Urheilu pois YLE puheesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Urheilu pois YLE puheesta.

Entinen Puhe-fani

#126 Liekö johdossa vikaa...

03.02.2012 00:27

Kun ylin johto vaihtui, alkoi kansan tylsistyttäminen viihteen voimin. Koti, uskonto, isänmaa - siinä YLEn uudet arvot. Älylliset haasteet - niillä eivät vaurastuneet kapitalistit halua kansaa herätellä.
Kiitos kuitenkin Mondosta, jota nykyisin kuuntelen Uuden Puheen sijaan. Siellä sentään BBC ja NPR ottavat vielä kriittisesti kantaa.

Vieras

#127 Akaasia

03.02.2012 07:42


Harmi, että addressin teksti on noin kökösti muotoiltu. Asiallisempi kielenkäyttö ja selkeästi argumentoitu teksti olisi tuonut enemmän kredibiliteettiä tälle sinänsä todella tarpeelliselle mielenilmaisulle.

Vieras

#128 Nanna31

03.02.2012 08:49

Ylen tehtävä määriteltiin aikanaan niin, että sen tehtävä on sivistää, viihdyttää ja valistaa. Yle Puhe oli kaikkea tuota ja siksi on niin vaikea ymmärtää päätöstä jossa tämä tehtävä rikotaan tuomalla todella väkinäisesti urheilu tämän konseptin keskelle. Olisi kiinnostava tietää miten urheilufanit ovat kokeneet tämän muutoksen. Ennakkoluuloisesti voisin ajatella että he eivät tunne oloaan muuten kotoisaksi tässä kanavaympäristössä. Ylen esimiehet pitäisi pakottaa työskentelemään kaupallisella puolella tai markkinointiyrityksissä jotta he oppisivat ymmärtämään mitä tiukalla kohderyhmäajattelulla oikeasti tarkoitetaan. Jos asiaa verrattaisiin telkkarin puolelle, Ylen tapa olisi yhdistää Teema ja Nelonen ProSport.
Katkeroitunut, mutta kuitenkin

#129 YLE pettää aina?

03.02.2012 08:51

Ensinnäkin hieno nähdä, että on näin paljon muitakin ihmisiä, jotka arvostavat (arvostivat?) YLE Puhetta. Tämä vuodenvaihteessa tullut muutos oli suunnaton pettymys: radioaaltojen ainoa pakopaikka musiikin jumputukselta ja urheiluselostusten niskakarvat pystyyn nostavalta maaniselta molotukselta poistettiin. Tosin ei tämä nyt enää jaksa yllättää, tuntuu että kaikki mikä on ollut sivistynyttä, säällistä ja eleganttia halutaan tässä maassa tuhota ja uhrata keskinkertaisuuden pyhitetylle alttarille.

Valitettavasti en täältä kaukaa pääse mieltäni Isolle Pajalle osoittamaan, mutta olen hengessä mukana. Radion kuuntelu vähenee entisestäänkin, kun Puheeltakaan ei enää tule asiaohjelmia. Emme me kaikki alle kolmikymppisetkään halua kuunnella jatkuvasti musiikkia ja urheilua, puhumattakaan näistä ns. 'juontajista', joilla suu käy koko ajan vaikka kytkentä aivoihin on kadonnut jo ajat sitten!

Vieras

#130

03.02.2012 09:23

Viihteen kuluttajille riittää kanavia, käsittämätöntä että asiaohjelmiin ainoa asiaohjelmiin ja puheeseen keskittynyt kanava turmellaan.
myllymatti

#131

03.02.2012 09:24

Käsittämätöntä että ainoa asiaohjelmiin ja puheeseen omistautunut kanava pilataan kun jo ennestään musiikki-liirumalaarum höåötys kanavia on lukuisasti
Timo Mäkinen
Adressin tekijä

#132 Akaasialle ja muillekin

03.02.2012 09:25

Tämä adressi oli aluksi vain minun oma mielenilmaukseni. Jos olisin aavistanut, miten suuri joukko on kanssani samaa mieltä, oisin toki miettinyt muotoilua ja tekstiä tarkemmin. Onneksi täällä kuitenkin on tämä kommentointimahdollisuus, joka täydentää adressin yksipuolisuutta. Ja onhan lisäksi facebook ryhmä Ylen Asia ja tänään tapahtuma Ylen Pettyneet. Toivotaan, että meillä on vaikutusta!
Kipa

