Museoviraston toiminta turvattava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Museoviraston toiminta turvattava.

Ällistynyt

#26 Re: Museoviraston toiminta

14.12.2011 13:31

#3: Ville Niinistö - Museoviraston toiminta 

 Ei voi olla totta! Nyt ei ministeri itse ole tainnut olla asialla. Jos oli, niin tämä mielipide pannaan korvan taakse, j vihreät menettävät yhden kannattajan.

Mitkä arvot?

#27 Suomen perustuslaki 20§ Vastuu ympäristöstä

14.12.2011 14:12

Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu KAIKILLE.
Julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon.
ent. määräaikainen

#28 Re: Re: Museoviraston toiminta

14.12.2011 16:09

#26: Ällistynyt - Re: Museoviraston toiminta

Museovirasto on Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla, joten vastuullisia ministereitä voi etsiä sieltä...-

Verbuta

#29 Re:

14.12.2011 16:41

#1: -

Ilman museovirastoa kulttuuriperintömme rapistuu. Museoviraston mukana menetämme Olavinlinnan, Hämeenlinnan, keskiaiset kivikirkot, Seurasaaren  jne. jne. Matkailusta viis, kai me tarvitaan edes joitain kiinteitä muistomerkkejä omasta historiastamme. Häpeällistä toimintaa hallituksen taholta.

konsu

#30

14.12.2011 17:05

Historia on ihananaa ja muuttuu käsinkosketeltavaksi vanhoissa rakennuksissa ja esineissä. Näiden asioiden suojelusta on laki, ja suojelua valvovien elinten alasajo tarkoittaa lain rikkomista. Ihmiset matkustavat, koska meillä ei ole mitään nähtävää, tänne ei tule ketään, koska ei ole mitään nähtävää. Koko rakennusperinnön hoito elää murrosvaiheessa. Itse uskon että tilanteeseen on mahdollista löytää muitakin ratkaisuja. Tämä museoviraston alasajo on vain helpoin keino. "Älykkäät ihmiset" eivät jaksa keksiä ratkaisuja, sillä oma palkka tienataan ihan vain olemalla muutenkin. Jos vanhojen rakennusten restaurointi- ja konservointihankkeet järjestettäisiin muutoin, kuin kilpailuttamalla halvin ja huonoin tekijä, saataisiin suuria säästöjä. Näin varmistettaisiin huonon työn poistuminen, jolloin lisäkorjaukset ja myöhemmät parantelut voitaisiin unohtaa ja keskittyä ainoastaan sen rakennusperinnön HOITOON. Jos ammattilaiset saisivat hoitaa työnsä kunnolla rauhassa, voisi meilläkin olla joskus henkeäsalpaavan upeita rakennusperintökohteita, kuten muualla Euroopassa. Rahoitussyihin vedoten meillä tehdään kaikki aina uudelleen, ja samalla HUKATAAN resursseja. Se ei ole kulttuuria, eikä finanssipolitiikkaa.
Pieni hiilijalanjälki pelastaa maailman

#31 Re: Museoviraston toiminta

14.12.2011 18:18

#3: Ville Niinistö - Museoviraston toiminta Huh mitä tekstiä! Eikös tämä Niinistö itse elä jetset- elämää ja lentele viikonloppuisin perheensä luo Tukholmaan ja takaisin. Hän jättää suuremman hiilijalanjäljen kuin kukaan meistä tavallisista suomalaisista.

 


Vieras

#32

14.12.2011 18:19

Samasta asiasta on olemassa myös toinen adressi, joka kannattaa lisäksi käydä allekirjoittamassa: http://www.adressit.com/kulttuurin_ja_taiteiden_puolesta
Suhmuran Santra

#33 Re: lisäinfoa

15.12.2011 00:55

#25: -

juu, adressissa oli hiukan vajavaisesti selitetty faktat.

Voisitteko sen ylläpitäjät liittää siihen vaikka tämän Museoviraston tieodtteen: tiedotteet

Hiukan konkreettisia lukuja! esimerkkejä käytännön vaikutuksista! nykyinen ei ehkä avaudu täysin kuin alan ihmisille.

karmivalta kuulosti äsken kun kuulin myös Kansalliskirjasto / Kansallisarkisto - Digitointihanke, pitikö Suomen olla joku teknologia-edelläkävijä muka, liittymät Europeana kokoelmiin, esim. Kansalliskirjastomme ilmeisesti pystyy perusminimibudjetilla digitoimaan vain muutamia lehtiä vuodessa / Visio; Suomen journalismin kehitys/sanoma- & aikakauslehdet, kotimainen musiikki, kirjallisuus - kaikki voisivat olla tekijänoikeuslakien puitteissa netin kautta helposti kaiken kansan selattavissa netin kautta, voisi vahingossa vaikka sivistää teinejäkin historiasta pelkän pulujen ritsailun sijaan..


