VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#3676 höpö höpö 3674

17.05.2012 12:24

Mitä vielä satuilet.

Mitä hyötyä niitä olisi suden tappamiksi ilmoittaa kun koirasta ei saa mitään krovausta valtiolta.
Lisäksi vakuutusyhtiö vaatii korvausta vastaan koiran raadon.

Loukkaat koiran omistajia silmittömästi tietämättömällä sonta puheellasi, vaikka sinä mukamas olet omasta mielestäsi eläinten suojelija.
HERÄÄ VÄLITTÖMÄSTI SAIRAASTA FANTASIASTASI.

Vieras

#3677 3670-3674:lle

17.05.2012 13:24

ei pidä paikkaansa, etteikö koiran raatoja tarkastettaisi, mutta toisin päin saako kaikki korvauksen jos koiraa ei ole löydetty. Entäs porot? Korvaukset olis paljon isommat jos kaikki löydettäis. Kokemusta on. Poromiehet kommentoikaa!

Vieras

#3678

17.05.2012 16:01

Koirasta saa korvauksen valtiolta, jos susi tai muu peto tappaa, tai vahingoittaa.
Suurimmat korvaukset olleet yli 15 000€ ja näissä on maksumiehenä veronmaksajat :)
susi-sepe

#3679 Re:

17.05.2012 17:43

#3678: -

Tullaan jälleen siihen, että susia vähentämällä koirantapot vähenevät. Jos veronmaksajat muutaman koiran maksavatkin, se on pientä verrattuna siihen rahamäärään mitä nuihin susiin on tuhlattu ja näyttää että tahti kiihtyy....Vapiskaa veronmaksajat!


Vieras

#3680

17.05.2012 20:27

huh huh.... joku piiperö jauhaa jostain 15 000 euron veronmaksajien rahoista kun itse kannattaa 12 MILJOONAN euron susitutkimusta...................

Vieras

#3681

17.05.2012 23:55

Sattuu olemaan vähän ajankohtaisempaa tietoa korvauksista. Mistähän tuon 15 000 tempasit. Seuraavina vuosina nähtävästi vielä pienenee. Mitä enemmän on susivahinkoja, sitä pienemmät on korvaukset per koira, koska useampi on summaa jakamassa. Jotenkin tuntuu, että karhujen kanssa suhtaudutaan paljon järkevämmin näiden kaatolupien kanssa. Mistähän sekin johtuu. Olen ollut monesti karhumetsällä mukana. Ei siellä ole tälläistä vouhotusta.

Vieras

#3682

18.05.2012 09:24

Hienoa tytöt, muutaman sivun lukemisen jälkeen olen alkanut uskoa kaikkia metsästyskoirien kuuluvan kuoppaan, metsästyksen olevan typerien ihmisten turha tappoleikki ja aseiden kuuluvan vain viranomaisille.

Onneksi viranhaltijana voin osaltani vaikuttaa tähän pieni askel kerrallaan.

Vieras

#3683 Re: 3670-3674:lle

18.05.2012 10:18

#3677: - 3670-3674:lle

Ote Marko Lindin Kennelliitolle lähettämästä kirjeestä: "Vuosittain
maassamme menetetään satoja metsästyskoiria susien suuhun, vain pieni osa näistä
menetyksistä kirjataan arkistoihin koska jos metsästyskoiran raadeltu ruho jää löytymättä,ei koiran omistajalla ole oikeutta hakea petokorvausta menetetystä lemmikistään"

Melkoinen meedio täytyy olla että voi laittaa kadonneen koiran susien piikkiin! Kuinkahan monta koiraa on "kadonnut" mullan alle isäntänsä toimesta, mutta isäntä väitää susien vieneen? Jos osa metsästäjistä ON NIIN EPÄREHELLISIÄ että tappavat susia ja muita petoja salaa, niin aivan varmasti he myös osaavat laittaa susien piikkiin sellaista mitä sudet eivät ole tehneet! Ennen laitettiin tarkoituksella eläviä eläimiä susia houkuttamaan. Varmasti käytetään sitä temppua vielä nykyäänkin. Täällä tuntuu olevan niin suuressa susivihahurmoksessa eläviä metsästäjiä, että en yhtään ihmettele vaikka sitoisivat koiransa kiinni suden syötiksi jotta sitten saisivat levitellä lehdissä juttuja susien "raatelemista" koirista.

