VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#3876 Re: Re: Re:

29.05.2012 22:56

#3861: Maalaisjärki - Re: Re:

tämä asia on tosi!!

Kokemus opettaa

#3877 Re: Joutavaa jorinaa

30.05.2012 00:09

#3875: -  

Vai että oikein vainoharhaisia susipelon takia, onko rajallisessa elämänkokemuksessasi vielä se aukko, että et tiedä mikä on maailman vanhin oppimismenetelmä, sehän on  kantapään kautta tuleva oppi, siinä ei ole kysymys mielipiteestä (vainoharhaisesta tai ei) vaan kylmästä tosiasiasta.

Vai että olet aina asunut SUSIalueella ja kaikki koirasi ovat selviytyneet suden suusta (ovatkohan olleet ihan hampaissa asti?) ja olet niitä nähnytkin siellä SUSIalueella, kun tiedät niiden selviytyneen suden suusta (ja metsämiehet eivät sitten ole väitteesi mukaan nähneetkään susia).  Siis sinä suojelijana asut SUSialueella ja häirikkösusia poistettavaksi vaativat eivät olekaan SUSIalueella, kun eivät ole niitä nähneetkään, tämähän on aivan ristiriitaista potaskaa...

Tämä SUSIalueen käsite on aika laaja: sinäkin mahtanet asua Korkeasaaren lähellä ja SUSIaluettahan se hyvinkin on...  En ole muuten koskaan  kuullutkaan suojelijasta, joka sanoisi asuvansa siellä metroaseman vieressä 5:ssä kerroksessa (koska tällöin selviäisi, että puhuja ei ole asianosainen eikä tiedä tosiasiassa puhumastaan asiasta tuon taivaallista).  Ainahan suojelijat asuvat SUSIalueella, eli se siitä uskottavuudesta.

Oletko tosiaan noin lapsellinen vaiko kenties tosiaankin lapsi, kun tuollaista puhetta suollat julkisesti tulemaan...

 


Vieras

#3878 Re: Re: Re: Re:

30.05.2012 00:14

#3876: - Re: Re: Re:  

 siis tosi vale, kuten 3870 onkin eritellyt asiaa tarkemmin


Vieras

#3879

30.05.2012 00:25

Te jotka nimtätte itseänne metsämiehiksi niin teillä on joku pakkomielle,että susisuojelijat on hesalaisia.Mistä tiedätte kukaan missä asun.itse päättelette kun ette ole oikeita metsästäjiä vaan tappamisen ilosta haluatte susille kaatolupia lisää.ja vaan sen mielenhalunne takia.....


Vieras

#3880

30.05.2012 00:29

Kysyit ikääni niin se ei kuulu tähän asiaan ollenkaan.jos tuollain perustelee ihmisiä kuten sinä niin et taida lapsia arvostaa ja heidän mielipiteitä.et taida edes koiraakaan omistaa.
Onsevaan komia

#3881

30.05.2012 00:49

Metsästäjistä suurinosa asuu kaupungeissa. On aika veikeää hokasta millainen mielipaha nousee kun huomataan että, susia suojellaan ja arvostetaan luononmonimuotisuuden ilmentymänä myös maaseudulla vieläpä poronhoitoalueella. Veikkaan että heti tämänkin kommentin jälkeen minua luullaan hesalaiseksi, 900km menee pieleen.

Vieras

#3882

30.05.2012 08:27

Hupaisaa hommaa tuo ylenpalttinen suojelu, mikroopeista - valaisiin. Vanhoista metsistä -asuinlähioöihin. ja kaikkea siltä väliltä. Kaikki suojelijat puhuu paatoksella posket punaisina varmoina asiansa oikeutuksesta, Hyvä niin näinhän se maailma pelastuu.
Maalaisjärki

#3883 Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

30.05.2012 11:54

#3870: Oikean susialueen asukas - Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

Tämä on kumma palsta on kun täällä väkisin väännetään kaikki susien puolesta puhuvat maalla asuvat koiranomistajat valehtelijoiksi.

