VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#5101 Re: Re: Re: Re: Re: Vai ei muka tunnettu lauma?

24.01.2013 17:09

#5096: Peloton - Re: Re: Re: Re: Vai ei muka tunnettu lauma?

 

 

Huh huh, koitapa itse ensi alkuun vaikkapa ottaa selvää minkä takia tässäkin adressissa kirjoitellaan!!?

 

Sen naisen ajokoira syötiin ja repimispaikalla pystyttiin laskemaan selvästi, että kyseessä on TÄYSIN ERI LAUMA KUIN RKTL VÄITTI. LAUMA, JOKA REPI KOIRAN, EI OLLUT RKTL:n MIELESTÄ OLEMASSA OLLENKAAN.

 

Tämä oli liikaa ja sai aikaa kansalaisaloitteen/ adressin, joka keräsi nimiä enemmän KUIN YKSIKÄÄN SUDEN SUOJELIJOIDEN ADRESSI. Enemmän kuin edes yksikään teidän kansainvälinen adressi.

 

Pitäiskö meidänkin laittaa tollasia nimenkeräyslitoja Amerikan ja Englannin metsästäjille ja muillekin ihmisille???

TAKUU VARMASTI NIMIRYÖPPY OLISI AIVAN ERI TASOA KUIN TÄMÄ PÄÄTÖN "suomen suden suojelemis hömpötys". Vaan mitä v...a me teemme heidän nimillään. SUOMEN ASIAT PÄÄTETÄÄN SUOMESSA ja vielä sielä missä ongelma on, eli ei helsingissä. Ei olisi kahta sanaa miten tässä kävisi jos asia ratkaistaisiin kansanäänestyksellä, siitäkin huolimatta, että isot massat asuvat kaupungeissa. Pieni on piiperöiden porukka, mutta heidän käyttämä valta aivan suhteetonta.


Vieras

#5102 Re: Re:

24.01.2013 19:06

#5078: Sushukka - Re:

 

 

Tuleekohan vuosittain myös ilmoituksia laumoista, jotka ovat ilmestyneet.


Vieras

#5103

24.01.2013 20:21

Eihän kukaan enää viitsi ilmoittaa susista kun sillä ei ole mitään merkitystä. Niitähän on nähty pohjanmaalla keskellä kaupunkiakin, ja sitten ne on vielä hukassa. Ihmeellistä touhua.

Vieras

#5104 Re:

24.01.2013 21:17

#5103: -

 

Niinpä! Kyseisellä alueella ei pitäisi olla susia lainkaan.... Sama juttu niin monessa paikassa... Suurelle yleisölle uskotellaan ties mitä vaan totuus on toinen....


Vieras

#5105

24.01.2013 21:18

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/susi-hyokkasi-miehen-kimppuun-muhoksella/32791/

 

Mutta vihreiden mielestä ei varmaan ole todisteita. Varmaan vammainen mies viety metsään kuolemaan ja sitten syytetty susia.......

 

Toisinaan hävettää olla Suomalainen tällaisten vihreiden toilailujen myötä........

Voi kuinka sitä saataisiin tähän asiaan totuus ja maalaisjärki käyttöön...

Peloton

#5106 Karavaani kulkee ja ... senkun räksyttää

25.01.2013 09:23


Vieras

#5107 Re: Karavaani kulkee ja ... senkun räksyttää

25.01.2013 10:50

#5106: Peloton - Karavaani kulkee ja ... senkun räksyttää

 

"Suomessa pitäisi olla noin 700 sutta..."

 

No niinhän niitä onkin, jonkun muun kuin metsästäjien pitäisi miettiä.

Ja susikanta ei todellakaan ole romahtanut vaan kasvanut.


Vieras

#5108

25.01.2013 11:14

Siinä vähän pelotonille ja kumppaneille pureksittavaa:

"Rktl ilmoittaa nyt, että se olisi ollut aikeissa pannoittaa Perhon susia tänä keväänä. Eihän Rktl:n susilaumakartoissa ollut kyseisellä alueella laumaa olemassakaan. Miksi sellaisen lauman häviämisestä ollaan huolissaan, jota ei edes viranomaisten mukaan ollut olemassa? Rktl on sitkeästi väittänyt, että se tietää varmasti Suomen kaikki sudet. Tästä voidaan päätellä mikä on kyseisen laitoksen ajantasainen tietämys Suomen susimäärästä. Merkittiinkö lauma kartalle juuri sinä päivänä kun uutinen salakaadosta tuli esille?"

http://www.taajamasusi.com/yhdistyksen-tiedotteet/411-salakaadot-oire-epaonnistuneesta-susipolitiikasta
vaeltaja

