VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#1676

25.01.2012 16:41

Se on kuin ruokakello sois kun ajokoira laulaa...
vaarin velipuol

#1677

25.01.2012 16:50

on se vain kumma juttu,että tässä suomenmaassa ei kaikki kaksijalkaiset ymmärrä sitä,että susipopulaatiota pitää pystyä säätelemään ihminen eikä "sus"! venäjän käyneenä voin sanoa,ettei se ole porraspielissä ruikkiva rakki.nappi otsaan joka suselle.ollen sitä mieltä.vittuako niitä "hyysäämään" veronmaksajien rahoilla.se helikopteri pysyköön maassa,joka pannan avittamisessa auttaa!
more bears and wolves

#1678 Vähennetään metsästäjiä ja veriurheilijoita

25.01.2012 19:35

#1671: -

Eivätköhän nämä metsästäjät ja muut veriurheilijat ole niitä mitä tästä maasta tulisi vähentään. Jos laajalla pinta-alalla asuvat 5,4 miljoonaa ihmistä eivät tule toimeen 130 suden kanssa niin heillä on vakavamman kerran päässä vikaa.

 

PS: Asun alueella missä pienen 20 hengen kylässä on 10 ilvestä lähimpien kilometrien alueella, karhuja useampi sekä myös susilauma meni viime talvena. Ei mitään ongelmaa, meillä on kotieläimia. Tämä on rikkaus maamme metsille ja luonnolle ja suurpedot tulee ilman muuta suojella näiltä metsästäjiltä, jotka voisivat mieluummin ampua vaikka itsensä, jos jotain heidän on verenhimossaan ammuttava.

Metsäsuden suojelija

#1679 Re: susien kaatajat ovat aivottomia kaupunkilaisia:

25.01.2012 21:04

#1669: Lisää karhuja, susia, ahmoja yms. - susien kaatajat ovat aivottomia kaupunkilaisia:  

 

Mielestäni harjoitettu löperö petopolitiikka ja poliisilain 25§ noudattamatta jättäminen alkaa olla uhka koko susikannalle.

Päättäjät eivät ole ymmärtäneet miksi osa susista alkaa pyöriä jatkuvasti lähellä asutusta ja alkaa pitää aluetta omana reviirinään. Heikommat yksilöt saavat reviireistä huonoimmat alueet, eli niiden alueet yhdistyvät ihmisasutuksiin suuremmilta osin kuin vahvempien, todellisten metsäsusien.

Kyseiset heikommat susiyksilöt ovat saaneet niin pitkään siedätyshoitoa ihmisistä, että ovat tottuneet ympäristöön ja muuttuneet taajamasusiksi, joilla ei ole luontonsa puolesta paljonkaan tekemistä metsäsuden kanssa, joista keskusteluissa kuulee puhuttavan. Mielestäni on vain ajan  kysymys koska taajamasusi reviiriään puolustaessaan käy ihmisen kimppuun, todennäköisesti lapsen.


.Mikäli tämä päästetään tapahtumaan taas kerran yleinen mielipide pakottaa tappamaan kaikki sudet Suomesta sukupuuttoon.

Oikeat metsäsudet voidaan vielä pelastaa kun vielä ei ole tullut Suomessa ihmisuhreja. Metsäsuden pelastaminen tapahtuu siten, että viranomaiset aikaisempaa aktiivisemmin myöntävät kaatolupia taajamasusille.


Sudet eivät ole tappaneet ketään sataan vuoteen, koska kaikki sudet tapettiin Suomesta vähän yli 100 vuotta sitten, syy: Sudet tappoivat Varsinais-Suomessa 1800 luvun loppupuolella yli kaksi- kymmentä lasta. Tämän jälkeen tilattiin ammattimetsästäjät näille susille ja julistettiin susi panaan. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että asutuksen nurkissa pyörivät taajamasudet kaadetaan välittömästi. Vaarana on muuton, että taas toisen kerran ensimmäisen lapsen tapon jälkeen sama toistuu. Mikäli oikeasti pidät siitä, että susi kuuluu Suomen luontoon, voit tuskin olla asiasta eri mieltä.


Selvää se, että jos olet kävellen niin susi voi näyttäytyä ja voi myös käydä kimppuun – se on kyllä ainoastaan ajankysymys milloin ensimmäinen hyökkäys tapahtuu. Sudet vanhenevat ja vanhat sudet etsivät helppoa saalista. Lapsi on helppo saalis, mutta onneksi heitä kävelee enää vähän yksin teillä.


Eniten susien tappotekoja tunnetaan 1800-luvulta, jolloin kirjattiin Kaukolan, Kivennavan, Hämeen ja Varsinais-Suomen lastensurmat. Yhteensä susien tappamiksi tiedetään merkityn 110 suomalaista lasta. Viimeinen mainittu suomalainen susiuhri oli 7.11.1881 kuollut viisivuotias Kalle Oskari Grönroos Vahdosta.