Kuka ne koirien raadot käy tarkistamassa? Paikalinen "petoasiantuntija"? Ei kovin luotettavaa.

 


Vieras

#3684 Suurpedot ja luonto ry

18.05.2012 10:29

Normaaleiden yhdistysten sivuilla on lista hallituksen jäsenistä. Suurpedot ja luonto yhdistyksen sivuilla ei. Miksi? Herää epäilys että koko hallituksessa ei istu muuta kuin Marko Lind :)


Vieras

#3685 Re: Re: 3670-3674:lle

18.05.2012 11:23

#3683: - Re: 3670-3674:lle 

3683:n kommentoinnin halu näköjään ylittää asiasta olevan tiedon määrän, näinhän se usein on, että parhaat "hämmentäjät" eivät tiedä puhumastaan asiasta höykäsen pöläystä. 

Ensinnäkin tapetun koiran tilanteen käy toteamassa poliisi, jonka kirjallinen lausunto on edellytys minkään korvauksen saannille.  Toisekseen koiranomistaja ei useimmiten löydä kadonnutta koiraansa, joten poliisin lausuntoa ei luonnollisesti tällöin voida saada, toki koira voidaan kirjata kadonneeksi, mutta se ei kyllä koiranomistajaa tuo yhtään lähemmäs korvausta.  Kolmannekseen jos koira löytyy, niin vielä on mutkana sekin, että asiassa on olemassa omavastuun käsite ja sitten se valtion ikuinen rahapula, korvauksia tältä momentilta on saamatta - ja pysyy - asiasta tietävät mm. poromiehet tarkemmin.

Ei siis ole - ihan järjellä ajatellen - mahdollista laittaa koiraa mullan alle ja vierittää yhtään mitään susien piikkiin, koska koiran jäännökset ovat edellytys poliisin asiasta tekemään tutkintaan.

Ette ehkä muutoinkaan ole sellainen osapuolitaho, joka on yhtään mitään sanomaan metsästäjien epärehellisyydestä.  Tähän on kaksi syytä: rehellisellä ihmisellä on oikeus puolustaa omaisuuttaan (tämä on laillinen oikeus eikä tee ihmistä epärehelliseksi), mutta suojelupuolella on siitäkin edestä laitonta epärehellisyyttä: esimerkkinä vaikkapa laittomat hyökkäykset elinkeinonharjoittajia vastaan ja tunkeutumiset kotirauhan piirissä oleville alueille vastoin lakia.

Paksumpaa en olekaan aikoihin kuullutkaan, että metsästäjä sitoisi koiransa suden syötiksi, koiran joka metsästäjälle on perheenjäsen. Sen sijaan suojelupuolella lasketaan surutta mm. tarhaminkkejä luontoon tekemään suunnatonta tuhoa alkuperäisluonnolle, mutta suojelupuolella sopiva kuolema ja kärsimys on näköjään hyväksyttävissä, tarkoitus siis pyhittää keinot.

Suosittelen kirjoittajaa menemään peilin eteen ja tutkimaan, että mikä meedio sieltä vastaan tuijottaa.

 


Vieras

#3686 Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

18.05.2012 12:04

#3605: NYT RIITTÄÄ - projekti - LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

Tiedoksi sinulle Marko Lind:

Suurin osa rekisteröidyistä labradorin noutajista ja kultaisista noutajista on SEURAKOIRINA, eivät metsästyskäytössä.

Myös muita "metsästysrotuja" pidetään tänä päivänä ihan seurakoirina. Kaikilla ei edes ole metsästysvaistoa. Varsinkin beagle on nykyään suosittu seurakoira. Jos seuraisit koiramaailman tapahtumia, tietäisit tämän. Henkilökohtaisesti tunnen monia metsästysrodun edustajia jotka elävät ihan tavallista ja onnellista kotikoiran elämää.

