VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#3901 TÄÄ ON NIIN HYVÄ :DDDD

30.05.2012 22:10

"Mikä tekee riistalihasta luomua, ei mikään sanon minä. Mene ampumaan noita Talvivaaran myrkkysorsia tai missä tahansa jätelammikoissa kasvaneita sorsia ja puhu ekolihasta. Luomua ei ole muuten tonnikaupalla porkkanalla syötetyt kauriitkaan, eikä jumalauta siinä kaivetussa kuopassa ruokitut pullasorsatkaan."

Vieras

#3902 "Oikean susialueen asukas"

30.05.2012 22:17

kirjoittaa:
"onko luonnon järjestystä järkevää peukaloida... siitä ei hyvä seuraa..."

Mitäs sitten metsästäjät tekevät koko ajan ampuessaan elukoita? Peukaloivat luonnon järjestystä oman mielensä mukaan!

 

Ja oletteko metsästäjät tietoviisaassa kaiken tietävässä päässänne yhtään miettineet että ILMAN SUTTA MEILLÄ EI OLISI KOIRIA?!

Maalaisjärki

#3903 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

30.05.2012 22:29

#3900: Oikean susialueen asukas - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

Sanon vielä sen tämän yhden ja ainoan kerran että missään en ole kirjoittanut että se on oikein jos susi syö koirani!

Mutta jos itse vapaaehtoisesti otan sen riskin että pidän koiriani irti, niin ei kai se hitto sentään ole kenenkään muun kuin minun vikani jos susi ne syö! Sama koskee teitä metsästäjät! JOS VAPAAEHTOISESTI LASKETTE KOIRANNE IRTI SUSIALUEELLA, NIIN ITSEÄNNE SAATTE SEURAAMUKSISTA SYYTTÄÄ, ETTE SUTTA!

Meille koirat ovat perheenjäseniä, eivät mitään surkeaan häkkiin unohdettuja harrastusvälineitä. Mutta mieluummin otan sen riskin että susi saattaa koirani syödä kuin että pitäisin ne aina hihnan päässä. Sillä perusteella että susi saattaa syödä koirani, en halua Suomeen enempää kaatolupia susille.

Jos täällä vaaditaan suurinta osaa Suomen susista tapettavaksi sillä perusteella että susi syö vuosittain muutamia koiria, niin samoilla perusteilla voidaan sitten vaatia suurinta osaa esimerkiksi hirvikannasta tapettavaksi. Ne kun tappavat vuosittain suuren joukon ihmisiä.

 


Vieras

#3904

30.05.2012 22:40

Oli oikein hyvin oivallettu tuo,että ilman sutta ei olisi koiraa! Milläs te metsästäjät sitten tosiaan siellä metikössä aseittenne kans heilusitte? Tuo susiviha nykypäivänä on niin liioittelua ettei mikään!!

Vieras

#3905

30.05.2012 22:49

Maalaisjärki on kirjoittanut tosiaan asiaa.taitaa teillä metsästäjikkä olla aika huono itsetunto.ampuminen ja eläinten jahtaaminen saa teille varmaankin ison orgasmin.no mielihalunsa kelläkin.poikkeaviahan täällä nykyisin pitäis ymmärtää.

Vieras

#3906 Re:

30.05.2012 23:21

#3896: -  

 pitää ihan siteerata tuota kommentin kohtaa, että "susi syö nälkäänsä mutta ihminen mielenvikaisuuttaan!!!!"

mikäs järki tuossa on (enemmän kuin muussakaan tekstissä), eiköhän se kuitenkin ole niin päin että terve ihminen syö ja mielenvikainen ei ... jos muuten on maha kunnossa...


Vieras

#3907

30.05.2012 23:25

Sus siunatkoon tätä! Hyvää yötä ja rauhoittukaa te hysteeriset susipelkääjät.

Vieras

#3908 Re: Re:

30.05.2012 23:29

#3906: - Re:

jäi vain sana TAPPAA pois.Anteeksi,etten huomannut sanan puuttumista.mutta toisaalta ymmärrän ettei tommonen susivihaaja ei tajua .


