Adressi Suomen susikannan elvyttämiseksi sekä säilyttämiseksi.

Wolfenstein

#351 Viha kumpuaa pelosta

30.01.2013 14:09

Voi niitä raukkoja jotka susipelossaan tahtovat hävittää tämän uljaan eläimen. Salakaatajat puolustavat aina rikostaan, sillä että susi olisi ihmiselle vaaraksi. Suomen vaarallisin eläinlaji (ihmisen jälkeen) on puutiainen. Vaikea kuvitella suden salakaatajia jahtaamassa puutiaisia samalla innolla, jolla nämä "urhot" jahtaavat kelkoillaan susia henkihieveriin korpiseuduilla. Ehkä tämäkin johtaa siihen, että susien täytyy tulla korvista pois kun eivät saa elellä sielläkään rauhassa.
Ymmärrän kyllä sen alkukantaisen kiihoittumisen tunteen, mikä susien jaahtaamisesta ja ampumisesta kumpuaa. Mutta eiköhän rikollisille salakaatajille voisi keksiä muutakin keinoa seksuaalisen turhaantuneisuuden purkamiseen. Ruvetkaa vaikka jääkiekkoilijoiksi tai balettitanssijoiksi. Ja jos ei urheilu kiinnosta, maailma on täynnä kehittäviä harrastuksia - kuten vaikkapa oikeinkirjoituksen opetteleminen.
Lovetar

#352 Re:

02.02.2013 01:04

#2: Ronja Ryövärintytär -

Todellakin hysteerisen.

Nythän juuri uutisoitiin (1.2.2013), että eräs henkilö Perhon salametsästysporukasta, nimeltään Pasi Rannila, riistanhoitopiirin pj., teki itsemurhan. Silti ehti kiistää Keski-Suomalainen -lehdelle olleensa tappoporukassa mukana.

Joku niiden päätä kiristää, sairaalloiselta vaikuttaa. Voi miesraukat, mikä teitin on !

Pelon ekologiaa

#353 Re:

02.02.2013 01:10

#327: Amu Howlest -

Susi on enemmänkin. Se suojelee kokonaisia ekosysteemejä - haavikoita, ja siellä asuvia satoja lajeja. Eipä ihme että ennen runsaat haavikot ovat Suomessa jonkun verran taantuneet, kun sadat tuhannet sarvipäät niitä nakertavat. Poronhoitoalueella ei taida haapa enää kasvaakaan.

MLK

#354

08.02.2013 14:38

Lovetar!! Tarkista lähteesi ja poista viesti!! Väärä henkilö!
Järjen ääni

#355 Laumanvartiokoirat

16.02.2013 00:33

Epäilemättä laumanvartiokoirien laajempi käyttö vähentäisi näitä järjenvastaisia ja perusteettomia susipelkoja, sekä mm. lammasvahinkoja. Pahasti kuitenkin pelkään, että laumavartiokoirien käyttö saattaisi johtaa onnettomiin tilanteisiin koirien ja etenkin koirille vieraiden lasten välille. Koirat tappavat Suomessa keskimäärin lapsen vuodessa. Susien lapsille aihettamalle vaaralle ei ole mitään tilastollisia perusteita Suomessa ainakaan sataan vuoteen. Ehdotan koiranomistajana, että susia pelkäävät syrjäkylien lapsiperheet hankkivat vanhan kunnon pystykorvan, joka haukunnallaan kyllä heti ilmoittaa lähestyvistä petoeläimistä ja tarvittaessa jopa uhrautuu lapsen puolesta. Se on koiran tehtävä. Ennen Suomessa koiratkin syötiin kun liha oli vähissä. Lasten nukuttamista ulkona ei pidetä nykytiedon valossa suotavana edes susialueen ulkopuolella.

Toisaalta ihmettelen miksi rakennetaan talo (kuten TV:n Lallintalo-insertissä) keskelle tunnettua susialuetta, jos ei varauduta elämään niin, että otetaan myös sudet huomioon.

