VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

Poro

#476 Porot?

29.12.2011 09:55

Sen poro talouden vois lopettaa tai sitten ilman valtion tukea harjoittaa paljon pieni muotoisemmin. Pedot kuuluvat lapin erämaahan siellä ne eivät häiritse ihmisiä.
Porotalous on suuri kusetus.

Vieras

#477

29.12.2011 10:03

Kyllä ne Lapinlääninkin asukkaat ja turistitkin siellä ovat ihmisiä! Paljon aidompia ihmisiä mitä Helsinkiläiset kuunaan ovat!

Poro ja karjatalouden vois kyllä vähentää vain itse tuottajille ja maaseudulle riittäväksi, kaupunkilaiset saisivat tuottaa ruokansa itse! Hyvä idea kertakaikkiaan!


Vieras

#478 Re: Metsästäjät hävii tän. Hehe.

29.12.2011 10:47

#466: Peaceman - Metsästäjät hävii tän. Hehe. 

 hah...  tää tyyppi ei voi olla kuin kehä 3 sisältä niin idiootti juttu  =)

Arvo

#479 vetoomus

29.12.2011 11:22

jokaiselle, joka allekirjoittaa tämän:

allekirjoittakaa myös adressit, jotka koskevat muutakin ihmisten suojelua. Vammaisia kohdellaan väärin, vanhukset kuolevat nälkään sairaaloissa, lapsia kuolee väkivallan vuoksi, naisia hakataan ja tapetaan jne.

Jos ei ihmisten suojelu riitä, niin sitten voi ottaa eläimet mukaan. Eläinrääkkääjät kylvävät myrkkypaloja koirille ja kissoille, lemmikkejä pahoinpidellään, kidutetaan ja tapetaan. Voisiko tehdä enemmänkin näiden ihmisten toiminnan lopettamiseksi... Kaikki vouhkaavat vain Suomen 150 sudesta, kun jokainen tuntee lähipiiristään yhden kiusaajan, raiskaajan tai vaimonhakkaajan.

Arvomaailma järjestykseen!

Vieras

#480

29.12.2011 11:31

Vaan luulisi tuota fiksumpaa Vihreiden pientä vähemmistöä hävettävä aivan oikeasti, millaisen älykkyysosamäärän omaavan äänestäjäkunnan äänien varassa he joutuvat toivotonta ideolokiaansa viemään eteenpäin.

Herää aidosti kysymys siitä, haluavatko he kirkkaassa päivänvalossa kirkkain silmin tunnustaa saaneensa noilta poloisilta yhtäkään ääntä.

Tälle Adressille he kyllä ovat selvästi sitä enemmän eduksi, mitä vähemmän edukseen itse ovat. Allekirjoituksien tulva vain yltyy aina kun ovat täällä. Hyvä näin.

Vieras

#481

29.12.2011 11:49

Millä on kesämökki Ähtärin Hautojärvellä. Viime vuosina 2010 ja 2011 ovat sudet todistettavasti tappaneet useita metsästys- ja kotikoiria. Tämä kai ei ole luonnonsuojelullinen tarkoitus!

Vieras

#482

29.12.2011 12:35

Kerrankin oikea adressi

Vieras

#483 uskotko itsekään sepustustasi?, se on hyvä huudella kun et tiedä totuutta vk

29.12.2011 12:42


Vieras

#484 kenen altaasta varastit, kyllä vihreiden touhut tiedetään. Maalaistollo

29.12.2011 12:44

Ei puppua

#485 Suden käyttäytymisestä

29.12.2011 13:07

Se mitä ei ehkä sudesta tiedetä on se, että se ei osaa suhtautua ihmiseen saaliina. Sen emot eivät ole saalistaneet kaksijalkaista ja silloin se epäröi, eikä tiedä miten metetellä. MUTTA, kun se saa ensimmäisen kerran ihmisen veren maun, se muuttuu. Huomioitavaa on, että siihen riittää jostain nuoltavakin veri esimerkiksi ihmisen loukkaantumisen jäljiltä. Tämän jälkeen tämä susi on erittäin vaarallinen ihmisellekin. Siitä tulee verenhimoinen tappaja.
Heka

