Urheilu pois YLE puheesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Urheilu pois YLE puheesta.


Anonyymi

#1

31.12.2011 20:25

Urheilun ystävät, vaatikaa omaa kanavaa! Allekirjoittakaa adressi

Vieras

#2

05.01.2012 15:10

Tämä adressi olisi vielä parempi jos seuraavat kirjoitusvirheet korjattaisiin: "asiaohjelmai ja uusisntana"

Vieras

#3

05.01.2012 16:33

Onko Ylellä selkärankaa ja viisautta poistaa tapahtumaurheilu YLE puheelta. On myös kysymys YLE  puheen viihteellistämisestä, on palattava juonnettujen joutavanpäiväisyyksien sijasta aiemman tyyppiseen asiasisältöön?
Vanhassa puheessa oli mielestäni paljonkin kehitettävää, mutta aivan eri suuntaan kuin nyt on tehty. Mieluummin syvyyttä, tieteellisyyttä, taiteellisuutta, pohdinnallisuutta, filosofisuutta, arkistojen aarteita jne., mutta se nyt ei ole tämänhetken kysymys, nyt on tärkeintä, että Suomessa on radiokanava, joka todellakin täyttää sitä sivistyksellistä tehtävää, jota paitsi olemme kanavauudistuksen myötä jääneet.
12 minuuttia sitten · Tykkää

Kirjoita kommentti...


Vieras

#4

05.01.2012 16:47

Ylen Puhe-radio saatava entiselleen. Puhevammaiset pois. Musiikki, se pienikin pätkä, joka on mahdottoman kovaääninen, on e r i t t ä i n häiritsevä. Kuuntelen/in yleensä yöllä ja radio on erittäin hiljaisella, mutta miksi väliin (usein) pitää "töräyttää" sellaiset fanfaarit, että koko taloyhtiö herää?

Puhe on puhetta, eikä mielestäni sinne väliin sovi edes ne ovikellon- ja puhelimen pirinät, joihin itse (puoliunessa) erehdyin, että se olisi juuri minulle.
miffe

#5 Ylen linjan mukaista

06.01.2012 00:03

Ensin oli hiton hyvä Radiomafia, joka pilattiin keksimällä YleX. Seuraava moka on ollut Teeman (se televisiokanava) muuttaminen sellaiseksi, ettei sitä jaksa katsoa enää kuin muutaman tunnin viikossa (jos sitäkään), koska höttöviihdettä on sekoitettu todellisen tieteen joukkoon. Loogisena jatkumona olikin sitten pilata viimeinen kuunneltava radiokanava.

Olisiko jo aika karsia tarjontaa ja kohdentaa resurssit laadun tuottamiseen?
vieras

#6 Kohderyhmää

06.01.2012 01:07

Ilmeisesti YLE:ssä ei ymmärretä lainkaan Puheen kohderyhmää. YLE Puhe on sellaisten ihmisten radiokanava jotka ovat monipuolisesti kiinnostuneita ajankohtaisista ja asia-aiheista. Monikin kuuntelee Puhetta työmatkansa, ja nauttii siitä suuresti. Nyt kaikki tämä on pilattu kun juuri parhaimpaan aikaan tuleekin jotakin aivan jonnkinjoutavaa.

Vieras

#7

06.01.2012 11:31

Yle Puhe on ollut (Yleis)radion parasta antia viime vuodet: Poleemista keskustelua, yleissivistäviä ohjelmia, huumoria, väittelyä ja muuta mielenkiintoista. Urheilu sopii tähän kokonaisuuteen yhtä hyvin kuin saippua viiniin. Olen innokas urheilun ystävä ja seuraan muutamia lajeja säännöllisesti, mutta en silti sotkisi urheilulähetyksiä Yle Puheen sisältöön.

Vieras

#8

06.01.2012 11:36

ja Olga K kanssa muualle viihdyttämään itseään ja niitä jotka häntä viitsivät ja jaksavat kuunnella.

Vieras

#9

06.01.2012 11:56

Yle Puhe on ollut lempikanavani ja ikinä, ikinä en kuuntele urheilua normaalisti radiosta, enkä juuri televisiostakaan. Olen jo muutaman kerran joutunut kääntämään kaihtamalleni Radio Suomen kanavalle Puheelta.

