VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

!

#326 Re:

26.12.2011 22:28

#51: -

Toivottovasti ihmiset tulevat järkiinsä ja lakkaavat allekirjoittamasta!

Ilpo

#327 Re:

26.12.2011 22:59

#28: Susihukkanen - Miten sinä typerä vartoit koiraa susilta kun se ajaa esim. jänistä? Juoksetko perässä. Mielenvikaisen puetta harrastat.

 

Ilpo

#328 Re:

26.12.2011 23:02

#51: - Hyvä, lisätään vauhtia atressiin.

 

Ilpo

#329 Re: Susikanta pienemmäksi

26.12.2011 23:05

#61: Metsästäjätär - Susikanta pienemmäksi Sinä et tajua mistä puhut, ajatteletko omilla vai suden aivoilla?

 


Vieras

#330 Pelosta, käytännönelämästä, kustannuksista

26.12.2011 23:07

Oma kokemus susista on se, että hevoset tulivat kesällä aitauksessa (5 sähkölankaa, myös se yksi matala "susille") juoksivat niin pitkälle, että pääsivät toisen lauman luo. Tässä oli onnea matkassa. Kumpikaan hevosista ei loukkaantunut, ihmisiä ei loukkaantunut, vain aitaa meni rikki kymmenen metriä. Kyllä, aitaus on maalla, ja siellä asutustihentymässä. Siellä lapset odottavat koulubussia tai -taksia. Aluella liikkuu seitsemän hengen lauma. Kyllä, seitsemän suden lauma.
Nyt susi on jo "haistellut" ihmistä. Vai mitä on, kun susi seuraa aikuista, lasta ja koiraa? Millaista tuntuisi olla nuo ihmiset Turun ulkoilualueella?

Näin hevosharrastajana, metsässä liikkujana mietin miten suojaan itseni. Pitäisikö mennä jonkin sortin itsepuolustuskurssille? "Kuinka puolustat itseäsi 1-7 sutta vastaan, jos tilanne sitä vaatii?"

Asun itse maahanmuuttajakerrostalolähiössä, joten koen täällä olevani varsin kaukana susista. Hevoseni kuitenkin asuu maalla, putkitarhassa muiden kanssa. Sehän on kuin noutopöytä susille.

Niin kuin aiemmin on kirjoitettu susikannan voimakas vahvistuminen aiheuttaa
- marjastajille, sienestäjille, metsästäjille, luonnossa liikkujille, ratsastajille sekä taajaman ulkopuolella asuville
- voimakkaan pelon tunteen sekä potentiaalisia ja todellisia uhkatilanteita kuten jo Köyliön tapahtumasta voi todeta. Se että susi käy ihmisen vieressä koiran kimppuun, on jo todella röyhkeää ja tuomittavaa häiriökäyttäytymisenä.
Ratsastin itse 2000-2003 yksin metsissä, joissa nykyään liikkuu tämä nimenomainen seitsemän hengen lauma. En todellakaan ratsasta siellä enää. Isäni mukaan, joka on metsästäjä, peurat ja hirvet ovat levottomia ja niitä jahdataan selvästi, ja niin kuuluukin olla. Peurat ja hirvet kuuluvat suden ravintoympyrään.

Susikannan voimistuminen koskettaa jokaista metsässä liikkuvaa tai kaupunkialueen ulkopuolella asuvaa ihmistä. Niin kauan kun susi assosioi ihmisen noutopöydän tarjoilijaksi (koirat) ovat ihmiset myös alttiina vaaratilanteille. Mielestäni on tyrmistyttävää, että yhden pedon suojelun takia kuntien kustannukset (psykologit, koulukuljetukset jne. ) nousevat ja ihmiset joutuvat elämään sydän syrjällään lastensa, lemmikeidensä ja elinkeinonsa (porot) tähden.

Mikäli Kanadassa tapahtuneen malli pitää paikkansa ei kohdista 3 ja 4 olla enää kaukana. En haluaisi todistaa sitä päivää, jolloin lehdestä saa lukea lapsen jääneen suden namupalaksi koulumatkalla.


