VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#4626 Kysymättä kohti

13.09.2012 20:26

lasautetaan jos näkösälle tulee! On taivahan tosi, että kohta ihmisetkin saa pelätä kunnolla nuita petoja joista ei ole kakankankaa hyötyä.

Vieras

#4627 Re: Joidenkin mielestä hienoa, että susikanta kasvaa kasvamistaan

13.09.2012 22:53

#4625: - Joidenkin mielestä hienoa, että susikanta kasvaa kasvamistaan

Hei kommentoija 4601, näyttikö "lampuriystäväsi" nyt kovinkaan iloiselta?


Vieras

#4628

14.09.2012 00:24

Voi voi.... JOKA PÄIVÄ VÄHINTÄÄN YKSI SUSIEN RAATELEMA KOTIELÄIN TAI KOIRA............

Ei hyvältä näytä.
Joko alkais näille "suoran toiminnan" ukoillekin selviämään, että suora toiminta ei ole nyt tarpeeksi tehokasta?

Mikä ihme se veruke onkin nimi jättää tähän kirjoittamatta, niin minä en sitä kyllä ymmärrä. AINOA KONSTI ONGELMAAN ON SAADA ASIAAN POLIITTINEN MUUTOS JA TULI VAPAAKSI.

Näillä säännöillä metsästystä on liian vähän.
juuuu

#4629

14.09.2012 08:50

Valitettavasti tämä adressi ei ole tullut kaikkien metsästäjien ja susialueella asuvien tietoon.

Vieras

#4630 Re:

14.09.2012 09:57

#4629: juuuu -

 

Puoliksi näinkin.

 


Vieras

#4631 KUMMASTUTTAA

15.09.2012 10:04

Onko nyt ymmärrettävä niin, että kun Jouni Aspin artikkeli Metsästäjä-lehdessä on todistettu huuhaaksi, niin tältä palstalta myös katosivat viherhuuhailijat. Ts. tämän palstan provosointi tuli Oulun yliopistolta ja RKTL:stä.

 


Vieras

#4632 Re: KUMMASTUTTAA

15.09.2012 10:09

#4631: - KUMMASTUTTAA

Sinäpä sen sanoit...     Vähän, mutta asiaa..


Vieras

#4633 No vaikea sitä muutenkaan on ymmärtää

15.09.2012 19:29

mutta varmasti täälä on niitä teoreetikkoja opetuslapsia, jotka jauhavat vaan sitä yhtä ja samaa, että ihminen ei saa eläimiä tappaa.... ymmärtämättä, että sudet erittäin kivuliaasti raatelevat muita eläimiä ihan vaan tappamisen ilosta kuten nyt taas kerran on uutisista saatu lukea. vailla mitään tietoa nälkäänsä tappamisesta...
Aokiro

#4634 Re:

17.09.2012 12:53

En sano tähän juuta enkä jaata, mutta jos susi on hyökännyt ihmisen kimppuun viimeksi 1800-luvulla, niin voimme miettiä seuraavaa:

Onko susista tullut röyhkeämpiä kuin ennen, VAI johtuuko tämä mekastus siitä että ihmisten määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti, olemme itse erkaantuneet luonnosta ja vieneet muilta eläimiltä elintilaa, ja jostain syystä koemme olevamme etuoikeutettuja? Herätkää.

 

Ihmiset tuntevat sellaisen asian kuin kostonhimo, entäpä eläimet?

Sudet metsästävät - niin kuin muutkin eläimet, ruuaksi. Ne hyökkäävät suojellakseen laumaansa, eivät kostaakseen.

 

Eettiseltä kannalta sudet siis toimivat vain pysyäkseen hengissä ja tilanteen eteen tullessa. Entäpä me ihmiset? Oma vikamme se on kun olemme luonnosta erkaantuneet. Elkäämme tuhotko sitä lisää. Katsotaan kaikki näkökulmat ennen kuin alamme vaahdota asioista.

 

P.s. Onko kukaan tutkinut ihmisten rakentamisen yms levittäytymisen aiheuttamaa stressiä elintilan pienennyksestä, reviirille levittäytymisestä yms vaikutuksista petoihin/eläimiin?


Vieras

#4635 Re: Re:

17.09.2012 13:33

#4634: Aokiro - Re:

Palattiin siis taas juurille.

