Lukiota ei saa viedä pois Tikkakoskelta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lukiota ei saa viedä pois Tikkakoskelta!.

Tikkiksen lukion käynyt

#51 Vain rikkaat lukioon kyliltä

14.01.2012 14:24

Ihmettelenpä kenellä on varaa sitten enää käydä lukio? Bussilippu opiskelijalta kaupunkiin edestakaisin lienee sen 6.60€/päivä, kun Helsingissä lukiolainen kulkee noin 22€/kk mielin määrin ilman aikarajoituksia. Siihen sitten kirjat päälle.
Missä on tasa-arvoisuus? 2. asteen opiskelijan opintotuet ovat niin surkeita, että normaalituloisten vanhempien lapset eivät mitään saa.


Vieras

#52 Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä

14.01.2012 16:03

#51: Tikkiksen lukion käynyt - Vain rikkaat lukioon kyliltä

Itseasiassa matka Tikkakoski-Jyväskylä bussilla maksaa kertalippuna sen 5.30 tai jotain tollasta,eli päivässä se reilu 10e... Aivan sairasta!

Älä disinformoi

#53 Re:

14.01.2012 17:22

#50: ORA -

Politiikkahuuteluun tämäkin kommentointi on  mennyt.

Kovaa eri puolueiden moittiminen tässäkin säikeessä, vaikka keskimäärin aika hyviä pointteja on tullut kommentteina.

No niin, poliittinen päätöshän lukioverkko on. Joka tapauksessa.

Oli taannoin ennen joulua koululla paneelikeskustelu, jossa oli lukioliikelaitoksemme pomoja, luottamusmiesjohtoakin kolme. Kaksi kepulaista ja yksi kokkari. Eli Ruotsala, joku kaupungin rouvashenkilö ja Partanen.

Mieleen jäi erityisesti että asiantuntijana henkseleitään paukutellut Ruotsala (kesk) Tikkakoskelta ilmoitti, ettei lukion ilmailuopetus ole mitenkään tarpeellista kenellekään. Kuulija jäi ymmärtämään, että hänen mielestään Tikkakosken lukio joutaa lopettaa.

Juuri edellisenä päivänä oli ollut Jyväskylän kaupunkilehdessä haastateltuna Ilmasotakoulun johtaja eversti Leppälaakso. Hänen viestinsä olikin täysin päinvastainen.

Ei ole vaikeaa päättää uskooko tässä nyt Ilmavoimien korkeaa johtajaa vai parikymmentä vuotta eläkkeellä surffaillutta evp kapteenia?

Paha vaan, että jälkimmäinen on päättämässä asioista johtokunnassa ja sammuttelee valoja tuolla tapaa. Hän häätää puolueeltaan takuulla hyviä äänestäjiä muualle. Kannatus ei nouse ja Suomen Keskustan  maine jo ennestään lukiosivistyksen vastaisena puolueena pahenee vaan. Ei tunnu hyvältä tämä tämmöinen.

Vai onkohan se Keskusta sitten laajemminkin tollaista mieltä? Huh.

 

Pienet lukiot säilytettävä

#54 Re: Käsittämättömän hyvä alku

14.01.2012 17:30

#17: Iloinen positiivisuus kantaa - Käsittämättömän hyvä alku 

 Hmm...kuinkanhan aitoja nuo Tikkakosken allekirjoitukset lienevät, allekirjoittajissa näkyy olevan mm. Hello Kitty.

Mutta henkilökohtaisesti kannatan sekä Tikkakosken, että Lyseon säilyttämistä.


Vieras

#55 Re: Re: Käsittämättömän hyvä alku

14.01.2012 18:03

#54: Pienet lukiot säilytettävä - Re: Käsittämättömän hyvä alku

Varmaan aivan yhtä aitoja kuin muissakin, joissa nimimerkeillä nurkan takaa huudellaan. Niin teet itsekin.

Ei varmaankaan tikkakoskelaisilta ole pois, että lyska on tai ei ole. Ja eikös vaihtoehdot olekin, että Lyseota ei lakkauteta. Jos paikka vaihtuu niin onkos se maailmanloppu kun joutuu jonkun korttelin siirtymään? Sen pitäisi olla suorastaan pääsemistä.