Vieras

#34 Ville-Veikko Mastomäki

15.12.2011 13:42

Hei,

Yllä oleva "Ville Niinistön" kommentti ei ole vihreiden puheenjohtajan ja ympäristöministerin kirjoittama, vaan joku selvästi käyttää hänen nimeään valheellisesti. Olemme pyytäneet ylläpitoa poistamaan kyseisen kommentin.

Ystävällisin terveisin,
Ville-Veikko Mastomäki
Kansanedustaja Ville Niinistön avustaja
Assistent för riksdagledamot Ville Niinistö
Oikea Ville Niinistö

#35 Älkää uskoko trolleja

15.12.2011 18:32

#26: Ällistynyt - Re: Museoviraston toiminta 

Oho, satuin eksymään tänne ja löysin täältä trollin itsestäni. Kunnia kai sekin. Älkää nyt uskoko kaikkea, mitä jotkut täällä netissä yrittävät toisten nimiin laittaa. Itse en ikinä mitään noin päätöntä kirjoittaisi. Olen kovasti Museoviraston arvokkaan työn tukena.

Wolfgang Zeller
Vieras

#36

15.12.2011 19:53

Myös hyvin tärkeää: Pelasta Vartiosaari!
http://www.adressit.com/pelasta_vartiosaari

EI O HELPPOO; mut pitäiskö olla

#37 No joo?????

15.12.2011 20:18

Tietenkin Museovirastonkin toimintoja on ihan PAKKO päivittää, ainakin Maakuntamuseoiden tasolla. Siitä ei päästä mihinkään;)
Suomalaisten varoja ei oikein riitä pelkkään toimistossa istumiseen, vaan pitäisi jengin liikkua kentällä ja seurata mitä OIKEASSA elämässä tapahtuu.
Tutkijoita on mutta TEKIJÖITÄ puuttuu.
Eli rationalisointia kaivataan myös Museoviraston toimintaan, SORRY vaan

Vieras

#38

15.12.2011 22:07

"För att veta vart man ska gå måste man veta varifrån man kommer." Museiverkets kontor i Vasa behövs eftersom största delen av Österbottens fornlämningar är outforskade.
Museovirasto vastaa

#39 Re: No joo?????

16.12.2011 10:30

#37: EI O HELPPOO; mut pitäiskö olla - No joo?????

Ensinnäkin voi todeta, että maakuntamuseot eivät kuulu Museoviraston tai edes valtion  hallintoon. Ne ovat pääasiassa kuntien ylläpitämiä valtionosuutta saavia laitoksia.

Toiseksi Museoviraston organisaatio ja rakenteen on uudistettu 2010 aikana niin, että uudistus tuli lopullisesti voimaan 1.5.2011 alkaen. Uudistuksessa ei lisätty resurssiä, vaan kohdennetiin ne aivan uudella tavalla nimenomaan substanssityöhön. Mutta ilmeisesti tuli toteutettua liian tehokas ja taloudellinen organisaatio. Kannattaa myös huomata, etä Museovirasto tekee töitä nimenomaan kentällä, toimistoissa ei tehdä tuottamatonta tutkimusta, vaan keskitytään kulttuuriperinnön säilyttämiseen ja museoiden avoinna pitämisen.

Työn rationalisointi on uudessa organisaatiossa viety niin pitkälle, että sitä ihmetellään monessa paikassa, myös valtion hallinnossa.


Vieras

#40

16.12.2011 10:41

Museot niinkuin kirjastotkin ovat äärettömän tärkeitä kulttuurilaitoksia. Miten kansat/ihmiset voivat kehittyä, jos heillä ei ole tietoa taustastaan ja historiastaan? Museot ja kirjastot ova ihmiskunnan muisti! Hyvä adressi oikean asian puolesta!