Vuosittain TODISTETUSTI suurpetojen tappamiksi joutuu noin parikymmentä koiraa. Jos koira katoaa, sitä ei todellakaan laiteta pedon tappamaksi. Tiedät varmaan itsekin että metsästyskoiraa kohtaa metsissä monet muutkin vaarat. Pelkästään auton alle vuosittain jää noin tuhat koiraa.

Kennelliitto on perustettu alkuaan metsästäjien toimesta, joo, mutta ajat muuttuvat. Nykyään on erikseen metsästysyhdistykset. Suurin osa Kennelliiton jäsenistä on ihan tavallisia kotikoiran omistajia, tai harrastavat aivan muuta koiransa kanssa kuin metsästystä. Jos et tiennyt niin koiran kanssa voi harrastaa muutakin, esim. toko, agility, suojelulajit, näyttelyt ym...

Kennelliiton tehtäviin EI KUULU susivihan lietsominen. Itse olen Kennelliiton jäsen ja koiraharrastaja enkä todellakaan allekirjoita yhtä ainutta kohtaa kirjeessäsi! Itse olet häpeäpilkku lähetellessäsi kaiken maailman kirjeitä joissa ei pitäydytä tosiasioissa ja vielä kehtaat nimitellä muita koiraharrastajia!

 


Vieras

#3687 Re: Re: Re: 3670-3674:lle

18.05.2012 12:19

#3685: - Re: Re: 3670-3674:lle

Mutta niinhän Marko Lind kirjeessään väittää että "vuosittain satoja koiria joutuu suden suuhun" mutta kun niitä ei löydetä. Jos koiraa ei löydetä, millä se voidaan väittää suden tappamaksi??? Sellainen että "mun koira katosi, susi söi sen" ei ihan vakuuta.

Jos yhtään olet perehtynyt metsästyksen historiaan, löydät sieltä kohtia joissa kerrotaan että ennen oli tapana houkutella susia mm. jättämällä esim. koira syötiksi.

Suurin osa "suojelupuolella" ei hyväksy esim. tarhaminkkien luontoon laskemista. Joten älä yleistä. Itse pidän itseäni suojelijana mutta tuomitsen jyrkästi kaikki turkistarhausiskut.

Se että jotkut suojelijat rikkovat kotirauhaa, ei tee susien laittomista tapoista yhtään hyväksytympää. Monet "salakuvaajat" esiintyvät julkisuudessa omilla nimillään ja kasvoillaan. Mutta moniko suden salaa tappanut on myöntänyt julkisuudessa tekonsa?

Niinhän se on että väkisin vääntämällä saa vedenkin muuttuumaan kullaksi. On se kumma että vaikka VIRALLISET TAHOT ovat selvästi tuoneet esille että susien määrä on romahtanut, niin silti täällä eräät väittää että susi tulee ja valtaa koko Suomen ja syö kaikki mummot, koirat ja lapset. Kas kummaa kun meidän mäellä on asunut satoja vuosia kaikkia edellä mainittuja vaikka susialueella asutaankin. Eikä yksikään ole joutunut suden suuhun.

 

 


Vieras

#3688 oon kuullu

18.05.2012 15:39

että KAPI olis levinny myös susiin, kun tappamisen halustaan syytetyt metästäjät ei ole enää jaksaneet tappaa kapisia kettuja ja supeja ollenkaa

Vieras

#3689

18.05.2012 16:38

Kyllä sellainen suojelija joka väittää, että metsästäjät käyttää omia koiriaan suden syöttinä, voi tutkiskella hieman omaa tunneälyään. Se kyllä ainakin näkyy, että sellainen ei todellakaan ymmärrä. Ei kukaan muuten tuollaista tekstiä päästäis. Vaikka metsästyskoira kuolisi vanhuuteen, niin kovapintaista metsästäjää en ole nähnyt, etteikö siinä ainakin yksi päivä menisi surressa. Ajattelen ennemminkin, mitä sellainen ihminen on kokenut, tai jäänyt kokematta, että sellaista väittää. Oman meysästyskoiran menetystä ei korvaa mikäån raha. Ei tunnetasolla, eikä sitä työn määrää jota on vuosien ajan tehnyt.

