VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

mastiffin isäntä

#4926 Suden pelkääjille

22.11.2012 13:29

Asutaan täällä Sastamalan rajoilla.
Emme pelkää susia, emmekä laita nimiä hysteeriseen adressiin.

Pari vuotta sitten meidän pikkukoiran tappoi naapurin sakemanni.
Niin ovat suden ja koiran konfliktitkin koiratappeluita, joissa heikoin häviää.
Se heikoin on tietenkin koira, jonka ihminen on nykyään jalostanut tyhmäksi räksyttäjäksi.

Kannattaa ottaa isompia koiria pihavahdeiksi susialueella, niin me on ainakin tehty. Ei enää naapurin sakemannin räyhäkään isottele, kun on mastiffi pihassa !



Vieras

#4927 Re: Suden pelkääjille

22.11.2012 15:05

#4926: mastiffin isäntä - Suden pelkääjille

 

Olet ihan oikeassa siinä, että sakemannienkin omistajien on kannettava vastuu koiriensa teoista ja pidettävä koiransa hallinnassa taikka kiinni. Muutoin siihen on lailla puututtava. Eikös joo?

 

Sen sijaan MYÖS SUSIEN TEOISTA OLISI JONKUN VASTUU KANNETTAVA. Ei sudet voi repiä koiria hengiltä kaiken aikaa ilman, että laki siihen puuttuu. Jos väität tätä ajattelumallia hysteriaksi, olet hyvin yksipuolisesti susia suojeleva, mutta muista eläimistä mitään välittämätön eläinten rääkkäyksen sallija. Susitilanne on verraten sama kun joku taho ylläpitäisi lakia, että sakemannit saa kuljeksia vapaana myös naapurien pihoissa pikkukoirien kimpussa.

 

En vaan voi millään muotoa käsittää, että miten susien suojelijat voivat olla noin kapeakatseisia eläinten suojelussaan. KAIKILLA luonnon eläimillä tulee olla luontainen vastus. Jos suurpedoilta se puuttuu, järkkyy luonnon tasapaino. Petoja on metsästetty maailman sivu, ei se ole mitenkään luonnotonta tappamisen halua ihmiseltä. Olihan esimerkiksi näätä Suomessa rauhoitettu pitkän aikaa eikä se ketään haitannut, koska näätä kanta oli alhainen. Nyt näätä kanta on noussut ja sitä tulee jälleen metsästää. Ei näädälle muuta luontaista vihollista ole kuin ihminen.

kuupaotsa

#4928 Re: Suden pelkääjille

22.11.2012 15:48

#4926: mastiffin isäntä - Suden pelkääjille

On taas "pässi" asialla! Voi hyvänen aika! Muista ottaa se koira yöksi peittosi alle!


Vieras

#4929 Re: Re: Suden pelkääjille

23.11.2012 01:59

#4927: - Re: Suden pelkääjille

Kuuluuko ihminen luontoon?

Metsästäjänainen

#4930 Re: Re: Re:

23.11.2012 05:51

Eiköhän perhesurmaajilla ole päässä jotain vikaa ja siihen tuskin liittyy mitenkään metsästysharrastus.

Mutta jos asiasta niin paljon tiedätte susisuojeliat niin laittakaapa todisteita, että nämä perhesurmaajat harrastivat metsästystä.Kummallista, että itse en ole koskaan ampunut ihmistä vaikka metsästän. :O

Itsekkin vaaditte jatkuvasti todisteita ja sitten kun niitä laitan susien raatelemista koirista niin aletaan vinkua, että ei saa laittaa tuollaisia kuvia. Mutta katsokaa nyt noita kuvia ajatuksen kanssa, siinä on todisteita teille ja totuus piilee noissa kuvissa.

Vai onko se mukavaa, että koiria tapetaan tuolla tavalla?

