VETOOMUS KUNTAUUDISTUKSEN HYLKÄÄMISEKSI

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VETOOMUS KUNTAUUDISTUKSEN HYLKÄÄMISEKSI.

Yhdistetään voimat

#1 Tämä on kilpaileva ketju

08.02.2012 21:02

Aiheesta on jo tehty adressi EI KUNTAUUDISTUKSELLE. Ei hajoteta voimia kilpaileviin ketjuihin

Vieras

#2 Re: Tämä on kilpaileva ketju

09.02.2012 08:55

#1: Yhdistetään voimat - Tämä on kilpaileva ketju

Emme halua hajoittaa tai kilpailla tässä asiassa. Haluamme uusmaalaisina kertoa oman mielipiteemme ja vaikuttaa omalta alueellisesti osaltamme asiaan. Nähdäkseni Hyvinkää ja tampereen seutu toimii samoin. Voimme yhdistää voimamme luovuttamalla adressimme yhdessä hallitukselle, eduskunalle, kunnanvaltuustoille, kuntaliitolle jne..

Yhteistyöterveisin

Matti Laitinen


Vieras

#3

10.02.2012 22:44

Ei tämä kommenttia kaipaa.

Vieras

#4

11.02.2012 12:45

Eikö viimeinen uudistus jo riitä. Eihän siitäkään ole kovin paljoa aikaa.

Vieras

#5

11.02.2012 12:57

Kannattaisi ensin katsoa, miten palvelut on parantuneet jo tehdyissä liitoskunnissa. Oma kokemukseni on, että meiltä loppui kaikki palvelut reunoilta liitoksen jälkeen. Ne lähikunnat, jotka ovat pysyneet itsenäisinä, voivat hyvin ja niissä palvelut tomivat, velkaakin on tosi vähän.

Vieras

#6

11.02.2012 13:25

Jokaisen kannattaisi muutama minuutti miettiä omassa mielessään mihin tämä uusi kuntalaki johtaa esim. viiden tai kymmenen vuoden kuluttua. Kenen hyväksi nämä ns. "säästöt" koituvat loppujen lopuksi ? Ns. säästämistä on jatkunut jo reilu vuosikymmen.Mitä enemmän säästät nyt, sen enemmän sinua vaaditaan kiristämään vyötä tulevaisuudessa.Kun pirulle antaa pikkusormen se vie lopulta koko käden...

Vieras

#7

11.02.2012 14:21

Kuntauudistus on salaisesti valmisteltu, heikentää lähipalveluita ja kunnallista itsehallintoa.

Vieras

#8

11.02.2012 15:59

Pitkällä ajalla mitään säästöjä ei tälläisestä säästömuodosta tule, vain lisäkuluja ja palvelujen todellista supistumista.
KESKITYS

#9 EI SÄÄSTÖJÄ:

11.02.2012 16:38

Sen miettimisen voisi aloittaa mm, mitä uudistus merkitsee päätöksentekorakenteeseen, valtuutettujen jakaumaa alueellisesti uudessa kunnassa8 Joissakin jopa 80-85 % keskusseudulta

Nämä keskusseudun valtuutetut ovat aina enemmistönä ja ratkasevat mm maankäytössä ja kaavoituksessa kaavasisällöt; rakennusoikeudet , suojelut, epämiellyttävät hankkeet,  jakavat määrärahat, kohdentavat asuntotuotannon, yritysrakentamisen ,palvelurakenteet.. On helppo ymmärtää minne hyvä menee ja minne pahalta haisevat asiat, ovat ne sitten jävedenpuhdistamon purkuputki, jätteenpolttolaitos, jäteongelmalaitos, säännöstelyallas, malmirikastamo jne

Peli on selvä; KESKITYSVOIMAT, kokoomus, sosialistit, vihreät vievät keskitystä suuruuden ihannoinnin suuntaan alueellisuuden ja palvelujen tasapuolisuuden ja hyvinvoinnin kustannuksella. 

 

ISKU TULOSSA

#10 SIMPLEX

11.02.2012 16:46

SUURPAKKOKUNNAN palveluja voisi ajatella palvelu palvelulta. Ei ole vaikeaa arvata miten palvelut kehittyvät, ne KESKITTYVÄT aivan varmasti. Suurkunnan nykyisistä kolmesta lukiosta muodostaan yksi, terveyskeskuksista syntyy yksi pääterveysasema, , rakennusoikeus suunnataan keskuskunnan kehityssuuntaan, taajamatiivistykseen , sinne menevät investointivarat kunnallistekniikkaan jne . Saman aikaisesti sivukulmien kuntakeskusten rakenteita aletaan purkaa palvelujen lähdön jälkeen. Ei niitä lehtilukusaleiksi kaikkia tarvita.
Näistä päätettän kunnassa.
Kunnallisvaalit on 28.10.2012 ja sinä voit alkaa ehdokkaksi jos tahdot olla mukana keskitysvoimien pyrkimyksiä vastaan.

Vieras

#11 Mikä asian takana on ehkä......myös ?

11.02.2012 18:42

Mielestäni se ei ole oikea vaihtoehto, että huonosti hoidettujen kuntien / kaupunkien laskut laitetaan toisten kuntien maksettavaksi ! Jos karsia täytyy, niin aloittakaa ministerit ja kansanedustajat omasta palkastanne. Kuntauudistuksessa olisi se hyvä puoli, että olisi huomattavasti vähemmän soopaa puhuvia Arkadianmäellä, kun sekin tipahtaisi roimasti !? Mutta tässäkin on se varmaan takana, että saisivat sinne Arkadianmäelle nykyisen kaltaista hallitusta / edustusta helpommin !?
Jouni Suonsivu
Tampere/Kemiönsaari

#12 Ei verovaroja ulos maasta, kuntia ei tarvitse (pakko)liittää

12.02.2012 20:52

Adressitekstistä: "Verovarat riittävät kuntatalouksien ylläpitämiseen, kun niitä ei haaskata EU:n talouskriisin kustantamiseen."

Olen samaa mieltä ja tämän vuoksi laadin adressin Jyrki Kataisen ja Mari Kiviniemen omavaltaisen toimen luvata verovarojamme maasta ulos ERVV:lle ilman eduskunnan lupaa tutkituttamiseksi valtakunnanoikeudessa. Koska Suomessa ei ole toistaiseksi riippumatonta perustuslakituomioistuinta, asiaa on pyrittävä saamaan eteenpäin vetoomuksella. Siksi pyydän allekirjoittamaan ja jakamaan eteenpäin tämän:

http://www.adressit.com/katainen_ja_kiviniemi_toimien_luvallisuus_ja_ministerivastuulaki

Ja kunnista, ei tarvitse liittää mitään, on mahdollista soveltaa kaksiportaista paikallishallintomallia, vrt.

http://aikalainen.uta.fi/2011/12/23/suurkaupungit-yrittavat-kaapata-kehyskunnat
ANARKIAA VASTAAN

#14 HETKIPOLITIIKKAA

18.02.2012 12:53

Tällaiselle hetkipolitiikalle, suhdanne- ja kausipolitiikalle ei SUOMEN KUNNALLISTA ITSEHALLINTOA tule uhrata. Se on pyhä perusarvo Suomessa,kestävä ja koeteltu, haluttu ja vaivalla rakennettu.
Kunnallisvaalissa 28.10.2012 tulee tällaiselle keskittävälle kausipolitiikalle antaa löylytys.

Isot arvot ovat pysyviä kuten SUOMEN ITSENÄISYYS JA ITSEHALLINTO

Vieras

#15

28.02.2012 09:50

Myöskin pieni voi olla tehokas