VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#526 Järki hoi!

29.12.2011 20:02

"Jahti turisti toisi Passimiehet moottorikelkat, maasturit, ja aseet mukanaan!"

Eihän tuo ole enää metsästystä, vaan lahtausta moottoriajoneuvoista.

Jep, lopetetaan luonnonsuojelu, kaikki riistaeläimet vaan lahtiin metsoista hirviin, niin ei mene rahaa turhaan:) Samalla voidaan lopettaa maataloustuet humputuksiin kuten kesantoihin ja suojavyöhykkeiden ylläpitoon, kaikki ympit vaan vesistöihin. Myöskään riistantutkimuksen määrärahat jäihin - kuka nyt haluaa tietää paljonko meillä elukoita on ja millaisia elinympäristöjä ne tarvitsisivat selviytyäkseen, kunhan mututuntumalla ampuu kaikki mitkä näkee.

Tottakai luonnonsuojelu on bisnestä, mikäpä ei olisi? Myös ammattimetsästys ja -kalastus on bisnestä, metsänomistus on bisnestä. Jostainhan se leipä on pöytään raavittava, ja jos tajuaa ekologisia syy-yhteyksiä, niin miksipä ei osallistuisi luonnonsuojeluun. Luulisi historia opettavan, minne ollaan menossa, jos se unohtuu...

3,9 miljoonaa euroa on muuten yksi kärpäsen pieru verrattuna siihen, mitä Suomi on taannut Kreikalle. Mielummin minä maksan omista veroistani vaikkapa niitä petotuhoja huolimattomille (mielestäni korvaus tulisi olla vastikkeellista ennaltaehkäiseviin toimiin nähden) elukoidenomistajille kuin pankkihuijareille.

Minusta on aika surkuhupaisaa, että vieraspedot vedetään keskusteluun mukaan. Itse turkistuottajat ja -metsästäjäthän noita vieraslajeja ovat tuoneet tänne, joten tässä olisi peiliinkatsomisen paikka. "Riistanhoitotyökin" on yleensä saaliseläinkantojen keinoruokintaa, että seuraavalle kerralle löytyy enemmän metsästettävää, eli itsekkäistä lähtökohdista lähtevää "suojelutyötä". Kolmiolaskennoille sen sijaan nostan hattua, vaikka itsekin olen ollut mukana niissä enkä ole edes metsästäjä.

Huoli metsäpeurasta tuntuu myös olevan tilannesidonnaista - Suomenselällä niitä ammutaan joka vuosi vijatuhoihin vedoten, kun puolestaan Kuhmon kantaa voivotellaan, eikä nähdä muuta syytä kannan pienemiseen kuin pedot. Niin, metsätalous, runsas hirvikanta ja peura-aitahan eivät vaikuta sen ekologiaan millään lailla...

Montakohan metsästyskoiraa ihmiset muuten ampuvat "toimimattomana" tai jää auton alle/kuolee metsästysonnettomuudessa? Tästä haluaisin nähdä jotain tilastoja, niin pystyisi suhteuttamaan petotuhot ihmisten aiheuttamiin. Koiran kanssa mennään tappamaan villieläimiä, ja villieläin tappaa koiran, mielestäni kuuluu harrastukseen liittyviin vaaroihin eikä siinä ole mitään epäluonnollista. Ei metsää pidä nähdä vain muutaman intressiryhmän disneylandina, jossa on vain söpöjä tai syötäviä eläimiä. Pedot ovat oleellinen osa metsän toimintaa.

Vieras

#527 Nykyinen susipolitiikka toimii väärällä periaatteella

29.12.2011 20:03

Sen seurauksena luontainen susien luonnonvarainen käyttäytyminen saa kielteisiä piirteitä susien ja maaseudulla asuvien ihmisten välille.

Vieras

#528 Järki hoi!

29.12.2011 20:12

"Hirvet ja kaikki muutkin sorkkaeläimet olivat sudet raadelleet lähes sukupuuttoon, ja koko pohjolassa vallitsi nälänhätä niin susilla kuin ihmisilläkin."

Tämäkin pitää vielä korjata: hirvi hävitettiin kyllä ihan metsästäjien toimesta sukupuuttoon. Luonnollisen riistan vähentyessä suden oli pakko hakea sapuskansa sieltä, missä sitä oli edelleen saatavilla.

Ihminen on vieraspetojen ohella ainut laji, joka pystyy vähentämään luonnolliset eläinkannat sukupuuton partaalle. Siihen ei pysty edes susi.

