VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#776 Re: Alfa naaras

03.01.2012 00:53

#706: Elän sudelle - Alfa naaras

Olisipas hauskaa nähdä, kun sinä sopeudut maaseudulla. Mikä metsästyksessä on raukkamaista? Itse ainakin pidän metsästystä luontoa kunnioittavana harrastuksena. Eivätkä pelkästään maalla asuvat ihmiset metsästä. Huomaa, että olet kasvanut neljän seinän sisällä, etkä paljoa puhtaassa luonnossa liikkunut. Katsonut pari söpöä susielokuvaa ja hullaantunut niihin kun ne ovat niin SÖPÖJÄ :D Ei ihan totta kannata puhua asioista, joista ei tiedä mitään.


Vieras

#777

03.01.2012 00:53

Pauliina Susi esitti 31.01.2011 hesarissa hätkähdyttävän kirjoituksen aiheella: Heikot ja vahvat singnaalit. Suosittelen luettavaksi, otin siitä nimittäin opiksi itsekin. Olen kuvitellut välillä kirjoittavani nokkelasti näpäyttämällä muita, silti se tyyli on sitä, mitä itse halvaksun.

Susikeskustelu on aina nostattanut tunteeni pintaan voimakkaimmin, vaikka pyrin puolustamaan kaikkia muitakin syrjittyjä vähemmistöjä. Luultavasti siksi, että sudet ovat täysin puolutuskyvyttömiä ihmisten toimille. Sudet ovat onnellisen tietämättömiä niihin kohdistuvasta vihapuheesta, jota täällä lietsotaan. Ongelmat ovat vielä ihmisten itsensä aiheuttamia, joista syytetään surutta susia. Se on sietämätöntä ja tunnen siitä vihaa ja katkeruutta ihmisiä kohtaan. Tästä adressista puuttuu selkeä tavoite, joka houkuttelee kirjavaa sakkia allekirjoittamaan aloitteen.

En oikein tiedä, että kuinka tästä aiheesta saisi viritettyä järkevän keskustelun. Voin väittää puhuvani enemmistön suulla ilmoittaessani, että paras tilanne olisi se, ettei sudet tunkeutuisi ihmisten maille aiheuttamaan vahinkoa, mutta samalla saataisiin pidettyä terve ja vahva susikanta, jonka tulevaisuus ei olisi uhattuna.

Näissä keskusteluissa on havaittavissa piirre, joka on hyvinkin ajankohtainen. Keskustelua johtavat he, jotka iskevät kipeimmin ja näpäyttävät ivallisimmin. Asiallinen teksti jää näiden varjoon. Jussi Halla-Aho sanoi joskus, että vihapuheiden kieltäminen tukahduttaa keskustelun, minun mielestäni asia ei ole näin. Nimimerkin takaa on helppo suoltaa provosoivia tekstejä, mutta nimellään kirjoittaminen tuo jo hyvinkin paljon tervettä ja oikeudenmukaista sensuuria, koska sensuurin määrää kirjoittaja itse. Puhe, joka loukkaa muita ja lietsoo kaunaan, voidaan korvata järkevällä puheella, muuttamatta asiasisältöä. Vaikeistakin asioista voi puhua asiallisesti, tai sitten kannattaa tarkastella omia asiasisältöjä, että ovatko ne pelkästään tunnepohjaisia.

Olisipa sinänsä mielenkiintoista nähdä, millä tavalla tämä aloite muuttaisi susipolitiikkaa mennessään vaikka eduskunnan käsittelyn läpi voitokkaasti. Kuinka me lähtisimme rajoittamaan olemattoman susikannan kasvua tappamatta niitä sukupuuttoon varsinkin, kun kanta on ollut jatkuvasti supistuva? Tuottaisikohan epäselvä tavoite sisäistä riitaisuutta aloitteen allekirjottaneiden välille? Jos tällaisia alotteita halutaan tehdä vakavasti otettavaksi, niin kannattaisi huolehtia, että aloite sisältäisi selkeät tavoitteet, keinot ja päämäärät adressissa. Sitten olisi helpompaa etsiä keinoja näiden toteutukselle ja sille, kuinka uusi susipolitiikka palvelisi ihmisiä, luontoa ja eläimiä.

Vieras

#778 Re: Re: Re: Alfa naaras

03.01.2012 00:56

#770: Zeppo - Re: Re: Alfa naaras

Tuo noin 150kpl on ARVIO. Todellisuudessa niitä voi olla ja onkin paljon enemmän. Varsinkin nyt kun niiden metsästystä on rajoitettu.


