän kertaa päivässä pitkin poikin... Nekin joilla on terve kroppa.. Mieluummin nekin taksimatkan niitä todella tarvitseville. Että sillalailla.
Leijonaemon paluu

#3 Mitä muuta tämä on kuin mielivaltaa ja anarkiaa?

22.10.2011 00:39

Tämä tuntuu niin kafkamaiselta: kuinka itsestäänselvä perusoikeus voidaan vammaisen kohdalla näin helposti ottaa pois, noin vain, ilman mitään lainmukaisia perusteluja? Pelottavaa... Mihin ns. hyvinvointi-Suomi on menossa?
Raisa Lehtomäki
Adressin tekijä

#4 Kommentti # 1: se oli tyhjä

22.10.2011 00:42

Ettei joku luule, että minä täällä viestejä poistelen... Se oli tyhjä laatikko!
Mamma joka ei vaikene.... hevillä...ei ees rokilla

#5 Re: jos olis järki paikallansa....

22.10.2011 01:10

#2: marja - jos olis järki paikallansa.... 

 Olet niin oikeassa.

 Yhden oppilaan koulumatkaan käytetty taksikyyti vuodessa ei maksa kun hippusen siitä, mitä päättäjät käyttää kuukaudessa.  Saatikka kun otetaan näitä konsullteja kuntiin/kaupunkeihin. Niillä rahoilla saisi monelle sadalle oppilaalle taksikyydin muutamaksi vuodeksi.  Nyt pistää vihaksi tommonen kohtelu oikeesti. Puolustuskyvytön taas joutuu tappiolle, kun herrat päättää, mukamas ... en viitsi ees mainita sanaa.

 Mutta taas todetaan, että tää on niin väärin.... puolustuskyvyttömiä kaltoin kohdellaan.. :(((

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stello

#6

22.10.2011 08:01

Tuli vaan mieleen, etta esim. kansanedustajilla on jo suhteettoman iso palkka, ja tietaakseni heille on viela varaa maksella kaikenlaisia matka- yms. korvauksia.. Tallaiseen oikeaan tarpeeseen ei sitten loydy varoja?

Vieras

#7

22.10.2011 10:34

Taas Mennää Metsään Idioottipäättäjien Vetäessä Reke PKLE :(
Onko järkeä vai ei

#8 Niinpä

22.10.2011 11:34

Lasten, vammaisten ja vanhusten hoidossa ja yhteiskunnallisissa asioissa on käytettävissä mielivaltaa niin paljon kuin taivaan ja maan välille mahtuu. Sitä ihmettelen, etteikö päättäjillä ja virkamiehillä itsellään ole vammaisia lapsia tai vanhenevia läheisiä? Minun lapseni, vaikeasti kehitysvammainen jolla monta liitännäissairautta käy koulua 60 km:n päässä naapurikunnassa sen takia, kun kotikuntamme erityisopettaja ei voinut häntä opettaa kun ei saanut tyydytystä siitä. Lapsemme koulunkäynti naapurikunnassa tulee kotikunnalle maksamaan yli 50 000 euroa. Tämä potti koostuu valtion yli 30 000 euron tuesta jonka kotikunta lahjoittaa sumeilematta koulukunnalle.
Tuula

#9 Surullista

22.10.2011 12:35

Surullista... Saadaanhan me aikuiset vammaisetkin vaihtaa työpaikkaa tietyin rajoituksin ja kuljetustuki ei mene pois. Ja jos kaupunki on itse kilpailuttanut yms tuntuu aika paljältä.  Voimia äidille ja Arvolle. 

 

 

 


Vieras

#10

22.10.2011 12:43

Muutama päivä sitten oli Ilta Sanomissa juttu kansanedustaja Elsi Kataisen taksikuluista, >1300/kk. Tämä "elsa" ei ole varmaan ainut, kun heitä on 200 ja kaikilla vielä avustajatkin.
EHDOTAN, ETTÄ NÄISTÄ RAHOISTA ANNETAAN ARVOLLE KOULUKYYTIRAHAT. Kyllä terveet edustajat voisivat käyttää enempi julkista liikennettä.
terveisin Kaija Vainio
Makke