Asuinkuntaani ei viitsi syystä ja toisesta mainita, mutta Pohjoispirkanmaalla lähellä Keski-Suomea ollaan.

Olen itse nähnyt suden juoksevan pihamme läpi. Sen jälkeen menin koirieni kanssa ulos, ja koirien reaktioista (pysyivät normaalista poiketen aivan jalkojeni juuressa ja murisivat) tiesin että havaintoni oli oikea. Lähin lauma jossa on pannoitettu susi, ei ole sekään kovin kaukana. Jos joku päivä käy niin että kohtaaminen suden kanssa päätyy koiran hengenmenoon, niin en todellakaan voi syyttää asiasta sutta, joka tekee vaistonsa ja luontonsa mukaan.

Voin puhtaalla omalla tunnolla väittää että koirani saavat parasta mahdollista hoitoa. Ne saavat asua sisällä ihmisten keskellä ja pääsevät joka päivä (VALVOTTUINA) juoksemaan vapaana OMALLA MAALLA. Se, että koiraa pidetään vapaana, ei tarkoita sitä että se jätettäisiin yksin ulos juoksentelemaan oman onnensa nojaan, senhän kieltää jo lakikin. Jos todella olet sitä mieltä että minulle pitäisi asettaa koiranpitokielto niin laitappa yhteystietosi tälle palstalle niin otan sinuun yhteyttä ja voidaan sitten yhdessä kutsua eläinlääkäri ja eläinsuojeluvalvoja paikalle toteamaan koiranpitokiellon tarve!

Minun koirani eivät ole niitä jotka asuvat kurjassa pienessä häkissä tai ketjun päässä omien paskojensa ja kusiensa keskellä 24/7!

Sinä sen sijaan olet omalla tietämättömyydelläsi ja ahdasmielisyydelläsi tehnyt omassa päässäsi sudesta ihmisen kaltaisen ihmisen tavoin ajattelevan paholaisen joka muka vartavasten kyttää koiria jokaisen nurkan takana. Näin asia ei todellisuudessa ole, vaan susialueella todellakin voi elää myös koirien kanssa.


Vieras

#3884 Re: Re: Re:

30.05.2012 12:02

#3868: - Re: Re:

Väärin! Maanomistajan luvalla koiraa voi pitää irti mikäli se on välittömästi kytkettävissä!

 

http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2007/20070404_koirienkiinnipito.htm

 

Ja kyllä kerrostaloissakin asuu paljon ihmisiä joiden koirat saavat erittäin hyvää hoitoa, joten älä yleistä.

Killer

#3885 Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

30.05.2012 13:10

#3883: Maalaisjärki - Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

Susi tekee tosiaan vaistonsa ja luontonsa mukaan tappaessaan koirasi, etkä näy sitä surevan kirjoituksesi perusteella. Jos minä  ammun susen vaistoni ja luontoni mukaan pihapiiristäni, olet varmaan ensimmäisenä viemässä minua rangaistavien penkille sähisten: S****nan Susentappaja! Suojele Sinä, minä en.


Vieras

#3886 3883:lle

30.05.2012 14:36

Sinusta huomaa että olet metsästyksen vastustaja tai et ainakaan ymmärrä miten koiralla metsästetään. Metsästyskoira saa juosta vapaasti metsästysaikaan kaikilla seuran vuokraamilla alueilla. Sitä vastoin suojelijat tuntee itsensä Euroopan omistajiksi kun siirtävät susia ilman minkäänlaisia valtuuksia toisten maille. Millä meriitillä kysyn vaan?

