VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

NYT RIITTÄÄ - projekti

#1701 KAIKKI EIVÄT TIEDÄ PROJEKTISTAMME:

27.01.2012 00:23

Valtamedia vaikenee tarkoituksella projektistamme (oletettavasti toimituksissa susiensuojelijoita). Valtamedia vaikenee tarkoituksella pyrkimyksenä estää kansalaisaloitteemme menestys; miten ihmiset osaisivat allekirjoittaa kansalaisaloitteemme JOS he eivät tiedä siitä?

VASTALÄÄKKEEKSI suosittelemme laittamaan jatkuvasti uutisaiheena projektimme mediaan.

Vieras

#1702 Re: Numerot mainitsematta

27.01.2012 01:10

#6: - Numerot mainitsematta 

 Suomessa ei tarvita yhtään sutta eikä karhua. Metsästyksellä pystytään pitämään peura- ym. muut kannat aisoissa.

Nurinkurista, että ihmisiä seisoo leipäjonoissa ja sosiaaliluukuilla kun metsän riista syötetään pedoille. Itsekään en ole

koskaan nähnyt lihatiskillä peuran lihaa. Olen vain mainoksissa  joskus nähnyt, että hirvenlihaa on ollut pieni määrä

myynnissä tavattoman korkeaan hintaan. Samoin kalat syötetään merimetsoille ja hylkeille. Kala maksaa jo enemmän kuin liha.

Mikä tässä maailmassa ei olisi nurinkurista tai ylösalaisin tai suoraan sanoen järjetöntä?


Vieras

#1703 Re: Re: Numerot mainitsematta

27.01.2012 01:16

#1702: - Re: Numerot mainitsematta 

 Yksikään susi-ihminen ei todennäköisesti asu metsän reunassa, jossa hänen lapsensa kulkevat metsätietä kouluun ja jossa hänen kotieläimensä ovat pihapiirissä. Susi-ihmiset huutelevat kommenttejaan kerrostaloista ja asfalttikaduilta.


Vieras

#1704

27.01.2012 08:04

Asia tuntuu vähäpätöiseltä esim. sari essayn taholta, tai oikeammin etoo, mutta kun oma koira löytyy syötynä, osittain. Niin kostuu kovankin metsämiehen silmä. Olen kantanut korteni kekoon ja katsonut kerran rihloja myöten sutta ja siihen jäi, susi.
NYT RIITTÄÄ - projekti

#1705 KÄY KOMMENTOIMASSA ASIAMME PUOLESTA:

27.01.2012 09:01

Käy ottamassa kantaa ja KOMMENTOI asiamme puolesta os.
http://www.imatralainen.fi/artikkeli/90544-keskustelu-susiprojektista-jatkuu-lue-kommentit-ja-osallistu#comments

(On hienoa, että Imatran yksi paikallislehti uutisoi aktiivisesti projektistamme - käytetään tämä hyödyksi saadaksemme asiallemme näkyvyyttä)
KOIRASUSI

#1706 JOKO TAAS DNA Kusetusta kansalle...

27.01.2012 10:27

TAAS yrittävät vihreät toimittajat kusettaa tyhmiä ihmisiä sillä, että DNA:lla muka pystyttäisi selvittämään onko susi puhdasrotuinen vai koirasusi.

AINOASTAAN SUKULAISUUS pystytään selvittämään, mutta ei sitä onko SUKULAINEN susi vai koira muutoin kuin silmämääräisesti. Tätä ratkaisevaa eroa ei näytä tyhmimmät toimittajatkaan tajuavan, vaan menevät tutkijoitten kieroon SANAKÄÄNNE halpaan kerta toisensa jälkeen... 

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.ts.fi%2Fonline%2Fkotimaa%2F303829.html&h=OAQFs8LRcAQGBC_dR1G2KIynEqAt48HkDC-_K9JVbf0Ihxg

Sissi

#1707 Hämmentäviä takinkäänteitä

27.01.2012 10:55

Eilen Joensuussa pidetyssä tilaisuudessa RKTL:n susitutkija peräänkuuulutti sopimusta maakunnalisista susikiintiöistä. Tämä tietäisi sitä, että joitakkin maakuntia voitaisiiin määritellä "susivapaiksi" eli esim. Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa susi tulisi olemaan lainsuojaton. Tämähän tietäisi susikannan keskittämistä sinne, missä olisi eniten tilaa suhteessa ihmismäärään (= vähiten äänestäjiä). Laskentatapaan ei edelleenkään olisi tulossa muutosta.