#11

22.10.2011 13:11

Ei mitään armoa Arvolle, kävelemään vaan. Adressi vetämään sen puolesta että saadaan kaikki tuet pois Vammaisilta,vanhuksilta,ja sotaveteraaneilta. Nuokin säästyvät rahat voidaan käyttää järkevästi kansanedustajien ja kouluviraston palkkojen nostoon ja matkoihin. On erittäin tärkeää, että esim Hgin kaupungin opetusviraston väki pääsee tutustumaan islannin kuumiin lähteisiin veronmaksajien kustannuksella. Sieltä islannista voi saada arvokasta tietoa, miten esim jääkarhut(joita islannissa ei kuitenkaan ole) leikkivät pentuina sosiaalisesti. Kansanedustajat tarvitsevat torkkupeittoja, tyynyjä,villasukkia, vissyä ja kaikkea mahdollista turhaa tehdessään näitä viisaita päätöksiä maamme tulevaisuuden turvaamiseksi :) JA SITTEN HIERTÄÄ YKS PERHANAN KOULUKYYTI!!!! Eikö järjenkäyttö ole sallittua? Jos lapsi joka vammastaan/sairaudestaan/ym syystä haluaa käydä koulua, eikö hänelle jo sen vuoksi ole annettava siihen mahdollisuus ja kaikin tavoin helpotettava hänen liikkumistaan ja selviytymistään???? Toivon sydämestäni että Arvo saa etuutensa takaisin ja päättäjät ottavat sen päänsä pois sieltä pyllystä sekä miettivät asioita kerrankin järjellä....
Sydännuoren äiti myös

#12 Heikoimmalta on helpoin ottaa...

22.10.2011 13:11

Niinhän se on, että pienimmältä ja heikkoimmalta on aina helpointa ottaa, hän ei jaksa vastustella. Onneksi on tällainen adressipalvelu, jospa tällä saataisiin pienen ihmisen ääni kuuluviin. Suositelkaa myös kaikille tutuille ja myös tuntemattomille tämän allekirjoittamista!


Vieras

#13

22.10.2011 15:05

Järkyttävää välinpitämättömyyttä, lapsen hengellä leikitään uhkarohkeasti vedotien kaupungin "linjaukseen". Allekirjoittakaa ja pelastakaa poika!

Vieras

#14 <3

22.10.2011 15:10

Myös Arvon elämä on arvokas!!!
Paljon voimia äidille ja Arvolle <3 <3
Anni

#15

22.10.2011 15:54

Kuulostaa surulliselta, mutta olisiko kyse siitä että kyseessä on kristillinen koulu. Voisiko Arvo siirtyä tavalliseen kunnalliseen kouluun ja saada koulukyydit sinne? Jos kristilliseen kouluun on liian pitkä matka teiltä. Itse en ainakaan kannata sitä että jokainen voisi valita oman vakaumuksensa mukaisen koulun vaan että kaikki kävisivät saman peruskoulun. Kouluja itse oman maun mukaan valitsemalla kuntien koulukyytimaksutkin varmasti myös nousevat turhaan.

Tsemppiä Arvolle!!

Vieras

#16

22.10.2011 16:05

Voimia taisteluun!!! <3<3<3

Vieras

#17

22.10.2011 19:58

Raisa jaksa taistella edelleen Arvon puolesta!!!!Pirjo Vaasasta

Vieras

#18

22.10.2011 20:05

Käsittämätöntä toimintaa Helsingin kaupungilta

Vieras

#19

22.10.2011 21:12

Taistele oikeuksiesi puolesta! Jaksa! Voimia!!

Vieras

#20

23.10.2011 07:45

Lisää kalusteita Voutilaisen toimistoon ja vähemmän rahaa sairaille vammaisille! Sairas kaupunki!

Vieras

#21

23.10.2011 10:43

Tämä on niin surullista kun päättäjiltä ei löydy sympatiaa vammaisia ihmisiä kohtaan kuin silloin kun he ovat siitä julkisesti vastaamassa. Pitäisikö vammaisten huolista ja ihmisoikeksien vastaiset kunnat ja päättäjätahot listata ja julkaista jossain näkyvästi kaikkien tietoon kuin myös ne tahot jotka vammaiset ottavat huomioon päätännöissään? Vapaanliikkumisen oikeuden rajoittaminen johtaa lähes kaikkien muidenkin oikeuksien puuttumiseen ja esim. sosiaalisten suhteiden ylläpidosta ei ole puhettakaan vaikka ystävät on kaikille meille kaikille erittäin tärkeitä.
kroonikko

#22 vertauskohdat

23.10.2011 11:22

Kummallista, että kun jokin sosiaalinen ongelma pullahtaa esiin, niin ensimmäiseksi käydään arvostelemaan kansanedustajien palkkoja. Heidän ansioitaan alentamalla muka saataisiin varoja
niinkuin nyt tässä tapauksessa Arvon taksimatkoihin. Yksittäistapaukset ovat tietysti traagisia.
Adressien kerääjä voisi julkaista asiaa koskevat dokumentit. Bussipysäkiltä löytyvä ruumis
on tehokeinona mainio.