#486 Pistäkää rahoiks

29.12.2011 13:19

Hei, Itä-Suomalaiset, jossain asiassa olet Euroopan parhaita! Itä-Suomessa on Euroopan unionin korkein suurpetokanta. Suurpedot on ylpeytenne! Tässä vetonaula turismille järjestäkäähän susi ja karhu yms. safareita ja jahteja turisteille yms. Ottakaa hyöty irti luonnonrikkaudestanne!
North European big four (Susi, karhu, hirvi, ahma) kilpailija African big fivelle!
2 x KKK

#487 Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 13:21

#451: Sativa - Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

Tää on taas varmaan näitä trolleja, mutta susien puolustajien ainoat puolustukset ovat: susi on hieno eläin, ei saa tappaa ketään (lihaa saa kaupasta) ja susi kuuluu Suomen luontoon. Eivät oikein ole kestäviä puolustuksia...

Susi on hieno eläin? Kauneus on katsojan silmissä... Jos vain tuolla perusteella valitaan kuka saa elää ja kuka ei, niin tulee kyllä nyt se Hitleri mieleen. Just se, keneksi meitä metsästäjiä tai muita susikannan harvennusta haluavia syytetään. Eikö metsäpeura ole hieno eläin? Eivätkö esim. suomalaiset ikivanhat koirarotujen edustajat ole hienoja eläimiä? Susikannan näin kasvaessa, olen alkanut nyt miettimään, josko vien koiriani enää ensi syksynä jahtiin ollenkaan. Hirvet eivät siellä pysähdy haukkuun, ei likimainkaan, ovat äärettömän arkoja. Missäköhän syy...? Ilmeisesti susi-ihannoijia ei kiinnosta tippaakaan, että uhanalainen Karjalankarhukoira-rotu(kin) voi jäädä vaille kahta meidän lupaavaa koiraa. Puhumattakaan siitä, että ovat rakkaita perheenjäseniä, joita susille en aio syöttää. Sydän syrjällään vahdin koiria, jotka ovat aitauksessaan. Susi tulee korkeidenkin aitojen yli!

Ei saa tappaa ketään? Supeja yms. kuitenkin saisi luonnossa villisti temmeltää? Se ei ole Suomen alkuperäistä eläimistöä ja supikin aiheuttaa valtavaa tuhoa levittäytyessään maassamme. Mitä siitä, niinkö? Pikkulinnuista niin väliä! Muut eläimet saavat kärsiä vaikka kuinka, kunhan susia ei satuteta. Outoa logiikkaa! Tai ei outoa, jos kommentti kerran tulee ei-eläintenystävän suusta.

Lihaa saa kaupasta? Miten stressi-possun liha on eettisempää ja parempaa kuin esim. elämänsä vapaana eläneen hirven?

Susi kuuluu Suomen luontoon? Meidän piha esimerkiksi ei ole "luontoa". Se on meidän reviiriä ja sinne sudella ei ole mitään asiaa! Maailmassa on ihmisiä ihan samalla oikeudella kuin susiakin. Evoluutio on ihmiset tänne saanut aikaan ja me olemme levittäytyneet tänne sen verran mikä lajillemme on ominaista ja miten on ominaista. Lajillemme ei ole ominaista asua ahtaasti kerrostaloissa. Asukoon ken tahtoo ja miten tahtoo, toki. Se, joka on eri mieltä, niin vetäköön itsensä sitten logiikkansa mukaisesti jojoon, koska kerran pelkästään olemassaolollaan vaikuttaa luontoon haitallisesti ja susihan on kerran se tärkeämpi kuin ihminen. Niin, ja jos sudet kerran saisivat toteuttaa luontoaan, niin miksei sitten ihmisetkin? MIKSI susi olisi tärkeämpi kuin ihminen?