Yksinkertaisina olisi määärittää tällä periaatteella Pohjois-Karjala, Kainuu ja Lappi susivapaiksi, jolloin talviaikainen susikannan paisuminen saataisiin eliminoitua eivätkä ne myöskään pääsisi niin helposti turvaan venäläisiltä metsästäjiltä. Samalla sääästyisi porokarja sekä pelstuisi Kainuun metsäpeura, mikä on jo todellisuudessa lähes kadonnut susien suuhun.

Onko sitten oikein tunnustaa tosiasiat vasta suuren yleisön ja poliiisin painostuksen jälkeen. Nyt kun "Loimaan lauma" on selkeästi havaittu olevan koirasusia, halutaan ne ilmeisesti hävittää "maakunnallisesti ylimäärääisinä susina" jotta niitä ei tultaisi hävittämään viranomaismääräyksellä sekarotuisina koirina. jölkimmääinen tietäisi sitä, että IItää- ja Poohjois-Suomen poliisi sekä rajavartiolaitos saisivat tällaiseta pääätöksesta tuetun selkärangan tehdessään vastaavia päätöksiä omilla alueillaan eli olisi ennakkopäätös lain tulkitsemiseen.
allekirjoittanut

#1708

27.01.2012 14:28

Huolestuneita ollaan lähes joka puolella Suomea susikannan kasvusta, mutta järkevä karsiminen on kielletty. Lue uutinen...http://www.sotkamolehti.fi/Uutiset/1194717377897/artikkeli/rhy%20n%20toiminnanohjaaja%20varoittaa%20susikannan%20rajahdysmaisesta%20kasvusta.html
NYT RIITTÄÄ - projekti

#1709 LUE MIELENKIINTOINEN ARTIKKELI:

27.01.2012 14:30

LUE MIELENKIINTOINEN ARTIKKELI: OVATKO SUDET KOIRASUSIA, ELI SEKAROTUISIA SUSIEN JA KOIRIEN JÄLKELÄISIÄ: http://www.voittajakennel.com/2012-01-27-Vakka-Suomen%20Sanomat.PDF
Kuuma koira.

#1710 DNA hoi? Oi voi! oi voi!

27.01.2012 14:44

Tämä surullisen kuuluisaksi päässyt pantanaaras koiraeläin, joka ammuttiin vahingossa ylimääräisenä susijahdin yhteydessä, aiheuttanee ylitsepääsemätöntä päänvaivaa syyttäjälle, jos aikoo nostaa syytteen siitä luvattomasti ammuttuna SUTENA. Normaalin oikeuskäytännön mukaan se on syyttäjän asia näyttää oikeudelle toteen mitä on tapahtunut.

Jos esim: Otetaan DNA a)puhtaasta sudesta...b)koirasudesta...c)mäyräkoirasta...Ei näistä pystytä nykytietämyksen mukaan näkemään mikä DNA on minkäkin eläimen, vaan ainoastaan sen, ovatko nämä kolme koiraeläintä lähisukulaisia keskenään, koska ovat geneettisesti samaa lajia... Näin väittävät vakavammasti otettavat rehelliset tiedemiehet eri julkaisuissaan maailmalla. DNA testien tutkineita yliopistoita Suomessa voisi ehkä vaivata piinallisella tiedustelulla, onko tutkimuksessa DNA:lla tutkittu sitä, onko näyte puhdasrotuisen suden DNA, vaiko sitä mitä itse epäilen, mille varastossa olevalle niin ikään sudeksi toteen näyttämättömälle DNA:lle se mahdollisesti on lähisukua...Selvitetäänkö tutkimustuloksen raportissa tässä tapauksessa se oleellinen, elikä onko kyseessä SUSI vaiko koira/koirasusi! Uskallan epäillä!