Tikkakosken lukionkin juuret ovat muualla. Sellaisessa koulussa, jonka nimi oli Suojärven yhteiskoulu. Perustettu ennen sotia. Sitten tuli ´kouluverkkouudistus´ - talvisota, jatkosota ja Lapin sota.

Niistä juurista voi olla jopa hieman ylpeä!


Vieras

#56

15.01.2012 02:47

Uuden yhdistetyn lukion nimeksi ehdotan Jyväskylän Möhköfanttia.

Vieras

#57

16.01.2012 09:53


Tikkakoskella on ollut lukio tosi pitkään ja hyvin
on toiminut ja loistavasti ovat nuoret oppineet.
Ei mitään järkeä pakottaa nuoria toiselle
paikkakunnalle opiskelemaan. Suurlukioita ei tarvita.
Pienissä on ihmisläheisempää ja uskon, että
monille se on oppimisen kannalta tosi tärkeää.
Säilyttäkäämme oma lukiomme Tikkakoskella.

T. Koululaisen äiti Tikkakoskelta
Hyvin epäilyttävää

#58 Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä

17.01.2012 19:14

#51: Tikkiksen lukion käynyt - Vain rikkaat lukioon kyliltä

 

Koska kaupunginjohdon mielestä tämä on halvempi ratkaisu niin kaupunkihan voi tukea korkeakouluopiskelijatuen verran kuukausittain jokaista syrjältä kaupunkiin opiskelija-asuntoihin muuttavaa. Mitään syytä miksi 16-vuotias tarvitsisi vähemmän rahaa kuin vaikkapa 22-vuotias ei ole olemassa. Nuoren iän vuoksi myös viikoittainen ja edestakainen bussilippu kotiin samalla.

Ennen Lapissa järkkäsivät, tämä on ihan varma tieto, toivoisin ettei olisi koska ikävä asia on kyseessä, jääköön kunta mainitsematta ja haukut haukkumatta, ammattikouluun lukion sijaan ihan silläkin että

-Ammattikoulussa ilmainen asuntola sekä paremmat vaikkakin pienet tuet

-Lukiossa asuntolaa ei lainkaan ja lisäksi kalliit kirjat

Olen varma että tämä oli ihan tahallista, jottei vähempivaraisten vanhempien lapset menisi lukioon parempien joukkoon. Ettei vain joku opettajista erehtyisi heitä pitämään ihmisinä ja antaisi hyviä numeroita, ettei vaan joutuisi paremmat lapset näkemään kehnompiaan. Ehkei tämä luokkajako ole enää yhtä näkyvää mutta olemassa se on silti, yksikään puolue ei vain siitä enää välitä. Tässä kun ovat monet puhuneet puolueista, niin kaikkihan ne niistä ovat jo linjoilla että lapset ei tarvitse koulutusta, omillaan kun ei ole huolta.

 

Nythän varmaankin siis väitetään että on halvempaa että jokin kolmisenkymmentä oppilasta lähtee kaupunkiin lukioon, kuin että yksi opettaja kävisi Tikkakoskella töissä. Opettajien tunneissa ei taida suurta eroa olla, riippumatta siitä missä opettavat. Eli asiasta päättävillä saattaa olla ihan omat agendansa. Sama nopea matka käy miltä vain erikoisopettajaltakin pikaisesti, koskapa se kerran oppilailtakin käy. Koulu voisi tietenkin säästää sillä että kaikille olisi sama ilmailupainoitteinen koulu, jossa valinnaisia olisivat vain ne ilmailupainoitteiset asiat. Lapsille tulisi kuitenkin antaa heillekin jotka sen valinnaisena ottavat, ilmainen koulutus. Kuinka moni keskustassa edes tietää että sellainen koulu on tarjolla? Sopisi kaupungin sitä vähäsen mainostaa.

Paitsi että kuljetus maksaa, kaikenlaisina tukina paitsi suoraan oppilaille, myös bussiyhtiöille niin melkoinen ero on oltava rakennusten kustannuksissa syrjemmällä ja keskustan uimarantojen vieressä.

