EI KUNTAUUDISTUKSELLE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI KUNTAUUDISTUKSELLE.


Vieras

#26

08.02.2012 22:57

Toivotan kaikki tervetulleiksi Kouvolaan katsomaan miten hienosti kuntaliitos "toimii" ja lupaukset "pitää".
Lappilainen

#27 TERVETULOA LAPPIIN !!!

08.02.2012 22:59

Kuntauuistusta ajavat päättäjät vois tulla kokkeileen asumista täällä. Meillä lähin terveyskeskus on 90km päässä, uuistus ei tuo sitäkää yhtää sen lähemmäs, kuten ei lyhennä työmatkojakkaa sen enempää mitä ne on nykkää. Uuistus ei siis tuo meille tänne mitään parannusta, vai onko joku valmis rakentaan terveyskeskuskia, takaamaan lääkäripalvelut ja lyhyet työmatkat uuistuksen jäläkeen? Vai laitetaanko kolmen vuoron sijaan kymmenen vuoroja linja-autoja päivässä kulkemaan jotta on helepompi matkata ne monet kymmenet kilometrit töihin?
Taitaa olla nii ettei meiltä pohojosen asukkailta kukkaa kysy mittää, mehä ollaan vaan täällä syrjässä suurista kaupungeista.
Laura

#28 Johan se on nähty

08.02.2012 23:11

Onhan se jo nähty ja koettu monessakin kohdassa ettei suuri ole läheskään aina kaunista saati toimivaa. Kyllä arkadian mäellä mennään nyt niin rankasti takamus edeltä puuhun, että vähän karskimpaakin pelottaa.

Onkonhan ministeriksi pääsyn ehtona kyky keksiä älyttömiä ja toimimattomia ideoita, joita on sitten kiva pakolla toteuttaa. Viis siitä mitä mieltä kansa on, kunhan ministerit saa isoa palkkaa ja puhuu p**kaa. On tämäkin demokratiaa, nyt jos koskaan olisi kansan aika konkreettisesti nousta barrikaadeille oikeuksiensa puolesta.
Vahvistakaa

#29 MUISTAKAA VAHVISTAA ALLEKIRJOITUKSENNE

08.02.2012 23:35

Muistakaahan rakkaat ihmiset VAHVISTAA ALLEKIRJOITUKSENNE SÄHKÖPOSTINNE KAUTTA. Eli MENKÄÄ sähköpostiinne ja NAPSAUTTAKAA ohessa olevaa linkkiä. Se on niin helppoa, mutta välttämätöntä jotta hyvän asian ajaminen voi jatkua! Joten siis VAHVISTAKAA.
pätäkkälän Reino

#30

09.02.2012 03:35

Miten ne jäljellejäävät 70 kuntaa pystyy takaamaan kansalaisille tasavertaisia ja laadukkaita hyvinvointipalveluja? Sekö on tasavertaista, että jatkossa Martonvaarasta viedään lapsi lääkäriin 80km. päähän Joensuuhun ? Tai Ilomantsista ajetaan 100 km. päähän suorittamaan aselupaan tarvittava "pällitesti" ? Miten se laatu paranee ja jonot lyhenee, kun ei nytkään Joensuu kerkeä hoitaa edes omia asiakkaitaan? Pienistä kunnista loppuu palvelut ja kuntalaisten kustannukset asioiden hoitamiseen nousevat. Näillä poltto-aineiden hinnoilla ei kannata enää hakea lupia , vaan on jatkossa tehtävä omin luvin.
Perus-Jerena
Vieras

#31

09.02.2012 06:48

Ei säästöjä tule kuntaliitoksilla, päinvastoin. Vanhusten hoitoon (suuntaus kotihoidosssa) yms. tarvitaan työpaikkoja mm. nuorille ja työntekijät tuo verotuloja. Eikä se ikääntyvä ihmisjoukko niin köyhää ole ettei olisi maksuvalmiutta!! Palvelut pysyvät lähellä ja myös työpaikat!!


