Valtion retkeilyalueiden metsien hakkuut on lopetettava


Vieras

#76

29.01.2012 06:58

Säästetään metsiä edes muistoksi lapsillemmekin. Nykyisten haaskkaja-aikuisten pitää tyytyä luopumaan kaikista mahdollisista himoistaan, metsänhakkuista. -HN
Kuollut keisari

#77 Re: Re: Kulkijalle

01.02.2012 22:45

#3: kulkija - Re:

”Hoidamme luontoa”. Tuon irvokkaan taulun pystytti Helsingin puisto- tai metsäosasto polun varteen ennen kuin teurasti ehkä viimeisen luonnonhoitometsän Kehä I :sen sisäpuolella pesintäaikaan viime vuoteen. Ehjäksi kasvanut tuuheva lähimetsikkö kettuperheineen oli landehelsinkiläiselle hienompi aamuhölkkäpaikka kuin mikään merimaisema tai Katajanokan ranta Jussi Pajusen guggenheimilaisille.

Nyt paikalla on harva tukeva talouspuusto, kertakäyttöpuisto, jossa kaupungin suunnitteluosasto voi esteettä suorittaa umpeenrakentamisen vaatimat linjaukset. Harkitaan ”täydennysrakentamista” ikään kuin alueelta jotain puuttuisi. Mutta asian ytimessähän on vierus-kuntien puserruksiin joutunut tekoruuhka-alue, jota kaupalliset toimijat mehustavat. Tekopyhä ilmastonmuutokseen vetoaminen on tässäkin osa kaupallista sumutusta. Siihen osallistui mm. Sitran Jarek Kurnitski. toim. Anna Laineen tarkoitusta palvelevassa YLE:n tv-sarjassa ”Tehtävä lähiössä” : ” Sehän on luonnollista” (Täyteen rakentaminen).

Luontoon kuuluu myös ihminen, mutta nykyinen monijalkainen kone-saurus on muun luonnon kannalta tuhoisa vieraslaji, joka ympäristössään ylivoimaisena hyödyntää kaiken eteensä tulevan. On rikollista päästää sellainen vapaaksi retkeilyalueille. - Ei se tosin itse haittaa usko tekevänsä

 

Hanninmaa

#78 Tureikot auki

06.02.2012 09:35

Hakkuita on voimakkaasti lisättävä; aukkohakkuilla, syväaurauksella ja istutuksilla sekä heinäntorjuntamyrkytyksillä saamme rahaa ja uutta kasvua käyettäväksi esimerkiksi syrjäytyneiden ja kiusattujen tukeen ja auttamiseksi. Tarvitaan tekoja, puheet ovat puheita.

Vieras

#79 Sitä talouskasvua PRKL!

08.02.2012 20:36

Tämähän alkaa mennä jo aika pitkälle. Ei kiinnosta herroja muu kuin se että se talous kasvaa ja rikkaat saavat lisää rahaa... Ja mikä on sen hinta, raiskattu luonto!

Vieras

#80

12.02.2012 07:22

Eihän tässä adressissa ole mitään järkeä, ensiksi puhutaan potaskaa jonka jälkeen on helppo huijata adressiin mukaan. Karpokin sen on todistanut!!!
Ja jos ei muu auta puhutaan pyydetään greenpeace puhumaan propagandaa, kuten on jo tapahtunut.
Kaikki allekirjoittajatkin on jotain kaupungeissa asuvia kuten hesalaisia, jotka luulevat että paperi tulee kaupasta ja lehti posteljoonilta.
Ja metsää mitä metsähallitus meinaa hakata on talousmetsää!!!!!!!!!
Olli P

#81 Re:

12.02.2012 20:19

#80: -

Kylläpä on jämähdetty sinne Metsähallituksen iänikuisiin "leimikoihin". Ajat on muuttuneet on katsottava avoimesti eteenpäin ja ennakoitava mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ei meillä ole yhtään liikaa näitä kohtuullisessa kunnossa olevia metsiä, jos ne viimeisetkin hakataan niin edessä on möyrittyjä kankaita ja eri kasvuasteessa olevia taimikoita, siispä säätetään jotakin tulevienkin polvien nautittavaksi. Emme suurin osa ole kaupunkien viherpiipertäjiä vaan tavallisia kansalaisia joille luonto on"kirkkonsa" ja haluamme että lapsemme ja lastenlapsemme säilyttävät elävän kosketuksen luontoon.