Vieras

#3690 Re:

18.05.2012 17:01

#3689: -

 

Näinhän se juuri on. Ei nuo piiperöt ajattele niitä oikeita eläinten kärsimyksiä. Pakkomielteenä vaan on ettei ihminen saa hyötyä mistään eläimestä mitenkään. Muuten heidän mielestään sais eläimet kärsiä mitenkä vaan kunhan vaan on sillälailla "luonnollista" ettei ihminen siihen puutu.


Vieras

#3691 AAAHHHAHAAHAHAHAAAAAA!!!!!!!

18.05.2012 19:42

http://www.iltalehti.fi/iltvluontojaelaimet/2012051806911519_v6.shtml

Ne on noi biologit ja luontohyypiöt vissiin yhtä fiksuja tolla amerikassakin

Vieras

#3692 City ketutkin jo suvaitsevaisia!!

18.05.2012 19:44

Hyi hyi teitä raakalaismaisia mettästäjiä... ja jäniksiä

http://www.iltalehti.fi/iltvluontojaelaimet/2012051806941340_v6.shtml

Vieras

#3693 Re:

18.05.2012 20:01

#3689: -

Kaikki metsästys- ja harrastuskoirat eivät todellakaan elä "rakastettuina perheenjäseninä". Tiedän monia metsästäjiä jotka heivaavat koiran heti kiertoon tai monttuun jos ei tule saalista. Tiedän monia metsästäjiä joiden koirat elävät pelkästään häkissä tai narun jatkeena, josta pääsee pois vain harvoina metsästyshetkinä. Tiedän monia metsästäjiä jotka eivät vie koiraansa eläinlääkäriin edes rokotettavaksi koska "se maksaa, eikä metsästyskoira rokotuksia tarvitse". Että se siitä perheenjäsenyydestä.


Vieras

#3694

18.05.2012 21:21

3693 Näin se nimenomaan on.Ei metsästäjät välitä koiristaan niinkuin ne jotka huolehtivat lemmikeistään.On nähty!

Vieras

#3695

18.05.2012 23:41

Kaikki seurakoirat eivät todellakaan elä "rakastettuina perheenjäseninä". Tiedän monia seurakoiran omistajia jotka heivaavat koiran heti kiertoon jos se ei täytä odotuksia. Tiedän monia seurakoiran omistajia joiden koirat elävät pelkästään häkissä tai narun jatkeena, josta pääsee pois vain harvoina lenkityshetkinä. Tiedän monia seurakoiran omistajia jotka eivät vie koiraansa eläinlääkäriin edes rokotettavaksi koska "se maksaa, eikä koira rokotuksia tarvitse". Että se siitä perheenjäsenyydestä.

SIITÄKIN HUOLIMATTA NÄIDEN SEURAKOIRIEN ETUJA TULEE AJAA. On valtavasti täysin ylläolevaa päinvastaisesti tekeviä seurakoiranomistajia, joille se koira on perheenjäsen.
Ihan sama juttu metsästyksessä.
Eränainen

#3696

19.05.2012 00:36

Minusta metsästys ja koiraharrastus on nuorten kannalta hyvää ja harvinaista herkkua. Ei siinä saalis ole pääasia, vaan siinä oppii monenlaisia erätaitoja sivussa.Se on jo rahallisestikin sen verran kallis harrastus, että kyllä se opettaa vastuuta koirasta, sekä metsästysvälineistä.Meidän perheessä nämä ovat olleet luonnollisia asioita alusta asti. Kyllä ei tarvitse psykiatrilla istua kun pistäytyy välillä metsällä, sienestämässä, marjassa, tai muuten vain samoilee erämaassa. Se se on vasta elämää.
HYS HYS!
Vieras

