EI JOUKKOLIIKENNEKATUA VALLILANLAAKSOON! KAMPPAILU JATKUU!


Vieras

#1

12.12.2011 20:50

Vallilanlaakson tai Kumpulan kartanon laakson, kuten aluetta myös voisi nimittää, säilyminen autottomana korostuu sitä enemmän, mitä intensiivisemmin lähistöllä rakennetaan - Arabianrannassa, Sörnäisissä, Hermannissa, Kalasatamassa ... myös Kumpulanmäellä. Valtuusto päättää asiasta keskiviikkona 14.12. - toivottavasti päättäjämme ovat viisaita ja kaukokatseisia!
Riina Asamoa
Helsinki

#2 Adressin luovutus

13.12.2011 10:48

Adressista ei käynyt ilmi milloin/kenelle se luovutetaan? Luovutustilaisuuteen kannattaa pyytää paikalle myös mediaa.

Vieras

#3 Re:

13.12.2011 12:28

Harmi ettei tuossa adressissa ole huomioita ollenkaa faktoja. Ei kukaa oikeasti usko, että tuo on vain joukkoliikennekatu. Se pitää paikkansa ehkä viikon, kuukauden, korkeintaa vuoden, mutta sen jälkeen se yleinen katu kaikkien käytössä. Rallia ympäri vuorokauden. Kuka sitä valvois ja millä resursseilla.

Näin se vaan on.


Vieras

#4

13.12.2011 13:09

Koska Vallila jo nyt on raskaasti liikennöityjen väylien välissä (Sturenkatu, Mäkelänkatu, Hämeentie) on järjetöntä, että vapaa kaistale ulkoilumaastoa ja luontoa, siirtolapuutarha ja Kasvitieteellisen museon alue uhrattaisiin liikenteelle! Viis siitä, että kyseessä on joukkoliikenne. Sen aiheuttama haitta on silti suuri ja pilaisi miljöön. Eikä liene vainoharhaa ennakoida, että väylää jopa myöhemmin laajennettaisiin myös yksityisautoilulle.
Jep Jep

#5

13.12.2011 13:33

Aika yllättävää, että Kumpulalaisissa löytyy kosolti toimivan joukkoliikenneratkaistun vastustajia. Ei toisaalta ihme, kun miettii miten tukossa Limingantie jatkuvasti on sille pysäköidyistä yksityisautoista.
ML

#6 Re: olen täsmällisesti samaa mieltä.

13.12.2011 13:37

ML

#7 Adressi toimitetaan kaupungin valtuuston kokoukseen.

13.12.2011 13:38


Vieras

#8

13.12.2011 14:32

Käykää katsomaan vaihtoehtoista poikittaisliikenteen ratkaisua Viherbaana 2012 ja Vitonen 2012 facbook-sivuilta!

Vieras

#9

13.12.2011 16:47

Miten paljon väyliä suomalaiset tarvii autoilleen. Eikö tää koskaan lopu. Meil on aivan liikaa autoja.

Vieras

#10

13.12.2011 19:01

Ymmärrän oikein hyvin, miksi tätä vastustetaan. Kävin juuri tänään kävelemässä tuon ehdotetun reitin läpi ja ihastelin hienoja puistomaisemia ja hiljaisuutta.

Ymmärrän myös oikein hyvin, miksi juuri tähän kannattaisi rakentaa joukkoliikennekatu. Kartasta katsoenhan tuo selviää. Aika ison ihmisjoukon päivittäiseen työ- tai opiskelumatkaan tuhraantuisi huomattavasti vähemmän aikaa. Aika moni yksityisautoilija siirtyisi nopeamman joukkoliikenteen käyttäjäksi - ja aika paljon vähemmän liikennepäästöjä sysättäisiin lyhyempien ja nopeampien matkojen seurauksena taivaille... kun eivät ne tuhannet pendelöijät kuitenkaan ryhdy kävelemään päivittäin Vallilanlaakson läpi. Vaikka onkin upea paikka.

Vieras

#11 Laaksoa käyttävät ulkoiluun laajan alueen asukkaat

13.12.2011 19:40

Niin kuin edellä mainittiin, niin alue on raskaasti liikennöityjen katujen lävistämä - Vallilan laaksoa, alueen ainoata kunnon ulkoilualuetta käyttävät vallilalaisten ja kumpulalaisten lisäksi hermannilaiset, toukolalaiset ja arabianrantalaisetkin.
Hyötyliikuntaa!

