ITÄINEN RANTARATA

ITÄINEN RANTARATA / Tiedotteet / Kotka kehitys eteenpäin. / Kommentit


Vieras

#1

19.02.2021 13:59

Kun saataisiin valtiovalta eli hallitus ymmärtämmään radan tarpeellisuus koko Suomen valtiolle.

Vieras

#2

19.02.2021 14:43

On hämmöstyttävää, ettei Kotkan satamaliikenne ja alueen teollisuus paina vaakakupissa mitään?

Rantarata-hankkeen vuosikymmeniä jatkunut torppaaminen pistää ihmettelemään taustasyitä. Tosin muutenkin moottoritiet ja autoliikenne jostain syystä saadaan Suomessa nopeammin aikaiseksi kuin rautatieyhteyksien kehittäminen. Huolimatta ilmastonmuutoksesta ja päästövähennystavoitteista.

Ihmeteltävää on myös se, ettei adressissa ole kuin 5000 allekirjoitusta!

Mitenhän olisi saanut useampia ihmisiä allekirjoittamaan, kun kannatusta rantaradalle varmasti on enemmän kuin tuo määrä antaa ymmärtää.

Lahtelaisetkin voisi saada mukaan lobbaamaan, kun asia olisi laajemmin tiedossa ja lahtelaisten ratayhteyksien mahdollinen heikkeneminen puntarissa Kouvolan yhteyden myötä.

Kannattaja

#3 Re:

19.02.2021 14:48

#2: -  

 


Vieras

#4

19.02.2021 14:56

Juuri näin. Kaikki tuki asialle on ehdottoman tärkeää.

Vieras

#5

19.02.2021 16:39

Noinhan asia on. Poliitikot ajavat pääkaupunkiseudun etua. Luulisi vasemmistovetoisen hallituksen olevan myötämielinen Luumäki-Hamina-Kotka-Loviisa-Porvoo-linjaukselle, jonka työllisyysvaikutukset lienevät kiistattomat. Raskaitten kemikaali-,lannoite-,ym. junien ajaminen Vainikkalasta Kouvolan kautta Kotkaan ja Haminaan ei myöskään ole ympäristön kannalta järkevää. Sen luulisi Vihreittenkin ymmärtävän.
Hm

#6 Re:

19.02.2021 21:02

#4: -  

rantarata on tärkeä asia.Alulle laittaja vaspuoluelainen.Olette hallituksessa demareiden kaverina.Meillä oma ministeri,ei tunnu hoitavan mitään Kotkan asioita.Kotkalaiset silmät kiiluen ovat äänestäneet.Tässä kiitos,


Vieras

#7

20.02.2021 16:25

Kaikki muut linjaukset paitsi Porvoo-Loviisa-Kotka-Hamina ovat jopa järjen vastaisia. Miksi osa Suomea jätettäisiin vaille tulevaisuuden (vihreitä) liikenneyhteyksiä, Kysymys on liian laaja poliittisen pelin ja entisen siltarumpupolitiikan tekoon. Joidenkin tietojen mukaan nyt ollaan valmiita maksamaan n. 2miljardia 11min säästöstä jollakin ratavälillä.
Ei voi ymmärtää edes

#8 Re:

21.06.2021 11:45

#7: -  

 En tiedä, olenko väärässä, mutta kumpi on parempi; täysin uusi ratalinjaus ja tärkeiden kaupunkien toimintojen huikea sujuvoittamisen varmistaminen vai tehdä toisen, jo olemassa olevan ja jatkavan linjan viereen, kulkemaan uusi rata, jolla aikaa säästää pitkällä linjalla 10 min. 
Hei Haloo, piiska sivaltaa! 

Antsa
Vieras

#9

30.06.2021 17:05

Itäinen rantarata ei ole vain Kotka Hamina seutua palveleva yhteys vaan vaikuttaa myös pääkaupunkiseudun liikenteeseen vähenämällä autoilla tapahtuvaa työmatkaliikennettä, pysäköintipaikkojen tarvetta sekä aamu- ja iltaruuhkia pääkaupunkiseudulla. Tällä on vaikutusta myös ilman saasteisiin. Kotka Hamina seudun idän suunnasta tulevaan transitoliikenteeseen Hamina Vainikkala välille uusi ratayhteys olisi suuri energiataloudellinen merkitys koska raskaita transitoliikenteen junia ei tarvitsisi vetää Salpausselän harjun kovien nousujen kautta Luumäen seudulla. Uusi rata voitaisiin linjata vähemmän energiaa vaativan osuuden kautta. Lisänä energian säästöön tulisi matkan lyheneminen merkittävästi. Tätä yhteyttä hyväksi käyttäen myös Venäjän suunnan matkustajaliikenne sujuisi nopeammin

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…