Vieras

#32

09.02.2012 09:18

Tämä on suurin munaus johon tämä hallitus pystyy Suomessa.Tämä on tulosta siitä,että kaikki rahat on syötetty EU:n sijoitajille pelastamalla Saksan ja Ranskan pankit.Tälläinen teko jota sunnitellaan Kataisen johdolla ja sitä myötäile koko muu luuserihallitus.Tälläinen olisi välittömästi vietävä tuomioistuimeen syyte:Suunniteltu maanpetos ja sen kansan ajaminen tuhoon.
Krista

#33

09.02.2012 09:55

kaikki on muutenkin jo supistettu minimiin joka puolella vieläkö siihen on tarvetta...? ja kuinnka ollakkaan ainahan ne supistukset näkyy meidän pienten ihmisten selkänahassa raipan iskuina ... helppo on sanella kuntauudituksen myötä puoltavia asioita niiden jotka taloudellisesti paremmassa asemassa = ns rahalla saa ja hevosella pääsee niinhän esim lääkärikäynnit tänä päivänä hoidetaan !!!!!

Vieras

#34

09.02.2012 10:08

ja pahemmaksi menee koko aika itse en ääntäni toisella kierroksella antanut ollenkaan ... omat näkemykseni asioista ei kohdanneet kummankaan ehdokkaan kohdalla sen verran kuitenkin sanon että ei myöskään soini ääntäni saanut !!! homo tai ei niin silti jokaisen tulisi äänestää arvojen ja etujen mukaisesti ei kravatin värin perusteella !!! mutta näinkö sitä "hyvinvointi" yhteiskuntaa nyt sitten kehitetään ... p..... sanon minä

Vieras

#35

09.02.2012 10:09

Tästä järjettömästä hankkeesta on luovuttava.
Jouni Suonsivu
Tampere/Kemiönsaari

#36 Rahaa yhtäälle, toisaalta pois

09.02.2012 10:21

Kuntarakenteen rikkomista (kunta"uudistus" on hallituksen suosima uussana, jolla pyritään luomaan myönteistä mielikuvaa vastoin tosiasioita) ei voida perustella säästöin, sitä eivät ole tuoneet jättipilotit Salo ja Kouvola. Päinvastoin palvelut ovat kadonneet reuna-alueiksi muuttuneilta ja tyytymättömyys lisääntynyt.

Asiat liittyvät toisiinsa, Jyrki Katainen (sekä Mari Kiviniemi) lupasi jokseenkin vuosi sitten ilman eduskunnan valtuuksia verovarojamme noin 8 miljardia valtakunnasta ulos ERVV:lle. Tämä määrä on sittemmin erilaisten prosessien myötä moninkertaistunut ja on aiheuttamassa juuri tällaisia asioita kuin kuntien pakkoliitokset ja puolustusvoimien alasajon.

Pyydän allekirjoittamaan, jos näet asian tärkeäksi. Tarkoitus on saattaa ministerivastuulakia rikkoneet oikeudelliseen vastuuseen. Valitettavasti Suomessa ei ole riippumatonta perustuslakituomioistuinta, joten kansalaisaktivismi on ainut mahdollisuus vaatia perustuslakia noudatettavaksi.

http://www.adressit.com/katainen_ja_kiviniemi_toimien_luvallisuus_ja_ministerivastuulaki

Juho Laatu
Vieras

#37 Tilastotietoa

09.02.2012 11:20

Orvokki

#38 Re:

09.02.2012 11:28

#26: -  

 Vastahan sitä aamulla ihan TV:ssä Kouvolan ylin johto kehui. Itse olen Kouvolasta kuullut kyllä aivan muuta. Hallinto taitaa vieläkin olla sekaisin ja todella kallis monikuntaliitoksen jälkeen. Samassa keskustelussa Backman kehui, ettei savonlinnalaisena päättäjänä pysty vaikuttamaan kuntayhtymien päätöksiin eikä toiminnan sisältöön. Siellä ei siis omistajaohjaus toimi, kuten on ajateltu. Mistä tämä johtuu? Siitä, että yhtymissä päätökset tehdään poliittisissa ryhmissä eikä niissä jäseninä olevat ota huomioon kuntansa eli omistajan ääntä, vaikka omistaja olisi toivonut, miten pitäisi päättää.  Lisäksi ei taida kuntien ja kuntayhtymien keskustelu toimia siten kuin pitäisi, jos omistajaa ei kuulla.