Vieras

#3909 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

30.05.2012 23:32

#3903: Maalaisjärki - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta 

onko se siis niin että koiraa ei saa laillisessa tarkoituksessa ja laillisella luvalla laskea irti edes omasta pihastaan koska etuajo-oikeus on sudella vaan pitää tosiaan paljastaa päänsä ja polvistua nöyränä ja uhrata koiransa pyhälle sudelle että herra susi on hyvä vaan ja ottaa tämän halvan uhrin susilahkon nöyrältä jäseneltä vastaan

vai onko kuitenkin marssijärjestys että pyritään huolehtimaan omasta koirasta vaikka teko-maalaisjärjellä tällaista puolustusvaistoa ei olekaan  kylläpä tuolla asenteella olisi omakin henki luonnossa löysässä

haloo onko kaikki siellä kotona


Vieras

#3910 3893:lle ja 3894:lle

30.05.2012 23:43

Jos kuitenkin pyrittäisiin ajattelemaan johdonmukaisesti.

Teidän ajatuskulkunne mukaisesti, jos joku ottaa teidän lukitun autonne (lakitermi luvaton käyttöönotto) ja aiheuttaa samaisella autolla rattijuoppona sivullisen kuoleman, niin kuolema on auton omistajan vika ja hänet tuomittakoon siitä ankarimman jälkeen???

Myöskään metsästysaseiden luvaton käyttöönotto ja niillä aiheutettu kuolema ei länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan ole aseen omistajan tekosia. Tai nakkikioskin jonossa joku työtön puukottaa jonkun elämäntoverin hengiltä, niin se ei ole sen paremmin puukon valmistaneen tehtaan vika kuin myöskään ihmisryhmän työttömät syyksi luettava?

Vieras

#3911 Re: "Oikean susialueen asukas"

30.05.2012 23:46

#3902: - "Oikean susialueen asukas" 

Metsästäjät eivät peukaloi luonnon järjestystä, vaan toteuttavat sitä, koska luontoon kuuluu elämä ja kuolema, mitäköhän siitä tulisi, jos luonnossa kaikki olisivat kavereita keskenään ja kuolema olisi tuntematon käsite, kantaako ajatuksesi näin pitkälle?


Vieras

#3912 Re: 3893:lle ja 3894:lle

31.05.2012 00:07

#3910: - 3893:lle ja 3894:lle

onhan amerikassakin tupakkayhtiöt joutuneet korvauksiin keuhkosyöpien takia.


Vieras

#3913 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

31.05.2012 00:11

#3909: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

näin on,että susi on päällikkö siinä tilanteessa.onko niin vaikea kuvitella se,että joku on ihmistä ja hänen koiraansa vahvempi?Näköjään ottaa ihmisen luonnolle.


Vieras

#3914

31.05.2012 01:08

No eipä ole susi ihmistä ja koiraa vahvempi jos tuolle linjalle lähdetään.
Mutta siitähän tässä kyse onkin, että laki rajoittaa ihmisen tekoja ja suojelee suden tekoja.
Susilauma saa käydä tappamassa yksinäisen metsästyskoiran, mutta edes yksittäinen koira ei saa lain mukaan ajaa sutta, koska se on suurpedon härintää ja siten rikollista.

Miten tämä nyt sitten on luonnollista ja vahvin voittaa, kun nyrkkeilyottelussa toinen saa lyödä ja toinen ei??

Muutenkin aivan naurettavaa koko viherhihhuleiden argumentointi täälä, kun sama kaava toistuu viikosta ja kuukaudesta toiseen. Yhtä-äkkiä palstalle tulee peräkanaa liki 10 viestiä, jossa toinen perustelee ja toinen kehuu perustelijaa peräjälkeen. Käytännön kokemus noissa viherteorioissa jää oman väittämän tasolle ja jokaisessa viestissä metsästys koetaan täysin turhaksi asiaksi ja luonnon pitäisi pyöriä täysin ilman ihmistä......

Vieras

#3915 Just niin.. oikeassa olet.