#12 Pyöräily kunniaan

13.12.2011 21:22

Asun alueella, ja sinänsä kärsin siitä että joukkoliikenne ei kulje poikittain, mutta mieluummin työnnän lastenerattaitia niityn sohjossa ja poljen pyörällä ja kävelen hiukan pidemmän pätkän bussipysäkille kuin otan joukkoliikenne kadun tuhoamaan puutarha-alueen. On kysymys kilometrin - parin pätkästä! Helsingissä tulee aina olemaan alueita joista ei optimaalisesti pääse läpi joukkoliikenteellä. Ei ihan joka paikasta tarvitsekaan päästä... Joukkoliikeenne katu hyödyttäisi hirveän monia, mutta jokainen heistä voi myös valita miten tämän pätkän kulkee. Kierrätkö bussilla 30 minuuttia Pasilasta yliopistolla, vai hurauttausitko ehkä pyörällä alle 10 minuutissa? Vaikka ei ihan talvipakkasilla, niin joskus kuitenkin?
Jaakko Ruuska

#13 Ei joukkoliikenne ole mikään ykistyisautoilun vastakohta

13.12.2011 23:17

Kyllä terve aikuinen pystyy liikkumaan kävellen tai pyörällä kilometrin matkan. On sulaa hulluutta väittää, että joukkoliikenne on ainoa vaihtoehto yksityisautoilulle: eivät kaikki (tai suurin osakaan) autoilijoista ole liikuntarajoitteisia. Jos on niin laiska, ettei jaksa muutaman kilometrin tai minuutin takia kävellä tai pyöräillä, ei sellaiselta toisaalta mitään periaatteellisuuttakaan voi odottaa. Toinen tärkeä huomio kyllä on se, että Limingantie on tosiaan täynnä yksityisautoja. -Kritiikkini koskee myös heitä. Entisenä tuon kadun asukkaana en jaksa uskoa, että lapset olisivat syy ajella niin lähellä keskustaa yksityisautolla. Useat ystäväni elävät lapsiperheissä ilman autoja. Niin tai näin olisi rikos tuhota kaunis alue bussi-rallin takia.

Vieras

#14

13.12.2011 23:27

Eikö se ratikka riittäisi, Kalasatama-Pasila.
Nyt on jo Hermanni taynnä taloja ja liikennettä ja puistoja ei rakenneta.

Vieras

#15

13.12.2011 23:36

Ja vielä tosiaan. Ei varmasti siirry noin vaan yksityisautoilijat "toimivan joukkoliikenteen käyttäjiksi". Liityntäliikennettä ja tullit Koskelaan ja siitä jatko ratikoilla ja muutamalla bussilla. Jo nyt aivan turhaan kaikki bussit 7* ajaa Hakikseen tai Asemalle.
Tämä on ihan teknokraattien maa= autoilun edut vie edelle.

Jo nyt Arabian keskuksen ja Hermannin alueen liikenne; meteli, leveät väylät, rasittaa kävelijää; liikkujaa. Ajetaan päin punaisia puhelin korvalla. Myös ammattiautoilijat tai etenkin he.
Meillä lapsia, kallis koti Hermannissa ja asumme, elämme, leikimme, kävelemme, kuntoilemme jne jne alueella "emmekä vain aja läpi". Kyllä on väyliä Helsingissä ajaa autolla, ei tarvitse enempää. Päinvastoin puistoja voisi kunnostaa ja tehdä jumppatelineet ja pururadan, talvella luistelua ja Arabian(Hermnnin) rantaan uimarannan niin ei tarvitse meidänkää alueelta matkustaa uimarannalle itään.



Liikennettä vähennettävä, ei muuten riitä mikään. Vrt jatkuva talouskasvun haluaminen=> kohtuullistaminen.

Vieras

#16 Mitä seuraavaksi?

14.12.2011 10:51

Valtuuston kokouksessa olisi hyvä ottaa esille myös seurannaisvaikutuksien arviointi.Kun puistoalueen läpi rakennetaan joukkoliikenneväylä,jota pitkin siis kulkee 500-800 bussia vuorokaudessa,alueen arvostus ihmisten mielissä puistona vähenee olennaisesti.Tästä voi seurata että alueelle yritetään kaavailla täydentävää asuntorakentamista ja koska puisto on jo menetetty,ei ketään kiinnosta vastustaa enää näitä hankkeita.Niin kätevää.
Kiti

#17 Vallilanlaakso on keidas

14.12.2011 13:15

Aika harvassa paikassa Helsingissä on mahdollista aistia 1800-luvun maisema. Kumpulan kartanon puutarha oli samassa paikassa kuin nykyinen kasvitieteellinen puutarha ja Vallilan siirtolapuutarha. Kesällä kasvitieteellisen puro solisee ja linnut laulavat. Hämeentien melu on kaukainen kohina keitaassa keskellä kaupunkia. Jos bussikatu päästetään halkaisemaan tämä maisema, bussi pahimmillaan 3 minuutin välein tuhoaa linnunlaulun ja puron solinan. Puistonpenkit poistuvat kävelytieltä ja kuka enää viihtyy puiden siimeksessä? Tarvitsemme virkistysalueita ja myös eläviä muistumia menneisyydestä.

Vieras

#18

14.12.2011 13:24

Liikenteen voi hyvin kierrättää hämeentie -> sturenkatu -> mäkelänkadun kautta
Matti Laitinen

#19 VALTUUSTO PÄÄTTÄÄ VALLILANLAAKSON TULEVAISUUDESTA

14.12.2011 16:20

PELASTAKAA VALLILANLAAKSO

Haluan sydämestäni kiittää vetoomuksen laatijoiden – Nummiranta, Laitinen ja Valo – puolesta kaikkia niitä henkilöitä, jotka osallistuivat allekirjoituksellaan Vallilanlaakson pelastusoperaatioon.