#133 Oikeudet myös monipuolisemmalle vähemmistölle

03.02.2012 09:38

Vaadin oikeuksia monipuoliselle älykkäälle keskustelulle joka on nykypäivänä vähemmistöä tässä kaupallisessa pulinaradiokanavatarjonnassa! Jos sanoisin että vaadin oikeuksia nykyään vähemmistönä olevalle älykkäälle ja järkevälle puheradiolle niin se olisi rumasti yleistettyä enkä sano niin, mutta en voi kuunnella niitä rasittavia kaupallisia ja kuuntelijaa aliarvioivia kanavia joita on pullollaa Suomen kanavat. Vaadin myös oikeuksia ja rauhaa mainoksilta, kovilta ääniltä, joutavilta löpinöiltä ja ainaisilta uusinnoilta (joita on myös paljon puhekanavalla,) Kiitos jos me muut kuin kaupallisuuden kannattajat saamme omaa ohjelmaa! Älkää menkö valtavirtaa myöten!
Tiina

#134 Yle Puhe

03.02.2012 09:45

Kartoittakaa kuulijakuntaa! Tehkää oikeasti kartoitusta, älkääkä tehkö niin kuin muut! Radio ei tarjoa tällä hetkellä lapsille mitään ohjelmaa! Kuinka ihmeessä se voi olla mahdollista!!
Lasten itse tekemiä ohjelmia,
äänikirjoja, kuunnelmia,
vanhempien ihmisten tarinoita/kerrontaa lapsille,
lauluja, toivekonsertteja, lasten tekemiä soittolistoja,
jumppatuokiota - siihen aikaan päivästä kun lapset kotioloissa on jo heränneet päiväunilta ja syöneet välipalat eli noin kahden maissa - meillä kuunneltiin ennen aina se päivän tarina kello 13.55 - 14 ja sitä odotettiin joka päivä (Karhukirjeitä,,) mutta sekään ei pysynyt ohjelmapaikallaan, vastaavaa tarjontaa voisi hyvinkin olla!
Ei elämän tarvitse olla aina kallista!
Paljon autoileva

#135 Puhe kanava väylä hyvälle toimittamiselle

03.02.2012 10:02

Olen ilolla pannut merkille uuden kanavan ja uudet virkistävät toimittajat jotka perehtyvät aiheisiinsa ja tuovat haastateltavakseen mielenkiintoisia henkilöitä.Eipä ole tarvinnut autolla paljon ajavana kanavaa vaihdella.Ohjelmat ovat herättäneet paljon pohdintoja ja keskusteluja tuttujen kanssa.
Pidän itse urheilusta valitettavasti urheilu tulee nähdä ja kokea puheohjelmana se voi tietenkin antaa viihdykettä jollekkin tilastonikkarille tai veikkaustaharrastavalle.Itseäni eivät syöttöpisteet kiinnosta.Kertakaikkiaan karille mennyt uudistus.Olisikohan jonkinlainen asiakaskysely ollut paikallaa vai onko niin että suuri päällikkö tietää paremmin.Toivottavasti on rohkeutta tunnustaa erehdys ja suorittaa pikainen kurssinkorjaus.

Vieras

#136

03.02.2012 10:27

Kun kuulin Puheen uuden kanavatunnarin ekan kerran, vilkaisin säikähtäneenä radioon, että olinko vahingossa vaihtanut Novalle. Kuulun ikäryhmään 30-40 vuotta, mutta tämä kanava"uudistus" kyllä karkoittaa minut ko. taajuudelta.
tamperelainen vakikuuntelija

#137

03.02.2012 10:35

Urheilu ei ole Puhe-kanavan ainoa ongelma. Valietttavasti.

Nykyinen Puhe on täytetty tyhjällä puheella, asiaa saa hakea. Kanavalta ei tule edes kunnon uutislähetyksiä kuten aiemmin. Kanavaa hallitsee lähes aamusta iltaan epäselvällä äänellä puhuva Olga K, joka haastattelee juontajia, näyttelijöitä, ohjaajia ja muita vastaavia julkkiksia.

Haluan takaisin radio Puheen, josta tuli kunnon uutislähetykset tasatunnein, ajankohtaisohjelmia ja hyvin tehtyjä asiaohjelmia.
kalle

#138 Re: Urheilu pois YLE puheesta / #137

03.02.2012 11:07

#137: tamperelainen vakikuuntelija -

"Urheilu ei ole Puhe-kanavan ainoa ongelma. Valitettavasti."

Ylen toimittajat osaavat puhua hyvää suomea mutta haastateltavat eivät!