Vieras

#779 Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

03.01.2012 01:06

#739: Havukka-ahon ajattelematon - Re: Eräästä kirjoituksesta.

Puhut täyttä asiaa! Helppo se on puolustaa niitä susia kun ne ovat siellä jossain kaukana erämaassa ja itse lököttelee mukavasti sohvalla kerrostalon viidennessä kerroksessa.


Vieras

#780

03.01.2012 07:13

Vieras
777#
Älä puhu perättömiä susien vähyydestä kun et tiedä miten paljon niitä on, tosiasiassahan niitä on nyt enempi kuin koskaan tämä rktl vain valehtelee luvut pieniksi että saisivat pitää työpaikkansa,josta saavat hyvän palkan.Kiduttavat vain eläimiä se pannoitus on todella eläin rääkkäystä on muuten todisteita miten susi on joutunut kitumaan niitten touhujen takia mm. korvat on märänneet niihin laitettujen korvamerkkien takia. Eihän ne muusta välitä kunhan saavat nuoria tyttöjä apulaisiksi onhan niitten kanssa mukava luuhata pitkin saloja jos vaikka mirriä saisi silittää tämähän se on niille tärkeintä koko tohussa.






Vieras

#781 Re: Re: Re: Re: Re:

03.01.2012 07:27

#775: Zeppo - Re: Re: Re: Re:  

 Mukulan pitää saara huutaa ja kylläpä tuo huutaakin.


Vieras

#782

03.01.2012 07:50

Eiköhän tuo koirien menettäminen jo ala riittää.Ne on perheenjäseniä ja erittäin rakkaita heidän isännilleen ja emännilleen. T.Krista

Vieras

#783

03.01.2012 07:55

Kiva huomata sama toistuva ilmiö tämän vihreän puolueen pohjasakan keitoksen hämmennyksessä kun ovat joutuneet vähän isompaan kattilaan ja kuumempaan liemeen, niin on siellä sattumatkin sitten hyvin nopeasti joutuneet hukkaan. Kauhassa kaikilla käy vain vuorotellen sama satojatuhansia yksilöitä käsittävän suden sukupuuttoon kuolemisen siitinluu, joka on kuin oljenkorsi hukkuvalle ohut ja viimeinen toivo ennen lopullista vajoamista.

Vieras

#784

03.01.2012 08:24

Hur minska på trafikolyckor med klövdjur , när man inte kan använda hund på jaktområdena pga varg flockar.

Vieras

#785

03.01.2012 10:40

Kyllä susia on aivan liikaa. Uhka kotieläimille,karjalle,metsästykselle...
Zeppo

#786 Re:

03.01.2012 11:15

#780: -

Niinhän tämä kiiltokuvapoikanne Väyrynenkin sanoi tänään hesarissa, että hänen kannatuksensa on suurempi, kuin gallupit osoittavat. Tämäkin väite on pelkkää arvailua, kuten teidän arvionnekin todellisesta susikannasta. Menkää itse laskemaan niitä susia, jos kerran olette siihen touhuun pätevämpiä, kuin ministeriö.

Zeppo

#787 Re: Re: Re: Re: Alfa naaras

03.01.2012 11:17

#778: - Re: Re: Re: Alfa naaras

150 on virallinen määrä, muut määrät ovat arvailuja.


Vieras

#788 Re: Re: Re: Re: Re: Alfa naaras

03.01.2012 12:28

#787: Zeppo - Re: Re: Re: Re: Alfa naaras

Eikös se virallinen määrä voi olla väärin vai onko joku käynyt laskemassa hukat yksi kaksi kolme neljä... sataviiskymmentä? RKTL:n tilastoista tuo kait on, mutta ihminen on erehtyväinen ja tuohon ei ole laskettu niitä susia, jotka tulevat Venäjän puolelta.

Sitä paitsi... Tunturisuden mukaan niitä onkin enemmän kuin 150, eli tuo tieto on vanhentunutta. http://www.tunturisusi.com/suomi.htm ->

"Suomessa kesäkuussa 2011 arviolta 185 - 205 sutta

Sudet saivat kevään kuluessa 50 - 60 pentua, ja kesäkuussa RKTL arvioi koko maan susikannan suuruudeksi 185 - 205 sutta."

Ja niin tosijhan, voitas minun puolesta kärrätä vaikka kaikki suet sinne etelhän niitten puolustajien riesaksi. Katothan miten sitte suu panhan.