1. Ihminen levittäytynyt? Ei. Ihminen on urbanisoitunut sitten 1800-luvun eikä tuolla vuosisadalla tiedotettu julkisuudessa kuin kaupunkiväestölle tapahtuneita tragedioita. Kirjoittaja tarkoitti siis Turun koirasusitragediaa.

2. Sudet eli koirasudet (ks. ed.) ovat yhtä röyhkeitä kuin ennenkin. Ennen oli kuitenkin helpompaa löytää sopivia ravintoeläimiä metsä- ja kaskilaidunnuksen takia. Tällöin ihmisistä vaaravyöhykkeessä oli ainoastaan paimenet. Nyt kun tuotantoeläimet on tramaattisesti vähentyneet, on jäänyt kohteeksi kotieläimet, joihin jotkut koirasudet ovat jopa erikoistuneet kuten ajokoirien saalistaminen ajosta jänistä hyväksikäyttäen - tätä ei susi tekisi.

3. Ihminen on erkaantunut luonnosta - urbanisoitunut? Kyllä, pääosin, ei kaikki. Ihminen on jättänyt tilaa - paljon tilaa maaseudulle. Susi on jo satoja vuosia muuttunut koirasudeksi - myös urbanisoitunut. Urbaani koirasusi siis saalistaa eli tappaa syödäkseen, suojelee omiaan ja valtaa elintilaa - siis toimii inhimillisesti. Ihmisen elintila pienenee, harrastustila pienenee (esim. tänä vuonna ei ole näkynyt metsässä yhden yhtä senestäjää tai marjastajaa - ei edes thai-marjastajaa, liekkö laiskuutta mutta eläimiä yleisesti pelätään, jopa hirviä)

4. Ihminen on kasvisyöjä taustaltaan? Liharuoka on ihmiselle epäterveellistä? Liha ei kuulu ihmisen biologiseen ruokavalioon? Ihminen saalistaa hyvikseen? Myyttisiä väitteitä tiedonpuutteen pimeydestä. Jokainen voi itse tarkistaa väitteiden paikkansapitävyyden vaikkapa katsomalla peiliin ja irvistämällä. Löytyykö klulmahampaat? kyllä. Ja vielä molemmista leuoista siinä määrin, että koko hammastarhamme on asettunut kulmahampaiden varaan; aivan kuten perheenjäsenellämme, karhukoiralla, jolla on sama leikkaava purenta, kuin oikealla sudella. Ts. jos nk. sudella on suora purenta kuten suurimmalla osalla koiria, niin kyseessä on ???? mikäs se nyt olikaan? Entäpä "sokeriserkkumme" simpanssi tai gorilla: syö paljon keräilytuotteita, mutta uroksen arvo mitataan tuoreen lihan hankkimisella.

Ettei vaan olisi niin, että saalistaminen kuuluu edelleen ihmisen geeniperimään siksi lujalla sidoksella, että saalistamaan kykenemättömät lajin urokset pyrkivät kaikin keinoin vähättelemään lajin naaraille saalistamisen merkitystä. Lajin tuottavassa iässä olevat naaraat sitävastoin hakeutuvat lajin sellaisten urosten seuraan, jotka kykenevät tyydyttämään täysin Mashlowin tarvehierargian kaksi alinta tasoa.

Tätä on turha alkaa väittää huuhaaksi. Olen tästä aiheesta käynyt lukuisia pitkiä ja filosofisia keskusteluja todellisen asiantuntijan kanssa, parhaan metsästyskaverini, karhukoiran, kanssa.


Vieras

#4636 Re: KUMMASTUTTAA

19.09.2012 15:33

#4631: - KUMMASTUTTAA

Missä se Metsästäjä- lehden artikkeli on todettu huuhaaksi?


Vieras

#4637 Re: Re: KUMMASTUTTAA

19.09.2012 20:10

#4636: - Re: KUMMASTUTTAA

Matematiikan ja biologian tunneilla. Lue vähän taakepäin niin löydät linkin.


Vieras

#4638 Re: Re: Re: KUMMASTUTTAA

19.09.2012 22:09

#4637: - Re: Re: KUMMASTUTTAA

En löytänyt linkkiä vaikka selasin hetken "taakepäin". Matematiikan ja biologian tunneistani on kauemmin aikaa kuin tuosta artikkelista, en voi tietää mitä alakoulun opettajat siellä kertovat.