Jälkimmäinen kuulostaa hienolta, uimarantakin vieressä. Erityisesti Viitaniemessä ei ole pitkäkään matka sinne. Kouluvuoden aikaan vaan taitaa ainoastaan avantouimarit uida joten ei siitä suurempaa iloa oppilaille tule. Paitsi jos ovat avantouimareita eikä suurta vaikeutta varmastikaan olisi myöskään Tikkakoskelle laittaa kunnon kylmäallasta ihan koulun yhteyteen jos se olisi se syy miksi keskustaan tahdotaan oppilaita kuljetella. Eli koulut maan tasalle ja asuinrakennuksia sinne keskustan järven viereen niin rahaa tulee ja paljon.

barricadi

#59 ILMAILUSTA ELÄVÄ TIKKAKOSKI

17.01.2012 21:20

Olisiko korkea aika ryhtyä puolustamaan oikeuksiamme JYVÄSKYLÄLÄISET? Asutaan sitten Keljossa tai Tikkakoskella, Palokassa tai Vaajakoskella! Yksi asia meitä kaikkia yhdistää: RYÖSTÄVÄ KAUPUNKI jolle kannamme veroja verojen päälle, mutta silti kaupungilla ei ole varaa edes kunnostaa pienten lastemme opinahjoja, joissa heidän ON PAKKO oppivelvollisuuden vuoksi koulu-uransa aloittaa.. Ja tämä on TOTTA..

Saati tämä lukioverkkoasia.. Siellä on taas titteleiden takana virkamiehet antamassa lausuntoja, ilman minkäänlaista TODELLISTA arkista näkökantaa asiaan, heidän näkökantaansa ajaa ilmiselvästi ihan eri prioriteetit kuin LASTEN JA NUORTEN opinnot, lapsiperheiden ja nuorten hyvinvointi ym ym ym.. JA EN OLE KOSKAAN NÄHNYT JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN MAINOSTAVAN Tikkakosken Ilmailukiota???? MIKSI??? Kyllä paukutetaan JAO.a ja muita "rahanarvoisia" liikelaitoksia, joissa YLITUOTETAAN uusia ammattilaisia!!! Tikkakoski elää ilmailusta kuten tiedämme, Kyllä se Tikkakosken Ilmasotakoulu Hra Anderssoniakin kiinnostaa ainakin aina ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ kun kunnioitamme omaa itsenäista maatamme.

Ja tämä lukio on tärkeä osa tätä koko ilmailukulttuuria joka Tikkakoskella elää ja voi hyvin. ME kaupunkilaiset emme voi sallia että lukioita lopetetaan samalla kun Lutakkoon rakennetaan huippuhienoja tunneleita, Jyväsjärveä täytetään, parkkitaloja lisätään ja kaikki tämä KAUPUNGIN VAROILLA... OLISIKO AIKA ALKAA PUOLUSTAMAAN OMIA OIKEUKSIA?

Lainaus:
2 §
Lukiokoulutuksen tavoitteet

Lukiokoulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi ja yhteiskunnan jäseniksi sekä antaa opiskelijoille jatko-opintojen, työelämän, harrastusten sekä persoonallisuuden monipuolisen kehittämisen kannalta tarpeellisia tietoja ja taitoja. Lisäksi koulutuksen tulee tukea opiskelijoiden edellytyksiä elinikäiseen oppimiseen ja itsensä kehittämiseen elämänsä aikana.

Nuorten lukiokoulutuksessa tulee olla yhteistyössä kotien kanssa. LÄHDE: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980629
Markku Sipinen

#60 Flight Forumillakin paljon lukijoita

18.01.2012 15:35

Hei,
onpas tullut paljon allekirjoittajia ja kommentteja hyvän asian puolesta. Hieno juttu! Käykääpä vilkaisemassa myös http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,102027.0.html
Jos kiinnostaa:)

Vieras

#61

18.01.2012 16:16

Pienten paikkakuntien lukioiden säilyttämisen puolesta!
EI Mammuttilukioille ja vaarallisille kouluteile!

Vieras

#62 niinpä..........

19.01.2012 09:52


Poistin allekirjoitukseni,

taustalla näkyvissä jonkun oman lentokoulun edut.

Vieras

#63 Järki hoi !