Vieras

#3887 3883:lle

30.05.2012 15:18

Jos susi tekee luontonsa ja vaistonsa mukaan kun syö koiran tai raatelee monta lammasta tai poroa, niin mitä sinä tunnet omaa lajiasi eli ihmisiä kohtaan jos he menettävät näin lemmikkinsä tai karjansa. Minkälaiset välit sinulla on naapureihin. Onko yhtä lämpimät kuin susiin. Mitä pahaa ihmiset on sinulle tehnyt kun et tuon enempää tunne empatiaa niitä kohtaan jotka eivät ole olleet yhtä onnekkaita susien suhteen. Onko sinusta luonnon monimuotoisuuden suojelua, jos suojelee susia jotka jolkottelee pitkin kaupungin katuja. Niitä tapauksia on enemmän mitä tiedotusvälineistä on luettu. Minulle ovat lähi-ihmiset ensin ja sitten eläimet.( Tietenkin inhimillisesti )

Vieras

#3888

30.05.2012 18:32

Kaikilla on oikeus elää, myös koirilla ja ihmisillä. Villieläimiä saa olla, mutta villieläinten tarhaus ja kesyttäminen ja syöttäminen on rikos. Varsinkin jos ne päästää vapaaksi sen jälkeen. Luonnonsuojelijat tuhoaa luonnon monimuotoisuutta ja alkuperäistä luontoa suojlemalla eläimiä, jotka leviävät ja tuhoavat kaikki muut. Normaali harvennus on aina oikein. Eläin asiat pois poliitikoilta ja asukkaat saisi päättää.
Oikean susialueen asukas

#3889 Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

30.05.2012 19:05

#3883: Maalaisjärki - Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta 

"Maalaisjärkeen" ei taida upota, että kun hänen koiransa ovat hänen silmissään koko ajan (ja hän ei itse tästä syystä koe uhkaa niiden menettämisestä suden suuhun) niin omistajastaan jopa kilometrien päässä - laillisesti - olevat metsästyskoirat ovat täysin eri asemassa: niiden uhka tulla syödyksi susialueella on erittäin ilmeinen.

Onkin perusteetonta ja helppoa isottelua  todeta omasta tilanteestaan, että jos "jos kohtaaminen suden kanssa päätyy koiran hengen menoon" kun itse on koko ajan niitä päivällä vieressä vahtimassa, ja kaikki evidenssi on olemassa, että ne eivät noissa olosuhteissa tule syödyiksi - vaistotessaan vaaran ja pysyessään jalkojesi juuressa - niin koko uhka on sinun tapauksessasi teoreettinen (ja niin muodoin joutavaa p-skan jauhamista - mustaa valkeaksi - suhteessa siihen, mikä on tämän adressin tarkoitus metsästyskoirien turvallisuuden parantamiseksi).

On selvää, että nimimerkkisi  on harhaanjohtava, koska juuri maalaisjärkeä sinulta puuttuu, kun et ymmärrä itsestään selvää asiaa, ja vertaat täysin vertailukelvottomia asioita keskenään ja teet niistä johtopäätöksen, että uhkaa koirille ei olisi olemassa susialueillakaan kuten väität (omilla koirillasi maalaisjärki on sen sijaan tallella, kun ne ymmärtävät pelätä toisin kuin isäntänsä tai emäntänsä).  Sanon siis vielä selvyyden vuoksi, että oma kokemuksesi ei ole kurantti vertailupohja eikä muodosta tämän adressin tarkoittamassa asiassa minkäänlaista todistusvoimaa.

En tiedä mitä referointia tuo viimeinen kappaleesi on, susihan ei ole mikään muu kuin luojan luoman luonnon osa (personoimatta sitä sen paremmin hyvänä (!!!) kuin pahanakaan), mutta sen ei kuulu pyöriä päivittäisessä elinpiirissäni uhkaamassa perhettäni eikä eläimiäni kadotettuaan luontaisen  pelkonsa elinpiiriäni kohtaan.

Kysyisin vielä, että nähtyäsi suden pihassa, lähditkö koiriesi kanssa portailta kauemmaskin ja miten koirasi käyttäytyivät tämän jälkeen jalkojesi juuressa, pystyitkö esteettä kävelemään sinänsä erittäin järkevästi käyttäytyneiden koiriesi liikkumistasi estämättä?  Onkin todettava, että koirasi ovat vielä vaistomaisesti maalaisjärkisiä, mutta omat vaistosi ovat kadonneet aikaa sitten ja toimintasi ja mielipiteesi voi luokitella "päin seiniä kategoriaan", jota luonnoton pihasusien suojelu muutoinkin on.   Käytkö useinkin mökilläsi, isovanhempienko paikka on vielä suvulla antamassa tuntumaa luonnonläheisyyteen - petraamista tuntuisi siinä suhteessa vielä riittävänkin.

metsästäjänainen

#3890 Re: Re: Re:

30.05.2012 19:17

#3861: Maalaisjärki - Re: Re:

Itse kyllä uskon, että paljon suurempi osa metsästäjistä on suden nähnyt. Vai mistä tilastosi revit?

