Pelastetaan Mankalan koulu

Pelastetaan Mankalan koulu / Tiedotteet / Kiitokset / Kommentit


Vieras

#1

05.12.2020 13:57

Kiitos sinulle. Lähikoulut ovat pienten lasten turvapaikkoja. Turvallinen, lyhyt koulumatka. Alue kasvaa, rakennetaan lisää. Lähikoulu on yksi tärkeä kriteeri uusille tai paluumuuttajille, oman kodin rakentaville nuorille, aikuisille.

Vieras

#2

05.12.2020 14:07

Lapsille tulee suoda mahdollisuus pieneen, turvalliseen lähikouluun, jossa on mielekästä käydä ja oppiminen on helpompaa kuin suuressa laitoskoulussa. Jos lasten lähikoulu siirtyy kilometrien päähän, vaikuttaa se lasten koulumatkoihin ja näin ollen kotona tapahtuvan opiskeluajan pituuteen. Koulun häviäminen alueelta vaikuttaa Mankalan ikärakenteeseen eli alue ”mummoutuu”. Alueen kiinteistöjen arvo laskee, eli alueesta tulee vähemmän kiinnostava. Tämä lisää myös segregoitumisen mahdollisuutta.

Vieras

#3

05.12.2020 18:16

Kiitos kaikille! Teette todella tärkeää työtä ja toivon todella, että omat lapseni pääsevät käymään koulunsa Mankalassa.

Vieras

#4

05.12.2020 18:53

Mankalan koulun sijainti ja hyvä maine vaikuttivat suuresti uuden kotimme valintaan. Toivottavasti tulevaisuudessakin lapset saavat käydä Mankalan koulua.


Vieras

#5

06.12.2020 03:54

Järvenpään kaupungilla on ollut kasvumyönteinen maine. Se maine on syntynyt mm. pienkoulujen, asukas- ja lapsimyönteisen elinympäristön kautta. Kaupungin talous on rakennettu suuren väestökasvun ja veronmaksajien varaan.... suuren velkasaldon kattamiseksi.
JOS väkisin lakkautetaan pienet koulut ja pakotetaan lapset kulkemaan pitkät koulumatkat, opiskelemaan suurissa kouluissa, joiden häiriötekijät ovat kaikkein tutkimusten mukaan suuremmat pienemmän ja turvallisemman koulumuodon sijasta.
SILLOIN kaupunki on menettämässä maineensa lapsi- ja perheystävällisenä kasvukaupunkina. Maineen menettäminen on NOPEATA ja tieto kulkee suusta suuhun. MAINEEN palauttaminen on tuskallisen hidasta ja vaikeata - monesti kestää vuosikymmeniä, ennenkuin leimat poistuvat kaupungin/kaupunginosien yltä.
KAUPUNKIIN muuttoa harkitsevia perheitä eivät vakuuta strategia-esitteet, vaan perheiden todellisuus, jonka kertovat kaupunkilaiset ja asukasverkostot, perheiden arki.

 
What do you want to do ?
New mailCopy