Vieras

#41

16.12.2011 11:51

Elämme uusliberalismin hallitsemassa kvartaalitalouden maailmassa, jossa pitkäjänteisyyttä vaativa kulttuuriperinnön vaaliminen ei näytä olevan tärkeätä.
Ilmeisesti siksi, että se ei ole liiketaloudellisia voittoja tuottavaa. Toivon päättäjille avarampia näköaloja ja syvällisempää ymmärrystä.
obbnäs

#42

16.12.2011 22:41

Kaikkien valtion virastojen vain tulee sopeuttaa taloussuhdanteiden mukaan,pitäisi muistaa että budjetit ovat nollasummapeliä eli aina kun johonkin lisätään se on jostain pois,menokohteista osa on jopa museovirastoa tärkeämpiä ja silti joutuvat supistamaan.
Museoviraston on vain tehostettava toimintaansa kuten niin monen muunkin,tehostusvaraa taatusti on!

Vieras

#43

17.12.2011 08:13

Ansiokas
Järki ja tunteet

#44 Kulttuuria ihan kaikille

17.12.2011 08:14

Milloin puututaan valtion byrokratian vähentämiseen!Aina karsitaan siitä, mikä on tavalliselle kansalle tärkeää. Kyllä rahaa löytyy 'korkean kulttuurin' rahoittamiseen mm. ooppera, joiden lippujen hinnat ovat niin korkeat, että tavan tallaajat niissä ei juuri käy - pitäisiköhän vähän suhteuttaa tuki ja kävijämäärät.....

Vieras

#45

17.12.2011 11:44

OK
ametnik

#46 Re:

17.12.2011 12:30

#42: obbnäs -

Obbnäs. Tutustu Museoviraston kulurakenteeseen ja juuri tehtyyn organisaatiouudistukseen sekä viraston yhteistyökumppaneille maakuntamuseoille tuleviin säästöihin. Lakisääteiset suojeluvelvoitteet eivät säästövaatimuksella katoa mihinkään. Tuskin esimerkiksi Kansallismuseo tai Turun linna puretaan tavoitteen saavuttamiseksi. Maankäytön hidastuessa nyt puheena olevan kolmen miljoonan lisäsäästöstä tulee lopulta suurempi lasku ja sen kokee selkänahassaan nimenomaan mattimeikäläinen. Kauanko olisit esimerkiksi oman talon tai sikalan lietealtaan rakentajana valmis odottamaan rakennusluvan ehdoksi asetettua tarkastusta.  Vuoden, kaksi, vai kenties kolme?


Vieras

#47

18.12.2011 11:41

museoviraston perinnemaisemien hoito on turvattava !
mie vaan

#48 Hölmäläisen peitontekoa

19.12.2011 11:17

No, ovathan jenkit rakennelleet Las Vegasiin pyramidinkin, mutta ei kai kukaan väitä vakavissaan että se korvaisi egyptiläisille heidän kulttuuriperimäänsä. Jos meiltä Suomesta tuhoutuu rakennuksia ja esineitä, niitä ei takaisin saa - siinä suhteessa parin miljoonan säästö n. 51 miljardin budjetista on hyttysen aivastus.

Ja jos Museovirastosta laitetaan työnekijöitä pihalle, miten se edistää viraston työn tehostumista? Ja mistä tulee säästöjä valtiolle kun työttömiä tulee lisää??
ent. MV:n työntekijä

#49 Saneerattavaa Museovirastosta löytyy...

20.12.2011 09:53

...kuten uudelleenjärjesteltävääkin ehkä eläkkeellelaitettaviakin?
ei MV:n työntekijä

#50 Re: Saneerattavaa Museovirastosta löytyy...

20.12.2011 13:53

#49: ent. MV:n työntekijä - Saneerattavaa Museovirastosta löytyy... 

Melko kauan olet ollut alalta pois jos et tiedä, että Museovirastossa on juuri tehty organisaatiouudistus mm. työtehtävien uudisjako. Eläkkeelle siirto taitaa olla provo, ikärasismia ja muutenkin populistinen heitto, mutta otetaan esimerkki. Museovirasto ei ole palkannut eläkkeelle jääneen ruotsin kielen kääntäjän tilalle uutta. On melko selvää, että kaikki virkamiehet eivät hallitse molempia kansalliskieliä äidinkielen tasoisesti. Kansalliskielillä annettavat lausunnot on toimitettava samanaikaisesti, eikä jälkikäteen täydentäen. Käännöstyön takia lausuntoa voidaan kaksikielisessä kunnassa odotella isossakin projektissa, että saadaan luvat käsittelyyn ja valitusajat juoksemaan. Viivästys ei kunnanisiä juuri naurata, kun syyksi paljastuu kielenkääntäjässä säästäminen. Jos valitaan kulttuuriperinnön alasajon tie on kansanedustuslaitoksella edessään useammat lakimuutokset ja ratifioitujen kansainvälisten sopimusten irtisanominen.