#5109

25.01.2013 13:33

Kyllä minä ainakin uskon, että RKTL tietää susia olevan paljon enemmän. Niiden hallinta vaan on vaikeaa kun ne ei käyttäydy heidän olettamallaan tavalla. Nämä ei olemassa olevat sudet tekee sitten mitä sattuu, ja siihen tarvitaan satu-setä mikä laittaa syyksi milloin salakaadot, milloin ammutaan liikaa naaras- milloin uroshirviä. Siihen ei tarvita kyllä kaksinkertaisia maisterinpaperia, kun ymmärtää että sudet syövät ensin vasat, sitten naaraat. Jäljelle jää viekkaat urokset joita tulee sitten enemmän nykyisin metsästäjien saaliiksi. Urokset eivät keskenään lisäänny joten tulos on aina sama. Se on ihan höpö puhetta että naaraat eivät löydä kumppania, sillä joka vähänkin seuraa kiimakuopalla on kolmekin urosta, mutta ei yhtään naarasta.
mauri

#5110

25.01.2013 15:02

Luin tuon hs:n uutisen ja suu loksahti auki...
Pakko myöntää, että sattuipa sopivasti tuo uutinen juuri perhon salakaatojen jälkeen. Huhuh, Minä kyllä väitän, että susikanta on viime vuosina kasvanu ja kesyyntyny, lupia ei heru ja siittä syystä salakaatoja tapahtuu. Ihmiset pelkäävät niin itsensä, lastensa kuin eiläimiensä puolesta. Niin ja pääkaupungin kerrostalon parvekkeelta tätä ei näe.

Taas oli mökin/metsästyspaikan pihassa suden jäljet, koen itseni voimattomaksi, koska en voi vaikuttaa susikannan pienentämiseen laillisin keinoin ja käyttää koiraani turvallisesti metässä. En kannata salakaatoja, mutta ymmärrän kyllä täysin miksi jotkut tämmöistä harrastavat, muutosta ei tapahdu muuten.

Eipä tuo susi muuten erittäin uhanalaiselta tunnu kun pihoissa pyörivät ja tullu nähtyä jälkiä useammin kuin koskaan aiemmin vuosien varrella, koiraakin kytänneet ruuaksi.

Vieras

#5111 Re: Karavaani kulkee ja ... senkun räksyttää

25.01.2013 19:05

#5106: Peloton - Karavaani kulkee ja ... senkun räksyttää

Ken ties kysymys ruokavaliosta eikä niinkään salametsästyksestä. Kannattaisi ehkä yrittää siirtään susia kasvissyöjiksi aktiivisella valistuksella. Olisi ainakin syys hakea lisää EU-tukea luonnonsuojelulle.

"Botuliinia uskotaan kutsutun tappavaksi häränvereksi Fryygian kuningas Midakseen 720 eaa., Egyptin faarao Psammetik III:een 525 eaa. ja ateenalaiseen sotapäällikkö Themistokleeseen 527 eaa.460 eaa. liittyen. Sitä uskotaan käytetyn jo antiikissa myrkkynä. Intialaisen Sanaqin myrkkykirjassa neuvotaan valmistusohjeeksi, että lampaansuoli täytetään mustan härän vasemmasta kaulavaltimosta otetulla verellä ja suoli suljetaan (ilmatiiviisti), minkä jälkeen se kuivataan varjossa, minkä jälkeen kuivunut sisältö jauhetaan hienoksi jauheeksi. Ohjeen mukaan ravintoon lisättynä jauhe tappaa kolmen päivän kuluessa."


Vieras

#5112 Re: Re: Re: Vai ei muka tunnettu lauma?

25.01.2013 19:12

#5091: Eagle One - Re: Re: Vai ei muka tunnettu lauma?

Jaa katosi vai!!!!???? Siirtyivät Euraan ...keleet ja vielä seitsemän jäljellä. Kulkevat taajamien reunoilla kuin kulkukoirat jopa valaistuilla pyöräteillä. Ei ne katoa kuin tilastoista emävaleen jäleen.


Vieras

#5113 Ammatinvalinnan ohjaaja

25.01.2013 19:16

Sudennahalla on kova kysyntä Kauko-Idän turkismarkkinoilla eikä tätä tuotetta ole vielä pilattu tarhaamalla, joten......

Vieras

#5114 METSÄSTÄJÄTKÖ LAINKUULIAISIA???

25.01.2013 19:21

http://www.hs.fi/paivanlehti/kotimaa/Salamets%C3%A4stys+romahdutti+susikannan/a1359004154504

http://www.hs.fi/kotimaa/Perhon+susijahdissa+oli+parikymment%C3%A4+osallistujaa/a1305641630669

Eipä taida koko Perhon pitäjässä olla enempää metsästäjiä. Eli jos yhden kylän metsästäjistä noin sata prosenttia on epärehellisiä ja selkärangattomia, niin miten sitten koko maassa? Ja millä perusteilla susia vainotaan? silläkö että se on syönyt muutaman kurjan mettärakin, jonka ajasta suurin osa kuluu kahlekoirana pihan perukoilla ympäri vuorokauden louskuttaen? Vai sillä että vanhempia pelotellaan jotta susi tulee ja syö teidän pikku piltin?