Järjen ääni

#356 Re: Re:

16.02.2013 00:38

#352: Lovetar - Re:

Juuri ehdin kommentoida Taajamasuden ”keskustelu”palstalla maaseutua vaivaavasta suuremmasta ongelmasta (EU-mörkö), joka nyt kanavoituu susivihana. En jaksa uskoa, että pelkkä salametsästyksestä kiinni jäänti johtaa itsemurhaan.Voimia kuitenkin läheisensä menettäneille. Osoitettua tuli - Ihminen on itselleen vaarallisempi kuin susi.

jämti

#357 sus

18.02.2013 13:24

Voivoi teitä ressukoita, kyllä usdet pitää pihasta saada tappaa.
Minä

#358 Susihatuix

18.02.2013 14:27

Suvet tapettava yhettömmiin ja lihat myyvvään Litilissä nautana sekä nahat rukkasix. Sinne hävis sus.

T

#359 Re: kunnioitettavat sudet

20.02.2013 18:25

#335: iksin ja aina yhdessä - kunnioitettavat sudet

Kun olin pikkutyttö, koira kävi kimppuuni ja vain vanhempieni nopea toiminta pelasti minut. En silti vaadi koirakantaa hävitettäväksi. Jos asuisin syrjäseuduilla niin luultavasti pelkäisin ja veisin lapseni kouluun susipelon takia. Nythän joudumme sumplimaan työvuoromme siksi että porukka ajaa koulun nurkilla ylinopeutta eikä kunnollista pyörätietä ole tien vieressä lasten turvalliseksi liikkumiseksi. Tietenkin myös siksi että pelkäämme lastemme turvallisuuden puolesta ihmispetojen takia. Eli siis tuskin mikään muuttuisi.

ömmömmöm

#360 No but yes but no

04.03.2013 09:23

Adressin otsikko lupasi hyvää, mutta siihen se sitten jäikin. Paljon puhetta kaatoluvista, salametsästyksestä ja konjakki- sekä viskipullojen mahdollisesta olemassaolosta, mutta missään kohtaa ei ainakaan minulle selvinnyt MITÄ halutaan tehdä. "Tarttis tehdä jotain" on ihan hyvä lähtöpiste, mutta jäin kaipaamaan vähän lihaa luitten ympärille.

Heti kun joku tarjoaa monipuolisemmin tutkitun ja taustoitetun sekä paremmin agendansa pilarit esittävän adressin samalla otsikolla ilman fanaattisia elementtejä, vedän nimeni sen alle välittömästi.

Vieras

#361

09.03.2013 22:26

Yläneellä merikotkien ruokintahaaskan tutkimuskoppi on tuhopoltettu. Asialla todennäköisesti jotkut ihmiset jotka pelkäävät susia. Paikallisten metsästäjien mielestä haaska on susille tarkoitettu ja taajamasusi ry tuntuu olevan samaa mieltä. Ovat nyt varmaankin tyytyväisiä ja ajattelevat että susiongelma on ratkaistu.

Vieras

#362

20.03.2013 19:33

Niin on mielenkiintoinen tämä näkökulma, jossa verrataan sitä, että täällä Etelä-Suomessa kerrostaloissa ei tarvitse pelätä susia jne. Kuinka ei pohjoisemmassa voi laittaa lapsia ulos päiväunille, kun sudet voi viedä.

Kysynpä vaan, että kuka täällä etelässä todellakaan uskaltaa jättää lasta ulos yksin nukkumaan?!

Ei ole susia juu, mutta kaikenlaista muuta hörhöä on nurkat täynnänsä! Voivat viedä lapsesi, tehdä mitä tykkäävät eikä saa mitään seuraamuksia siitä. Ja mitään et voi tehdä.

Pelkästään Vantaan alueella kulkee 24/7 vapaalla pedofiilejä yms. yhtä paljon, kuin koko Suomessa on susia! Varmasti enemmänkin.

Eli ei täällä etelässä ole sen helpompaa. Täytyy investoida lukkoihin ja aitoihin.

Mitä tulee näihin yrittäjiin, joilla näitä tuotantoeläimiä joutuu suden yms. suihin niin pitäisi vähän olla valmis näkemään vaivaa ja uhraamaan rahaa petojen pois pitämiseksi karjan kimpusta.

Edelleen tääällä etelässä jokainen "ärrä" yrittäjä joutuu investoimaan kaltereihin, lukkoihin, vartiointipalveluihin ja ties mihin. Ei auta levitellä käsiään ja itkeä, kuinka on kallista. Ja tosiaan ei ole se susi se, jota varten näitä tehdään. Mutta jostain se raha on näillä pientäkin pienemmillä yrittäjillä löydyttävä.