Vieras

#23

23.10.2011 19:03

Hei Raisa Lehtomäki! Kirjoita eduskunnan oikeusasiamiehelle. petri.jaaskelainen@eduskunta.fi.
Raisa Lehtomäki

#24 Arvolle ei käynyt lähikoulu (mm. # 15 vastausta tässä ... ;)

23.10.2011 21:29

Opetusvirasto katsoi neljä vuotta sitten, että Arvon olisi käytävä lähikoulua. Koulurakennus on 1930-luvulta, kerrosvälit todella korkeat eikä toimivaa ilmastointia, vaikka pilvettömällä säällä aurinko paistaa koko päivän. Kun Arvo kävi siellä pari viikkoa koulua, hän oli koulupäivän jälkeen aivan lopussa, kun sisällä oli lämmintä 30 astetta!!! Sydän ei tahtonut millään jaksaa sellaista kuumuutta. Lisäksi oppilaita on koulussa yli 500. Arvo olisi sinne kouluun uupunut ja infektoitunut (hän saikin jo toisella viikolla heti infektion; syynä uupumus + lasten paljous). Ensimmäisen vuoden Arvo kävi enimmäkseen sairaalakoulua, toisen vuoden opetin häntä itse kotona, kunnes kolmannelle luokalle -kun opetusvirasto ei yhtään halunnut auttaa Arvolle sopivan koulun löytymistä- vihdoin sitten rohkaistuin itse valitsemaan Arvolle ao. kristillisen koulun, jossa luokkakoko oli 14 ja oppilaita yksikössä yhteensä alle 50 (mulla oli sinne kontakteja menneestä elämästä, kun mm. kummilapset olivat sitä koulua aikoinaan käyneet). Yritin ennen tätä omaa valintaa mm. saada opetusvirastolta listaa niistä kouluista joissa olisi alle 200 oppilasta (tai sitten alle 300) mutta minulle sanottiin, että tällaista tietoa ei voitu antaa(!). Olisin tämän listan mukaan alkanut tiedustella Arvolle, Helsingin mittakaavassa, mahdollisimman pientä kouluyksikköä. Netissä tieto oppilasmääristä esiintyy koulujen kohdalla hyvin satunnaisesti, usein ei ollenkaan. Enkä minä jaksanut alkaa soittamaan kaikkiin 300 kouluun kysyäkseni vain oppilasmääriä (siis kun en saanut tätä listaa)! Siksi tuli tämä yksityiskoulun valinta, kun siitä ennestään jotain tiesin. Mutta sitten alkoikin tökkiä kaikki muu...Esim. Arvo, joka käy lastenklinikalla lähes joka viikko jossain tutkimuksissa ja testeissä, ei ole oikeutettu esim. leikkaushoidon yhteydessä käymään ao. klinikassa toimivaa sairaalakoulua, ellei ole sairaalassa kirjoilla.
Arvo on nyt neljännellä ja on käynyt kaikkiaan neljää eri koulua. Kun alunperin valittu koulu ei Arvolle sopinut ollenkaan (eri koulu kuin tuo yllämainitsemani 'kuuma' koulu), laitoin opetusviraston päälliköille, sosiaalitoimen päälliköille, opetuslautakunnan jäsenille ja kaupungin johtajille postia, mutta kukaan ei liikahtanut. Otin sitten yksin vastuun Arvon koulunkäynnistä, en muuhun kyennyt.
Nyt vain alkaa tämä kaikki jo väsyttämään. Tiedän, että Arvo on erityisArvo, joka ei sovi mihinkään sabluunaan (kehitysvamma, cp-vamma, adhd tms.) ja siksi koulukäyntiin pitäisi ao. viraston hieman panostaa. Sitä varten on olemassa alan ammattilaiset ao. virastossa. Ainakaan Arvon kohdalla on heidän palkanmaksunsa kyllä mennyt piikkiin: "vastikkeettomasti maksettu".
Raisa Lehtomäki

#25 KIITOS!!!

23.10.2011 21:34

Unohtui edellisestä viestistä PÄÄASIA: KIITOKSIA KAIKILLE TÄHÄN ASTI ALLEKIRJOITTANEILLE! Olen aivan liikuttunut - ja Arvo ei osaa tehdä muuta kuin tuijottaa suu auki hämmästyksestä: "Olenko minä näin suosittu, äiti?"