On se sitten hiton kumma juttu kun meidän lapset ja koirat on pysyneet hengissä vaikka susia liikkuu lähistöllä eikä katuvaloista tietoakaan. Niin ja älkää vetäkö tähän soppaan koulukyytejä, kun niitä koulukyytejä järjestetään ilman susiakin! Se kuuluu perusoikeuksiin.

Ai niin, ja meidän mailla (useampi sata hehtaaria) loppui sitten metsästykset tähän. Jos kerran osa metsästäjistä on noin kieroa, umpivihaista ja rikollista porukkaa, niin kärsiköön sitten koko sakki.

Vieras

#5115 Re: Ulos tynnyristä!

25.01.2013 19:31

#5095: Eagle One - Ulos tynnyristä!

Vai tulit ulos tynnyrita - totta, mutta väärästä päästä ja kaivauduit syvemmälle kuoppaasi. Tutkittu tosiasia on, että älyllinen kehitys on yhteydessä eläinvalkuaisen käyttöön ruokavaliossa - ja myös kääntäen verrannollisesti. En pelkää susia, vaan kunnioitan elämää kuin susi. Ihmisen aikaansaamat ongelmat tulee kuitenkin minimoida tasolle, millä ne eivät aiheuta vahinkoa yhteiskunnalle ja näihin epidemioihin kuten rotta-, kolera- viherrys-, H1N1-, koirasusi-, ym-epideinoihin tulee suhtautuia kulloiseenkin asiaan kuuluvalla vakavuudella sekä valita torjuntakeinot epidemian mukaisesti.


Vieras

#5116 Valehtelijoiden klubi voimissaan

25.01.2013 19:34

On se kumma kun noista väitetyistä "taajamien reunoilla, jopa valaistuilla pyöräteillä kulkevista" sekä mökkien ja talojen pihoilla pyörivistä susista EI OLE KUVAN KUVAA??? Aivan varmasti useammalla ihmisellä on nykyään kamerakännykkä joilla saa tasokkaita kuvia, sekä riistakameroita. Silti ei mitään kuvia ole esitetty todisteiksi. Jos minä olisin susien vihaaja, ja pihallani pyörisi susia, ostaisin aivan varmasti nipun riistakameroita ja sitten esittäisin kuvia todisteeksi. Mutta, olemattomista on tietysti vaikea esittää mitään todisteita...

Olisikohan totuus niin että on mennyt "puurot ja vellit" sekaisin? Kun tosiasia on että suurin osa metsästäjistäkään ei erota koiraa sudesta, saati sitten koiran jälkiä suden jäljistä.


Vieras

#5117 Re:

25.01.2013 19:34

#5097: -

HEH;HEH;HEH. Uusiutuu automaattisesti määräajan mittaiseksi jollei kirjallisesti irtisanota ennen määräajan päättymistä. Päivä yli ja POKS!


Vieras

#5118 Re: Re:

25.01.2013 19:36

#5117: - Re:

On irtisanottu jo!


Vieras

#5119

25.01.2013 21:39

Äläkää piipertäjät viittikö, ei teillä mitään maata ole ja jos onkin, niin ne on jo aikaa sitten irtisanottu. Kyllä se on vain hyvin tiedossa, että maanomistajat eivät ole näitä piipertäjiä ja metsästys jatkuu!!

Ainoa mikä metsästyksen yrittää lopettaa on piiperöt ja ei kukaan älyllinen voi käsittää, mikä ihmeen vimma saa sutta näin suojelemaan, vaikka töitä olisi aika reilusti esimerkiksi metsäpeuran suojelemisessa, mutta eihän se kiinnosta, koska metsäpeuraa suojelemalla ei saada metsästystä häirittyä.

Kaiken takana on, että ihminen ei saisi metsästää taikka hyötyä luonnosta mitenkään. Ainoastaa ruohoa saisi piipertäjien mukaan syödä ja polttaakin vielä.
On teillä puurot ja vellit sekasin, on menny jo sukupuolet aivan päin mettää.

Vieras

#5120

25.01.2013 21:41

Vai olisko se susikannan "väheneminen" siitä kiinni, että nämä piiperöt on ennen siirtoistutusta tartuttanu niihin sellasen ajatusmallin, että vastakkainen sukupuoli ei kiinnosta.
Eihän sillon voi lisääntyä!!!

HAHAHAHAHAHAAAA!!!!!


