Museoviraston toiminta turvattava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Museoviraston toiminta turvattava.


Vieras

#1

10.12.2011 23:25

Vahinko, jonka museoviraston taloudellinen alasajo aiheuttaa jo
yksistään maamme matkailuimagolle ja -elinkeinolle on suhteettoman suuri verrattuna siihen mitättömään rahalliseen säästöön mitä sillä saadaan aikaan.

Vieras

#2

11.12.2011 20:38

Museoviraston paikallinen asiatuntemus on ollut todella suureksi avuksi Hämeissä maankäytön suunnittelun ohjausksessa ja kulttuuriympäristöjen hoidon ohjaustyössä.Toivottavasti nämä resurssit säilyvät edelleenkin täällä Hämeessä, Museoviraston asiantuntemuksen tarve on valtava pelkästään Hämeenlinnassa.Valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi ympäristöksi arvotettu Hämeenlinnan tori on pelastettava toriparkki hömpötykseltä. Hämeenlinnan tori, kirkkopuisto ja kirkko ovat yhdessä upea kaupunkisuunnittelukokonaisuus ja se on vielä lähes alkuperäisessä muodossaan. Suuri osa suomalaisten vanhojen kaupunkien toreista on pilattu jo parkkihallien rakennelmilla.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.12.2011 22:08


Pekka Laine

#4 Re: Museoviraston toiminta

12.12.2011 09:02

#3: Ville Niinistö - Museoviraston toiminta 

Kyllä turha turha matkailu ja lentely maailman ympäri loppuu nopeammin kuin arvoisa ministeri aavistaakaan. Lentobensiinin kulutus ja käyttö tulee vielä uudelleen arvioitavaksi, kun öljyn saatavuus alkaa jäädä jälkeen kulutuksen kasvusta. Kehityskäyriin tulee vielä merkillisiä notkahduksia!

Maamme ja kansamme historian ja perinteiden vaaliminen on sen sijaan arvo, joka pysyy. Museoviraston tehtävä on pitää yllä tietoisuuttamme, miten olemme kehittyneet ja mitä osanneet aikoina ennen iPodeja ym. Pitää muistaa myös maamme erikoinen sijainti ja elämän edellytykset näillä leveysasteilla, näistä kertoo myös Museoviraston työ. Siinä on suomalaisten erityistä kulttuuriperintöä.


Vieras

#5

12.12.2011 11:04

Allekirjoitettu.

Vieras

#6

12.12.2011 12:35

Paikkarin torppaa Sammatissa ollaan säästösyistä sulkemassa yleisöltä. Joopajoo, eihän sillä Elias Lönrootilla ollut muita meriittejä kuin pienen ja mitättömän kansalliseepoksen kerääminen. Toista se on kun suunnitellaan Guggenheim-museota Helsinkiin. Guggenheimin sentään keräsi miljoonia taaloja ja se on sentään jotain verrattuna Kalevalaan.
Minna Aarnio

#7 Re: Museoviraston toiminta

12.12.2011 13:02

#3: Ville Niinistö - Museoviraston toiminta 

 Huh, olipa uskomaton kommentti ministeriltä! Tekstiasukin panee miettimään, mahtaisiko kyseessä olla provo tai peräti trolli?

Ministeri taitaa sekoittaa: museovirasto ei suinkaan ole MEK eikä yhtäläisyysmerkkejä näiden välille voi tuolla tavalla vetää. Museovirasto ja koko museosektori on tehnyt korvaamatonta työtä lähinnä symbolisin palkoin säilyttäessään kulttuuriperintöämme ja edistäessään myös kestävää rakentamista rakennusliiketoiminnan ja kovien arvojen rautaisessa puristuksessa.

Kulttuuriperinnön vaaliminen on osa kestävää elämäntapaa tällä maapallolla. Myös ministereiden pitäisi pystyä ajattelemaan oman laatikkonsa reunoista piittaamatta.

O tempora, o mores.