Backman myös unohtaa sen, että eduskunta on säätänyt muutaman pikku lain, joilla kunnat pakotetaan kuulumaan kuntayhtymiin, esim. sairaanhoitopiirit ja ammatillisen koulutuksen kuntayhtymät. Pitäisikö siis palata historiassa takaisin päin ja ottaa kuntien omaksi ne ammatilliset koulut, jotka niissä joskus ovat olleet. Näin opppilaskohtainen valtionosuuskin menisi siihen kuntaan, jossa oppilaitos sijaitsee eikä siihen, joka on yhtymän kotipaikka. Muualta tulevien oppilaiden kulut maksaisi sitten valtio suoraan oppilaitokselle tai maksajana olisi opiskelijan kotikunta, jos opiskelu tapahtuu kunnan ulkopuolella.

Miten Backmanin perusteet parantavat ns. kestävyysvajetta? Etenkin, kun tutkimusten mukaan kustannukset ensin nousevat merkittävästi ja voidaan puhua jopa kustannusten kaksoiskasvusta varsinkin liitettävien kuntien osalta. Esimerkiksi monet 15 000 - 20 000 asukkaan kunnat tuottavat tehokkaammin ja taloudellisemmin sosiaali- ja terveyspalvelut kuin vaikkapa Tampere. Nyt liitettävien kuntien kustannukset kasvavat eli tulevat asukkaille kalliimmiiksi ja lisäksi byrokraattisempi hallinto maksaa merkittävästi enemmän kuin matala ja läpinäkyvä organisaatio.

Emppu

#39

09.02.2012 12:14

Miksi me naapurikuntalaiset haluaisimme maksamaan Tampereen älyttömiä halli- ja tunnelihankkeita tai tekopohjavesiä??? Meillä pelaa terveydenhuolto, hammashoito, päivähoidossa on sopivan kokoiset ryhmät,vanhuksista pidetään parempaa huolta. Miksi haluaisimme asiat samaan jamaan kuin Tampereella, jossa rahat valuvat älyttömään tilaaja-tuottajamalliin, jossa vastuuta ei ole kellään, mutta rahaa palaa paljon?! Tai suuruudenhulluihin hankkeisiin, joihin rahaa kyllä löytyy. Tavallliset ihmiset kyllä unohdetaan, samoin kuin haja-asutusalueilla asuvat.
OSALLISTUT- VAIKUTAT

#40 Re: OMPPU

09.02.2012 12:48

#39: Emppu -  

 Kyllä nyt Nokian, Lempäälän, Kangasalan, Pirkkalan, Ylöjärven, Vesilahden itsenäisyystie on päättymässä. Jakakaa vain viirinne. Hyväksykää viimeiset kaavanne.

Yhteistoimintamenettelystä säädetään lailla ja on sovittu työnantajan ja työtekijäjärjestöjen kesken sopimuksella. Valmistelussa on kuultava ja aidosti keskusteltava tärkeistä muutoshankkeista. Kuulemiset on tainnut jäädä tekemättä. Hallinto-oikeus tutkii nuokin muodollisuudet kunhan vain valittaa ja muistaa todeta... ja kun päätös on muutoinkin lainvastainen...

Juristit auttavat mielellään.

Kunnallisvaalit on 28.10.2012 ja niiihin haetaan jo nyt ehdokasehdokkaita.


Vieras

#41 Kyllähän kaikki paperilla...

09.02.2012 16:09

Kaikki saadaan paperilla näyttämään hyvältä, kun valitaan oikeat arvot ja katsantokanta. Todellisuus on kuitenkin usein aivan toista, niin tässäkin asiassa.