Vastauksesi antaa olettaa ettei Oulun Yliopiston tutkimuksia ole kumottu, ja todella ihmeellistä olisi jos näin olisi tässä ajassa tapahtunut. Käsityksesi tutkimusten kumoamisen ajallisista mahdollisuuksista kertoo selvästi ettet tiedä asiasta mitään.


Vieras

#4639 Re: Re: Re: Re: KUMMASTUTTAA

19.09.2012 22:52

#4638: - Re: Re: Re: KUMMASTUTTAA

Ensinnäkään ne eivät olleet Oulun tutkimuksia, vaan Oulu oli lähettänyt materiaalia jenkkeihin Waynen tutkimuksiin. Jos mielestäsi 2 emäsparin koreloiminen 2500000000 emäsparista antaa tyhjentävän vastauksen susi-kysymykseen, niin olet todella pihalla - takapihan perällä. Kasalla viittauksia epämääräisiin lähtökohtiin ei tehdä tiedettä. Waynen tutkimusten pohjana oli tutkittu vain yksi koirayksilö geeniperimältään: sisäsiittoinen bokserinarttu Tesha. Tämäkin oli tutkimuksessa 99,999999917 prosenttisesti susi. Suomesta on lähetetty "suomalaisen suden" ja "venäläisen suden" geenimateriaalia. Yhtään näytettä suomalaisista metsästyskoirista ei lähetetty. Muiden kuin Teshan genomia ei ole avattu, vaan muunrotuisten koirien (joista vain yksi näyte oli arktisilta roduilta) genomi on avattu nk. haulikko-otannalla ja näistä sirpaleista etsitty emässarjoja robotilla, eli verrattu muita koiria Teshaan - ei susiin tai kojootteihin (joita myös oli susinäytteissä). Jos tutkit metsästäjä-lehdessä ollutta nk. dnakaaviota, niin voit helposti päätellä seuraavaa: kahden emäsparin korreloima ero näkyy ennen vuotta -20 otettujen susinäytteiden (?) selkeänä erona, mutta vastaavasti näkyy, että nykysusien näytteet korreloivat vieläkin vähemmän ennen vuotta -20 eläneiden susien kanssa. Jos pidetään näitä ennen vuotta -20 eläneitä susia "oikeina susina", niin mitä nämä nykysudet sitten ovat? -  tai päinvastoin. Kaaviossa kuitenkin käsitellään levitettynä otosta, millä ei päästä minkäänlaiseen tarkkuuteen esim isyystestiä tehtäessä: tällöin tarvitaan 4-5 emäsparin riittävä toistuvuus haulikko-otannalla, jotta saataisiin 98 prosentin varmuus isästä. Tällä "susi-testillä" saataisiin isyystestissä tulokseksi, että todennäköinen isä on mies.

Tälle sivustolle on odotettu perusteltuja vastauksia Oulusta ja/tai RKTL:stä toimintansa tueksi, mutta edelleen loistavat poissaolollaan. Näistä organisaatioita tulee vain kaltaisiasi "nurkan takaa huutelijoita", joiden tietotaso kyseisestä asiasta liittyy enemmänkin omien emotionaalisten ongelmien hoitamiseen kuin avoimeen sekä perusteltuun keskusteluun.

NYT RIITTÄÄ - projekti

#4640 VASTAMYRKKKYÄ SUDENSUOJELULLE: UUTUUSKIRJA TILATTAVISSA

20.09.2012 08:53

SUDEN KAHDET KASVOT- KIRJA

Kauan odotettu kirja SUDEN KAHDET KASVOT ilmestyy lokakuussa 2012. Kannattaa tilata kirja ENNAKKOON tekstiviestillä numerosta: 046 6590565 (ilmoita kirjan kappalemäärä, nimesi sekä osoitetietosi - kirja lähetetään sinulle heti ilmestyttyään). Voit tilata kirjaa myös sähköpostilla os. suurpedotjaluonto@gmail.com

KIRJAN TRAILERI, KATSO:
http://www.youtube.com/watch?v=_bhme8bmZxg&feature=plcp

LUE KIRJAN JOHDANTO:
http://www.sanansaattaja.com/JOHDANTO.pdf

* Normaalihinta 45 euroa + postikulut
– SJL:n jäsenille kirja maksaa vain 25 euroa + postikulut (alennus 20 euroa)


Kirjan kustantaja: Suurpedot ja Luonto ry
Kirjan kirjoittaja: Marko Lind
Kirja ilmestyy: lokakuu 2012

Vieras

#4641 Re: Re: Re: Re: Re: KUMMASTUTTAA

20.09.2012 16:34

#4639: - Re: Re: Re: Re: KUMMASTUTTAA

Et varmasti usko moihin tarinoihin, kopioit jostakin ymmärtämättä sisältöä. Aivan kuin Marko Lind joka blogissa väitti metsästäjän artikkelia liian tieteelliseksi ja vaikeaksi. Eikä tajunnut siitä sanaakaan.