Onko pakko lähettää ninkuttajien ninkuttamista. Ajatus katkeaa ja alkaa laskea montako ninkua tulee minuutissa.

Ihmetellä täytyy haastateltavien yliopistohenkilöiden ja muiden koulutusten saaneiden haastatteluja.

Ikäänkuin kielioppisääntöjä ei olisi olemassakaan. Kuultu teksti ei saisi palstatilaa missään lehdessä.

Haastateltavia pitäisi hieman ohjata ennen haastattelua tai sitten jättää juttu lähettämättä. Kaikkea roskaa ei kannata hyväksyä.

Alli

#139 Re: Re: Urheilu pois YLE puheesta / #137

03.02.2012 11:45

#138: kalle - Re: Urheilu pois YLE puheesta / #137  

 Kalle ilmaisi kyllä ajatuksensa hyvin sekavasti. Onko Kalle nykyiseen Yle Puheeseen tyytyväinen vai tyytymätön?


Vieras

#140

03.02.2012 12:05

Nyt ei ole taas kanavaa jota kuunnella. Harmillinen asia
Kiitos, että aloitit tämän adressin

#141 Timo Mäkiselle

03.02.2012 16:57

Mitähän tuo ihminen, joka Sinua - omasta mielestäsikin - kritisoi, tarkoitti? Näitä Yle Puheeseen pettyneitä löytyy monesta muustakin paikasta kuin täältä. Tarkoitan että aloituskirjeitä on muuallakin. Hyvä oli, Timo, kun sen aloitusrivin kirjoitit.
Veronmaksaja

#142 Re: Mielenilmaus tekeillä

03.02.2012 18:34

#76: - Mielenilmaus tekeillä

Riku Saarenluoma ei vastaa asiallisesti saamaansa arvosteluun. On käsittämätöntä, että "uudistus" tarkoittaa

kaupallisten kanavien matkimista. Välisoitot eivät kuulu puhekanavalle, nehän luovat mielikuvaa kaupallisten

kanavien mainostauoista. Päähaastattelija OLGA. K sössöttää. Hänellä on siis PUHEVIKA. Suomessa koulutetaan

mediaan työntekijöitä, niin että ylitarjonnan vuoksi koulutusta supistetaan. Miksi ei yritetä etsiä "uusia ääniä".

YLE PUHEESTA täytyy tulla selvää puhetta ja painavaa asiaa. Tätä sivistävää tehtävää ei tule täyttämään yksikään

kaupallinen kanava. Se on YLEISRADION tehtävä. YLE PUHE haluaa tavoittaa nuoret aikuiset, hyvä. Tehkää

ohjelmia lasten hoidosta ja kasvatuksesta, ohjelmaa työssä jaksamisesta, työn ja kotielämän yhteensovittamisesta.

Nämä ovat asioita, jotka koskettavat niitä nuoria, jotka maksavat verotuksessa suurimmat lupamaksut.


Vieras

#143

03.02.2012 18:36

Knuutisvainaja tapasi sanoa, ettei ehjää pidä korjata.
blaah

#144 Re: Puhe kanava väylä hyvälle toimittamiselle

03.02.2012 18:47

#135: Paljon autoileva - Puhe kanava väylä hyvälle toimittamiselle

Kukaan ei tunnu olettavan Suomessa olevan ihmisiä, joita ei yksinkertaisesti kiinnosta joku rahaan tai dopingiin nojaava urheilu. Puhe-kanava oli pitkään hyvä, mutta nyt se on jotain aivan älytöntä. Joku on innostunut uudistuksissaan liikaa eikä ole ajatellut edes kysyä kuulijoilta, mitä nämä mahdollisesti olisivat halunneet uudistettavan. Radio tuntuu vammautuvan vuosi vuodelta eikä paluuta hyvään enää ole. Kuuntelesivat itse kättensä jälkiä..niin varmaan tekevätkin ja kehuvat toisiaan. Fy fan!


Vieras

#145

03.02.2012 19:09

Yle puheen vahvuutena oli nimenomaan se, ettei sieltä tullut musiikkia eikä urheilua

Vieras

#146 Re: YLE pettää aina?

03.02.2012 19:38

#129: Katkeroitunut, mutta kuitenkin - YLE pettää aina?

Naisystäväni on työssä marketissa ja siellä tulee koko työajan taustalla joko mainoksia tai musiikkia.

Hän ei voi ymmärrettävistä syistä kuunnella töiden jälkeen musiikkia tai urheilumolotusta. Itse en myöskään pysty kuuntelemaan urheiluselostuksia, kuunnelkoot ne jotka haluavat.