Vieras

#42

09.02.2012 16:29

Kuntauudistuksen voisi nimetä paremminkin kuntataantumus.
Aivan uskomatonta keskittämispolitiikkaa Neuvostoliiton malliin.
Tahallaan sekoitettu todella pienten kuntien ongelmat ja suurkaupunkien metropoli politiikka.
Eläkeläiset eivät näillä päätöksillä vähene tai rahat lisäänny.
Keskuskaupunkien ja kehyskuntien kilpailua on väitetty syyksi, mutta totuus on että kilpailulla on saatu aikaiseksi tehokkaampaa toimintaa ja halvempia omakotitontteja.
Perustuslaissa on myös kuntien itsemääräämisoikeus ja sitä jouduttaisiin muuttamaan.
Johtajien palkat kasvaisivat rajusti, muutamat epämiellyttävät irtisanottaisiin ja pendelöinti lisääntyisi kaupunkikeskuksiin kymmenien kilometrien päähän.
Polttoaineveron tuotto tietysti lisääntyisi valtiolle, mutta virkamiesten kilometrirahat kasvaisivat merkittävästi.
Kaupunkikeskusten kiinteistövuokrat ovat jo nyt jopa kaksinkertaisia reuna-alueille, mutta tilan puutteessa kasvaisivat entisestään.
Selitys kuntien väen vähentämisestä on hyvin ontuvaa, ei se ole niin yksinkertaista, kun hallinnossa on ainoastaan 3 %, eikä sitä voi kokonaan lopettaa. Isojen kaupunkien palkat määräytyvät alaisten määrän mukaan ja lopputuloksena olisi yksi irtisanottu ja toinen tuplapalkalla.
Lisää kommenteja

#43 Kokoomus haluaa vallan suurkaupungeissa

09.02.2012 16:44

Kyseessä on silmänkääntötemppu, jolla valta keskitettäisiin Kokoomukselle ja suurien kaupunkien rakennusliikkeille.
Maksumiehiksi jouduttaisiin kehyskaupungeissa suurten kaupunkien älyttömille menoautomaateille: Kulttuuri pääkaupunkeihin, raitiovaunuihin, tunneli- ja vesihankkeisiin jne...
Tosiaankin puhutaan kunnan työväen vähentämisestä, miten se voisi olla mahdollista, kun nytkään kuntiin ei tahdota saada työntekijöitä.
Ennen oli talonpojan tappolinja, mutta nyt suurkaupunkien suuret tarjouspyynnöt toteuttavat Kokoomuksen PK-yrittäjän tappolinjaa. Voittorahat valuvat ulkomaille tai kaupunki tekee niitä itse piilo verottaen. Esimerkiksi Turussa Turun yhtiö Turku energia piiloverottaa kansalaisiaan 18 miljoonaa €uroa vuodessa. Eikä Turku energia oy ole ainoa piiloverottaja suinkaan.
Pikkukunnat ja niiden asiat eivät todellisuudessa Kokoomusta kiinnosta ja Demarit pyrkivät roikkumaan Kokoomuksen herrojen takinlipeissä, jotta saavat olla hallituksessa.
Tämän jälkeen omatkaan eivät enää äänestä Demareita ja Kokoomusta, koska keskuskaupunginkaan veronmaksajat eivät halua maksaa kehyskuntien velkoja. Vai miten olisi Turkulaiset lähettäisittekö Suomen Kreikkaan Paimioon verorahojanne ?

Vieras

#44

09.02.2012 16:50

Kuntaliitosten pitäisi kohdistua vain kuntiin, joiden talous paranisi liitoksesta merkittävästi, esim. niihin, joissa ikärakenne on huolestuttavan vääristynyt.

Mutta vaikka näinkin olisi, asian pitäisi silti olla ensi kädessä kunnallisvaltuustojen päätöksien tulos, ei lailla pakotettu.

