Pakkoruotsi pois koulutuksista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pakkoruotsi pois koulutuksista.

Adam Vilpponen
Savonlinna

#101 Pieni lisäys:

20.03.2009 14:55

Silleen voisin allekirjoittaa, että yksikielisistä kunnista poistettais pakollisuus. Tai no, sitten Ahvenanmaalla ei taaskaan ois pakkosuomea.
Anton Oittinen
Nummela

#102 Pakkoruotsi

22.09.2009 21:06

On niin vitun perseestä...
Intenet g0d
Tampere

#103 Agreed

23.09.2009 21:11

Jep, ihan tarpeeks jo vaikeuksia englannin kanssa niin sitten vielä tätä. En käsitä miksi me täällä suomessa, täysin suomenkielisillä alueilla joudumme opiskelemaan ruotsia, vaikka vastaavasti Ruotsissa ei ole pakkosuomea. Omasta mielestä muutaman tuhannen ruotsalaisen takia on edes turha laittaa ruotsinnokset elintarvikkeisiin, kauppoihin, kaikkialle.
Henniina Isoaho
Tampere

#104 Pakkoruotsi on monelle opiskelijalle iso taakka

05.11.2009 18:08

Olen tällä hetkellä toisen vuoden opiskelija, edessä alle vuoden päästä kirjoitukset. Olen ruotsin kokenut kielteisenä asiana heti alusta saakka. Ihan tosi. Ketään ei kiinnosta ruotsi, ellei se ole valinnaisena. Ruotsi on ollut minulle alusta asti vaikeaa, vaikka muut kielet menevät melkein mennen tullen. Suomenruotsalaiset eivät todellakaan ole niin suuri osa meidän kulttuuriamme, että kannattaisi sentään pakottaa sitä edes toiseksi äidinkieleksemme, varsinkaan sitten pakolliseksi osaksi oppimäärää. Ruotsin mahdollisuus opiskeltavana A-kielenä on mielestäni ihan OK. Ruotsin pitäisikin olla MAHDOLLISUUS, ei todellakaan pakollisuus. Minun lukioni saattaa kaatua pelkkään pakkoruotsiin. Ketä saan tästä sitten kiittää?
Reeta Laine
Helsinki, vuosaari

#105 Pakkoruotsi valinnaiseksi!

05.11.2009 19:24

Miksei ruotsi voisi olla valinnaista ylä-asteellakin? Ja miksie ala-asteella saa lopettaa ruotsia kesken? Itse käyn viellä ala-astetta, ja ruotsia on opiskeltu vuosi, enkä osaa vieläkään sanoa muuta kuin "Hejsan, Jag heter Reeta." Suoraan sanottuna Ruotsi, on kielenä hankala! Olisi kivempi, jos ruotsi olisi kaikilla kouluasteilla valinnainen (ala-asteella,ylä-asteella ja missä sitä nyt opetetaankin)eikä sitä vain sanottaissi että "Nyt sinä opiskelet ruotsia, ja jos et pärjää siinä, sinulle äksyillään"

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.01.2010 19:44


Ano Nyymi
Nyymilä

#107 Historia on _historiaa_

10.05.2010 10:27

Asun itä-suomessa ja minun on vaikea oppia kieliä. Miksi helvetissä minun pitää opiskella ruotsia?, jota tuskin koskaan tulen tarvitsemaan. Ymmärtäisin sen, jos minun pitää Venäjää opiskella kerran sen naapurissa asun, mutta Ruotsissa ei ole päätä eikä häntää.
Kannatan sitä että ainoa pakollinen kieli koulussa on Englanti ja sit vapaavalintaisena saa valita Ruotsin/Venäjän/minkälystää.
Englanninkin oppiminen on minullevaikeaa niin miksi siihen pitää sotkea Ruotsikin mukaan. Parempi niin että osaa yhden kielen kunnolla, kun kaksi kieltä huonosti. Englantia tarvitsee jokapaikassa, Ruotsia vain Ruotsissa.

Nyymi kiittää ja kuittaa.
Vieras

#108 Re: Poistetaan

14.06.2010 03:04

#19: Johann Wolfgang Von Goethe - Poistetaan

 Jopas oli pitkä vuodatus katkeralta suomenruotsalaiselta narsistilta. Vai että Wolfgang Von Goethe? Jo on svedulla pokkaa verrata itseään kyseiseen henkilöön.

Sinä mitään merkittävää ole elämässäsi saavuttanut etkä tule myöskään saavuttamaan. Olet hyvä esimerkki narsistisesta ruotsalaisesta. 

Vieras

#109 Re: Olette ilkeitä!

14.06.2010 03:07

#28: Sofia Lindfors - Olette ilkeitä!

 Eiköhän suurin osa jotka siellä taistelivat kokeneet itsensä suomalaisiksi eikä "suomenruotsalaisiksi". Tuskin Siilasvuokaan jääkärivuosiensa jälkeen ruotsia puhui muutoin kuin virkatehtävien yhteydessä.

