VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

hukkanen

#726 Re:

02.01.2012 16:03

#705: -

Täytyykö ne koirat viedä sinne metsään petojen syötäväksi, miksi sudet lapsia söis, onhan niillä sitten ne koirat jotka ne voi ruuan puutteessa syödä nälkäänsä. niin luonto vastaa kun sinne huudetaan.

Mitä jos muutaman pupujussikan, hirven ym jättäisitte metsämiehet niille susille ni ei tarvis netissä itkee. Kyllä niitä häiriösusia listitään aina kun ne liikaa ihmisasutuksille tulee. Nurmeksessa esim tapettiin roskista tonkiva. Minun mielestä tää adressi on vain susihysterian jatkumoo.

Paremopi adressi olisi sellainen missä aiheena olisi metsästyksen rajoittamista että metsän "pedoille" jää enenmmän ruokaa.

vastaus

#727 Re: Re: Alfa naaras

02.01.2012 16:07

#724: - Re: Alfa naaras

Metsäpeuroja on enemmän kuin susia. Metsäpeuroja metsästetään, sekä niitä törmäilee autoihin, metsäpeuran pahin vihollinen luonnossa on joku muu kuin susi.


Vieras

#728

02.01.2012 16:12

Suomi on turvallinen maa...???

Vieras

#729

02.01.2012 16:16

Liika on liikaa
oli miten oli

#730 Re:

02.01.2012 16:16

#719: -

Isänmaan arvostajan kannattaa muistaa se karu tosiasia, että esi-isämme taistelivat tämän maan omakseen kilpailevilta lajeilta. Toisin sanoen Suomea kansoittettaessa moni ravinnosta ja reviiristä kilpaileva laji ajettiin pakosalle, jotta Suomesta saatiin asuinkelpoinen ja suhteellisen turvallinen maapalsta. Tähän "valmiiseen maailmaan" syntyneet voivat suhteuttaa omaa panostaan esi-isien tekemisiin ja rakentaa arvostusta siltä kantilta. Susi ja muut suuret petoeläimet ovat aina olleet, ja ovat jatkossakin, ihmisen kilpailijoita.

Tänä päivänä, kuten aina ennenkin, susi on valmis puremaan sitä kättä joka sitä ruokkii. Jos ihannoitte "ihmisen ja luonnon" yhteiseloa, kannattaa ottaa esim. vuosi vapaata työelämästä ja viettää se susien parissa. Uskon että susi solidaarisena eläimenä on valmis jakamaan saaliiksi tappamansa hirven tai koiran kanssasi, sekä lämmittämään sinua yli kylmän talviyön.

Sähkön virratessa töpselistä ja perunan kasvaessa kauppojen hyllyllä on helppoa esittää kärkkäitä mielipiteitä asioista joita ei oikeasti ymmärrä. Noh, en minäkään henkilökohtaisesti välitä tippaakaan valkohaista, jääkarhuista, krokotiileista tai alligaattoreista, jotka tappavat vuodessa enemmän ihmisiä kuin sudet Suomessa tuhannessa vuodessa. Mutta en koe suurta tarvetta mennä sanomaan paikallisille, kenties edellä mainittuja "tappajia" kohdanneille, että ne ovat oikeasti kivoja otuksia ja niitä tulisi suojella.


Vieras

#731

02.01.2012 16:19

asiaa...
AUUUUUUU

#732 Eräästä kirjoituksesta.

02.01.2012 16:21

Kaiken edellä olevan sanon kirkkaan tietoisena siitä, että maapallon tulevaisuuden kannalta ongelma ei ole susi, vaan ihminen. Suurin uhka elämän jatkumiselle maapallolla on edelleen liika ihmiselämä.

http://www.alasatakunta.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=622%3Asusi&catid=9%3Atuomo-hurme&Itemid=70
joo-o

#733 Re: Eräästä kirjoituksesta.

02.01.2012 16:49

#732: AUUUUUUU - Eräästä kirjoituksesta.