Meillä ei ole kotona enää kanavaa, jossa voisi kuunnella asiallisia puheohjelmia.

Miksi urheilun sallitaan terrorisoida meitä.

Laitoin YLE:n palautesivulle viestin, sain kohteliaan vastauksen.

Elän toivossa, että imbessiili päätös Puhe-kanavasta perutaan.


Vieras

#147 Re: Kohderyhmä,kohderyhmä ...

03.02.2012 19:46

#56: Ärtynyt seniori - Kohderyhmä,kohderyhmä ...

Jaa Tollo-Pekka Heinonen..?

Tämä mies siunasi ministerinä ollessaan n.4 miljardia euroa suomalaisten rahaa typeriin UMTS -ilmatilakauppoihin Saksaan.

Yksi maailmanhistorian tyhmimmistä kaupoista, saksalaiset olivat tikahtua nauruunsa kun saivat ilmaista rahaa.

Mies sai tästä palkkioviran YLE:stä.

Onko hän tämän kanavauudistuksen takana??

Jos on, en ihmettele enää mitään...

Yle Veron Maksaja

#148 Kirjeeni Ylelle/Marja Keskitalo

03.02.2012 20:24

Ohessa sähköpostini Ylelle, Marja Keskitalolle:

Arvoisa Rouva Keskitalo,

Haluan esittää syvän pettymykseni Ylen radiouudistuksesta. Erityisesti siitä, miten Yle Puhe on muuttunut huonompaan suuntaan.

Olen 41 vuotias Diplomi-insinööri Kotkasta. Olen kuunnellut Yle puhetta lähinnä arkipäivisin klo 07-17 välillä. Kuuntelin sitä autossa, liikkuessani työasioissa Kaakkois-Suomen alueella.

Yle Puhe oli aidosti elämyksiä antava ja opettava kanava. Se oli täysin erilainen kuin mikään muu suomalainen radiokanava. Sen minimalistinen, "nuuka" ja ohjelmia kierrättävä toimitustapa oli hyvä. Oikea helmi kaikkiin muihin kanaviin verrattuna!

Nyt en voi eroittaa kanavaa mistään muusta kaupallisesta asemasta, koska oletta kehittäneet siitä "aivan tavallisen" radiokanavan. Kanavaa juontaa aamuisin Olga K, on höpötystä, juontoa, sitä, sun, tätä, sitä ihan samaa tasapaksua "hei ihan kivaa juttuu teidän aamuun"... Täytyy oikein varmistaa radioni rds näytöstä mitä kanavaa nyt kuuntelen... Lisätkää vielä kotimaista iskelmää "saamanne kuuntelijapalautteen pohjalta", niin meillä on valmis veronmaksajien Nova.

Urheilutapahtumien dumppaaminen Puheelle on kyllä melkoinen karhunpalvelus kuulijoille. Jos Yle tarvitsee 4 valtakunnallista suomenkielistä kanavaa, urheiluselostuksia ei saa keskeyttää uutisilla, dumpatkaa ne vaikka yle Fst tai Xtreme tai mitä ne ovat... kanaville. Näin Puheen kuulijat eivät kärsi 3 tuntia illassa jääkiekkokierroksista. Voisin väittää, että Puheen kuulijoita urheilulähetykset kiinnostavat kaikkein vähiten.

Kuuntelin tänään ohjelmaanne kanavauudistuksesta, jossa ei hyvää sanaa uudistuksesta liiennyt. Säälitti todellakin vanhemman väen unohtaminen Puheen uudistamisessa.

Esitän Teille kysymyksen: miten ja millä foorumilla Yle tekee tällaisia uudistuksia? Virkamieskoneistonne sulkeutuu kabinettiin ja tekee poliittisesti sopivia virkamiespäätöksiä? Kuka näitä oikeasti haluaa? Minäkö? Mekö?

Vieras

#149

03.02.2012 21:41

Entisessä muodossaan, ilman turhia jaarittelevia juontoja ja sössöttävää puhetapaa ja välimusiikkeja, kanava on ollut meille mieluisa. Vietämme osan vuodesta ulkomailla ja varsinkin sinä aikana Yle puhe on tarjonnut meille mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä ohjelmia. Olemme todella pahoillamme sen muuttumisesta ja toivomme sen palauttamista entiselleen.

Vieras

#150

03.02.2012 22:56

Pilasitte sitten ainoan asiasisältöisen laatukanavan. Nykyisen kaltaista Yle puhetta en enää kuuntele...!