Vieras

#110 Re:

14.06.2010 03:10

#32: Sofia Lindfors -

 Svekko matematiikkaa. Kukaan ei siis tuosta 300 000 ruotsalaisesta anteeksi suomenruotsalaisesta ole avioitunut suomalaisen kanssa?

Entäs muut maahanmuuttajat? hehehhe suurin osa menestyneistä suomenruotsalaisista on todellisuudessa baltian saksalaisia, sveitsiläisiä ja saksalaisia. 

Useiden kielien oppiminen hyvästä.
Vieras

#111 Pakkoruotsia ei ole olemassakaan !!!

21.07.2010 18:40

Te jotka valitatte koko ajan siitä että on pakkoruotsia olemassa olette väärässä!

Tämä sana pakkoruotsi on aivan väärä sana, sama asia esimerkiksi pakkosuomen kanssa ja muiden aineiden kanssa.

Sitäpaitsi ´´pakko´´ sana viittaa siihen että se on  pakko kirjoittaa esimerkiksi jos on lukiossa.

Sitäpaitsi monien kielien taito on vain plussaa.

Haluatteko vain koko elämänne aikana puhua vain englantia ja suomen kieltä? Aika tylsä elämä.

Itse suomenruotsalaisena voin sanoa että kaksikielisyydellä on ollut aivan merkittävä rooli elämässäni, puhun isäni ja isoäitini kanssa ruotsia.

Ylipäätänsä useiden kielien oppiminen/puhuminen edesauttaa aivojen parempaa muistia. Aivoilla on töitä ja  tieto pysyy muistissa, jos vaan jaksaa ja tahtoo.

Ja lisäksi eivät kaikki maailman asukkaat halua puhua pelkästään tätä ´´maailman yleisintä kieltä´´.

Mehän eletään maapallolla vain lyhyen aikaa, joten voisimme käyttää aikamme hyödyllisesti ja opiskella uusia kieliä, oppia tuntemaan eri ihmisiä. Ja samalla unohtaisimme tämän ´´pakkoruotsi´´ ilmiön.

 

 

LISÄYS: Englannilla ei pärjää kaikkialla maailmassa. Esimerkiksi Ranskassa englannin kieltä ei tahdota puhua, vaan halutaan puhua oman maan kieltä. Espanjassa ja Italiassa sama juttu. Kyllähän sillä enkulla pärjää yleisesti, mutta entä sitten kun iskee ´´kielimuuri´´?

Touko Jaakkola
Hämeenkoski

#112 Re: Pakkoruotsia ei ole olemassakaan !!!

21.07.2010 19:59

#111: Useiden kielien oppiminen hyvästä. - Pakkoruotsia ei ole olemassakaan !!!

Pakkoruotsi on olemassa kuten pakollinen oppimäärä muutenkin. Kielitaidon hyödyllisyys ei ole mikään perustelu pakkoruotsille. Kaikki pakkokielet vain kaventavat suomalaisten keskimääräistä kielitaitoa, joten parempi olisi antaa ihmisten opiskella juuri niitä kieliä kuin haluavat.

Vai oletko oikeasti sitä mieltä, että kaikkien pitäisi opiskella juuri ruotsia? Miksi ruotsi olisi parempi kuin venäjä, italia, ranska, saksa, espanja, kiina tai japani? Tai jos ei ole, niin miksi ne eivät ole pakollisia? Ja kuka sinä luulet olevasi arvioimaan, mikä on tylsä elämä tai mikä on muille hyödyllistä toimintaa? Juuri sinun kaltaisesi levittävät suomenruotsalaisten mainetta ylimielisinä idiootteina, joten suosittelen miettimään tarkkaan ennen kuin kirjoitat tänne mitään.

Henrik Tuisku
Nokia

#113 Re: Pakkoruotsia ei ole olemassakaan !!!

24.07.2010 12:26

#111: Useiden kielien oppiminen hyvästä. - Pakkoruotsia ei ole olemassakaan !!!

Voi voi. Pelkäätkö sinä että ruotsi loppuu koulussa. voi voi.

 

Ruotsi valinnaiseksi!!!

Jari Vuorinen
Vieras

#114 Pakkoruotsista hyötyä Ruotsinkielisille opiskelijoille!