Vieras

#1711

27.01.2012 18:07

Susia sumeen ovat halunneet ja haluavat ne jotka vähiten elämässään joutuvat niidenkanssa tekemisiin!
Susi metsässä,on kuin horsma porkkanapenkissä,sitä ei sinne kaivata.
Sudet suomesta voi hävittää,viimeistä päätä myöten...ja kaikki voivat paremmin,varsinkin ne jotka maaseuulla ja luonnossa liikkuvat ja asuvat ja työtään tekevät ja harrrastuksiaan harrastavat.
NYT RIITTÄÄ - projekti

#1712 KOMMENTIT TURUN SANOMIEN ARTIKKELIIN:

27.01.2012 19:23

Kommentit artikkeliin: http://www.ts.fi/online/kotimaa/303829.html

Artikkelissa kirjoitetaan:
Tulokset osoittavat myös lauman polveutuvan Itä- ja Keski-Suomen villeistä laumoista

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄ RISTIRIITA
Mistä nämä laumat ovat tulleet? Eivätkö nämä ole tulleet juuri rajan takaa Venäjältä, jossa on paljon koirasusia - joten sekarotuisuuden näkökulmaa nämä tulokset eivät mitenkään todistettavasti poista. Suomeen sudet ovat tulleet Venäjältä, uimalla joistakin muista mantereista ne tuskin ovat maahamme tulleet. Suomen susikannan hoitosuunnitelma (2005) myöntää, että maassamme olevat sudet ovat osa Venäjän 25 000-30 000 käsittävän laajan esiintymän reunapopulaatiota. Suomessa elävien susien todellinen alkuperä on täysin sama kuin Venäjällä, jossa populaatiossa on paljon sekarotuisia koirasusia - Suomessa ei ole itsenäistä susikantaa (tämänhän myöntävät susitutkijatkin).

Myöskään siirto-istutuksien mahdollisuutta nämä tulokset eivät poista; onhan mahdollista, että susia on siirto-istutettu tuomalla susia Itä- ja Keski-Suomesta, puhumattakaan siitä, että eläinpuistoissa (kin) voi hyvinkin olla susia jotka polveutuvat myös Itä- ja Keski-Suomen ns. villeistä laumoista (jotka oikeasti ovat peräisin Venäjältä).

Perjantain Turun Sanomissa olevassa suuremmassa artikkelissa luki mm. seuraavaa:
"Suomalaiset sudet eivät eroa ulkonäöllisesti esimerkiksi Venäläisistä tai Ruotsalaisista susista" (Jouni Asp)

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄ RISTIRIITA
Eivätkö Venäjältä tulleet sudet juuri Suomen kautta ole menneet Ruotsiin? Kysymyshän on täsmälleen samasta suuresta susipopulaatiosta, miten siis perimä voi olla erilainen?

"Vain noin kolme prosenttia meidän susistamme on muualta tulleita" (Jouni Asp).

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄ RISTIRIITA
Kun maassamme ei lähes sataanvuoteen ole ollut susia, niin miten on mahdollista, että vain kolme prosenttia täällä asuvista susista on muualta? Viittaan edelleen Suomen susikannan hoitosuunnitelmaan (2005), jossa selvästi tuodaan esille, että maassamme olevat sudet ovat osa Venäjän 25 000-30 000 käsittävän laajan esiintymän reunapopulaatiota.
Eränkävijä

#1713 Re:

27.01.2012 19:44

#1704: -

Sitten vielä ihmetellään miksi medianäkyvyyttä ei tällaisilla rakentavilla hengentuotteilla irtoa. Huhhuh. Miettikää nyt vähän tätä vakavastiotettavuusongelmaanne isot miehet, munat ja kaikki.


Vieras

#1714 Mihin susia ja karhuja tarvitaan Suomessa?

27.01.2012 19:49

Mihin Suomessa tarvitaan susia ja karhuja? Raatelemaan ja syömään suihinsa valtavat määrät lihaa? Ei ainuttakaan suurpetoa tarvita koko Suomessa. Metsästyksellä pystytään pitämään koko metsän riista sopivassa määrässä - ja paljon kivuttomammin. Lihat kuuluvat lihatiskeille myyntiin ja jaettavaksi sosiaalitukea tarvitseville köyhille lapsiperheille.
Susi-ihmiset ottakoon suden ja karhun lemmikikseen - jos uskaltavat.
Eränkävijä

#1715 Re: KAIKKI EIVÄT TIEDÄ PROJEKTISTAMME:

27.01.2012 20:05

#1701: NYT RIITTÄÄ - projekti - KAIKKI EIVÄT TIEDÄ PROJEKTISTAMME:

Tässähän on siis mahdollisuus linkittää nämä kommentit facebookiin ja kertoa siellä koko projektista. Ehdottaisin että jokainen  Nyt Riittää aktiivi pitää Adressin esillä omalla seinällään, mielellään saatesanojen kera, ja säännöllisin väliajoin muistuttaen kehottaa allekirjoittamaan. Väliaikoina voi sitten siteerata ärhäkämpiä kommentteja. Sillä tavalla saavutetaan sellaisen mediakattavuus, että parhainkaan lehtiartikkeli  tai tv juttu ei sitä korvaa. Jos ihmiset kokevat asian omakseen, niin 50 000 allekirjoituksen raja rikkoontuu viikon kuluessa. Jos näin ei kuitenkaan tapahdu,  johtoryhmä voisi istahtaa miettimään missä vika.