Niin koiria ilmoitetaan suden suuhun joutuneeksi pari kymmentä vuodessa, mutta entäs ne koirat, joilla ei vakuutusta ole ja niistä ei kukaan ilmoita? Ei läheskään kaikilla koirilla vakuutuksia ole.

Se ainakin on varma, että SUURIN OSA susisuojelioista on kaupungissa asuvia tai ihmisiä, joita asia ei koske. Hetkinen sinä itse kuitenkin yleistät metsästäjiä ja kiellät asian toisilta

?

Itse en metsästä muita kuin jäniksiä, niin enpä tunne huonoa omatuntoakaan kettuja tai supeja kohtaan. Kyllä metsästäjän tehtävä on tappaa eläin, jos hän on sitä ampunut ja se ei ole kuollut yhdellä osumalla, sitäkään ei kannata yleistää, suurin osa metsästäjistä varmasti asiat tekee oikein.

Hyvä juttu, että joku voi nähdä positiivisena asiana, että oma koira suden tappamaksi joutuisi. Sellaiselle ihmiselle koiraa ei saisi antaa, joka ei sen henkeä puollusta ja pidä missään arvossa.

ja mainittakoon vielä tuhannen kerran, että itselläni on suomenajokoiria, ei mitään seurakoiraa. Se ei pihassa kauaa pysy. SE on METSÄSTYSKOIRA, jos et tiennyt... Luuletko että tällä palstalla pyörisin, jos omistaisin kaksi seurakoiraa?

 

"Suomessa on viljan viljely muutenkin kannattamatonta, ja siitä kun vielä valkohännät tuhoaa useita hehtaareja viljakasvustoa, niin se vasta vi***taa."

Jos et ole vielä tajunnut niin susi tappaa KARJAA, tajuatko yhtään, että se on monen ihmisen elinkeino ihan samallalailla kuin viljely? Vai onko viljeliät parempia ihmisiä? :)

j

#3891 Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

30.05.2012 19:28

#3883: Maalaisjärki - Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

Niin voi seurakoirien kanssa asua. GOOGLETA SUOMENAJOKOIRA ja mieti voiko sen kanssa.

Edelleenkin kyseisellä rodulla on kova vietti metsälle ja sen valvominen ajossa on mahdotonta, katsos ihminen on pikkasen hitaampi kuin koira.

Kyllä minunkin koirani asuvat sisällä, eivät tarhassa.

Kumma että koira ei voi tehdä sitä mihin se on luotu joutumatta tapetuksi. no kun omalle kohdallesi sattuu niin mieli muuttuu varmasti. Katsos kokemalla oppii...

metsästäjänainen

#3892

30.05.2012 19:31

luoja loi suden. Mutta kuka loi ihmisen? sama luojako vai eri? :D

Vieras

#3893 Re: Re: Re: Re:

30.05.2012 20:31

#3890: metsästäjänainen - Re: Re: Re:

En ole näitä juttuja paljon kelannut. Sano mulle metsästäjänainen mihin tarvitsen sinun koiraasi, sinun metsästysharrastustasi ja mikä tekee sinusta mielipiteilläsi minua paremman ihmisen. En tarvitse sun koiraa ja harrastusta mihinkään, en tarvitsae susia rahallisesti - kummankin rahallinen hyöty on nolla. Hirvestys kyllä veronmaksavalle on kallis harrastus, tuskin sä sitä ymmärrät.