31.08.2010 22:06

Ruotsinkieliset saavat siis “äidinmadossa”molemmat kielet.Sekä Ruotsin kielen että Suomen kielen.He ovat tosiasiallisesti kaksikielisä.Kun valtosa väestöstä on yksikielistä eli Suomenkielistä.Esim.lukiossa täytyy jo opiskella tosissaan ja aika eikä energia meinaa millään riittää.Jos poistettaisiin pakollinen Ruotsin kieli,niin energiaa ja aikaa voisi käyttää enemmän tärkeimpiin aineisiin.Tlanne tosiasiallisesti Ruotsinkielisillä on edellämainitun kaltainen.He voivat rauhassa keskittyä muihin aineisiin kun ei tarvi sen Ruotsin kielen kanssa pingottaa.Jos Pakkoruotsi poisteettaisiin,olisivat kaikki opiskelijat yhdenvertaisia ja samoissa lähtökuopissa.Nyt tilanne on se,että Ruotsinkieliset saavat etumatkaa.Tai heille voitaisiin tasavertaisuuden nimissä asettaa vaatimukseksi pakollisena vaikkapa Venäjän kieli,jotta tuhertaisivat sitten sen kanssa siinä missä tavallinen opiskelija tuskailee sen Ruotsin kanssa.Eikö Perustuslaissakin mainita,että ihmisten tulee olla tasavertaisia?Pakkoruotsilla turvaaan Ruotsinkielisten pääsy kierolla tavalla korkeisiin virkoihin jo alaluokilta lähtien.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.08.2010 22:09


Vieras

#116 Ruotsinkielinen virkamieskunta!

31.08.2010 22:14

#115: Vieras - Re: pakkoruotsista hyötyvät Ruotsinkieliset opiskelijat!

Korkeissa viroissa on suhteellisesti enemmän Ruotsinkielisiä,kiitos tästä kuuluu pakkoruotsille.


Vieras

#117 Pakkovenäjää Ruotsinkielisille!

31.08.2010 22:17

Jotta jokainen opiskelija joutuu laittamaan saman panoksen,on tasavertaisuuden nimissä Ruotsinkielisille otettava pakkovenäjä.Tai vaihtoehtoisesti haettaessa yliopistokoulutukseen,tulee Ruotsin kieli jättää pois pisteytyksestä.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.08.2010 22:19


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.08.2010 22:19


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.08.2010 22:21


Vieras

#121 Re: Pakkoruotsi on monelle opiskelijalle iso taakka.

31.08.2010 22:22

#104: Henniina Isoaho - Pakkoruotsi on monelle opiskelijalle iso taakka

Pakkoruotsilla turvataan Ruotsinkielisten pääsy korkeisiin virkoihin kierolla tavalla jo alaluokilta lähtien.

Håkan

#122 Re: Pakkoruotsi on monelle opiskelijalle iso taakka

31.08.2010 22:28

#104: Henniina Isoaho - Pakkoruotsi on monelle opiskelijalle iso taakka

Ruotsinkieliset saavat siis “äidinmadossa”molemmat kielet.Sekä Ruotsin kielen että Suomen kielen.He ovat tosiasiallisesti kaksikielisä.Kun valtosa väestöstä on yksikielistä eli Suomenkielistä.Esim.lukiossa täytyy jo opiskella tosissaan ja aika eikä energia meinaa millään riittää.Jos poistettaisiin pakollinen Ruotsin kieli,niin energiaa ja aikaa voisi käyttää enemmän tärkeimpiin aineisiin.Tlanne tosiasiallisesti Ruotsinkielisillä on edellämainitun kaltainen.He voivat rauhassa keskittyä muihin aineisiin kun ei tarvi sen Ruotsin kielen kanssa pingottaa.Jos Pakkoruotsi poisteettaisiin,olisivat kaikki opiskelijat yhdenvertaisia ja samoissa lähtökuopissa.Nyt tilanne on se,että Ruotsinkieliset saavat etumatkaa.Tai heille voitaisiin tasavertaisuuden nimissä asettaa vaatimukseksi pakollisena vaikkapa Venäjän kieli,jotta tuhertaisivat sitten sen kanssa siinä missä tavallinen opiskelija tuskailee sen Ruotsin kanssa.Eikö Perustuslaissakin mainita,että ihmisten tulee olla tasavertaisia?Pakkoruotsilla turvaaan Ruotsinkielisten pääsy kierolla tavalla korkeisiin virkoihin jo alaluokilta lähtien.

vierailija
Vieras

#123 Se on ruotsalaisillekin ihan sama

04.09.2010 22:44

Monet ruotsalaiset eivät edes tiedä, että opiskelemme pakkoruotsia. Kun kerroin ruotsalaisille ystävilleni, hekin olivat sitä mieltä että se on hyödytöntä ja typerää.

Sanoista tekoihin
Vieras

#124 Tule mukaan

05.09.2010 14:02

...edistämään kielivapauden toteutumista:

http://www.vapaakielivalinta.fi/

Samuli Rask
Adressin tekijä

#125 Joopajoo

27.09.2010 10:08

Tulipahan käytyä täällä kattomassa vieläkö adressi elää. Täytyy sanoa että kyllä tässä maassa luetaan ruottia vielä KAUAN no kun asia ei kosketa kaikki eikä enää minuakaan niin paskanko väliä.