Joten, jospa alettaisiin kehitellä susikarkotteita haulikon tilalle. Luulisi jotain kovaa ääntä pelkäävän, valoa, savua. Mutta sen lemmikki turren laittaminen pihalle narun jatkoksi odottamaan sutta ei taida pitää susia pihasta poissa.

Enemmän on kiinni halusta tämä homma. Halutaanko vain ampua ampumisen ilosta vai yrittää suojella omaansa ja antaa sen suden elellä omaa elämäänsä.
sus`siunakkoon
Vieras

#363 Re:

20.03.2013 19:37

#310: Ronja Ryövärintytär -  

 Tuota koirien hyökkäämistä kommentoisin.

Lehdistä saa tosiaan lukea, kuinka koira varoittamatta hyökkäsi kimppuun.

Se nyt vaan on niin, että kyllä se koira elekielellään aina ilmoittaa olotilastaan. Ja jos sitä ei osata lukea voi lopputulos olla se, että koira puree. Siinäpä ei auta, kuin katsoa peiliin!

Ihmiset eivät ymmärrä koiria ja niiden elekieltä. Ja, jos ei vaivaudu perehtymään koirien elekieleen ei mielestäni kannattaisi ottaa sitä koiraakaan. Saati mennä ahdistelemaan vierasta koiraa.

Aikuiset on vastuussa lapsista ja koiran omistajat koirastaan. Mutta, jos ei koiran omistaja itsekään ymmärrä mitä koiransa "päässä liikkuu" niin miten voisi sitten neuvoa toisia ihmisiä kanssakäymisessä koiransa kanssa.

Koiran ei tarvitse hyväksyä ihmisen suunnalta mitä tahansa! Eli, jos koirasi tarvitsee edes murista sinulle puhumattakaan, jo sitä ennen käyttämistään rauhoittelukeinoista on syytä katsoa peiliin! Syy löytyy sieltä!

sus`siunakkoon

#364 Re: HUU-HAA

20.03.2013 19:54

#340: HUNTERTER - HUU-HAA 

" HELSINKILÄISKAKAROITA JOIDEN SUSITUNTEMUS PERUSTUU KORKEASAAREEN SEKÄ TIETOSANAKIRJAAN. KUINKAKOHAN MONI SUSIRAKASTAJA ON VALMIS YÖPYMÄÄN LAAVULLA RAKASTAMIENSA PETOJEN PYÖRIVÄN LAUMANA YMPÄRILLÄ, VAI OTTAISIVATKO HE MIELUITEN METSÄSTÄJÄN ASEINEEN SAMALLE LAAVULLE??? ON NIIN HELPPOA SUOJELLA SUSIA JA MUITA PETOJA KEHÄ 1sen SISÄPUOLELLA."

Täytyy sanoa, että en minä siellä laavulla niitä susia pelkäisi vaan niitä pyssyn kanssa heilujia. Jotka harvoin edes osuvat siihen kohteeseensa kerralla niin, ettei tarttis sitä haavoittunutta eläintä sitten joukolla jahdata siellä mettässä...

Ja edelleenkin mikäs siellä metsässä on pyssýn kanssa pötkötellessä?

Terve menoa vaikka tonne Kontulan ostarille viettämään yö. Muista, että siellä et voi pitää mukanasi mitään kättä pidempää. Ja ne joista sinun tulee olla huolissaan eivät todellakaan ole susia... Saattais yöunet jäädä aika vähiin:D. Väittäisin siellä laavulla nukkuvani ihan yksin paljon paremmin, kuin sinä tuolla Kontulan ostarilla. Koska suden sutta tuskin tuolla laavulla näkyisi tahi kuuluisi! Mutta Kontulan ostarilla sulla on kuule kaiffaria, jos jonkinlaista.

En muuten asu edes lähellä mainitsemaasi kehä1 muista kehistä puhumattakaan. Enkä kakaraksikaan itseäni enää tituleeraisi. Perheen äiti olen ja metsässä asun. Mutta en silti hyväksy susien hävittämistä suomesta!


Vieras

#365

26.03.2013 08:59

Jos sudet tulevat asutuskeskuksiin, niin niitä ei pidä tappaa, vaan ne voidaan karkottaa esim. KUMIDUODEIN. Kyllä kumiluotikin seellaisen muistutuksen antaa, että ei susi ko. alueelle vähään aikaan uudelleen tule. Järjetöntä tämä susihysteria. Kohta kait jänikset ja rusakotkin ovat hengenvaarallisia lapsille. Kyllä olemme eksyneet kauas terveestä luonnonymmäryksetä.
Korpisoturi

#366 Hyvä adressi

23.09.2013 08:56

http://www.tunturisusi.com/salametsastys.htm

Hyvä ja tarpeellinen adressi.