Iloiset Veronmaksajat ry:n ehdokasjäsen

#82 Re: Tureikot auki

21.02.2012 12:35

#78: Hanninmaa - Tureikot auki

Olen aina pitänyt selvyytenä,  että säännöllisesti maksamistani veromarkoista ja -euroista osa käytetään syrjäytyneiden ja kiusattujen tukeen ja auttamiseen.  Sensijaan kaiken metsän hävittäminen ja muuttaminen puupelloksi nykyisten monitoimikoneiden ja tehomenetelmien avulla ei enää tuota sellaista rahaa, jolla voisi ostaa luontoelämyksen oikeassa metsässä. Ei vaikka osa rahoista annetaan osakeyhtiöiden  toimitusjohtajille  bonuksina raippojen verisolmujen tekoon.

 

Kuollut keisari

#83 Re: WANHA VITSI

27.02.2012 18:06

80

WANHA VITSI - Suomi-neito uusliberalistin kanssa marjassa.

Korhonen, Virtanen ja Nieminen lähtivät kolmen päivän retkelle. Ensimmäisenä päivänä päätettiin demokraattisesti äänin 3-0, että syödään Niemisen eväät. Toisena päivänä päätettiin äänin 2-1, että jokainen syö omia eväitään.

 

Jyrki Kataisen hallituksen koventuvat tuottovaatimukset (peitellysti valtion) pakottavat Metsähallituksen rajuun yhteisesti omistamiemme maittemme myyntiin (kätketysti valtion). Tänä vuonna kaupataan enemmän tontteja, metsäpalstoja ja kiinteistöjä yli varsinaisen normaalin valtion talousmetsissä syntyvän puun vuosituotannon. Ministeri Jari Koskinen vakuuttaa , että kansallispuistot ja saamelaisalueet rauhoitetaan myyntiaallolta (vastatuli-propagandaa! ). - ”Tänä vuonna valtio velkaantuu ainakin 7 miljardia euroa, nyt pitää ottaa kaikki marjatkin maasta”.

 

Siispä kaikki eräretkeilijät! Kaikki ostamaan erämaita. - Ei ole rahaa? Miksi ihmeessä tarvitsisit ? Sinä omistat tuon maan yhteisesti muiden kanssa. Yksityisten ihmistenkin maanomistus on julistettu pyhäksi, kun ei enää tiedetä, miten tätä loppunutta luonnonvaraa heidän hallintaansa on joutunut. Uusliberalististen ympäri maailman toimivien suuryhtiöiden maanomistus on satunnainen pelimerkki kilpailevien eläinten maailmanlaajuisen pelipöydän nurkalla. Sitä kutsutaan usein erheellisesti yksityiseksi yrittäjyydeksi.

 

Kuka niitä Jari Koskisen omimia marjoja nyt ostaisi? Katsotaanpa. Kotkan satamasta lähteneeseen Thor Liberty aluksen 69 Patriot ohjuksen sekaan lastattiin Summan paperitehtaan koneita. Ne oli myyty Kiinaan. Joku nettosi. Nokia irtisanoi 1000 työntekijää Salossa. He eivät enää maksa verotuloja. Yhteiskuntana haluamme rahallisestikin osallistua työttömien hoitoon. Joku hävisi. Tuhansia työpaikkoja siirretään kaukoidän halpakustannus maihin. Osakkeenomistajat nettoavat, veronmaksajat häviävät. Jne jne jne.

 

1990-luvun alkuun asti suomalaisten tuloerot kapenivat 30 vuoden aikana – me vaurastuimme yhdessä. Sitten tiet lähtivät eri suuntiin. Käteen jäävät tulot ovat nousseet siitä 10 vuoden aikana keskimäärin 2,4 prosenttia vuodessa. Ylimmällä 50 000 kansalaisella nousuprosentti oli 12,3. Joidenkin rikastuminen on ollut jopa oikeudenmukaisesti täysin ansaittua! Kun tuloista menee suuri osa pienelle rikkaiden joukolle , kulutus vähentyy. Yksi rikas ei käytä palvelua 12 tasaveron edestä. Todella rikkaat säästävät mielellään eivätkä edes osta rahoillaan tavaroita ja palveluja. Niinpä mahdollisuus kertyneen varallisuuden säilömiseen maaomaisuuteen on kuin bulvaanilla teetetty sijoitustarjous, johon yhteiskunta on pakotettu. Uusliberalismi on kaksijalkaisten psykopaattisten eläinten, älykkäiden tai tarmokkaiden, mutta inhimillisestä sivistyksestä piittaamatonta ja irtaantunutta kilpailutoimintaa vallan (rahan) haalimiseksi.