Vieras

#8

12.12.2011 13:08

Olen erittäin huolissani arkeologisten tutkimusten resurssipuutteesta. Viime vuosina Lounais-Suomessa resurssit tuntuvat juuri ja juuri riittäneen löytöjen tarkistamiseen ja niiden ylöskirjaamiseen. Tutkimuskaivaukset tuntuvat olevan utopistisia toiveita. Kiireellisiä "pelastuskaivauksia" tehdään kai jonkin verran. Sinne maan poveen jää kuitenkin jatkuvasti toinen toistaan mielenkiintoisempia ja harvinaisempia löytöjä- pelkään ikiajoiksi. Entäpä suojelupuoli ? Muinaismuistoja tuhotaan ja tärvellään, niin maanomistajien kuin ulkopuolistenkin toimesta. Museovirastolle määritelty muinaisjäänteiden suojelutyö lie käytännössä mahdottomuus ja suurimmaksi osin perustuu kansalaisten valveutuneisuuteen ja aktivismiin. Jos homma vielä tästä huonommaksi menee niin miten meidän muinaisuudellemme käy ?
2. vieras

#9 Re:

12.12.2011 13:18

#8: -

Museovirasto ei harjoita arkeologista tutkimusta, vaan toimii lupia myöntävänä ja hallinnoivana viranomaisena. Arkeologinen tutkimus on hyvin pitkälti keskittynyt Oulun, Helsingin ja Turun yliopistoihin. Mikään tosin ei estä samaa henkilöä toimia molempien instanssien alaisuudessa. Museoviraston säästöt eivät vaikuta MV:n kaivaustoimintaa (pelastuskaivauksiin), koska ne maksaa tilaaja ts. rakennuttaja eli rahoitus tulee budjetin ulkopuolelta.

3. vieras

#10 Re: Re:

12.12.2011 15:54

#9: 2. vieras - Re:

Lakiin Museovirastosta (2 § 4 momentti) on kirjattu:

 

"(Museoviraston tehtävänä on)...huolehtia kulttuuriperinnön tutkimisesta ja kulttuuriperintöä koskevan tiedon tallentamisesta, säilyttämisestä ja käytettäväksi saattamisesta."

 

Tutkimuksen puute on suora seuraus resurssien puutteesta, ei siitä etteikö se kuuluisi viraston tehtäviin, koska se kuuluu, oppinut ystäväni.

kunnossa kaiken ikää

#11 Re: Museoviraston toiminta

12.12.2011 21:26

#3: Ville Niinistö - Museoviraston toiminta

Häpeä Ville Niinistö! olet sentään ministerinä vastuussa julkisista lausunnoistasi, näen joka päivä sen mitä ko. virasto on lausunnoillaan ja päätöksillään saanut aikaan kultuurihistoriallisen miljöön ja rakennusten pelastamisen suhteen, niin että vuosisatoja sitten luodut paikat ovat myös huomenna ja pitkälle tulevaisuudessa käytettävissä ja nähtävissä, ei kaikkea voi eikä pidä lopettaa/lakkauttaa tai toimintaa vaikeuttaa päättömän säästämisen nimissä, kunnostamalla ja uudistamalla vanhaa huomiodaan myös luonnon "vihreät arvot" joita ministerinä ja ihmisenä arvostanet, vai arvostatko????

Elvis Presley

#12

12.12.2011 22:19

Uskotteko te ihmiset todella, että jos joku valitsee nimimerkikseen "Ville Niinistö", että silloin voi olla varma, että hän kirjoittaa samanimisen ministerin ajatuksia? Ei noin alkeellisen hujauksen pitäisi enää nykypäivänä mennä kenelläkään läpi. Tuon on rustannut joku yhdysanasääntöjä taitamaton provokaattori ja te, hyvät ihmiset, lankesitte ansaan.

Arkeologi

#13 Museoviraston ongelmien julkisuus valtamediassa

12.12.2011 22:49

Onnittelut adressin puuhahenkilöille, että saitte mielipiteenne näkyviin myös maamme pääsanomalehden mielipidepalstalla. Ymmärtääkseni kaikki vakavasti yrittäneet eivät onnistu yhtä helposti.

Vieras

#14

13.12.2011 04:39

Kansanmuistot ovat aarteita. Vaalikaamme niitä. Niitä ei voida ostaa kaupasta jos turmellaan!
Antti Tammi

#15 Leikkaukset

13.12.2011 09:38

Taloudellinen tilanne on sellainen, että valtion menoja täytyy leikata. On jotenkin vaikea perustella miksi sitten museoviraston toiminnasta ei tulisi säästää. Tosiasia on kuitenkin että Suomessa on oman historian arvostus ja historiallisten kohteiden suojelu häpeällisen huonolla tolalla. Kansakunnan pitkää historiaa ei saa uhrata väliaikaisen talousahdingon vuoksi.