19.01.2012 13:05

Aina löytyy kateellisia, ei voi muutakuin ihmetellä?
Tässä on nyt kuitenkin kyseessä pääasiassa HARVINAISEN ja HIENON lukion säilyttämisestä.
Se on sitten toinen asia missä oppilaat haluavat kouluttatua lentämään, he eivät ole mitenkään pakotettu tiettyyn "lentokouluun" vaan jokainen voi valita itse minne menee. Varmuudella tiedän että heitä on kouluttanut paikalliset eri alojen kerhot kuten laskuvarjokerho ja K-S Ilmailijat. Minusta on vain hyvä että on mistä valita ja ilmailussa on todella monta eri vaihtoehtoa.
Yritetään yhdessä eikä aina sotien
ps. onhan yrittäminen vielä onneksi laillista puuhaa Suomessa.


Niinpä niin ......................

#64 Re: niinpä..........

19.01.2012 18:31

#62: - niinpä..........

Kateus tosiaankin ylläpitää joitakin surkioita...  puhtaita ja aatteellisia!

 


Vieras

#65 Re: niinpä..........

21.01.2012 12:42


Vieras

#66 Re: niinpä..........

21.01.2012 12:45

#62: - niinpä..........

Lisäsin allekirjoitukseni, tuen pienten lukioiden, erityisesti erikoislukioiden jatkamista!  Ihan sama kuka opetusta järjestää, hatunnosto jokaiselle rehelliselle ja ammattitaitoiselle Suomen yrittäjälle!

Tikkiksen lukion käynyt

#67 Re: Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä

21.01.2012 20:40

#52: - Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä

Itse asiassa 2.asteen opiskelijat saavat 17v. täytettyään matkustaa lastenlipun hinnalla, eli matkatukea sen 50% keskimäärin. Siitä huolimatta sekin on liikaa päivittäin.


Vieras

#68

22.01.2012 21:05

#67: Tikkiksen lukion käynyt - Re: Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä

Kelahan maksaa koulumatkatukea (eikä läheskään riitä kattamaan kuluja), eikä kaupungilla ole aikomustakaan antaa tukea koulumatkoihin. Lain mukaan 2. asteen opiskelijoiden velvollisuus on maksaa omat pakolliset koulukirjat sekä koulumatkat. Tässä yksi syy lisää, miksi Tikkakosken lukio pitäisi säästää.

Sami Liimatainen, Äänekoski
Vieras

#69 On höpöhöpöä väittää suurlukioiden tuovan pysyviä säästöjä

23.01.2012 00:06

Mikään tilastotieto ei osoita, että pieniä lukioita lopettamalla, isoihin yksiköihin pakkoyhdistämällä, taattaisiin tai edes edesautettaisiin parempia oppimistuloksia ja opiskelijoiden hyvinvointia kokonaisuudessaan. Mikään tilasto tai tutkimus ei myöskään osoita, että lukiokoulutuksen houkuttelevuus lisääntyisi kun kurssitarjontaa on esim. pari - kolme kurssia enemmän kuin aiemmin, ja kun opiskelijamäärä kasvaa tuntuvasti. Muun muassa näistä syistä mammuttilukioiden perustamisessa ei ole päätä eikä häntää. Taloudelliset säästöt, joita näin toimimalla voidaan saavuttaa, jäävät lopulta vain lyhytaikaiseksi iloksi ja riemuksi. Muutaman vuoden päästä huomataan, että sama raha mikä säästyi lukiokoulutuksesta, on nyt menoeränä kunnan/kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksessa lisääntyneen "ongelmanuorison" aiheuttamien kustannusten vuoksi.

Lyseon ja Tikkakosken puolesta

#70 Re: On höpöhöpöä väittää suurlukioiden tuovan pysyviä säästöjä

25.01.2012 17:18


Vieras

#71 Re: Näpit irti - Lukiota ei kannata viedä pois Tikkakoskelta

26.01.2012 20:28

#11: Iloinen positiivisuus kantaa - Näpit irti - Lukiota ei kannata viedä pois Tikkakoskelta 

 Tosi hyvä, että olette ottaneet positiivisen ja eteenpäin vievän linjan. Markkinoikaa suoramarkkinoinnilla kavereille ja räjäyttäkää potti niin, että kevään alustavissa hauissa Tikkakoskelle halutaan reilusti yli paikkatarjonnan. Listään vaan aloituspaikkoja niin, että tavoiteet saavutetaan ja lukio säilyy. Voisiko urheilulukion talvilajien harrastajat siirtyä Tikkakosken lukioon? Meiltä kun löytyy sitä lunta, jäähalli ja luontoa, jossa taitojaan hioa.