#3697 Re:

19.05.2012 11:40

#3695: -

Turha apinoida! Kyse oli nyt siitä että täällä hehkutetaan suureen ääneen KUINKA NE IHANAT RAKKAAT METSÄSTYSKOIRAMUSSUKAT joutuu kaikki suden suuhun ja sen takia susi pitäisi hävittää Suomesta sukupuuttoon. Osa metsästyskoirista elää TODELLA KURJAA ELÄMÄÄ ja niille yksilöille olisikin parempi kun kuolisivat täältä pois. Jokainen metsästäjä tuntee aivan varmasti jonkun metsästäjän jonka koirien oloissa riittäisi valtavasti parantamisen varaa. Mutta tämäkin on tietysti sellainen asia josta ei saa ääneen puhua, hys hys!

Sen sijaan esimerkiksi Kennelliitto on ottanut tiukan kannan eläinsuojelurikkomuksiin ja omien sääntöjensä rikkojiin; Koiramme-lehdessä julkaistaan nimien kera kaikki Kennelliiton kurinpitolautakunnalta sanktioita saaneet. Mikä on aivan oikein! Odotan samaa käytäntöä eri metsästysjärjestöiltä! Hyssyttely pois ja lain sekä sääntöjen rikkojien nimet esiin!

Ai niin, mutta ihan unohdin; metsästäjäthän ovat aivan lainkuuliaista ja fiksua porukkaa, hehän eivät tee koskaan mitään laitonta. Ne kaikki salakaadetuiksi väitetyt suurpedot, ne on tietysti itse juosseet moottorikelkan alle tai itse ampuneet kuulan kalloonsa. Niinhän se menikin...

 


Vieras

#3698 Re: Jos et tiennyt;

19.05.2012 12:11

#3696: Eränainen -

Metsällä, sienestämässä ja marjastamassa voi käydä ilman asettakin. Ja erätaitojakin oppii vaikkei olisi ase kourassa koskaan ollutkaan. Koirien kanssakin voi harrastaa ilman asetta.

Se on kyllä totta että metsästyksestä on kovaa vauhtia tulossa eliittiluokan välineharrastuslaji. Eihän siihen köyhällä ole varaa.


Vieras

#3699 Re: Re:

19.05.2012 12:43

#3697: HYS HYS! - Re:

 

Ai hyssyttely pois...... Mitäs v...a tuo susien suojelu sitten on?????????

 

Jos 6 suden lauma käy päivittäin pihoissa, syö koiria ja muita koiteläimiä ja sitten kun siitä ammutaan 2 sutta pois, niin leidit susien suojelijat nostaa siitä sellasen metakan, että palottelumurhakin jää mediassa kakkoseks.

Tällä Pöytyän metsästyksellä kun oli vielä kaikenlisäksi täysin toivottu vaikutus.

Ja sen jälkeen eivät ole sudet pihoissa vierailleet.

 

Pääsääntöisesti metsästyskoirat elävät nykypäivänä hyvissä oloissa. Ei muutamasta mätämunasta voi tehdä tekosyytä susikannan kasvattamiseen. Kyllä on hataralla pohjalla suojelu jos näin on.

eränainen

#3700 3698:lle

19.05.2012 16:09

Siinä kyllä olen kanssasi samaa mieltä että metsästys kaupallistuu, niin ettei siihen ole kaikilla varaa. Joskus kyllä tuntuu että kuka hyötyy tästä petojen suojelusta. Jossakin vaiheessa kaupallinen metsästysturismi. Sitä käytetään nyt jo markkinoinnissa. Entäs sitten suomalaiset metsästäjät? Jos tarkemmin ajattelet suojelua onko se edes susienkaan etu. Tässä on nyt käynyt niin että häntä heiluttaa koiraa. Liiassa suojelunhuumassa valta valuu kauemmas. Kyllä kannattais nyt metsästäjien miettiä IHAN ITE!