 

Kumpi liha sinun mielestäsi on ekompaa tehotuotettu jauheliha vai helsinkiläismetsästäjän kaatama hirvenliha jostain Jyväskylän pohjoispuolelta tai Kainuusta jonne se on survassut autolla hirvestämään - luomua(mikä on vitsi)

 

Mikä tekee riistalihasta luomua, ei mikään sanon minä. Mene ampumaan noita Talvivaaran myrkkysorsia tai missä tahansa jätelammikoissa kasvaneita sorsia ja puhu ekolihasta. Luomua ei ole muuten tonnikaupalla porkkanalla syötetyt kauriitkaan, eikä jumalauta siinä kaivetussa kuopassa ruokitut pullasorsatkaan.

 

Kaiken kaikkiaan se on hauska nähdä kun luonnosta todella kauas iratautuneet selittävät tätä perusbiologiaa ja luonnonlihan eettisyyttä kun oma ajatus ja uskomukset eivät salli mitään muuta näkökulmaa.

 

Se missä susiensuojelijat asuvat ei ole mikään hyvä pointti keskustelun lähtökohdaksi, Helsingissä asuu kaikista Suomen kunnista eniten metsästäjiä. Adressin tekijä asuu kaupungissa, metsästäjäliiton puheenjohtaja pääkaupunkiseudulla. Taajamasusi ry:n johtohenkilöt Turun seudulla.

 

Susiviha siis on kaupunkilaisten pikkusieluinen harrastus. Toinen ongelma poronhoitajat, jotka kuppaavat veroja maksavalta kansalta vuosikymmenten saatossa harrastukseen enemmän kuin Kreikkalaiset dekut ovat ikinä keksineet velottaa.

 

Kumpi on kalliimpaa, hirvi- vai susiaita metriltä ja paljonko niihin on upotettu rahaa?

 

Mikä osuus metsästäjänainen sulle laitetaan tästä raportista? Kuinka monta jauhelihapakettia luulet että olisin saanut n. 35 000€ vuosituloilla saanut sillä rahalla mikä meni sun harrastukseen?

http://www.vtv.fi/julkaisut/tuloksellisuustarkastus-kertomukset/2005/100_2005_hirvikannan_saatelyjarjestelma.html

Paljonko laitat hintaa harrastukselle Hyvinkään tapahtumien piikkiin, et varmaan senttiä sen likoon että jos tappajan isällä ei olisi ollut metsästysaseita kotona ei poika olisi ampunut ketään. Ne pari kuolonuhria ja yksi vakavasti loukkantunut voidaan suoraan laskea metsästysharrastuksen tiliin.

 

 

Maalaisjärki

#3894 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

30.05.2012 21:12

#3889: Oikean susialueen asukas - Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

Mä en kuule viitsi sun kanssasi enempää vääntää. Ihan sama mitä luulet ja kuvittelet. Olen pikkutytöstä saakka metsissä kulkenut, teini-ikäisestä saakka pääasiassa yksin ja koskaan ei ole tarvinnut mitään muuta metsässä pelätä kuin metsästysaikana metsästäjiä. Uskallan väittää että luonnontuntemukseni on keskimääräistä paljon parempi, toisin kuin joillakin metsästäjillä jotka eivät erota sorsaa selkälokista (olen löytänyt ammuttuja selkälokkeja ja kituvia sorsia kaislikoista sorsastuksen alettua) eivätkä tiedä mistä erottaa kesäpukuisen koiras- ja naarassorsan toisistaan.

Sen kun väittelette täällä susista vaikka maailman loppuun asti, mulla on parempaakin tekemistä. Metsästäjäthän tämän maailman pelastaa, joo. Kuinkahan monta murhaa ja surmaa Suomessakin on metsästysaseilla tehty? Viimeisin esimerkki Hyvinkään tapaus. Olisi sekin jäänyt tekemättä mikäli murhaajan isällä ei olisi ollut metsästysaseita ja vielä niin että kaapin avain on ulkopuolisten tiedossa! Mutta sillä ei ole metsästäjille mitään väliä, kunhan vaan saadaan sudet tapettua Suomesta.

Se on moro.


Vieras

#3895 Re: Re: Re: Re: Re:

30.05.2012 21:16

#3893: - Re: Re: Re: Re:

Kirjoitat täyttä asiaa! Hienoa! Vihdoinkin joku joka uskaltaa ja ennen kaikkea osaa kertoa asiat niin kuin ne ovat!