 

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

23.11.2012 05:59


Metsästäjänainen

#4932 Re: Suden pelkääjille

23.11.2012 06:01

#4926: mastiffin isäntä - Suden pelkääjille

Kyllä, pihavahdeiksi löytyy isompiakin koiria, joillekkin ihmisille vaan on tärkeää, että koiralla on metsätys ominaisuus ja seurakoira ei sovellu metsästykseen. Ei ajokoirakaan ole mikään pikkukoira ja silti suden ruokalistalla, niin metsästäessä kuin pihallakin ollessa. Mutta räksyttäjää en ajokoirassa näe. kummallista...

Toisaalta en pelkää naapurinkoiran tappavan koiriani vaan suden. Siinä on ero, nimittäin näen suden eläimenä, joka on villieläin, joka ei ihmistä lähesty edes metsässä, puhumattakaan pihoille tulemisesta. Mitä mieltä te susisuojeliat olette tästä? Miten suden kuuluisi teidän mielestä käyttäytyä?


Vieras

#4933 Re: Re: Re: Suden pelkääjille

23.11.2012 12:04

#4929: - Re: Re: Suden pelkääjille

 

TYHMÄ KYSYMYS.

 

Mihinkä ihminen kuuluu jos ei luontoon??

 

Eiköhän ihminen ole täysin luonnollinen organismi vai miten se sanotaan. Tosin vaikeahan se on itseänsä luontoon kuuluvaksi tuntea jos asuu sielä kivihelvetissä.


Vieras

#4934 Re: Re: Re: Re:

23.11.2012 12:12

#4930: Metsästäjänainen - Re: Re: Re: Itsekkin vaaditte jatkuvasti todisteita ja sitten kun niitä laitan susien raatelemista koirista niin aletaan vinkua, että ei saa laittaa tuollaisia kuvia.

 

Tässähän se on pähkinän kuoressa koko homman nimi.

 

Huudetaan, että susi ei tee mitään ja että pitää esittää todisteita. Kun esitetään todisteeksi, että sudet on tappaneet lukuisia lapsia viimeksi kun kanta oli korkea viime vuosisadan vaihteessa, niin väitetään, että kuolintodistukset on väärennetty ja lehtileikkeet kirjoitettu susivihan vallassa. Nyt kun esitetään uusia todisteita susien hyökkäyksistä metsästyskoirien kimppuun, niin väitetään sairaiksi kuvien levittäjiä...... Todellisuudessa vain sairas ihminen sallii tällaisen koirien raatelutoiminnan jatkua.

kasperi

#4935 Re: Re: Re: Re: Re:

23.11.2012 13:11

#4934: - Re: Re: Re: Re:

Kirjoitteleehan tänne täyspäisetkin ihmiset.

emäntä Kirovista

#4937 Olipa se tappaus

23.11.2012 21:35

ku menin Oulun lentokentälle "röökynää" vastaan. Aiko tulla KIROVISTA Vennäänmaalta, ku oli isketty silimää Kypessä toisillemme. Ja niin tuli, että heilahti muutki ku isot ryntäät, nimittäin nyt täällä henkarissa (2kpl, ku 1 ei kestä) roikkuu.....jumaliste....ISO KYMMENEN SUSEN NAHASTA tehty TURKKI!

Vieras

#4938 Re: Olipa se tappaus

24.11.2012 11:13

#4937: emäntä Kirovista - Olipa se tappaus

 

HAHAHAHAHAAA!!!!!

 

Älä puhu jaskaa. Ei kymmentä sutta yhteen susiturkkiin tarvita. Lienet kirjoittanut tekstisi propagandaksi. Venäjällähän tosin susi on lainsuojaton, mutta ongelma ei ole suden uhanalaisuus vaan liian suuri susikanta. SIIS SIITÄ HUOLIMATTA, ETTÄ SITÄ METSÄSTETÄÄN KOKO AJAN. Kummallista kun meitä yhdistää yli tuhat km pitkä raja....

emäntä Kirovista

#4939 Re: Re: Olipa se tappaus

24.11.2012 11:29

#4938: - Re: Olipa se tappaus

Tutkinpa karvaa turkista (naiseltaki löyty, vaan enpä sano, mistä kaikista paikoista, k-le!) ja ovat ottaneet parraan karvan kuonolaisen selästä ja talavisaikaan. Usko pois! Tilataanko morsian vai turkki sullekki? Kumpaahi kuuluu löytyvän, ku alpumia näytti.....voe poijaaat!