Anttoo

#331 Re: Re:

26.12.2011 23:10

#323: - Re: Et taija olla suomalainen kuin noin haastelet?

 

Ilpo

#332 Re: Re:

26.12.2011 23:16

#72: - Re: Hei "tauno" tai "uuno" miten metsästävää koiraa voi käyttää jos ei päästä vapaaksi!? Ota pipo käteen!

Voinko kusta sun taskuun jos en naura?

 


Vieras

#333 Re: Pelosta, käytännönelämästä, kustannuksista

26.12.2011 23:23

#330: - Pelosta, käytännönelämästä, kustannuksista

Itse olen myös dingoja elämässäni villinä kyseisellä saarella nähnyt. Tässä kirjoituksessa siitä kuinka pari on hyökännyt lapsen kimppuun. "omituista käytöstä." Dingot ovat suden lähisukua. http://www.brisbanetimes.com.au/environment/animals/dingoes-destroyed-after-fraser-attack-20110426-1duel.html

 

Tuli vaan mieleen... Ei hirveästi lämmittänyt, kun tuolla Fraser islandilla pyöri. Dingot tulevat todella lähelle ihmistä, ja koko joukko (8) ihmistä juoksi jeeppiin, kun dingopariskunta tuli lähemmäs haistelemaan. Ainoastaan jonkkaustuli (heiluvat tulipallot) piti dingot poissa meidän vierestä, kun jaloittelimme.


Vieras

#334

27.12.2011 08:00

Onkohan ulvovalla sudella jääneet lääkkeet ottamatta?

Vieras

#335

27.12.2011 08:12

Kaverien koiria on kuollut suden hampaissa jo pari kappaletta, oma ei vielä toistaiseksi ole.....

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.12.2011 08:14



Vieras

#337

27.12.2011 08:14

Suden lopettaminen pitäisi olla kansalaisoikeus.
Metsästäjä

#338 Re: Naurettavaa

27.12.2011 08:31

#252: Zeppo - Naurettavaa 

 Onkohan Zeppo nyt väärällä osastolla kommentoimassa,kun oli tarkoitus puhua susista,ei autoilijoista.leiki sinä vaan kakkojesi kanssa.

Mökkiläinen

#339 Susista on päästävä eroon! NYT.

27.12.2011 08:48

Koko läntistä maailmaa jo jonkin aikaa villinnyt vihreitten anarkistien hyökkäysaalto järjestäytynyttä yhteiskuntajärjestelmää vastaan näyttäisi nyt saavuttaneen globaalisen matkansa pään ja olevan selvästi jo paluutiellä...Venäjän, Viron, Canadan, ja USA:n radikaalit susien hävittämisohjelmat ovat siitä lähipäivien uutisissa selviä ja rohkaisevia todisteita. Susihan on maailman vihreissä anarkisti piireissä otettu äärimmäisen tehokkaaksi aseeksi kaiken luonnossa liikkumisen alasajoyrityksessä, ja kaikkinaista luonnon hyväksikäyttöä vastaan suden saaliseläinten sukupuuttoon kuolemisen uhallakin, mistä Suomen uhanalaisen Metsäpeurakannan reilu puolittuminen parissa kolmessa vuodessa, ja Canadan romahtanut 800 000 päinen Karibukanta 70 000 päiseksi jäänteeksi nytkin jo hälyttävästi osoittavat. Kuitenkin on maailmalla herätty viime hetkillä näkemään tämän ihmiskunnan suurinta virheprojektia edustavan hurmosliikkeen hirveät seuraukset ihmis ja eläinkunnan hätätilan muodossa. Mikään kansa taikka kansanryhmä missä näitä tuholaisia esiintyy, ei säästy niitten aiheuttamilta seurauksilta. Sadat tuhannet kaupunkien kesämökkiläisetkin esim, joutuvat karvaasti kokemaan mökkeilyn ihanuuden susien keskellä, ja mökin myyntiyrityksen helvetin rahoituslaitoksien lailla hinnan romahtaessa susien vuoksi minimaaliseksi. Onkin jo korkea aika kaupungeissakin herätä karmivaan todellisuuteen, ja kirjoittamaan vetoomusta myöskin omalta osaltaan!!!
Metsästäjä

#340 Re:

27.12.2011 09:03

#337: -  

 Kannatettava ajatus!