Vieras

#529 Re: GOGOHaavisto!

29.12.2011 20:16

#511: Greenman - GOGOHaavisto!

Edelleenkin jauhatte siitä minkistä ja supikoirasta. Kuunnelkaa nyt piiperöt! KUN KALTAISENNE LUONNONSUOJELIJAT PÄÄSTIVÄT TARHAUSTARKOITUKSEEN TUODUN MINKIN IRTI NIIN HÄVISI SUOMEN ALKUPERÄISELÄIMISTÄ VESIKKO!!! JA VÄITÄTTE ETTEI OLE TEHNYT MITÄÄN PAHAA!

Greenman

#530 Luonnon asialla

29.12.2011 20:26

Olen suojannut metsojen ja sorsien pesimäpuut hankaamalla niiden tyveen saippuaa. Lisäksi annan minkeille niin paljon kalaa, etteivät hätyytä muita eläimiä. Luonnon eläimet kun tappavat ainoastaan nälkäänsä. Tämä on sitä aitoa luonnonsuojelua. Mökkini läheisyydessä on monta metson pesää isoissa kuusissa ja teeret ja sorsat pesivät myös näissä isoissa männyissä ja kuusissa. Lisäksi olen vienyt puiden alle leivän murusia ruuaksi niille ja niiden poikasille. Joskus kaivan myös kastematoja niiden evääksi.

Vieras

#531 Oikeat ihmiset vaan joukolla mukaan

29.12.2011 20:37

Kirjoita adressi ,kun pääsi asian tuntematomat tekemään laen takapuolesta.
ennen pärjättin hyvin vapaalla petojen hävityksellä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.12.2011 20:41



Vieras

#533

29.12.2011 20:49

Tällainen asia pitää kiireesti saada kohdalleen, ettei pedot kohta ala hallita vielä pahemmin. Venäjällä on kyllä pedoille
valtavat suoja-alueet, niin ettei niitä täällä enää tarvita!
pölkky

#534 Susillekin oikeus elämään!

29.12.2011 20:59

En todellakaan aio allekirjoittaa tällaista adressia! Susilla on oikeus asua Suomessa kuten muillakin alkuperäisillä eläinlajeilla, vieraslajit ovat erikseen. Sudet pitävät riistakannat kunnossa jos pedot otetaan mukaan hirvieläinkantojen suunnittelussa. Moniko riistakeskus varaa omat kiintiön osat pedoille nin hirven, kauriiden kuin peurojenkin kantojen suunnittelussa? Ei yksikään! Siispä riistahoitoviranomaiset antavat hirvieläin kantojen kestokykyyn nähden liikaa kaatolupia ja petojen eläinravintovarat ovat näin liian suppeat. Siitäpä syntyy sitten kotieläinvahinkoja yms. Sitä saa mitä tilaa, kyllä metsät kestävät runsaammat peto ja hirvieläin kannat kun sopeutetaan metsänhoito pois avohakkuista ja maanmuokkauksista, joka vaatii laajojen taimikkojen luomisen. Maanomistajahan se vastaa taimikoistaan eikä hirvien tuhot kuulu muiden maksettavaksi. Hirvet vaan pois teiltä ja liikennettä vaarantamasta ja susille lisää syötävää.


Vieras

#535 Re: Luonnon asialla

29.12.2011 21:07

#530: Greenman - Luonnon asialla

En ole kyllä koskaan kuullut että sorsa puussa pesisi, todistaisitko olettamukseni vääräksi?

No kuitenkin, Miksi teidän piti Vesikko hävittää?? Suojelet niitä vain koska ovat söpöjä... Et ehkä käsitä millaisia tauteja mm. supit kantavat, olisi ensiarvoisen tärkeää lopettaa supi aina kun vastaan tulee! Ei kuulu Suomen saloille. No onneksi koirani saa aina hyviä painikavereita supateista jotka yleensä henkensä heittävät :)

 


Vieras

#536 Re: Luonnon asialla

29.12.2011 21:08

#530: Greenman - Luonnon asialla

Anteeksi luin tekstisi uudestaan ja totean että olet todella ulkona koko luonnosta. Ei se metso ja sorsa puussa pesi! harakakoita syöttänyt olet!