Vieras

#5121

26.01.2013 12:31

Jos tuo peloton on pohojalaane, met häpiämme häne puolestaa.

Vieras

#5122 Re:

26.01.2013 14:52

#5121: -

Jaa notta Pohojalaane? Sudeettisavolaene enintää.


Vieras

#5123

26.01.2013 15:10

Tässä olisi varmaan ajattelemisen aihetta molemmille osapuolille. Tämä pitäisi tajuta KAIKKIEN metsästäjien ja ennenkaikkea kiihkomielisten susien suojelijoiden:

http://yle.fi/uutiset/imatralainen_vesa_tonder_muistelee_karhun_surmaamaa_ystavaansa/5280679

"Kaikki ei mene aivan oikein, mikäli Suomessa perheet eivät uskalla mennä lenkille tai marjametsään suurpetojen pelossa. Mielestäni menetämme silloin jotain merkityksellistä.

Meidän tulee vain huolehtia siitä, että varsinkaan karhut ja sudet eivät tule liian lähelle ihmisasutuksia. Tässä asiassa ratkaisevassa asemassa ovat metsästysseurat, joista varmasti löytyy tarvittavaa näkemystä ja kokemusta ongelman ratkaisemiseksi.

Olen koko ikäni ollut tekemisissä erilaisten luonnossa liikkumiseen ja metsästykseen liittyvien ihmisten kanssa enkä kertaakaan ole tavannut henkilöä, joka puhuisi kiihkomielisesti ja eläimien tappamista ihannoiden. Heille yhteistä on ollut rakkaus luontoon ja luonnon kunnioitus. Todellisina asiantuntijoina he myös ymmärtävät sen mikä ero on erämaissa elävien petojen ja ihmisasutusten liepeillä majailevien petojen välillä. Erämaissa elävät pedot varovat visusti ihmistä, kun taas asutusten liepeillä helpomman ravinnon toivossa majailevat ovat niin tottuneita ihmisen hajuun, ääniin ja liikkeisiin, että törmäysriski on suuri.

Kaikille löytyy tilaa ja rinnakkainelo on mahdollinen."


-Mitä olen tämänkin adressin tarkoitusperän takaisia koiransa menettäneitä metsästäjiä kuunnellut ja tuntenut, niin asialla ovat olleet lähes poikkeuksetta sudet, jotka ovat vierailleet pihoissa ja asutuksen parissa. Samoin pihoissa vierailivat myös Perhon sudet, mikäli saadut tiedot pitävät paikkaansa. RKTL:n ainut tie jatkaa kestävää susikannan tutkimista ja tarkkailua, on olla absoluuttisen rehellinen pihoissa käyntien suhteen. Nyt tilanne on aivan toinen, pihoissa käynnit pimitetään.
Susi saa varmasti luikkia erämaassa ja syödä hirviä, jäniksiä, peuroja ym ym.

NYT TARVITAAN KOMPROMISSIA JA TERVETTÄ JÄRKEÄ. Muutoin tilanne kärjistyy entisestään. Kukaan ei tiedä kuinka pahaksi se voi silloin mennä.

Vieras

#5124

26.01.2013 17:09

Metsästys lopetaan Suomessa tällä vuosituhannella. Metsästyskulttuuri ei ole millään tavalla uhanalainen, itärajan takana on satoja tuhansia metsästäjiä ja Kanadassa kuulopuheissa kaksi muuta vähäjärkistä.

Vieras

#5125 Re:

26.01.2013 17:17

#5119: -

Ootte te susivihafanaatikot kummallista porukkaa kun ei kovaan kalloonne edes kuulan kanssa uppoa että KAIKKI PETOJEN PUOLESTA PUHUJAT EI ASU KAUPUNGISSA. Esim. meillä on vanha sukutila ja maata enemmän kuin sinä oot pyssysi tähtäimestä nähnytkään. Tietystä syystä en yhteystietojani tänne sentään viitsi laittaa jotta pääsisit omin veren sumentamin silmin katsomaan.

Susien puolustamisella EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ METSÄSTYKSEN LOPETTAMISEN KANSSA! Mutta jos osa porukastanne on niin alhaista sakkia että lähtee salajahtiin, ja koko metsästäjäporukka vielä hymyssä suin sen hyväksyy, niin ei tarvi meidän maille pyssyjen kanssa tulla. Johan siinä on oma henkikin herkässä kun ammutte mitä sattuu. Ammutte pian omaan mettään vaikka villisikana.

Se on kuulkaa mettämiehet niin että joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa. Miettisitte vähän millaisen kuvan annatte itsestänne, moraalistanne ja harrastuksestanne maailmalle!

Tässä on sentään yksi mettämies jolla on selkärankaa:

http://esahankonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131005-tuomitseeko-metsastajaliitto-laittomuudet-todella