Koko maapallon tulevaisuus ja ihmisten lukumäärän rajoittaminen ei kuulu tähän addressiin - tehkää siitä omansa. Tämä addressi tähtää tasa-arvoiseen ihmiselämään Suomen valtion rajojen sisällä, eli kenenkään ei tarvitse pelätä kilpailevan lajin vuoksi oman, läheisensä tai lemmikkinsä hengen puolesta.


Vieras

#734 Re: Re:

02.01.2012 17:03

#730: oli miten oli - Re:

Ei se lajin olemassa olon säilyttäminen ole siitä kiinni onko eläin kiva tai ei.   Jokainen eliölaji on arvokas koska niistä voi oppia uusia hyödyllisiä asioita ja jokainen eliö myös kantaa oman kortensa ekosysteemissä.

 

Naurettava tämä adressi... ymmärtäisin tämän kantaan oton jos tämä oikeasti olisi ongelma... mutta lähinnä täällä näyttäiusi olevan ajokoirametsästäjiä jotka haluvat vain saada helppoa saalista metsästä.

 

alfauros

#735 Re: Re: Re:

02.01.2012 17:08

#734: - Re: Re: Ei se lajin olemassa olon säilyttäminen ole siitä kiinni onko eläin kiva tai ei.   Jokainen eliölaji on arvokas koska niistä voi oppia uusia hyödyllisiä asioita ja jokainen eliö myös kantaa oman kortensa ekosysteemissä.

Kertomasi perusteella arvelisin sinun olevan valmis elämään susi(lauma) pihapiirissäsi.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

02.01.2012 17:10


Veijo

#737 Luonnon arvostus

02.01.2012 17:23

Kuinka montaa tämän adressin kirjoittajista huolestuttaa / harmittaa se että esim. kiinan jokidelfiini kuolisukupuuttoon, joidenkin tiikerin alalajien sukupuutto ja toisten oleminen sukupuuton partaalla. Entä sukupuuton partaalla olevat sarvikuonolajit? Luulen että monia täällä ei edes kiinnosta, jos jokin laji kuolee sukupuuttoon. Kuhan saa metsästää!

Vieras

#738 Maalaisjärjellä!

02.01.2012 17:49

Eikös se niin mennyt että suurkaupunkissa kun alko kanit hyppimään liian lähellä pihhoo nii oltiin heti pyytämässä metsästäjiä apuun. Et se siitä viherasenteesta. Sovitaan että jokainen pitää omat asiat kunnossa eikä aina sotkeuduta muitten asioihin, se maalaistollo saattaa olla kuitennii minua viisaampi sen omissa asioissaan.
Havukka-ahon ajattelematon

#739 Re: Eräästä kirjoituksesta.

02.01.2012 17:52

#732: AUUUUUUU - Eräästä kirjoituksesta.

En tiä onko susia liikaa, vai onko ne vain väärässä paikassa. Hölmö eläin lisääntyy ja voi hyvin alueella josta siitä ei tykätä. Sudet pitäisi siirtoistuttaa kehäkolmosen sisäpuolelle jossa "susivihaa" ei ole. Sillon me täällä susirajan takana oltaisiin tyytyväisiä, city-vihreät olis tyyytyväisiä ja sudet olisivat onnellisia. Samalla kun susikanta voisi hyvin, päästäisiin ehkä (varmaa se ei olisi,aika näyttäisi) siihenkin että liikakansoitus ihmisen osalta alkaisi vähentyä. Olisi oikeasti hienoa kun susia saataisiin sinnekin missä niitä eniten puolustetaan. Ei voi tyrmätä tätä ajatusta silläkään että millä sudet eläisivät. Alkuun söpöt susi-sessukat söisivät villikaneja, ja koiranulkoiluttajilta fifejä, siirtymävaiheen aikana kunnes tottuvat hyvinsyöneisiin kerrostaloalue-luonnonsuojelijoihin jotka osallistuvat mielellään susilaumojen aterialle, onhan ihmisiä liikaa.