Vieras

#341

27.12.2011 09:17

Asiaa koko juttu

Vieras

#342 Re:

27.12.2011 09:18


Vieras

#343

27.12.2011 09:18

kaikki asiaa

Vieras

#344

27.12.2011 09:55

https://www.facebook.com/pages/M%C3%B6kki/128215895873?ref=ts&sk=wall#!/groups/naturdemokraterna/

http://www.vargfakta.se/

Ruotsissakin on jo perustettu oma puolue eduskuntaan ajamaan nolla toleranssia susille. www.vargfakta.se = Laaja tietopaketti johon päivittävät jatkuvasti koko maailmalta faktatietoa susista. Tutustumisen arvoisia molemmat, jos osaa toista kotimaista.
TT

#345 Vaalikampanjako?

27.12.2011 09:57

Tämä on kyllä ala-arvoisin vaalikampanja jonka olen nähnyt :-) Tässä on selvää poliittista sitoutumista tunteita herättävällä asialla ratsastamista. Ja kaikki jutut kuin suoraan keltaisen lehdistön lööpeistä. Yäk.

Itse asia on tärkeä ja kun susista koituu haittaa ja harmia on se vakava asia. Täytyy kuitenkin muistaa, että ongelmat ovat maakunnallisia ja kohdistuvat epäsuhtaisesti kansalaisiin. Viha on ymmärrettävää.

Olemme kuitenkin vuosituhansia eläneet täällä susien kanssa ja paljon alkeellisemmin. Sata vuotta sitten jos susi söi lampaan tai lehmän, seurasi siitä lähes nälkäkuolema perheelle. Ne oli hieman suurempia menetyksiä silloin - tosin silloin myös susia ammuttiin ja ehkä aivan aiheestakin. Nykyisin susi tekee pientä tuhoa entiseen verrattuna ja vakuutukset maksavat pääosan. Jäähän siitä silti mieliharmin lisäksi toki muitakin traumoja, en kiellä.

Miten ihmeessa itäblokinmaissa ihmiset ylipäätään voivat elää siinä susimäärässä joka siellä on? Yli 100 sutta neliökilometrillä! Olisiko se kulttuurikysymys ja tottumus. Tehdään asiat toisin kuin meillä. Esimerkiksi minä en koskaan jättäisi koiraani ulos juoksulankaan, koska se on eläimelle kuin löysässä hirressä roikkuisi. Koira lukittuun ja korkeaan kunnon aitaan. Samoin susirikkaissa maissa karja otetaan pääsääntöisesti yöksi sisään, meillä karjaa syötetään susille laiduntamalla yötä päivää. Jostakin syystä sitä parasta kuningashaukkujaa tai ajomestaria pidetään vain siinä pihassa narunjatkona ja sitten tulee hirveä haloo kun susi käy pihasta syömässä koiran. Haloo! Hiukan on syytä siis miettiä asenteitakin.

Ihminen on vain se pahin peto, joka ei siedä että sillä on minkäänlaisia vihollisia vaan ne on raivattava heti pois. Siinä lienee kaiken syy.

Se, miksi lapset eivät uskalla liikkua pihalla, johtuu hyvin paljon hysteerisistä vanhemmista, jotka ovat totaalisen vieraantuneita luonnosta. Onhan susi tontilla aina riski ja se aiheuttaa pelkoa, mutta pääsääntöisesti Suomessa uskaltaa hyvin vapaasti liikkua ilman susipelkoa myös kehä 3. ulkopuolella. Muistakaa, että susi ei ole ihmistä tappanut aikoihin.

Metsäkoiran menettäminen on suuri menetys. Samoin seurakoiran. Mutta miten moninkertaisen määrän me menetämme koiria vuodessa liikenteessä autojen alle, hukkumisia, myrkytyksiä, jopa oma isäntä ampuu koiransa vahingossa ja huonoja koiria teloitetaan aivan tuosta vaan jne. kyllää te tiedätte itse mistä puhutaan.Liikenne on se kaikkein pahin ja vaarallisin, eikä se aiheuta samanlaista reaktiota ja tunnekuohua.