Kuten sanoin, teen koirieni suhteen jonkun ratkaisun syksyyn mennessä. Ehkä koiransa jättävät sitten kotiin monet muutkin. Vastuun saavat sitten kantaa nyt tai vuosikymmenen päästä ne, jotka tämän tilanteen ovat aikaansaaneet. Turha tulla sitten itkemään maailman epäoikeudenmukaisuutta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.12.2011 13:27


Teppo

#489 Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 13:29

#487: 2 x KKK - Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin 

 Tähän ei tarvita edes susia. Ihmiskunnan väkiluku on niin korkea, että jos ihmiset kaikki toteuttaisivat luontoaan tämä planeetta ei kestäisi. Tällä väestömäärällä ihmisen on pakko tinkiä jostain! Kivikaudella ihmisiä oli HIEMAN vähemmän!

2 x KKK

#490 Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 13:36

#489: Teppo - Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

Menikö Teppo ohi?

"Niin, ja jos sudet kerran saisivat toteuttaa luontoaan, niin miksei sitten ihmisetkin? MIKSI susi olisi tärkeämpi kuin ihminen?"

Se oli kysymys susi-ihannoijille heidän logiikkaansa mukaellen. Heille, joiden mielestä suden pitää saada olla myös susi pahimmillaan. Samalla logiikalla miksei ihminen saa olla sitten ihminen pahimmillaan.

En sanonut, että pitää olla tinkimättä asioista, jotta ihmislaji selviää vielä seuraavallekin vuosituhannelle. En tosin ole sitä mieltä, että suden pitäisi meitä alkaa harventamaan...

metsästäjänainen

#491 Re: Numerot mainitsematta

29.12.2011 13:43

#6: - Numerot mainitsematta

Siinähän se onkin, ku koiria kuolee ja susia nähdään paljon, mutta susilupia ei tule, metsästäjät tietävät susikannan olevan liian suuri, mutta joku RKTL ei tiedä mitään oikeista määristä, kunhan vaan veikkaavat. Olin metsästämässä 27.12 ajokoirani tuli metsästä pois ja ei suostunut enää kävelemään kuin tietä pitkin. No epäilin sutta ja eilen kävin katsomassa samassa metsästyspaikassa niin siellähän ne suden jäljet olivat ja uudet vielä. Enpä sille alueelle vähään aikaan mene metsälle. Susilla ei ole vihollisia ja siksi niitä täytyy tappaa pois. Itse uskon, että jos eläinkannat ovat tasapainossa niin ihmiset ja eläimet voivat elää täällä ja metsissä uskaltaa liikkua. MIKSI JOKU OIKEASTI TEKISI TÄMÄN ADRESSIN, JOS ASIA EI OLISI TOTTA!?

Teppo

#492 Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 13:47

#490: 2 x KKK - Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin 

 Ihminen on jo mennyt aika paljon rajojensa yli 7 miljardin ihmisen jatkuvasti kasvavalla väestömäärällä. Suomi on yksi Euroopan viimeisiä kolkkia joissa on ollut tilaa suurpedoille. Suurpedot ovat siis antaneet jo siimaa tolkuttomasti. Ihmisten pitäisi antaa hieman siimaa sillä että asuisivat hieman keskitetymmin ja ajaisivat sudet pois näistä asumiskeskittymistä. Jos itse muuttaa keskelle korpea 10 km:n päähän lähimmästä naapurista on turha valittaa jos seudulla on susia. Mihin sudet voivat enää tältä alueelta paeta?

2 x KKK

#493 Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 14:02

#492: Teppo - Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

Lähimpään naapuriin on 100m, seuraavaan 150m ja siellä on naapureita jo 3 jne. Susi on käynyt pihassa. Mihin mä enää voin paeta? Luonnollinen asuinympäristöni ei ole kaupunki, enkä saisi siellä edes toteuttaa lajityypillistä käytöstäni...