Vetoomus toimitettiin tänään 14.12.2011 klo 14.30 Helsingin kaupunginvaltuustoon SKP:n ja Helsinki –listat valtuustoryhmän sihteerille Olli Salinille. Vetoomuksen oli allekirjoittanut klo 13.50 yhteensä 900 henkilöä. Olli Salin toimitti adressin Helsingin kaupungin kirjaamoon ja otti siitä tarvittavan määrän valokopioita sekä jakoi ne kaikille valtuutetuille. Yrjö Hakanen ottaa asian esille kokouksessa omassa Vallilanlaakson joukkoliikennekadun vastustuspuheenvuorossaan.

Virkamiehet ja hallitukset eivät voi päättää kaikesta kuulematta kansaa. Jos he eivät kuuntele meitä, meidän on tehtävä itsemme kuulluksi. Meillä on oltava oikeus osallistua kaupunkimme päätöksentekoon asuinympäristöön ja talouteen liittyvissä asioissa.

Demokratia eli kansanvalta on kansan enemmistön tietoisen tahdon mukaan toimimista ja sen tekemien päätösten noudattamista. Yhteiskunnan demokraattisuus ilmenee siitä, kuinka paljon valtaa ja vastuuta kansalaisille on annettu päättää omasta elämästään ja elinympäristöstään. Demokratian toteutumisen perusehtona on vallanpitäjien ja vallan kohteen tasa-arvoisuus ja kansalaisten osallistuva vuorovaikutus yhteiskunnassa sekä heidän tasavertainen kohtelunsa heidän asioitaan käsiteltäessä lain edessä.

Kiitoksin ja yhteistyöterveisin

Matti Laitinen
rikas vihreä

#20 NIMBY

14.12.2011 19:58

Ei vain minun pihalleni mitään yhyy yhyy yhyy ja junarataa ei saa korvata toisella radalla, koska pariin vuoteen se ei ole siinä kulkenut ja ostin juuri vihreiden puoluekokouksessa tapaamaltani kaverilta puutalon puolikkaan 600 000 eurolla ja tämä on sitä vihreyttä ja ei saa pilata elämää ja rakentakaa vaan 500 000 ihmiselle asunnot pelloille Tuusulaan ja moottoriteitä mutta minun läheltäni ei bussit ajele! Minä menen jopollani tai sitten sillä vanhalla minillä, jota huvikseni omalla pihallani laittelen!

Vieras

#21

14.12.2011 22:45

Työpaikkani on Valllilassa. Läheinen laakso on levollinen paikka pitää pieni tauko, tehdä pieni virkistyskävely. Linnut laulavat, ruoho tuoksuu, purossa vesi virtaa. On pensaita, kukkia, kauniita puutarhamajoja ja ihana kasvitieteellinen puutarha. Liikenteen melu on hetken kaukana. Toivottavasti melu myös pysyy kaukana.

Vieras

#22

14.12.2011 23:48

Vallilan laakso ei ole vain tuhansien ihmisten virkistysalue, vaan se on myös suojapaikka useille talvehtiville pieneläimille ja linnuille. Sen sijainti suurten liikennemassojen välissä muodostaa siitä elintärkeän henkireiän sekä ihmiselle että luonnolle. Laakson luonnon tuhoamiselle on vuosisadan aikana ollut monenlaisia suunnitelmia. Aina on kuitenkin pienen ihmisen vastustuksen ääni kuulunut ja voittanut. Käyköön myös tällä kertaa niin. Sillä emmehän halua olla "tyhmempiä" kuin ennen meitä eläneet?
Matti Laitinen

#23 Kamppailu jatkukoon

15.12.2011 11:11

Vallilanlaakso pelastusoperaatio ei jää tähän. Meitä on jo yli 1000 ihmistä, jotka eivät hyväksy Helsingin kaupunginvaltuuston tekemää päätöstä uhrata Vallilanlaakso liikenteelle. Nimien keräystä jatketaan ja asiasta tehdään valitus asiaankuuluvalle oikeuselimelle. Näin tärkeää asiaa ei pidä jättää kesken.

506

#24 Re: #5

15.12.2011 13:06

#5: Jep Jep -

Tilastojen mukaan Helsingissä suurin piirtein ainoastaan Santahaminassa on Kumpulaa pienempi autotiheys suhteessa asukaslukuun.

En usko, että Vallilanlaakson kadun rakentaminen vähentää yhtään autoa pois Helsingistä. Ainoastaan se tuo niitä autoja kauniiseen puistoon.

506

#25 Oikaisu

15.12.2011 13:11

Piti kirjoittaa äsken, että vähemmän kuin Suomenlinnassa. Santahaminassa on huomattavasti enemmän autoja suhteessa asukaslukuun kuin Kumpulassa.