Vieras

#537

29.12.2011 21:13

TUO OLI KYLLÄ PARAS, SUPI ON HARMITON JA SORSAT PESII PUUSSA, VOI VI***U, EI KYLLÄ IHMISET PALJOA LUONNOSTA TIEDÄ

Teppo

#538 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 21:26

#506: kannattaa ensin ottaa asioista selvää, ennekuin tekee olettamuksia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

Josku aikaisemmin mainitsin, että hieman isompien asutuskeskittymien lähistöllä pyörivät sudet voitaisiin kaataa ja turvallisuusongelma olisi ratkaistavissa. Korven keskellä asuvat eivät sen sijaan voi olettaa että sudet karkoitettaisiin korvesta, koska tilaa ei ole enää paeta paitsi sinne Venäjälle. Olisi Suomi köyhempi maa ilman ainuttakaan suurpetoa

 

Sepi

#539 Re: Susillekin oikeus elämään!

29.12.2011 21:28

#534: pölkky - Susillekin oikeus elämään!

Niinpä, hirvi on paljon vaarallisempi eläin kun susi. Lisää vaan susia syömään vaaralliset hirvet pois!


Vieras

#540 oikein

29.12.2011 21:35

Ei muuta kuin TEPPO nimi adressiin. Sitähän tässä on haluttukin.

Vieras

#541 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 21:37

Sepi

#542 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maalaistollot voisivat muuttaa turvareservaattiin

29.12.2011 21:45

Teppo

#543 Re: oikein

29.12.2011 21:52

#540: - oikein

En kannata susien normaalin saalistuskiintiön nostamista kuten moni täällä. Kannatan ainoastaan kylien lähellä olevien ongelmasusien kaatolupien saamisen helpottamista.

Nirri pois

#544 Paavo Väyrynen ei ole uhanalainen, väyrysongelmaan lopullinen ratkaisu

29.12.2011 22:45

#1: -

Susi on arvokkaampi eläin, susi täällä eläköön, ei väyrysläiset rikolliset.

päässä vikaa

#545 Re: Järki hoi!

29.12.2011 23:09

#526: - Järki hoi!

Oletetaanpa, että saataisiin kaikki sudet pois Suomesta ja mielellään naapurimaistakin. Mitä sitten? Siis sen jälkeen?

Kaikki ilvekset ja ahmat, koska onnistuihan se susillakin ja samanlaisia petoja. Riittäisikö se? Vai lisätäänkö listaan ketut, supikoirat ja mäyrät? Tottakai.

Samalla voisi keskittyä vähentämään nolliin petolinnut, kuten haukat ja kotkat. Varikset ja siinä sivussa hanhet. Tosin joutsenet on kovin samanlaisia, joten nekin voisi mennä. Ja muut linnut, koska mitä sitä muitakaan rajoittamaan, jos rauhoitetutkin saa ampua. Riekot alas. Mitäs muuta?

No hirven perkuleet, niistähän on haittaa liikenteelle, ja hei- niiden takia kuolee enemmän ihmisiä kuin susien. Kaikki pois vaan. Samoin peurat.

Jäljelle jäisi vielä rotat, myyrät ja jänikset. No rotat ja myyrät on tuholaisia, joten poistetaan ne ensin ja sitten lahdataan jänikset ku ei enää ole suomen 300 000 metsästäjälle muuta...

Ymmärrän kyllä, että suomalaista P-E-L-O-T-T-A-A se kauhea susihukkanen, joka vaanii sitä omaa pientä kultamussukka metsästyskoiraa, mutta sitä en hitto vieköön ymmärrä, että samat ihmiset ovat TÄYSIN välinpitämättömiä ihmisiin kohdistuvaan väkivaltaan, tappohin yms.


Vieras

#546 nRe: RKTL Valehtelee

29.12.2011 23:20

Tutkijoitten antamia lukuja kun ojalan laskuopilla laskee niin kanta on miinuksella,no mitäs elukoita nää sitte on joita täällä vilistää ja joita ronkainen nyt aikoo kymmen kunta pannottaa???????????????????

järki

#547 Re: Re: Järki hoi!

29.12.2011 23:24

#545: päässä vikaa - Re: Järki hoi! 

 Elä hupata kun et erota oikeeta vasemmasta,laadi adressi ihmisten suojeluun erikseen


Vieras

#548

30.12.2011 00:04

en haluan näytä mun osoite kellekään tässä fb kiitos

Vieras

#549

30.12.2011 00:14

en haluan anna tiedoja osoite kellekään kiitos

Vieras

#550

30.12.2011 00:26

Lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten suojeleminen petoeläimiltä tulee olla tärkeintä sekä myös kotieläintemme suojeleminen. Mikä on sinun arvovalintasi tässä?