31.05.2012 07:21

#3914: -  

Yksi ja sama hihhuli arvostellee metsästystä ja kaikkea siihen liittyvää ja heti perään kehuu omia kirjoituksiaan seuraavassa kommentissa. Näitä kommentteja on heti useita peräkkäin laitettu samana iltana (yönä). Ihmettelen vaan miten suljetusta laitoksessa voi näin toimia 


Vieras

#3916 Mielipiteeseen 3912 kommentti

31.05.2012 08:55

 

Tässä olet vastineena kommenttiini verrannut asioita, joita ei voi verrata keskenään.

Tupakkateollisuus esimerkkiäsi voidaan verrata siihen tilanteeseen, että sinä luovutat vapaaehtoisesti autosi avaimet humalaiselle ystävällesi ajoon (joka johtaisi kuolonkolariin), jolloin niin amerikkalaisen kuin suomalaisenkin oikeuskäsityksen mukaan olet vahvasti osasyyllinen ja tuomittavissa teostasi.

Sen sijaan, jos lukittu autosi otetaan luvattomasti käyttöön ja aiheutetaan sillä samankaltainen onnettomuus, ei sinua voi pitää siihen syypäänä.

Nappaako?


Vieras

#3917 Re: Just niin.. oikeassa olet.

31.05.2012 10:08

#3915: - Just niin.. oikeassa olet.

 

Nimenomaan näin se on mennyt koko adressin aukioloajan.

 

 

Mutta eihän siinä mitään, pitäähän ainakin keskustelua yllä!!


Vieras

#3918 Re: 3893:lle ja 3894:lle

31.05.2012 11:34

#3910: - 3893:lle ja 3894:lle

Kyllä se on osittain myös aseen omistajan tekosia KOSKA ASETTA PITÄÄ SÄILYTTÄÄ NIIN ETTEI SIIHEN SIVULLISET PÄÄSE KÄSIKSI! Mitä hyötyä on lukollisesta asekaapista jos avaimen sijainti on puolen kylä tiedossa, häh? Tässä Hyvinkään tapauksessa myös aseiden omistaja pitäisi tuomita aseiden huolimattomasta käsittelystä ainakin aseiden ja lupien menetykseen. Asia olisi eri jos kaappiin olisi murtauduttu. Mutta kun ne oli vaan otettu sieltä, käsitätkö? Mahtoiko olla kaappi edes lukossa... Todella välinpitämätöntä ja huolimatonta toimintaa varsinkin kun perheessä on psykiatrista hoitoa saanut poika!

Aselaki:

"106 § Säilyttäminen, kantaminen ja kuljettaminen

Ampuma-asetta tulee säilyttää lukitussa paikassa tai muuten lukittuna taikka siten, että ampuma-aseeseen kuuluvaa aseen osaa säilytetään erillään. Ampuma-asetta ja aseen osia ei näinkään säilytettyinä saa pitää paikassa, josta ne ovat helposti anastettavissa."


Vieras

#3919 Re: Re: "Oikean susialueen asukas"

31.05.2012 12:00

#3911: - Re: "Oikean susialueen asukas"

Metsästäjät nimenomaan peukaloivat luonnon järjestystä. Vai eikö se ole luonnon järjestyksen peukaloimista että olette istuttaneet Suomeen tänne kuulumattomia lajeja kuten valkohäntäkauris, kanadanhanhi ja kanadanmajava??? Millä oikeudella olette muuttaneet Suomen alkuperäislajistoa?

Kyllä se on niin että metsästäjien intresseissä ei tunneta muuta kuin se OMA ETU! Kaikkea mikä käy helposti ammuttavaksi ja jahdattavaksi kuten sorkkaeläimet ja linnut, niitä pitäsi hyysätä ja pitää vaikka väkisin talven yli hengissä. Mutta petoeläimiä ei saisi olla ollenkaan koska ne kilpailevat herra ylijumala metsästäjien kanssa samasta ruuasta! Kaikki laitetaan vaan aina petojen syyksi, vaikka syy muiden lajistojen vähenemiseen olisi aivan muualla, kuten tutkimukset osoittavat!