Vieras

#10

06.01.2012 13:28

Ee taati

Vieras

#11

06.01.2012 16:24

Urheilulle riittäisi yksi kanava ja senkin pitäsi olla maksullinen
Jussi

#12

07.01.2012 16:00

Uusi puhe on korvannut punnitun puheen tyhjäpäisellä jaarittelulla. Asiantuntijat ja akateemikot vaihtuivat Olga K:n pyrkimyksiin täyttää hiljaisuus höpisemällä. Puhe oli viimeisiä linnakkeita niille, jotka haluavat yllättyä radion äärellä.

Vieras

#13

07.01.2012 16:01

On todella harmillista, että suomen ainoa radiokanava, jolla ei ollut urheilua, ei hömppää eikä etenkiin "viihteellisiä" juontajia on nyt pilattu. Täytynee ruveta tilaamaan The Economics lehteä, koska sen voi myös kuunnella. Kaikki artikkelit on valmiiksi luettu ja kuunneltavissa mobiililaitteilla.

Vieras

#14

07.01.2012 16:44

Joo, jos haluan seurata tiettyä urheilulähetystä, hakeudun ao kanavalle (useimmiten tv).Lisäksi selostajat voisi poistaa kokonaan tv:n urheilulähetyksistä, osaan itsekin seurata peliä ilman jonkun älykääpiön vouhkaamista ja sekoilua s**t**a... Ottaa päähän kun aina joutuu katselemaan lätkääkin ilman ääntä, vois Mertsikin palata alkuperäiseen ammattiinsa...

Vieras

#15

07.01.2012 19:33

Kiitos addressin aloittajalle. Olen loppuun asti kyllästynyt jatkuvaan urheilun tuputtamiseen. Kutsun sitä mafiaksi, joka on vallannut tiedotusvälineet.
Minulta on loppunut aamu-tv:n katselu kokonaan, kun en kestä urheilu-uutisia kahta kertaa tunnissa.
Samoin en kuuntele enää Radio Suomea juuri tuosta syystä.
Punahilkka

#16

07.01.2012 20:22

Olen järkyttynyt YlePuheen ohjelmakaaviosta. Ensimmäisen kerran olen kuunnellut Olga K:ta. Olisi kiva tietää KUKA päätti naisen sijoittamisesta tälle kanavalle. Entä mitä vikaa YlePuheessa ylipäätään oli kun sitä piti ruveta roukkimaan? En tiennyt yhtään tyytymätöntä kuuntelijaa.
Markku Sanila

#17

07.01.2012 21:04

YLE toi Radio Peilin asiapuhekanavaksi digiaalloille vuonna 1998. Kymmenkunta vuotta sitten lähetykset tulivat myös FM-taajuuksille, nimi vaihtui sittemmin YLE Puheeksi. Kanavaa markkinoitiin asiapuhekanavana ilman musiikkia ja urheilua. Sellaisena se palveli hyvin kuulijoita, joita YLE:n tietojen mukaan oli kesäkaudella 2011 jopa 400 000, suuri määrä huomioden kuulijoista kilpailevien kanavien luku, mutta ymmärrettävä kun oli vain yksi puhekanava ohjelmineen tieteistä, taiteista, kulttuurista, taloudesta, politiikasta, ajankohtaista sekä historiaa musiikin tai penkkiurheiluselostamisen sitä katkomatta. Nurkan taakaa jo perinteikkääseen kanavaan tehtiin vuodenvaihteessa radikaali muutos. Tuotiin tajunnanvirtajuonto-ohjelmia usein uusinnoin. Päivätyössä käyvän primetime -kuunteluajalla, iltapäivästä iltamyöhään on ollut tuntien selostamista mäki-, latu- ja kaukalotapahtumista, vaikka YLE Puheen sivuilla esitettään että urheiluselostamista tulisi vain illalla 1-4 tuntia.

YLEn tiedotussivulla kysymykseen 'Miksi tapahtumaurheilu siirtyy YLE Radio Suomesta YLE Puhe -kanavalle?' vastataan: "YLE Puheessa urheiluselostukset voidaan lähettää tauoitta alusta loppuun. YLE Radio Suomessa selostuksia ovat katkoneet uutiset, Merisää ja viranomaistiedotukset. Lisäksi perjantaisin jääkiekkokierros on joutunut väistämään Puhelinlangat laulaa -lähetystä."