Vieras

#1716 Hyvä Suomi?

27.01.2012 20:06

Suomi syöttää kalat merimetsoille ja hylkeille ja peuran- ja hirvenlihat susille, maksaa suunnattomasti susien pannoittamishömpötyksistä ja maksaa ruokarahaa sadoille tuhansille köyhille. Hyvä suomi? - velkaantuu kymmenen miljoonaa euroa vuorokaudessa jne. Oikein viisaita
päättäjiä, eikö!
Lopettaisivat jo ehdokkaatkin (=ehdokas) hokemasta inhimillisistä teoista! Höpö, höpö.
Eränkävijä

#1717 Re: KAIKKI EIVÄT TIEDÄ PROJEKTISTAMME:

27.01.2012 20:42

#1701: NYT RIITTÄÄ - projekti - KAIKKI EIVÄT TIEDÄ PROJEKTISTAMME:

Jos allekirjoittaneista 10 % pistää vetoomuksen seinälleen ja jos 10%  heidän fb ystävistään , siis niistä jotka eivät ole allekirjoittaneet, ottaa haasteen vastaan ja allekirjoittaa saadaan ensimmäisellä kierroksella 10 000 uutta allekirjoitusta. Jos jokainen uusista saa  edes 3% ystävistään allekirjoittamaan niin toisen rundin jälkeen voidaankin adressi kiikuttaa ministeriöön. Varsinkin kun kentälle jalkautuneet aktiivit ovat luonnollisesti hekin  saaneet kosolti allekirjoituksia asianne taakse. Tähän laskelmaan perustuu väitteeni, että 50 000 allekjirjoitusta viikon kuluessa hyvän asian taakse on pelkkä muodollisuus ;)


Vieras

#1718

27.01.2012 21:36

EU:n mielestä luonnonvaramme ja sutemme ovat heidän asiansa. Näin ei saa olla.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2012 21:54


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2012 22:11


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.01.2012 09:22


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.01.2012 10:47



Vieras

#1723

28.01.2012 10:54

Susipolitiikkaan tarvitaan tervettä järkeä. Pitäisi olla itsestään selvää, että sudet eivät kuulu ihmisasumusten lähelle. Susi on petoeläin, jonka kantaa on pystyttävä vähentämään selvästi nykyisestä.

Vieras

#1724

28.01.2012 11:07

Esim:Petoeläinten ja koirien korvaus on linjattu aivan nurin päin, eihän ole mitään järkeä nykyisessä korvaus järjestelmässä, menetät vuosiksi metsästys oikeuden puolustaessasi esim, koiraasi ampumalla pedon ja joudut vielä paljon suurempiin korvauksiin mikä olisi koirasi arvo jos olisit menettänyt koiran.Koira on meille omistajille paljon arvokkaampi kuin yksikään peto eläin, ei pitäisi olla minkään laista vastakkain asettelua.Vielä kun odotamme muutaman vuoden susien lisääntymistä ollaan siinä tilanteessa että kannan kasvua ei pysäytä mikään.Ei metsästäjätkään varmaan olisi huolissaan yksittäisistä suden jäljistä mutta susi laumat on liikaa.

Vieras

#1725

28.01.2012 11:43

Poliittisessa tahoissa ei näistä välttämättä ymmärretä eikä oteta vastuuta edes. Eihän ne sudet ja ilvekset sinne kehä kolmosen sisäpuolelle mahda tulla. Tähän talveen on ilveskantakin noussut, etteipä edes viiti jänö- ja lintumetsälle enää edes lähteäkkään. Pitäisi antaa arvoa niille metsästäjille jotka pitävät raatelijakannat kurissa. Kun aletaan laskea yhteen esim, jänisten ja lintujen osalta, mitä nyt itse olen kuopion ja vehmersalmen alueelta todennut ovat minkkikanta, ilveskanta, supi ja susi. Niin rasitus on monelta raatelijataholta niin suuri, että ei siitä enää metsästykseen jää. Niin, yksi pahin uhka näkyy olevan tämä EU n lapselliset direktiivit.