Vieras

#4940 Re: Re: Re: Re: Suden pelkääjille

24.11.2012 12:05

#4933: - Re: Re: Re: Suden pelkääjille

KAIKILLA luonnon eläimillä tulee olla luontainen vastus.

 

Mikä on ihmisen luontainen vastus?


Vieras

#4941 Re: Re: Re: Re: Re: Suden pelkääjille

24.11.2012 13:42

#4940: - Re: Re: Re: Re: Suden pelkääjille

Miten niin? Jokaisessa ravintoketjussa jokin laji on aina huipulla. Sellaista lajia kutsutaan huippupedoksi (susi,karhu,ihminen yms.) Toisaalta huippupedot voivat tappaa toisiaan, joten voi ajatella, että ihmisen luontainen vastus on vaikka susi tai karhu.

 

Siinä olet oikeassa, että jokaisella lajilla pitäisi olla vihollinen mikä pitää kannat kurissa. Sitä varten maailmassa on myös tauteja. Aikojen saatosssa ihminen on kehittynyt ja keksinyt keinot suojautua pedoilta ja nujertaa taudit. Joten nyt ihmisiä on liikaa ja maapallo kuormittuu liikaa. Näin ajatellen antibiootti on todella huono keksintö maapallon kannalta. Ihmisiä kuolee 2 ja syntyy 4 JOKA SEKUNTI.


Vieras

#4942 Re: Re: Re: Re: Re: Suden pelkääjille

24.11.2012 15:15

#4940: - Re: Re: Re: Re: Suden pelkääjille

 

Toinen ihminen. Luepa uutisia niin näet mitä esimerkiksi lähi-idässä tapahtuu.

 

Sen sijaan sudet eivät tapa toisiaan lukuunottamatta pieniä poikkeuksia kuten sairaita yksilöitä. Ne tappavat vaan surutta heikompia lajeja raa´asti raadellen ja kannan selviytymisestä välittämättä. Ihminen ei toimi näin.

Koirakko

#4943 Re:

24.11.2012 17:32

#4902: Metsästäjänainen -

Suosittelen jokaista katsomaan näitä kuvia ja miettimään kuinka monta koiraa olisi pelastunut jos niillä olisi ollut villisikajahdissakin käytettävä "turvaliivi" sekä piikkipanta kaulassa...

Joka jättää koiransa ilman valvontaa susialueella, ottaa ihan tietoisen riskin siitä että saattaa menettää "rakkaan lemmikkinsä".

Metsästäjille on tärkeämpää koiriensa syöttäminen susille kuin se, että jättäisi jahdin väliin. Susi tekee vain luontonsa mukaan, joten älkää narisko.

Sitä on nyt jo vuosikausia vouhotettu että pian susi tulee ja syö kaikki ihmiset. Eipä vaan ole niin käynyt edelleenkään.

Taddeus

#4944 Valkeus

24.11.2012 17:33

Hyvä Marko Lind, kertoisitko kantasi salametsästykseen ja metsästysrikoksiin? Älkää olko järjettömiä, vaan ymmärtäkää, mikä on Herran tahto. Älkää juopuko viinistä, sillä siitä seuraa rietas meno, vaan antakaa Hengen täyttää itsenne. Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle ja kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen. Jeesuksen nimessä ja veressä, olkoon armo teidän kanssanne.

Vieras

#4945 Re: Re:

24.11.2012 19:18

#4943: Koirakko - Re:

 

ÄLÄ VIITTI JAUHAA SONTAA.

 

Liivit ja pannat ei auta yhtään mitään, kun susilauma repii koiraa moneen suuntaan, niin, että pauke kuuluu kun jalat irtoaa. Toisaalta yksi tai kaksi sutta voi repiä koiran mahan alta tai nivusista suolet pihalle, niin että koira kituen kuolee.