 

 


Vieras

#84

28.02.2012 10:49

Ei tunnu valtion firma mitään oppivan.....Hossasta tuli vuoden luontokohde,hakkuut ja luonnonraiskaus jatkui.Ei hakkuut ainoastaan ole se mikä tuhoaa.Niiden myötä tulee lähtemättömät arvet metsäluontoon.(motourat/metsäautotiet)Voisi olla ihan hyvä asia jättää edes tallaisissa paikoissa olevat kohteet rauhaan,ei voi olla että kaikki on valjastettava sille,mitä jää sen pilkun jälkeen tilinpäätöksessä.
myös Kainuulainen

#85 kaikki matalaksi

06.04.2012 11:46

Adressi paikallaan . Huolenaihe on SUURI!!YLE Uutiset 5.4.12 toi esiin sen, valtio haluua rahaa kansallisomaisuudesta myös etelä-suomessa. Kainuussa se näkyy rujosti. Rantaan asti matalaksi kaikki. Aivan sama oliko luontoarvoa tai perinne maisemaa. Mahtaa järvien vesi tykätä kun suodatus puuttuu. Nyt jo limaa enemmän kuin koskaan, ennen hakkuita ei yhtään!!!! www.riista.fi sivuilta poistivat `Vieraskynä´ palstan kun metsästäjätkin kritisoivat mettäherran kilvenkiillostus juttua metsästäjälehdessä. Kuvaavaa oli Ylen jutussa se, että Mettähallituksen metsäpuoli ei kysy mitään luontomatkailupuolelta....ei ehkä samat mielipiteet hakkuista firman sisällä!!!Käykää yläkainuussa katsomassa miltä "hakkuujälki" näyttää ÄMMÄ-Juntusranta välillä!!!

Vieras

#86

07.04.2012 13:43

Ei missään tapauksessa hyvät tenuvärkit menee hukkaan

Vieras

#87

11.06.2012 09:46

Metsähallituksen tulostavoitteita kiristetty....

Vieras

#88

10.03.2013 13:54

Toivottavasti tästä adressin allekirjoittamisesta on jotain todellistakin hyötyä, ja muuten miksi Greenpeace ei pidä tämän suurempaa meteliä tällaisista tärkeiden luonto kohteiden hakkuista ym. ,koska en minä ainakaan ole missään valtamediassa nähnyt uutisen tynkääkään näistä asioista ,eli jos jatkossa pyritään näitä luonnon kannalta ajattelemattomia hakkuita /kaivos ja tie ym. hankkeita edes jonkin verran estää on ne saatava ajoissa ja kunnolla päivän valoon ison yleisön tietoon ,eikä vain muutamien harvojen aktivistien kuten nyt on yleensä käynyt ja suuri yleisö joka olisi todella voinut asiaan vaikuttaa on ollut monta kerta täysin tietämätön näistä ongelmista!!! Eli teidän pitäisi keksiä uusia keinoja näistä ongelmista tiedottamiseen ,tähän asti tiedotus ei ole pelannut ja se tilanne sopii metsä teollisuudelle yms. erinomaisesti ja jälki on sen mukaista!

Vieras

#89 Re:

10.03.2013 13:55


Vieras

#91 miettikääpä vähän

30.10.2014 19:42

Metsähallituksen valtiolle tulouttama tulos on samaa luokkaa kuin kehitysapuun menevät eurot. Tuolta Pohjois-Suomen vanhoista metsistä ne ulkomaille syydettävät rahat revitään. Äänestämällä ensi kevään eduskuntavaaleissa voitte vaikuttaa, valtion rahan kylvämistä ympäriinsä on saatava kuriin.

näin

#92 Re:

16.11.2014 11:16

#76: -  

 On tärkeää säästää metsiä muistoksi seuraaville sukopolville, joten Metsähallitus voisi hakata loput puut pois ja ne, tai osa niistä laitettaisiin museoon nähtäväksi! Näin me saisimme ikihonkia myös lapsiemme ihailtavaksi.

 

 

Nyt riittää adressin tekijä

#93 Re: Mihin ja milloin adressi lähetetään?

21.02.2019 18:28

#59: Terveiset Tampereelta - Mihin ja milloin adressi lähetetään? 

pitäisiköhän se kysyä joltakin poliittikolta? Nehän niitä käsittelee kun tarpeeksi näkyvä adressi on. Mulla ei oo vielä tuollaist ongelmaa onneks. Tai olisihan se hyvä saada tietää.