Vieras

#789 Lukuja lukuja

03.01.2012 12:57

Turha niillä luvuilla on kiistellä tiellä pihoissa jolkottelevat sudet pois
päätös paikallisien asukkaitten,
nimiä vaan adressiin kehäkolmosen sisäpuoleltakin onhan sinne täältäkin perillisiä työtä meneet tekemään kun ovat oleet niin kysyttyjä työntekiöitä,

Vieras

#790 Re: Re:

03.01.2012 12:57

#726: hukkanen - Re:

haha idioottiko olet?? Tiiätkö että kaikki ei välttämättä ole metsällä koirien kanssa, vaan voi myös muuten liikkua metsässä, mukavampaahan se on siellä luonnon keskellä lenkeillä kuin kaupungissa jalkakäytävällä pakokaasujen keskellä, mitä ilmeisesti sinun niin kaupunkilais kommenttisi oli tarkottavinaan. No onneks tätä mukaan ne sudet kohta siellä kaupungissakin pyörii. Vai ei lapsia söis, no näkyypä jokusen lapsen syöneen 1800 luvulla, miks ei nyt söis?? Ne syö ekana koirat alku ruuaks ja sitten lapset..........

Zeppo

#791 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alfa naaras

03.01.2012 13:00

#788: - Re: Re: Re: Re: Re: Alfa naaras

Selvä, eli max 205 sutta. Ihminen on erehtyväinen. Siksi kannattaisikin olla arvailematta susien lukumäärää. Rajan yli ei kulje susia kovinkaan paljon, mutta sitä ylitystä tapahtuu molempiin suuntiin. Onko tämä 205 sutta liikaa? Missä menee kipuraja ja millä perusteella?

Zeppo

#792 Re: Lukuja lukuja

03.01.2012 13:02

#789: - Lukuja lukuja

Eli aivan sama, mitä susikannalle tapahtuu, kunhan ne saadaan pois asuinalueilta? Keinoilla ei väliä?

Zeppo

#793 Re: Re: Re:

03.01.2012 13:04

#790: - Re: Re:

Sudet syövät sitä ruokaa, mitä niille on tarjolla. Pidetään huolta, että niille riittää metsässä ravintoa, siinä sivussa siitä hyötyy ihminenkin. Eikö ole kätevää?


Vieras

#794

03.01.2012 13:17

Susista ei ole mitään hyötyä kuin haittaa,
näin on nähty tämä politiikka. korevet ovat puhdistaneet hirvistä loppuja jahtaavat pihoista kun hirvikin turvaa hakee ihmisistä, TÄLLÄ POLIITIKALLA NE EI SAA SITÄ TURVAA,
Susi metsästää jatkuvasti
Zeppo

#795 Re: Re: Re: Re:

03.01.2012 14:27

#746: - Re: Re: Re:

"Esittäisin Zepolle saman kysymyksen, ja kehottaisin vakavasti miettimään asiaa ENNEN kuin näin käy. Myöhemmin ei voi muuta kuin kiristellä hampejaan ja kirota omaa tyhmyyttään."

Hyvä on. Sait ylipuhuttua minut vastaamaan. En muuttaisi kantaani tässä asiassa, vaikka susi söisi lapseni. En ymmärrä, että millä tavalla saisin  lapseni takaisin kohdistamalla tapauksen johdosta vihan susia kohtaan. Pidän terveempänä reaktiona tuntea surua menetyksestä, mutta jos mielestäsi vihan pitää olla ensireaktio ja ennaltaehkäisevä torjuntakeino, niin se on kyllä harmillista. Pidän suden aiheuttamaa terveyden vaarantamista niin mitättömänä riskinä, ettei se aiheuta minun käytöksessäni toimenpiteitä lapseni ja koirani suojelemisessa. En pidä myöskään lastani pommisuojassa asteroidin tai humanoidien uhan johdosta. Jos lapseni tippuisi vaikka kerrostalon parvekkeelta ja kuolisi, niin pitäisikö minun vihata kerrostaloa vai parveketta? Kerro vastaus, jotta tiedän kumpaa minun täytyy alkaa boikotoimaan kaiken varalta.