Kuten ylempänä on kirjoitettu, sillä rahalla mikä hassataan metsästykseen niin valtion kuin yksityistenkin taholta, saisi aika hiton monta pakettia vaikkapa sitä luomukasvatettua jauhelihaa suoraan tilalta. Ja jos väitätte että luonnosta nauttiakseen pitää olla ase kourassa, niin ei kyllä ole teilläkään sitten kaikki muumit laaksossa.

Teillä ei ole munaa myöntää omia virheitänne eikä sitä että metsästyksessä, metsästyskoirien pidossa ja riistanhoidossa on pahoja epäkohtia.

 


Vieras

#3920 Re: Mielipiteeseen 3912 kommentti

31.05.2012 12:03

#3916: - Mielipiteeseen 3912 kommentti

Mutta Hyvinkää tapauksessa asekaappiin EI MURTAUDUTTU! Vaan avain oli murhaajan tiedossa, tai sitten kaappi ei edes ollut lukossa.

Siinä se merkittävä ero. Meneekö jakeluun?

aapeli närhi

#3921 Re: Re: Mielipiteeseen 3912 kommentti

31.05.2012 12:54

#3920: - Re: Mielipiteeseen 3912 kommentti

Sanon näin metsästäjänä, että aseitten säilytys on laiminlyöty ja tuskinpa aseet enää palautuvat omistajalleen. Itselläni aseet ovat lukkojen takana ja asunnossa hälytin järjestelmä mutta ei yksin aseitten vuoksi. Meitä metsästäjiä on noin 300 000 ja on turha syyllistää kaikkia tappajiksi ja huonoiksi aseen- ja koiran käsittelijöiksi. Muistutan vielä, että ensimmäiset ampumiset tehtiin käsiasella ja KAIKKI ovat olleet nuoria ihmisiä. Ase yksinään ei pahaa tee, vaan se joka sitä väärin käyttää. Myös autoilijat, puukottajat, kuristajat tuhoavat ihmishenkiä. Itse lähden kuitenkin metsän siimekseen tuntematta itseäni tappajaksi, koska AINA EI OLE TAPPAMISEN MEININKI. Sekopäät ovat erikseen. Son moro!


Vieras

#3922 Re: Just niin.. oikeassa olet.

31.05.2012 13:29

#3915: - Just niin.. oikeassa olet.

taidat itse olla mielisairaalasta,kun luulet olevasi selvännäkijä. pyydä lääkitys kohdalleen vai eikö mikään auta? Tää palsta on mun käsittääkseni mielipiteitä varten ja voi kamala jos joku muukin on susien puolesta niin sinä saat heti skitsot päälle.


Vieras

#3923

31.05.2012 13:57

Epäkohtia metsästyksessä..... No niin varmasti onkin, mutta eikö sieltä peilistä tosiaan näy mitään epäkohtia?? Viherhihhulitko ne sitten täydellisesti ajattelee.
Kyllä nämä kettutytöt ovat osoittaneet kuinka fiksuja temppuja sitä on tullut tehtyä. Lisää kärsimystä vaan lisänneet eläinparoille. Itsekin mm turkistarhausta vastustan, mutta ei tulis mieleenkään häkissä kasvaneita avuttomia elukoita luontoon päästää. Siinä kärsii nämä turkiseläimet samalla kun lintujen pesintä tuhoutuu kyseiseltä alueelta.

 

Sama naisvaltainen luonnonsuojelijoiksi itseään kutsuva joukko vaan jatkaa terrorisointiaan susien kasvatusta ja luontoon vapauttamista tukemalla EU:n laajuisesti....


Vieras

#3924 äkkiviärä

31.05.2012 16:09

Minä skitso sitä syyä lopsaati laatasellise hirvikeettoo, että nythän sitä passoo minunnii osallistua tähä keskustelluu. On se kumma että ku niitä pihasusia alakaa ilimestymmää, nii se nouvattaa aena tiettyä kuavoo. Ensi yht äkkiä häviöö kaekki hirvet seuvulta ja sitte ne alakaa syömää koiria, ja muutennii ne alakaa tuppoomaa pihhoi, että alakaa hiliastakkii jo vit........n.
se entinen

#3925 Re: äkkiviärä

31.05.2012 18:11

#3924: - äkkiviärä

Sannoa nävväötitpä ihan oekeen! Pirulauta ja pentele....