"Koko yhteiskunnan eli yhteiskuntataloudellisesta näkökulmasta pelkästään liikenteen hirvionnettomuuksien laskennallinen kustannus on yli 100 miljoonaa euroa vuodessa."

"Vertailun vuoksi voidaan todeta, että vakuutuslaitokset maksoivat vuonna 2003 hirven liikenteelle aiheuttamia pakollisen liikennevakuutuksen mukaisia korvauksia 1 000 000 euroa ja vapaaehtoisten vakuutusten mukaisia korvauksia 12 400 000 euroa."

Mutta jos susiin menee muutama milli, niin se on maailman kauhein asia! Ja niin totta sekin että suurin osa metsästäjistä asuu ruuhka-Suomessa. Silti he väittävät täällä kaikkia susien puolustajia kaupunkilaisiksi.

Jos joku metsästäjä jostain kaupungista lähtee muutamalle reissulle metsään syksyisin, niin mikä hänestä tekee yhtään sen paremman luonnontuntijan kuin mitä on kaupunkilainen joka lähtee metsään ilman asetta??? Se tussariko tekee ihmisestä luonnon asiantuntijan?


Vieras

#3896

30.05.2012 21:28

Voi kun hyvä ja asiallinen kirjoitus sulta "Maalaisjäki".Suomi ois paljon viisaampi kun muutkin ajattelisivat tosiaan maalaisjärjellä.kiitos sulle,että on järjellä ajattelevia ihmisiä.terveiset täältä kainuusta ja susialueelta.sudet ei oo uhka tosiaan.jos susi syö koiran niin ihminen ampuu ihmisen..kummallakahan se tärkeämpi teko on? susi syö nälkäänsä mutta ihminen mielenvikaisuuttaan!!!!


Vieras

#3897 Paljonkos tähän uppoaa

30.05.2012 21:36

kansalaisten verorahoja:

"Hirveen liittyvää tutkimusta tehdään kahdessa maa- ja metsätalousministeriön alaisessa tutkimuslaitoksessa. Riista- ja kalataloudentutkimuslaitos on keskittynyt biologiseen hirvitutkimukseen ja Metsäntutkimuslaitos lähinnä hirven aiheuttamien metsätuhojen tutkimiseen."

Vastausta te kaikentietävät metsästäjät!

Epäilenpä että verrattuna hirvitutkimuksen hintaan susitutkimus on "nappikauppaa".

Vieras

#3898 TÄÄLLÄ SYYTETÄÄN KAIKESTA

30.05.2012 21:53

petoja. Jos joku riista vähenee, se on petojen syy. Metsästäjät pimittävät tarkoituksella sitä tietoa että syy esimerkiksi kanalintujen ahdinkoon on aivan muualla:

http://www.metla.fi/julkaisut/workingpapers/2007/mwp047.pdf

"Suomen metsien inventoinnit ovat osoittaneet varpujen ja etenkin mustikan määrien huomattavaa
taantumista viime vuosikymmeninä. Muutoksesta on syytetty metsätaloutta, mutta yhtenä vähentymisen syynä voi olla hirvieläinten mustikkaan kohdistama laidunnus. Mustikkahan on
sekä hirven, valkohäntäkauriin ja metsäkauriin merkittävää ravintoa etenkin keväisin ja syksyisin, ajankohtina, jolloin vihreää lehtiravintoa ei ole saatavilla, mutta maa alkaa jo olla lumesta vapaa. Mustikalla elävät hyönteistoukat ovat toisaalta kanalintujen, kuten metsonpoikasten tärkeää ravintoa. Hirvieläinkantojen runsastuminen ja kanalintukantojen väheneminen käyvät ajallisesti hyvin yksiin, ja olisikin tärkeää selvittää, onko näiden ilmiöiden välillä syy-yhteyttä."

Tosiasia on että kanalinnut on vienyt ahdinkoon a) metsästäjät itse liikametsästyksellä, b) tehometsätalous tuhoamalla lintujen pesimä- ja elinpaikkoja sekä c) sorkkaeläinkantojen runsastuminen.