Vieras

#16

13.12.2011 10:04

voimia
Deepcore

#17 Re: Re: tutkimusta

13.12.2011 11:09

#9: 2. vieras - Re:

Kun Minnan ja Arin kanssa vedämme viistokaikua Suomenlinnan ympäristössä ja sukellamme ja dokumentoimme kohteet, eikö se ole tutkimusta

MR

#18 Re:

13.12.2011 12:13

#1: -

Tehometsätalouden alettua ja rakentamisen kiihtyessä on lukematon määrä suuriakin muinaismuistoja tuhoutunut ilman, että niitä ehdittiin koskaan edes inventoida tai millään tavalla havainnoida. Perustutkimuksen, johon MV:llä on ollut aivan liian rajalliset resurssit jo pitkään, lisäksi on nyt myös kulttuuriarvojen painottaminen itsessään uhattuna.

Meidän lyhytnäköisellä ajallamme ei ole oikeutta tuhota menneiden sukupolvien perintöä jälkeläisiltämme!

Rahoitusta tulisi päinvastoin lisätä, jotta saataisiin kaikki Suomen kunnat edes jotenkin inventoitua ja sen myötä kulttuuriympäristöt kartoitettua ja tuotua paikallisten asukkaiden tietoisuuteen.

Eila H Volunteer

#19 Re: Museoviraston ongelmien julkisuus valtamediassa

13.12.2011 13:35

#13: Arkeologi - Museoviraston ongelmien julkisuus valtamediassa 

 Kiitos onnitteluista. Aloitteen julkilausumasta teki Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry ja  lisää yhdistyksiä liittyi allekirjoittajiksi välittömästi. 

Tervetuloa  toimimaan ja tekemään vapaaehtoistyötä suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi.  Yhdistykseen voi liittyä sähköpostilla osoitteessa:  yhdistys@kulttuuriperinto.fi


Vieras

#20

13.12.2011 16:07

Historia alkoi siitä kun joku ymmärsi tallettaa asioita jälkipolville. Meillä on muutenkin niin ohut historia ettei sitä tieten tahtoen pidä heikentää.
Mymmeliini

#21 Museoviraston toiminta turvattava

14.12.2011 06:57

Kyllä valtiolla rahaa on, on vaan eri asia mihin sitä käytetään. Nykyään näyttää olevan niin, että kaikki "Suomen sisäiset asiat ovat niitä vähäpätöisiä, joilla ei ole merkitystä: tärkeää sen sijaan näyttää olevan se, että mahdollisimman paljon meidän veronmaksajien varoja huiskitaan pitkin EU:ta ilman minkäänlaista vastuuta.
maria

#22

14.12.2011 11:34

Valtiolla on valtaa ja rahaa. Niitä pitäisi käyttää kansalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Kataisen hallitus ja istuva eduskunta näyttää sisäistäneen kovan bisnesajattelun henkisten ja kulttuurillisten arvojen sijasta. Sehän ei ole sama asia, vai onko?

Vieras

#23

14.12.2011 11:36

Museovirasto on myös saatava lähemmäs kansalaisia ja varojen puutteessa pysähtynyttä alueellistamista on jatkettava.
Matkailualalla työskentelevä

#24 Re:

14.12.2011 12:28

#1: -  

 Jos museot ja linnat ovat kiinni, niin ei tule kotimaisia eikä ulkomaisia matkailijoita - siis ei tuloja kohteille,

muttei myöskään kohdealueen elinkeinoille kuten ravintoloille, kahviloille, kaupoille ja muille oheistoiminnoille.

Sääli !


Vieras

#25

14.12.2011 12:56

Adressissa ei muisteta lainkaan mainita Museoviraston alaisten museoiden esine- ja kuvakokoelmia Suomesta ja muualta. Pelkästään Kansallismuseolla on noin puoli miljoonaa esinettä ja 3 miljoonaa kuvaa kokoelmissaan.

Kun museot ovat kiinni tai toimivat "säästöliekillä", ei olemassaolevakaan kulttuuriperimä ole kansalaisten saavutettavissa.

Kyse ei ole vaan siitä, minne viedä turistit tutustumaan suomalaiseen kulttuurihistoriaan, vaan missä ja miten maamme lapset ja nuoret voivat tutustua konkreettisesti suomalaiseen kulttuuriperimäänsä?

Onko päättäjistä suomalainen kulttuuri vaan sitä kaupallista puolta eli iittalaa, formulaa, nokiaa ja angry birdsiä?