Vieras

#4642 Re: Re: Re: Re: Re: Re: KUMMASTUTTAA

20.09.2012 18:30

#4641: - Re: Re: Re: Re: Re: KUMMASTUTTAA

Siis olet kuitenkin löytänyt artikkelit, mutta et niitä ymmärtänyt. Omaksumasi monoteistinen asenne lienee liiallisen kasvisravinnon seurausta. Muista oikea ravintotasapaino ja lopeta "kultaisten vasikoiden" palvominen. Minulle TIEDE ei ole uskonasia, vaan tutkimuksissa löydettyjä ilmiöitä, mitkä voidaan todentaa toistamalla ne uudelleen muuttumattomina.

vaari

#4643

20.09.2012 20:17

ANTAKAAHAN SANANRUOSKAN LAULAA HYVÄN ADRESSIN TAKIA!

Vieras

#4644 Re:

20.09.2012 21:52

#4643: vaari -

 

Kyllä se on vaan laulanut jo, mutta ei auta. Ei koirattomia metsästäjiä kiinnosta susiadressi. Ei edes kaikkia koirallisia. Nämä asiat alkavat kiinnostaa vasta siinä vaiheessa kun tulee itelle kylmät väreet kun yks kaks tuleekin suden jäljet vastaan samasta palasta, missä olet oman koiran kanssa metällä.

Tai toisena esimerkkinä silloin, kun oma lapsi näkee koulumatkalla tai omassa pihassa susia. Siihen asti suurin osa kulkee laput silmillä.


Vieras

#4645 Re: Re:

21.09.2012 08:21

#4644: - Re:

Perustuslaki 7§, 9§, 15§, 18§, 20§, 22§, 106§, 107§, jos nyt viranomaiset ensin alkaisivat noudattaa näitä säännöksiä, niin monelta ongelmalta oltaisiin jo aikaa vältytty.

Pahaa pelkään, että joudumme vielä jonakin päivänä perustamaan lakkautettavan Liikkuvan Poliisin tilalle Metsästävän Poliisin, jotta suurpetokannat yleensä saadaan kestävälle tasolle. Ei ole enää kyse pelkästään susista, vaan myös ilveksistä, mitkä on paikallisesti lisääntyneet aivan tolkuttomasti sekä kesyyntyneet päivittäisiksi vieraiksi pihapiirissä. Karhut on olleet jo yli vuosikymmenen erityikalastusalueen viikottaisena vieraana sekä kaatopaikkojen asukkeina, ravinnon puute, sairaudet ja vanheneminen tulee aiheuttamaan lähitulevaisuudessa konflikteja aivan varmaasti. Ilveksiin , karhuihin ja ahmoihin verrattuna susi on kuitenkin agressiivinen myös hyvinvoivana, joten se on ongelma jo vähäisenäkin pitoisuutena.


Vieras

#4646 Re: Re: Re:

21.09.2012 10:17

#4645: - Re: Re:

Ei suurpetokantoja saada kestävälle tasolle kuin keräämällä metsästäjiltä aseet pois.


Vieras

#4647 Re: Re: Re: Re:

21.09.2012 11:11

#4646: - Re: Re: Re:

Verovaroillako ne sitten tapetaan?????????????????????????

kuulat turkkiin pedolle

#4648 Re: Re: Re: Re:

21.09.2012 11:48

#4646: - Re: Re: Re:

Paas tullen hakemaan....


Vieras

#4649 Re: Re: Re: Re: Re:

21.09.2012 17:46

#4648: kuulat turkkiin pedolle - Re: Re: Re: Re:

Piruako nuita kyttäämään. Kuhan jahtikausi on ohi, niin botuliinia peliin. Toimii ja ruutia säästyy. Ja on niin pirun ekologisesti kolmessa vuorokaudessa kiduttaen tappavaa hermomyrkkyä luonnon omista antimista.


Vieras

#4650 Re: Re:

22.09.2012 14:10

#4634: Aokiro - Re:

Erittäin asialline kirjoitus.Samaa mieltä!