Pelastetaan Mankalan koulu

Kuva11.jpg

Järvenpään Mankalan koulun lopettamispäätös on tällä hetkellä virkamiesvalmistelussa. Suunnitelman mukaan koulu suljetaan SÄÄSTÖSYISTÄ vuonna 2027.  

Haluamme vaikuttaa päättäjiin jo tässä vaiheessa ettei koulua suljeta. Pelastaaksemme koulun, tarvitsemme kaikkien tuen.  

Säilytetään pienille koululaisille turvallinen ja lyhyt koulumatka myös tulevaisuudessa!  

Adressi tullaan luovuttamaan Kaupunginjohtajalle ja kaupunginhallitukselle syksyn aikana.   Mankalan koulun säilyttäminen on tärkeää:  

-Mankalan koulu on hyväkuntoinen ja sisäilmaltaan terve.

-Lyhyt ja turvallinen koulumatka on ala-aste ikäisille ensiarvoisen tärkeää.

-Mankalan koulu on myös oppilasmäärältään merkittävä kokoinen (n.400 oppilasta). Suuren oppilasmäärän siirtäminen Anttilaan (n.430 oppilasta) ja Haarajoelle (n.280 oppilasta) tuottaa monenlaisia ongelmia.

-Mankalan koulun tiloissa on paljon harrastetoimintaa kaiken ikäisille kouluaikojen ulkopuolella.

-Koulun vaikutuspiirissä olevien oppilaiden määrä tulee todennäköisesti kasvamaan, koska alueen asuntokanta on pääsääntöisesti lapsiperheille sopivaa ja suosimaa omakotitalo- ja rivitaloasutusta nyt ja myös tulevaisuudessa.

-Useat koululaisten vanhemmat tuntevat toisensa, mikä lisää alueen turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

-Tiheä alakouluverkosto lisää Järvenpään vetovoimaisuutta.  

Väinönkulman asukasyhdistys ja Roope Berg 0400 726 742

https://www.jarvenpaa.fi/jarvenpaa/attachments/text_editor/23290.pdf?checksum=484a7d72be27b0c0e94f85142561151d&name=Kuntalaistilaisuudet_Jarvenpaa

https://www.jarvenpaa.fi/tiedotepalsta/--Keskustelu_Jarvenpaan_paivakoti-_ja_kouluverkosta_jatkuu_syksyn_ajan--/show.tmpl?id=9368&sivu_id=5363&pager_current=

 

 


Väinönkulman asukasyhdistys ja Roope Berg    Ota yhteyttä adressin tekijään