Susiviha siirtyy geeneissä sukupolvesta toiseen, asenteet peritään ja pojat jatkavat isiensä jälkiä. Ja susivihassahan on kyse pelkästä reviirikäyttäytymisestä, koska maille joita käytän ja "hallitsen" ei uhkakuvia suoda.

Siis tiivistetysti. Ymmärrän ongelman, sille on myös tehtävä jotakin siellä missä ongelma laajeneva ja erityisesti vaaraksi. Mutta toimenpiteet tulee olla harkittuja ja linjattuja. Poliisipäälliköt ovat monasti jahtimiehiä ja heillä on oma lehmä ojassa susiasioissa. Sellainen politiikka on Kekkosslovakian ajoilta.

Itse muuten asun laajojen erämaiden reuna-alueilla, joilla on vaihteleva susikanta, määrä riippuu tietenkin siitä keneltä kysyy,,,

Liikun luonnossa viikkoja vuodessa jne. joten on aivan turha sanoa mistään kaupunkilaisviherpiiperöstä sanaakaan.
VETOOMUS ON POLIITTISTA VAIKUTTAMISTA!

#346 Re: Vaalikampanjako?

27.12.2011 10:25

#345: TT - Vaalikampanjako? 

 Venäjän ja entisten itäblokin maitten susitilanteeseen täytyy tutustua ennenkuin siitä täällä ihannoi. Tosiasia siellä on se, että susikanta on räjähtänyt täysin käsiin, ja vallannut kaikki mahdolliset erämaa-alueet tuhoten kaiken elinmahlollisuuden niin ihmisiltä kuin vähänkin suden ravinnoksi kelpaavilta eläinkunnankin edustajilta. Susien kanta-arviot liikkuvat sadoissatuhansissa, eikä kukaan pysty niitä sieltä enää arvioimaan edes tyydyttävällä tasolla. Kaikki mahdolliset hävitystavat myrkkyjä ja armeijan lentokoneita myoten ovat käytössä koko ajan, mutta kanta vain kasvaa alueen gikanttisen koon turvin. Sen jättiläipopulaation reuna-alueen tuholaisista täälläkin joudumme kärsimään. Kaikki vähänkin susivastaiset täysijärkiset politikot ovatkin nyt kultaakin kalliimpia äänestyksen kohteita näinä Vihreän luontoterrorin ja liberaalin huumepolitiikan aikoina...


Vieras

#347

27.12.2011 11:05

Ihmeellistä jos susi näkyy Turussa se on iso valtakunnan tapahtuma , mutta täällä pohjoisessa se on hyvin eleistä eikä virranomaiset ole huolissaan muusta , kun siitä että ei vain pyydystetä ja siihen kyllä riittää voimavaroja. Jos kerran on vahinkoa aiheuttavia yhsilöitä ne voitaisiin valtion toimesta pyytää kopterilla ja asia olisi kunnossa , sama karhun kohalla. Itärajan takana oleva reservaatti tuottaa kyllä lisää. Niin että sillee

Vieras

#348

27.12.2011 11:07

Minä en pelkää tippaakaan susia enkä karhuja.Mutta Kataista,Urpilaista,Arhinmäkeä,yms pelkään pirusti,että mitähän hullua ne vielä keksii Suomen tuhoksi.Siinä paljon pahempi uhka on kuin muutama susi.
Metsäpeuran puolesta...

#349 Re: Re:

27.12.2011 11:08

#326: ! - Re:  

 Kyllä ne nyt kärettömätki suren halaajat rukooloo jotta nyrkit klopajaa...

Linkola oli tässäkin oikeassa.

#350 Karsikaa ihmisiä

27.12.2011 11:38

Jos ihminen tunkee keskelle luontoa ja tuhoaa alkuperäisien metsien asukkien "tontit" saakin tulla raadelluksi! Pysykää pois eläinten tieltä ja ajelkaa kehällä autoillanne toisianne päin, sillä sekin ongelma ratkee, kun ihmiset vähenee.. Tyhmiä ihmisiä näyttää olevan muutenkin liikaa..