Mutta se teidän ison kylän ihmisten pitäisi luvata että susiriepuja ei heti tapettais jos me ne teille annetaan. En ole tykännyt siitä että joka kerta kun joku suurpeto tai muu isompi eläin on tullut kaupungin lähelle te olette nostaneet kauhean metelin ja tappaneet sen elukka-rievun. Avuksi olette huutaneet poliisia ja armeijaa ja kynnelle kykeneviä metsästäjiä. Antaisitte niiden vaan olla ja elää, olis helpompi suojellakin ku olisivat pihalla saattamassa häntä heiluen aamulla lapsia koulutielle. Loppuis meiltä maalaisiltaki ne luulot että teidän mielestä petoja saa olla paljon kunhan ne ovat muualla. Ja olishan se veikeää kun käsite "susiraja" saisi uuden merkityksen. Näyttäkää esimerkkiä maailmalle ja aloittakaa susien pelastaminen maalta cityyn fiksujen ihmisten pariin rauhaisaa yhteiseloa varten kun me maalaisjuntit ei osata. Teko herättäisi ihastusta maailmalla, ja esimerkkiä seurattaisiin varmasti kaikkialla missä myös luullaan että petoeläin muka tappaa toisia eläimiä tai jopa ihmisiä. Ei susi oo susi, vaan homo homini lupus.

Kiitoksia jo etukäteen.

jake

#740 Re: Maalaisjärjellä!

02.01.2012 17:52

#738: - Maalaisjärjellä!

planeettamme on yhteinen!

toni

#741 Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

02.01.2012 17:54


Vieras

#742

02.01.2012 18:05

Hah...susi ei kuole sukupuuttoon!! Onhan niitä muissaki maissa, eikä niitä tarkoitus ole yhettömiin suomestakaan poistaa vaan niiden määrän kasvu pitää saada hallintaan! Joka tykkäsi niistä susista niin tervetuloa tänne itärajan puolelle asumaan joksiki aikaa. Täällä naapurit on harvassa ja en metsästä silti koirani puolesta samoin lapsieni puolesta saa pelätä koko ajan milloin sattuu kohalle. Pari tuttua on menettäny koiransa. En halua tulla sinne sivilisaation keskelle jossa ihmiset sairastaa niin henkisesti kuin fyysisestikin! Vai aletaanko kuskaan susia täältä idästä sinne etelään, että ne olis vähän tasapuolisemmin tässä maassa. Kyllä siellä etelässäkin on ruokaa susille!!
Havukka-ahon ajattelematon

#743 Re: Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

02.01.2012 18:07

#741: toni - Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

Vain jos ne ei haittaa muutaku poro-elinkeinoa. Sole mikhän.

Nuori susivihaaja

#744 Re: Etusivu uusiksi...

02.01.2012 18:13

#19: Susiekspertti - Etusivu uusiksi...

Näillä sivuilla tosiaan on paljon metsästyskoirista, mutta nehän ovat kaikkein suurimmassa vaarassa joutua susien suuhun. Kunnioitan koiraihmisenä sitä, että tahdot kaikkia koiria puolustettavan. Tilanne on kuitenkin kriittisin juuri metsästyskoirien kohdalla.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.01.2012 18:13



Vieras

#746 Re: Re: Re:

02.01.2012 18:24

#711: Teppo - Re: Re: Parahin Zeppo, kaikilla on oikeus mielipiteeseen, mutta muuttuisiko mielesi mikäli susi jonakin päivänä vie koirasi tai jälkikasvusi hengen?

Esittäisin Zepolle saman kysymyksen, ja kehottaisin vakavasti miettimään asiaa ENNEN kuin näin käy. Myöhemmin ei voi muuta kuin kiristellä hampejaan ja kirota omaa tyhmyyttään.

Muista että järki ja viisaus ei välttämättä asu samassa päässä.