Viranomaistiedoteet voidaan laittaan kulkemaan digitaalisina analogisten aaltojen mukana niin että RDS-autoradiosta ne voi kytkeä kuulumaan tai kuulumattomiin. Tärkeät viranomaistiedotteet tulee lähettää analogisina kaikilla kanavilla, myös Puheella. Merisään luenta radiossa on reliikki, sillä merellä oleva saa reaaliaikaisen säätilan, ennusteet monestakin lähteestä. YLE lähettää musiikkia viidellä radiokanavalla ja lisäksi on lukuisia kaupallisia, joten perjantain Puhelinlangat voisivat joustaa mikäli palloilun, kiekkoilun väliaikatilanteita pitää selostaa vaikka nekin näkyvät verkosta reaaliaikaisena monesta lähteestä. Paikallisottelu tulee useinkin paikallisradiosta kuunneltavana. Illan kiekko- ja palloilukierrosohjelmien formaattiin jo sinänsä kuuluvat katkot kun selostus jatkuvasti siirtyy kentältä toiselle. Nämä perusteet siirtää urheilu YLE Puhe -kanavalla ovat kestämättömiä.

Tässä finnkampenissa Ruotsi johtaa nyt. Ruotsin yleisradion, SVT:n P4-kanava muistuttaa Radio Suomea, jossa urheiluohjelmat tulevat muun ohjelman lomassa. Kanava P1 on asiapuhekanava, samankaltainen kuin YLE Puhe oli ennen nykyistä muutosta: puheohjelmia katkomatta musiikilla, urheiluselostuksilla. Hämäräksi on jäänyt mitkä ovat olleet todelliset motiivit ajaa YLE Puhe alas nimenomaan asiapuhekanavana ja tuoda kaupallisille kanaville tyypillnen juontajavetoinen smalltalkkaaminen urheiluselostamiselta jäljelle jääneelle lähetysajalle. Asiapuhekanavalla oli suuri kuuntelijajoukko, joiden kantoja ei tässä luotailtu. Päätöksiä tehdään, voidaan tehdä uusia päätöksiä. Voi vain toivoa tässä uutta harkintaa. Aiemman kaltaisen asiapuhekanavan palauttaminen lienee kustannusneutraalia

Vieras

#18

07.01.2012 22:41

Urheiluterrorismia vastaan!

Vieras

#19 Höpisijä poistukoon!

07.01.2012 22:43

OlgaK pois, näitä mukarentoja höpöttäjiä on kaililla muillakin kanavilla. YÖK.

Vieras

#20

08.01.2012 00:01

Ehdottomasti pois! Pilaa radion parhaan kanavan!
Helmi

#21

08.01.2012 01:38

Haluan kuunnella jatkossa myös Kalle Haataista ja Markku Heikkistä. Säästäköön Yle jostain muusta kuin hyvistä freelancereista. Mihin se ensi vuoden alussa saatava raha, joka korvaa lupamaksut, pannaan? Eikö Yleisradion tuote ole ohjelma?

Vieras

#22

08.01.2012 09:34

Kerrankin oli jotakin minulle ja nyt sekin otettiin pois. Erilaisuus on parhautta! Ennen Yle puhe oli varma valinta, nyt se vain ärsyttää.

Vieras

#23

08.01.2012 11:01

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, että adrenaliinin määrää ei pysty edes kuvaamaan. Monotoninen urheilumolotus, jota jo joka tuutista tulee, räjäyttää pään - kanavien hakuammunnasta tulee entistä kiukkuisemmaksi.
alakuloinen

#24 Masentavaa

08.01.2012 13:07

Päivä alkoi heti alakulon merkeissä kun aukaisin radion ...Vaalit lähestyvät, poliittisia ohjelmia ja yhteiskuntaan kantaa ottavia ohjelmia olisin kaivannut...Mihin menet, Suomen kansa?

Vieras

#25

08.01.2012 13:11

Urheiluakin saa tulla, mutta YLE Puheen voisi rauhoittaa.