Satakunnan kirkonkirjat (mm. Reposaari, Pori) digitoitava

Satakunnan kirkonkirjat (mm. Reposaari, Pori) digitoitava / Tiedotteet / Porin aluekeskusrekisterin johtajalta saamani viesti / Kommentit

porista

#1

10.02.2023 14:46

Kaivataan Porin aluekeskusrekisteriltä ja muiltakin keskusrekistereiltä myötämielistä suhtautumista sukututkimukseen! Jumi on kestänyt jo aivan liian monta vuotta. Ei ole ollut mahdollisuutta kirjojen kuvaamiseen. Lainaus Porin aluekeskusrekisterin johtaja; "Joissakin alueemme (Porin aluekeskusrekisteri) on kuvattu kirkkoherran luvalla ko. seurakunnan yli 100 v. kirkonkirjoja Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen toimesta".

Miksi ei onnistuisi kaikissa seurakunnissa? Monet sukututkijat odottavat kirjojen digitointia. Todennäköisesti SSHY:n kuvaajat ovat varmaankin melko nopeasti valmiita toimeen kunhan lupa heltiää Porista. SSHY on nopeampi tapa saada kirkonkirjat kuvattua ja sukututkijoiden luettavaksi. Tämän sukututkijoiden suosiman yhdistyksen jäsenmaksu on hyvin maltillinen. Jossain vaiheessa tehdään digitointi myös Kansallisarkistossa ja kirjat tulevat Kansallisarkiston sivuille kaikkien katsottavaksi.

 

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…