"Hirvieläinkantojen runsastumista on edistänyt tehostunut metsänhoito, joka on nuorentanut metsien ikärakennetta, luonut runsaasti taimikoita ja kattanut siten hirvieläimille runsaan ”ruokapöydän”. Samalla hirvieläimet ovat alkaneet voimallisesti muokata metsäekosysteemiämme
monin tavoin. Laidunnuksen mittavien vaikutusten syynä on ensinnäkin se, että hirvet kookkaina
kasvinsyöjinä kuluttavat huomattavan suuret määrät kasvibiomassaa. Lisäksi hirvieläinten
ravinnonkäyttö on valikoivaa. Nämä kaksi tekijää aiheuttavat sen, että hirvieläimet pystyvät
vaikuttamaan merkittävästi metsäekosysteemien rakenteeseen ja toimintaan."

"Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on v. 2005 arvioinut hirvikannan säätelyjärjestelmää ja
todennut hirvien vuotuiseksi kustannukseksi 130–175 milj. €. Kustannuksista pääosa syntyy
tieliikenteen laskennallisista kustannuksista, 109–150 milj. €/v. Kun hirvitalouden hyöty on ollut
31–119 milj. €/v, hirvien ”yhteiskunnalliseksi kokonaishinnaksi” VTV:n arvion mukaan
muodostuu karkeasti arvioiden 50–100 milj. €/v. Paljonkohan pyyntiluvan hinnaksi tulisi näin
laskien?"


Mutta täällä vaan jauhetaan valheellisesti että susi maksaa veronmaksajille liikaa ja susi tappaa luonnon monimuotoisuuden. Minkä ihmeen luonnon? Ja minkä ihmeen monimuotoisuuden? Senkö luonnon kun kaupunkilaismetsästäjä päräyttää katumaasturillaan joka viikonloppu viidensadan kilsan päähän metsästämään hienoilla kalliilla välineillään? Vai senkö monimuotoisuuden kun susi nappaa kaupunkilaismetsästäjän sisäsiitetyn koiran? Tutkimusten mukaan koirarodut alkavat olla kaikki liian sisäsiitettyjä.


Vieras

#3899

30.05.2012 22:01

tämä nimienkeräys susien kaatolupiin on täyttä huijausta.Voi s...a jos tämmöseen potaskaan vielä joku uskoo niin asiat on sillä ihmisellä siinä pisteessä,että kriisiapu on paikallaan.Kaikkea sitä.Vai onko joku huijari osannu iskeä heikoimmat semmoseen yhdistykseen johon jäsenmaksutym.että sudet pois Suomesta? Voe teän kans.Sudet kuuluvat AINA Suomeen.
Oikean susialueen asukas

#3900 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

30.05.2012 22:02

#3894: Maalaisjärki - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta 

Kysymys ei ole vääntämisestä vaan mieluummin asiallisesta keskustelusta ja yksinkertaisesta (ei siis mielellään kaltaisestasi luonnottomasta) ja perinteisestä vuosituhantisesta suhtautumisperiaatteesta susiasiaan, mutta argumentteja pitää toki olla,

vai onko oikein, että suhtautuminen on uskonlahkon ("yksisilmäinen  lahko") asteella, vai pitäisikö minunkin  kenties ottaa hattu päästä, pitääkö kumartaa vai kenties polvistua, kuuluko suhtautumiseen muita rituaaleja jopa kenties oman koiran uhraaminenkin, kuten asenteesi näkyy hyväksyvän ja olevan ok (koirillasi itsellään oikea asenne!), on siinä koirille sattunut emäntä....

No, minä ajattelen pysyä tässä asiassa kuitenkin järkilinjalla ja toivottavasti sudetkin pysyvät erämaissa villisusina, se on pitkän päälle niiden omakin etu. Kannattaisi miettiä, onko luonto jo nämä asiat määrittänyt kohdalleen, vai onko luonnon järjestystä järkevää peukaloida... siitä ei hyvä seuraa...