Vieras

#367

11.10.2013 12:36

löysin tallaisem sivun ja meinasin kuolla nauruun, naurettavaa, missä haavemaailmassa elätte. Muuttakaa vaan pohjoisempaan niin saatte sutenne, mutta muistakaa että silloin koirän se vie.

Ai jos susi käy koirani kimppuun niin heitän pyyhekumilla, hei ota se sätkä pois suusta ja mieti, kyllä silloin pitää toimia, jos ystävä hädässä.

Vieras

#368 Re: Re: HUU-HAA

11.10.2013 12:42

#364: sus`siunakkoon - Re: HUU-HAA

Et taida olla metsää nähnytkään.

Puhumattakaan mistään laavulla nukkumisesta.

Samanlainen kaikkitietävä tietokirja susi asiantuntija kuin muutkin susisuojeliat, pyh.

Lapsia vielä, otan osaa, minkälainen äiti mielummin lapset sudelle syöttää kuin puollustaa viimeiseen asti.

 

 

Mark Name

#369 Susille pysyvä rauhoitus lailla.

22.12.2013 16:38

Teltassa Pöytyän-Mynämäen metsissä monia öitä viettäessäni olen aina toivonut suden kohtaavani omassa valtakunnassaan korvessa. Mutta eipä ole koskaan toiveeni toteutunut. Vain suden ulvontaa olen yöllä kuullut. Susia en pelkää, koska susi väistää aina ihmistä. Eiväthän ne sudet koskaan metsästäjien jahtirinkimiestenkään päälle hyökkää, vaan karkuun menevät senkun kerkiävät. Käsittämätömän petohysterian ovat Nousiaisten perheenäidit ja metsästäjät sivuillaan saaneet aikaan.
Tuo #368 kirjoittaa tyypillistä hysteriatekstiä lasten susillesyöttämisestä. Hohhoijaa...

Vieras

#370

03.09.2014 06:24

Ottakaa Suomen ja Venäjältä jatkuvasti tulevat sudet sinne kehäkolmosen sisäpuolelle ja puhukaa sitten lisää susien suojelusta.

ihminen peto numero 1.

#371 Re: joulupunikki

23.02.2015 21:00

#344: - joulupunikki 

 Hieno ja syvällinen kommentti. Ihminen osa luontoa ja taistelkoon oikeuskistaan - puolustakoon vaikka asein esim. koiriaan, jotka ovat monille arvokkaita perheenjäseniä.

Susikannat pitäisi säädellä siten, että missä eniten ihmisiä niin niissä lääneissä olisi myös oltava eniten susia - ehdottomasti ei saisi kiusata syrjäsetutujen ihmisiä. Helsingin villikanit, ketut, supit, ruskot ja kissat saisivat myös uutta säpinää. 

ihminen peto numero 1.

#372 Re:

23.02.2015 21:09

#345: Ajokoiran pentu -  

 Hyvä kun jaksoit kirjoittaa näin asiallisesti ja maalaisjjärjellä.

ihminen peto numero 1.

#373 Re: Susille pysyvä rauhoitus lailla.

23.02.2015 21:15

#369: Mark Name - Susille pysyvä rauhoitus lailla. 

 Tutustu tosiasioihin - näin netin aikakaudella löydät osan tapauksista milloin susi on hyökännyt inmisen kimppuun. Valitettavasti kaikkea ei löydy.

2 piiritystilannetta suomessa milloin aseellinen ihminen on selvinnyt ampumalla toinen tapauksen kuulin asianomaisen veljeltä. Metsäkonemiehen kimppuun hyökännyt susi luovutti kun mies onnistui lyömään sitä jakoavaimella päähän.

Marko Hamarinaho

#374 Re:

09.11.2020 11:52

#1: Marko Lind -  

SUSIKANTA JO SUURI . TARVIS ASIALLE JOTAIN TEHDÄ. ELI LUPIA VAAN TISKIIN . MIKÄ VIHERPIIPERJÄ VALTIO TÄSTÄKIN TULLUT PELASTETAAN KAIKKI . VOI LUOJA SENTÄÄN.  TODELLISUUDEN JÄRKI NYT KÄTEEN .