On elämänlaatua, että voi kävellä kouluunsa yli puolen tunnin autossa istumisen sijaan. Automatkoihin kuluu vähintään 30minx2/päivä ja viikossa se tekee vähintään viisi tuntia. Siihen vielä bussin odottelut ja niistä myöhästelyt. Olo ja kunto on aivan toinen jos koulumatkan taittaa ulkona kävellen. Kylä kun on pieni, niin säästyy tuosta ajasta läksyjen lukuunkin.

Kyllä vanhemmat olette myös avainasemassa siinä, että lukio kylällämme säilyy. Olisiko kannustimena vaikka maksaa ne linja-autolippurahat nuoren käyttörahoiksi, jos hän näille kotinurkille jäisi ylioppilaaksi saakka? Varmasti on opetus yksilöllisempää ja tukea enemmän tarjolla pienessä paikaikassa, jossa sinut persoonana tunnetaan, kuin suurissa broilerihautomoissa.

Tsemppiä Tikkakoskelaiset!


Vieras

#72 Re: Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä

26.01.2012 20:45

#58: Hyvin epäilyttävää - Re: Vain rikkaat lukioon kyliltä 

 Otitpa hyvän asian esille.

Jo lähtökohtaisesti tänne on muutettu siinä ajatuksessa, että kustannukset kaupunkiasumisessa ovat sellaiset, ettei suuremmilla perheillä ole varaa perheen kokoon suhteutettuna riittävää neliömäärää sieltä hankkia. Nytkö ne vähät rahat sitten maksetaan linja-autoyhtiölle? Ajatus on ollut, että täysi-ikäiseksi kotona asutaan ja opiskellaan ja sitten lähdetään itsenäiseen elämään ja jatko-opiskelemaan.

Kohtuuttomaksi käyvät matkakustannukset (ja aikakustannukset) kun lukiota käyviä lapsia on perheessä useampia. Jo kirjat ovat suuri kustannuserä (ja vaihtuvat niin usein, että eivät käy enää seuraavalle), jonka lisäksi tulevat vielä ylioppilastutkintomaksut. Eli erittäin epätasa-arvoiseksi on tämä kuntalaisten elämä ihan näiden peruspalveluiden(kin) suhteen menossa. Suurperheet(kin), nyt joukkovoimaa, että meillä on mahdollisuus kouluttaa lapsemme kun kerran veroeurommekin kelpaavat!

MLL

#73 Adressit myös Tikkakosken kylällä

02.02.2012 22:51

Adressin Tikkakosken lukion puolesta voi käydä allekirjoittamassa myös henkilökohtaisesti Tikkakosken kirjastossa, apteekissa, kaupoissa, kirjastossa, Motiviassa ja Pitopalvelussa. Adressit kerätään maanantaina 6.2. ja luovutetaan sivistyslautakunnalle 7.2. klo 16.45 Tietotalon portailla. Kaikki lukion puolustajat mukaan!

Vieras

#74

02.06.2020 20:35

EI MIES TARVII KOULUJA KYNTÄÄKSEEN PELTOOAAN ELI NAISEN VÍTTUA !

 

OPISKELU JA KOULUT ON TURJHAA !

 

MELAA MEKKOON JA SUOMI NEITO PAKSUSK !

 

:----   ---->       ={}=

 

 

''SAKARIN VILLAPAITA PELI''

 

''AUTA SAKARIA SAAMAAN PESÄÄ''

 

TYÖNNÄ KÝRPÄ PÍLLUUUN

 

 HUPS____    OHI MENI

 

VÄÄRÄÄN REIKÄÄN MENI :------00 VOIHA PÉRSE SENTÄÄN ;)

 

HUPS MÄLLÄSIT VILLAPAUIDALLE   :(     *';´,   MIKÄ SOTKU      YRITÄ UUDELLEEN JA MUISTA PAPERIT ENS KERRALLA...

 

NO VIHDOINKIN ... :---={}=      LISSU:MUISTA TOSIN ENS KERRALLA CONDOOMI ;()____´

SAKARI ;{ OHO     ...  SELLASTA SATTUU