Nuori susivihaaja ja metsästäjä

#747 Re: Re:

02.01.2012 18:26

#726: hukkanen - Re:  

 Onkos sinulla koiraa? Oletko kenties metsästäjä? Onko sinulla aavistustakaan kuinka rakas tämä harrastus voi meille olla? Luulet, että tämä on jotakin murhaamista. Mietipä kauas historiaan. Silloin metsästettiin kaikki ravinto itse. Nykyään kaupunkilaiset (joihin sinäkin epäilemättä kuulut) ostavat lihan kaupasta. Kuka sen on sinne ampunut? Tee sitten tuommoinen "enemmän ruokaa metsän pedoille" adressi, jos olet rohkea, äläkä vain tutise siellä ruudun toisella puolella. Ja voimmehan me aina jättää hirvet ja jänikset ym. ampumatta. Sitten alatte valittaa, että kun hirviä jää niin paljon auton alle ja ihmisiä kuolee hirvikolareissa. Ja ketä siitä taas syytetään? Metsästäjät eivät kaada niitä tarpeeksi. Itse olette sitä halunneet! Aselaki kiristyy koko ajan, teidän nössöjen takia. Olen ehkä naispuolinen, ja olen ehkä alle viisitoista, mutta tuskin olen tässä asiassa yksin! Ja vielä ne sudet täältä häipyvät, saattepa nähdä! Tässä on tulevaisuuden hirvenkaatajan sana!

Nuori susivihaaja ja metsästäjä

#748 Re: Alfa naaras

02.01.2012 18:40

#706: Elän sudelle - Alfa naaras 

 On kunnioitettavaa, että taistelet oman asiasi puolesta, mutta vielä sinä luovutat.Omistan itse suomenajokoiran, ja metsästän, liityn syksyllä hirviporukkaan, ja teen kaikkeni, etteivät sudet leviä. Tämä maa on jo ihmisten. Oletko ajatellut, että sudet eivät pysty asumaan siellä kaupungissa betonin ja pilvenpiirtäjien keskellä. Ihmiset ovat omineet jo koko maamme, lukuunottamatta maaseutua. Autot ovat tappaneet eläimiä ja luontoa. Olet oikeassa siinä, että tämän maan ei PITÄISI olla ihmisten, mutta muuten et tiedä mistä puhut. Toivottavasti pääsemme kaupungeista ja etenkin mahtavista SUSISTANNE eroon, eikä metsästyksestä.

Lupaan sinulle, että sudet eivät leviä, eikä metsästys lopu niin kauan kun minussa henki pihisee! Ja ota huomioon nimimerkkini "NUORI susivihaaja ja metsästäjä". Eli se pihisee minussa vielä kauan, usko pois.


Vieras

#749 Aikoihin on elety

02.01.2012 18:42

Pedot on pyhä joittenkin silmissä!!!!
Syöttäsivät vielä mielellään itsensä ja lapsensa susilla!!!!
Älkää ainakaan päästäkö näitä enää lakia hämmentämään!!!
(puoluen kai tiedätte missä näitä on eniten)
Siihen vielä että ihmisiä on liikaa,
EI IHMISIÄ AINAKAAN SUOMESSA OLE LIIKAA Terveelä järjellä ajateltuna.
sutetontasuomea

#750

02.01.2012 19:01

Kapiaiseen olen kyllä pettynyt!
Pitäisi edes metsästäjien puolta,eikä rupeasi kylvämään salametsästysteoriaa!
Sillä salametsästäjät eivät ole voineet yli sataa sutta hävittää, sanoohan tuo järkikin.
Eli joka 3 päivä tapettas susi?? höpsistä. ja kun lasketaan,että salametsästäjät eivät voisi kun lumen aikaan seurata susia,niin tarkottaisi,että joka päivä lumien aikaan tapettaisiin susi..
Kyllä salakaatoja tulisi ilmi jos näin olisi,,eli ihan hölynpölyä Kapiainen kertoo.