Hei ystäväni lista on todella pitkä eri riskeistä joita ihminen elämässään kohtaa tietäen tai tietämättään. Haluatko sinä, että ehkä piankin siihen lisätään yhdeksi ranskalaiseksi viivaksi - taajamasusi tappoi ja söi yksin ulkoilleen vanhuksen tai lapsen? Tämä asia on hoidettavissa jos halutaan. Mitä luulet tapahtuvan mahdollisen susisurman jälkeen. Arvaan, että sudet tapetaan taas sukupuuttoon Suomesta. Miksi? Siksi, että taajamasusi ongelmaa ei ratkaistu ajoissa.


Poliisilain 25 §, jonka mukaan poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni tai lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Asuinrakennuksen pihapiiri tai sen välitön läheisyys ei kuulu susien luontaiseen elinpiiriin ja tällaisella alueella oleskelevat sudet aiheuttavat pelkoa alueen asukkaissa ja muodostavat vähintään lapsia kohtaan vaaran, jota ei voida pois sulkea.

     Kysymys kuuluu koska taajamasusi käy ihmisen kimppuun, todennäköisesti lapsen. Mikäli tämä päästetään tapahtumaan taas kerran yleinen mielipide pakottaa tappamaan kaikki sudet Suomesta sukupuuttoon.
Kauan eläköön metsässä kasvanut ja siellä viihtyvä susi, joka terveen suden tavoin ihmistä kammoaa.

 

Uskottavuutta janoava

#1680 Todisteita kehiin - ja äkkiä

25.01.2012 23:38

Jos edes yhden oikean suden tässä maassa pystyisitte todistettavasti esittämään, mutta kun näitä kulkukoiria satamääärin hyyssätään susina. Tänään juuri yksi poliisimies sanoi, että kyllä se tiedetään mitä ne on, mutta meidät on määärätty uskomaan mitä susitutkijat väittävät.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.01.2012 23:43


NYT RIITTÄÄ - projekti

#1682 NIMIEN KERUU MYÖS PERINTEISIN MENETELMIN:

26.01.2012 01:13

NYT NIMIÄ VOI KERÄTÄ KANSALAISALOITTEESEEMME MYÖS PERINTEISIN MENETELMIN:
LUE LISÄÄ http://www.voittajakennel.com/NIMIENKERUU.htm


Vieras

#1683 Re: PROJEKTIMME SAANUT OSAKSEEN VASTATUULTA:

26.01.2012 03:08

#1242: NYT RIITTÄÄ - projekti - PROJEKTIMME SAANUT OSAKSEEN VASTATUULTA:

RAKKAAT YSTÄVÄT; koiraharrastajat sekä metsästäjät:
Viedään kunniakkaasti yhteinen projektimme päätökseen, onhan ylisuuri susikanta taatusti yhteinen ongelmamme.

Jess. Marssikaamme yhdessä Horst Wesselin tahdissa suoraan helvettiin. LONG LIVE CANIS LUPUS!

 

u

#1684 Luonto kaipaa monimuotoisuutta!

26.01.2012 07:05

Koiran geenit rikastuttavat sisäsiittoista susikantaa. Miksi ne eivät saisi elää? Lisäksi sudesta tulee koiran ansiosta kiltimpi. Jättäkää koirasudet rauhaan.
kasperi

#1685 Re: Luonto kaipaa monimuotoisuutta!

26.01.2012 07:24

#1684: u - Luonto kaipaa monimuotoisuutta!

et sinä "pässinpää" taida ymmärtää,missä ja mitä olemme tekemässä...reilu nimi adressiin ja odotellaan,jos asiat muuttuisi parempaan suuntaan.


Vieras

#1686 Luonto kaipaa monimuotoisuutta!

26.01.2012 12:27

Etkö sinä kasperi pässinpää tajunnut, että luonto tarvitsee koirasusia. Ei niitä muuten olisi syntynyt. Ne on ihan yhtä nättejä, kuin sudetkin!
kasperi

#1687 Re: Luonto kaipaa monimuotoisuutta!

26.01.2012 13:36

#1686: - Luonto kaipaa monimuotoisuutta!

kaipaahan se luonto..se vain käy niin,että se kutsuu myös omiaan...