PROossa mukana

#45 Kunta itse

09.02.2012 20:49

Kunta itsekin voi aloittaa liittymisen väärin. Meidän kunnassa kokoomuksella on enemmistö ja he lähtivät yksin isomman kunnan kanssa ajamaan liitosasiaa. Mukana on myöskin eräs kansanedustaja. Meidän kunnassa on talous kunnossa, isommalla kymmenien miljoonien velat. Kokoomuksen porukassa on henkilöitä, joidenka ammatteja turvataan. Selvitysmies oli selvästi kokoomuslaisten talutushihnassa. Koko ajan asioita on vääristelty. Noista kymmenestä kok.vain yksi puhuu, korkeintaan kaksi, varovat näin puhumasta itseään pussiin. Selvityksen lupaukset porkkanarahojen käytöstä ovat melkein kaikki sellaisia, mitkä ovat mahdottomia toteutettavaksi. Kymmenen arkaa pupua syövät porkkanaa. Meille ei edes anneta mahdollisuutta muuhun. Taistellaan.
Järki käteen

#46

10.02.2012 06:51

Kerta kaikkiaan ovat kuntaliitos-kaavailut sieltä pirun valtakunnasta. Tässä ei varmasti ajatella pientä kansalaista, joka tahtoo olla tutussa lähipalvelusysteemissä.
Minäkin osaan tehdä jonkin verran kaavailuja ja piirroksia ja vetää rajoja paperille, mutta taas kerran "herrat" eivät ajattele Suomea suomalaisille, vaan Kreikka + muut etelän valtiot pitää rahoittaa, kun "raukat" ovat velkaantuneet niin rajusti. Koko Euroopan unioni on ollut sellainen kupla; Lipponen, Aho ja Salolainen ne meidät sinne ajoivat silloin 1994. He olivat henkeen ja vereen asti EU:n puolustajia; ja kaiken lisäksi ilman ehtoja. Monissa maissa sentään osattiin vaatia omat kannattavat reunaehdot, jotta talous ei menisi mönkään, kuten nyt Suomelle on käymässä.
Jari Hurri on kirjoittanut selkeitä kannanottoja ja tosiasioita tästä EU:n velkakriisistä, ja todennut Suomen sitoutuneen kaikista EU:n maista eniten maksamaan toisten munauksia, koska nykyiset päättäjät eivät välitä todellisuudesta kansalaisista,vaan....Sitoumukset pitäisi Suomen osalta olla 3 miljard., mutta tosi viisaat päättäjät ovat tyhmyyttään sitoutuneet maksamaan tai lainaamaan epävarmoille etelän kansoille 49 miljd. edestä Suomen veroeuroja. Siksi nyt on ajattava kuntaLIITOS, jotta Suomesta tulisi kuin ent. Neuvostoliitto, eli kaikki asiat hoidettaisiin Helsingin kautta. VASTUSTUSTA ON TEHTÄVÄ TOSIAAN!


Vieras

#47

10.02.2012 09:27

Ei Pohjois-Karjalassa kuntauudistusta voida mitenkään toteuttaa ettei kuntalaisen perusoikeudet vaarannu. Täällä on jo niin pitkät välimatkat.

Vieras

#48

10.02.2012 10:29

Tämä on kokoomuksen lahtaus-politiikkaa, mutta nämä ovat kokoomuksen todelliset kasvot. Herätkää jo suomalaiset!

Ainut asia joka kuntien tilanteeseen todella vaikuttaa, on puuttuminen erikoissairaanhoidon kustannusten epäterveen nopeaan kustannusten nousu vauhtiin. Erikoissairaanhoidon liepeillä ja osin sen sisällä majaillee paljon nylkyreitä jotka lypsävät ja hyväksikäyttävät järjestelmää!

Vieras

#49 Re: Kokoomuksen häijyt

10.02.2012 10:31

#21: Kaarle Huotari -

Käy katsomassa Tyrvään sanomien uutissivua. Siellä on nyt kuva siitä kun Kiikoisten piina alkoi. Kuvassa itse pääpirut. Henna vilauttamassa vesirajaansa, Sastamalan hamsteri Satonen ja kiikoisten petturipoika Marko.


Vieras

#50

10.02.2012 11:18

nyt helsinkiin kapinoimaan!!!!!!!!!!!