Zeppo

#796 Re:

03.01.2012 14:45

#794: -

Kerronpa sinulle tarinan Tiibetistä, jossa luonnonvarat olivat 1980-luvulla uhattuna väestönkasvun, energian ja Kiinan taloudellisen nousun seurauksesta. Tiibet ratkaisi ongelman perustamalla kansallisen luonnonsuojelualueen. Nykyään alueen vesistöt ja metsät ovat suojeltuja, mikä on kasvattanut muunmuassa tiibetinantiloopin ja lumileopardin populaatioita. Vaikka energiatuotannon omavaraisuus on kehittynyt, silti metsien hävittäminen on vähentynyt 80%. Ihmisväestö ei ole kärsinyt ratkaisusta. Ihmisten määrä on alueella lisääntynyt. Eli kyllä ihminenkin kykenee tulemaan toimeen petojen kanssa, jos vain haluaa. Pedot eivät kykene tuhoamaan luonnon monimuotoisuutta, mutta ihminen siihen kyllä kykenee. Pedot nimenomaan rikastavat luontoa.

Zeppo

#797 Re:

03.01.2012 14:57

#780: -

Osoita, että he valehtelevat, äläkä vain louskuta leukojasi.

Zeppo

#798 Re:

03.01.2012 15:22

#725: -

"Päättäjille vastuuta"

Minäkun jo hetken luulin, että täällä vaaditaan kansanvaltaa. Mutta eipä nämä allekirjoittajat taidakaan paljon tietää, mihin muutokseen ovat allekirjoitustaan laittamassa.

Zeppo

#799 Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

03.01.2012 15:35

#733: joo-o - Re: Eräästä kirjoituksesta.

"Koko maapallon tulevaisuus ja ihmisten lukumäärän rajoittaminen ei kuulu tähän addressiin - tehkää siitä omansa. Tämä addressi tähtää tasa-arvoiseen ihmiselämään Suomen valtion rajojen sisällä, eli kenenkään ei tarvitse pelätä kilpailevan lajin vuoksi oman, läheisensä tai lemmikkinsä hengen puolesta."

Tähän adressiin se kuuluu merkittävällä tavalla. Saanko syödä omenan, jos siinä on mato? Pitääkö minun pelastaa mato kilpailevalta laijilta, vai pohtia asiaa ihmiskunnan kannalta? Syönkö madon, ettei se vie jälkeläisineen minulta kaikkia omenoita? Olisiko kuitenkin olemassa kolmaskin ratkaisu, joka tyydyttäisi molempia, vaikkakin ihminen joutuisi luopumaan osasta omenapuun hedelmistä? Mato on ehkä vähän huono esimerkki, koska sillä on elämän kierron kannalta merkittävä rooli, eikä se aiheuta yhtä suurta kauhua ihmisessä kuin susi. Mutta perusajatus pysyy samana. Emmekö voisi toimia siten, että molemmilla (sudella ja ihmisellä) olisi mahdollisuus elämään? Eläimen hyödyllisyydellä on turha perustella suden tarpeettomuutta, koska ihmisen haitallisuus elävänä olentona peittää alleen hyödyt moninkertaisesti.

sokrates

#800 Re: Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

03.01.2012 16:37

#799: Zeppo - Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

Zeppo, kommenttiesi perusteella olet enemmän filosofi kuin käytännön ihminen. Ymmärtänet kuitenkin että suomalaisella vähemmistöryhmällä on oikeasti huoli omasta ja lähimmäisen turvallisuudesta. Tässä tapauksessa uhkaksi koetaan ihmisen elinpiirin (asutus, elinkeino) liepeillä liikkuva susi. Ei ole tarkoitus hävittää sutta sukupuuttoon tai edes ajaa sitä pois Suomesta, vaan painottaa sille selvästi reviirirajat, ts. poistaa sudet ihmisten reviiriltä. Sudelta näyttäisi nyt puuttuvan itsesuojeluvaisto ja ymmärrys siitä että ihminen on niiden luontainen vihollinen ja vieläpä se vahvempi osapuoli. Eikö?

Huomioi myös se tosiasia, että luonnossa lähes kaikki lajit ovat keskenään kilpailuasetelmassa. Ellet pysty eliminoimaan uhkatekijää tai sopeutumaan sen tahtoon, sinun täytyy väistyä vahvemman tieltä tai kärsiä seuraukset, jotka hyvin usein tarkoittavat omaa tuhoasi. Ihminen on edelleen luonnonvarainen laji, joskin ihmisillä on monia keinoja selviytyä tilapäisesti alueilla, joissa moni muu laji ei selviytyisi. Ravinto ja lämpö (ts. energia eri muodoissa) ovat kuitenkin niitä asioita mitä ilman ihminenkään ei kauaa selviäisi.

Lue vielä kerran mistä tässä adressissa on kyse ja palataan sen tiimoilta relevanttiin keskusteluun.