Vieras

#1688 sudesta

26.01.2012 14:05

hienoja kommentteja "susilauma meni viime talvena kylän ohitse" ajatelkaapa kyliä missä sudet eivät mene ohi vaan asustavat ja lisääntyvät vuositolkulla kunnes lauma on niin suuri että ruoka loppuu ja niitten on tultava pihapiiriin,kuten nytten on päässyt käymään.Ei ole muuta mahdollisuutta kannan kurissa pitämiseen kuin ihminen ja se kuri on vähentää susikantaa ihmisten ja kotieläinten turvallisuuden vuoksi,vai haluaako joku alistua ja katsoa sivusta tekemättä asialle mitään ja lopulta kuitenkin sudet tulevat olemaan kärsijöinä moninkertaisesti kuin että siihen puututaan jo aikaisessa vaiheessa eikä kantaa päästetä räjähtämään lopullisesti käsiin,liikenneturvallisuuden vuoksi myös hirviä osittain metsästetään, miksi siis susia ei metsästetä kotieläinten ja ihmisten turvallisuuden vuoksi,susikanta pysyy myös terveempänä, onhan luonnonlaki että suuret populaatiot sairastuvat yleensä johonkin tauteihin jossakin vaiheessa näin ehkäistään myös tautien leviämistä ja luonnon eläimen turhaa kärsimystä ennaltaehkäisemällä asioitten menon liian pitkälle.

Vieras

#1689

26.01.2012 14:16

Ihmiset olivat ennen viisaampia, silloin tajuttiin ajaa/ampua sudet ajoissa pois ihmisten ilmoilta!

Nyky ihminen on ihan tyhmä se kattoo vaan vierestä kun sen kotieläimet syödään?
Ollaanko me jotenkin jälkeen jääneitä? kun ei omat aivot toimi!
Sudet ovat jo tottuneet hakemaan helpon "pikaruuan" ihmisten pihoilta, ei ne enään takas metsään mene!

Ainoaksi tehtäväksi jää ihmisten asumusten lähellä olevien susien ampuminen!
Pystykorva

#1690

26.01.2012 14:28

Susi metsästää, se on sen homma. Koira on kotieläin, se on sen homma. Ihminen metsästää, se on hupia. Uskomattomia itkupellejä nämä metsästyskoiria itkevät " erämiehet ". Teille pitäis perustaa marttakerhoja, saisitte siellä itkeä yhdessä ja muistella miten ihana meiän musti oli ja kilttikin se oli...just joo.
Minulla on ollut kolme pystykorvaa ja kaikki ne on kuollu.
öölepi

#1691

26.01.2012 18:27

HArmi ku nuo allekirjotukset on tippunu... hyvällä tasolla kuitenkin vielä
kasperi

#1692 Re: Luonto kaipaa monimuotoisuutta!

26.01.2012 18:30

#1686: - Luonto kaipaa monimuotoisuutta!

kasperi on kiertänyt "vennään"maita ja siihen tulokseen tullut,että nappi otsaan joka suselle,joka pihoille tulee!WOLF!

PetriK

#1693

26.01.2012 19:12

Jokainen vaan jakaa tietoa tästä adressista. Vain tiedottamalla nimiä tulee lisää. On vain viime aikoina nimien tulo heikentynyt siinä määrin, että riittävän nimimäärän saaminen alkaa vaikuttaa epätodennäköiseltä.
Ottakaa mallia etelästä

#1694 Suomessa on vähemmän susia kuin useimmissa muissa maissa

26.01.2012 19:58

Onko jonkun mielestä Suomessa liikaa susia? Kannattaisi ottaa selvää asioista ennen kuin tuollaista ryhtyy väittämään. Esimerkiksi Espanjassa elää noin 2 000 sutta, eli kymmenen kertaa niin paljon kuin Suomessa. Ja jokainen kai tietää, että Espanjan metsäpinta-ala on pienempi kuin Suomen, ja että siellä asuu reilusti enemmän ihmisiä kuin täällä pohjoisessa metsien ja villin luonnon(?) maassa.
oppes

#1695

26.01.2012 21:30

niin kuin sanoin;nappi otsaan!
Eränkävijä

#1696 Re:

26.01.2012 21:43

#1693: PetriK -

50000 nimeä hyvän asian puolesta ei saa olla  minkäänlainen ongelma. Jos susikanta on räjähtänyt käsiin kuin väitätte ja ihmiset pelkää, niin ilman muuta adressi täyttyy muutamassa päivässä. Pelkästään pienten lasten  susikauhuisia äitejä luulisi löytyvän yli tuon puuttuvan määrän. Ja missä ovat huolestuneet koirajärjestöt joiden allekirjoituksia piti alkaa  ihan sutena tulemaan. Jos adressi ei noin raivoisasta kampanjanjoinnista ja kentälle jalkautumisesta huolimatta täyty (missä muuten piilottelevat ne 300 000  metsästäjää, jokainen on kuitenkin asiasta kuullut)  olisi syytä miettiä adressin mielekkyyttä. Kyllä suomen kansa tietää.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2012 00:14


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2012 00:17


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2012 00:20


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2012 00:21