Teppo

#494 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 14:10

#493: 2 x KKK - Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin 

 Johonkin pitää vetää raja!, en tiedä minkälaisessa kylässä asut, mutta yleisesti suomalaiset asuvat tavattoman hajallaan. En tajua mitä järkeä muuttaa liian korpeen, jos pelkää susia. Kylät ja keski-suomen pikkukaupunkien reuna-alueet olisivat susiturvallisia ja edelleen erittäin rauhallisia asuinpaikkoja. Tarvetta ei siis ole muuttaa Helsingin keskustaan jos haluaa susista eroon. Sitäpaitsi Helsinki on paljon vaarallisempi lapsille kuin maaseutu, täällä on paljon enemmän liikennettä ja ryöstelijöitä yms. rikollisia.


Vieras

#495

29.12.2011 14:32

Koirani menettänyt.

Vieras

#496

29.12.2011 14:36

Koiristani huolestunut.

Vieras

#497 Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 15:11

#492: Teppo - Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin Ihminen on jo mennyt aika paljon rajojensa yli 7 miljardin ihmisen jatkuvasti kasvavalla väestömäärällä. Suomi on yksi Euroopan viimeisiä kolkkia joissa on ollut tilaa suurpedoille. Suurpedot ovat siis antaneet jo siimaa tolkuttomasti. Ihmisten pitäisi antaa hieman siimaa sillä että asuisivat hieman keskitetymmin ja ajaisivat sudet pois näistä asumiskeskittymistä. Jos itse muuttaa keskelle korpea 10 km:n päähän lähimmästä naapurista on turha valittaa jos seudulla on susia. Mihin sudet voivat enää tältä alueelta paeta?

Oikea vastaus on: Sinne mistä ne ovat tulleetkin, eli venäjälle. Siellä riittää lääniä kamtsatkan niemimaalle saakka. Tuhansittain kilometrejä joilla ei asu ketään.

Miettikääs uudestaan

#498 Ihmisten turhuuden tiivistymä

29.12.2011 15:15

Ihmiset on nii paljo vieny tilaa villieläimiltä, että olisi hullua vielä metsästää niitä, KOSKA IHMINEN ei tykkää susista. Sudet kuuluvat luontoon ja jos ne on haitaksi niin voi ihan itse ottaa ja muuttaa johonkin jättikaupunkiin jossa ei villieläimiä näy. Hemmotellut kotieläimet eivät voi pitää puoliaan luonnossa, joten jokunen voi joutua suden suuhun. Ihmisiä susi ei ole tappanut vuosikymmeniin, taisi olla tieteenkuvalehdssä että 70-luvulla viime kerran. Itse katson suden paljon tärkeämmäksi eläimeksi kuin ihmisen kotieläimet. Niillä on tarkoitus ja ne kuuluvat luontoon, kotieläimet ovat olemassa vain ihmisen oman turhuuden takia. Kotieläimiä saa uusia, niihin kiinnytään ja ne ovat rakkaita, mutta ei toista eläintä sen takia tarvitse tappaa.

Poronhoitoa tietenkin tulee suojella. Mutta susi tulisi vain nukuttaa ja siirtää jonnekin jossa ei poroja hoideta. Sudet kuuluvat luontoon, jonka ihminen on jo muutenkin runnellut. Ei tuhota sitä enempää. Elkää lähettäkö adressia, kiitos.
Teppo

#499 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 15:21

#497: - Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin 

 

Sieltä se tuli, sudet halutaan tappaa sukupuuttoon Suomesta! Oletko todella sitä mieltä? Eikö kukaan Itä-Suomalainen näe susia ja suurpetoja harvinaisena luonnonrikkautena joita ei monilla esim. Euroopassa ole? Käytyäni Kuusamossa karhusafarilla siellä oli samaan aikaan Brittejä, joilla oli kyllä reissun jälkeen leveä hymy. Lisää tällaista toimintaa turisteille, suurpedot on rikkaus!


Vieras

#500

29.12.2011 16:20

Ihmisillä ja kotieläimillä on OIKEUS saada kulkea lähimetsässä ja kotipiirissään ilman pelkoa!