 

PUHUT ASIOISTA, MISTÄ SINULLA EI OLE MITÄÄN KOKEMUSTA. Tietosi perustuu aktivistien propaganda puheisiin.

Samat aktivistit levittävät kuvia turkistarhoilta ja sikaloista. Nämä metsästyskoirista otetut kuvat pitäisi saada eläinoikeusaktivistien veren kiehumaan ja puolustamaan näitä koiria. Vaan toisin on, eläimet eivät ole heille tärkeitä.

 

LIIAN VALIKOIVAA SUVAITSEVAISUUTTA MINUSTA.

mielipide

#4946 Sudet on petoeläimiä.

24.11.2012 20:48

Sudet saakoon elää rauhassa laumoineen päivineen, kunhan pysyvät poissa ihmisten pihoilta ja taajama-alueilta. Koiria ja muita eläimiä menee sutten suihin harva se päivä, ja kaatolupia ei heru. Metsästysreissuilla en ihmettele susien käyttäytymistä koiria kohtaan, mutta siinä tilanteessa kun sudet nappaavat tarhasta koiran tai aitauksesta lampaan, niin pitäisi olla joku roti siihenkin touhuun!

Mitäs sitten tehdään, kun lapsi häviää pihamaalta? Syytetään vanhempia heitteillejätöstä, tulee niin lastensuojelu kun poliisitkin kimppuun. Herätkää siihen, että sudet ei enään pelkää ihmistä, vaan käyttäytyy todella röyhkeästi ravintoketjun ylintä, eli ihmistä kohtaan.

Vieras

#4947 Re: Sudet on petoeläimiä.

24.11.2012 21:33

#4946: mielipide - Sudet on petoeläimiä.

 

Painu sinne omaan adressiisi jauhamaan tästä taajama ongelmasta. Ongelma oli jo vuosia ennen kuin te taajamassa sen tajusitte. Ihmisiä asuu muuallakin kuin taajamassa. Rajaatte ongelman sinne, missä se teillä on. Siitä eteenpäin se ei teitä kiinnosta. Mutta täälä maalla me painimme ongelman kanssa.

 


Vieras

#4948 vihtavuori

25.11.2012 10:32

jo vain se mukava kattoa kun SUSI on ketarat oekosennaann....he, heee....kyllä TE vastustajat olette melekosta porukkaa...peeveli vieköön!
Metsästäjänainen

#4949 Re: Re:

25.11.2012 21:01

#4943: Koirakko - Re:

Jaa. Voin todeta, että ilmeisesti et näytä tietävän metsästyksestä yhtään mitään.

Kun sanot:"Metsästäjille on tärkeämpää koiriensa syöttäminen susille kuin se, että jättäisi jahdin väliin. Susi tekee vain luontonsa mukaan, joten älkää narisko." Oletko miettinyt, että koiralle metsästys on maailman tärkein asia, se into ja halu päästä metälle on valtava, jos vaihtoehdot on onneton koira ilman mesästystä tai onnellinen koira metsästämässä niin kumman valitsisit? Itse metsästän koirieni vuoksi, en minkään muun.

Ja miksipä tästä asiasta taistelen! Sen takia, että koirani saisivat tehdä rakastamaansa asiaa turvallisemmin.

En vaadi kaikkia susia tapettavaksi, mutta ei ole normaalia sekään, jos susi tappaa koiran metässä 100m päässä ihmisestä.

Kerroppas kun kerta näytät tietävän, että mistäs tällaisia turvaliivejä saa ja toimivatko ne todella? Niin että, mitkä ovat kokemuksesi näistä turvaliiveistä?


Vieras

#4950 Re: Re:

26.11.2012 07:31

#4943: Koirakko - Re:

Eikö se ole sama, vienkö koiran metsään maanantaina tai SAMANviikon sunnuntaina? Susi on siellä kuitenkin passissa! Älä viitsi höpöttää, joista et näy tietävän ....sen vaan voin omalta kohdalta taata. että koirantappaja ei jää ilman haulinreikiä turkissaan..