Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista.


Vieras

#251 Re: Re: Re:

21.03.2012 21:03

Pääesikunta: Uudenmaan prikaatin siirto Upinniemeen mahdollista

#250: - Re: Re:

Pääesikunta pitää Dragsvikissa toimivan Uudenmaan prikaatin siirtoa Upinniemeen mahdollisena vuoden 2017 loppuun mennessä.

Pääesikunnan joukko-osastoratkaisusta laatiman muistion mukaan tämän mahdollistaa koulutettavan varusmiesikäluokan ja ruotsinkielisen ikäluokan pieneneminen.

 

ttp://www.iltasanomat.fi/kotimaa/paaesikunta-uudenmaan-prikaatin-siirto-upinniemeen-mahdollista/art-1288456704920.html

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.03.2012 23:18



Vieras

#253

22.03.2012 17:59

Uskomatonta, että Walliin saa jatkaa! Tämä vie uskon oikeudenmukaisuuteen ja rehellisyyteen.
Korkealla taholla tässä Suomen maassa tuetaan sitä, että valehdella saa kunhan pokka pitää!

Vieras

#254 Re:

22.03.2012 18:14

#253: -

Suomessa saa oppositio valhdella rauhassa joo, mutta ei heitä tarvitse uskoa silti.


Vieras

#255 Lentosotakoulu on maakuntien yhteinen asia

29.03.2012 18:42

http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/lentosotakoulu-on-maakuntien-yhteinen-asia-1.1155905

Kauhavan Lentosotakoulu on kolmen maakunnan alueella toimiva läntisen Suomen viimeinen varuskunta. Sen lakkauttaminen ei ole yksinomaan Kauhavaa koskettava asia, se satuttaa koko läntistä Suomea, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntia. Maakuntia, joissa isänmaallisuus ja maanpuolustustahto ovat aina olleet, ja ovat edelleen, aivan omaa luokkaansa.

Kauhavan kaupunki vastustaa jyrkästi Lentosotakoulun lakkauttamista. Kaupunginhallitus perusti edunvalvontatyöryhmän, jonka tehtävänä on muun muassa tehdä asiantuntijoiden avustuksella omat laskelmansa Lentosotakoulun lakkauttamisen kannattavuudesta.

Onneksemme maakunnassa on eläkkeelle siirtyneitä ammattisotilaita, joiden asiantuntemuksen ansiosta laskelmien teko ei ole jäänyt meidän, asiaa tarkemmin tuntemattomien maallikoiden vastuulle.

Laskelmamme osoittavat kiistatta, että tämä kyseenalainen keskittämisratkaisu ei tuo minkäänlaisia säästöjä. Taloudelliset perusteet, joilla osittain lakkautusesitys on tehty, ontuvat todella pahoin.

Kauhavan Lentosotakoulun tulevat investointitarpeet on räikeästi ylimitoitettu ja Tikkakosken niin ikään räikeästi alimitoitettu. Olemme esittäneet pyynnön pääministeri Kataiselle, puolustusministeri Wallinille, puolustusvoimien komentajalle kenraali Puheloiselle ja ilmavoimien komentajille kenraali Lindbergille saada tavata heitä mahdollisimman pian heille sopivana ajankohtana. Tarkoituksena on esitellä laskelmamme ja perustelumme Lentosotakoulun säilymiselle Kauhavalla.

Kun Vinkat aikoinaan vietiin Kauhavalta Tikkakoskelle, perusteluina oli muun muassa lentoturvallisuus. Eri nopeusalueen koneet, potkuri- ja suihkukoneet, eivät Kauhavalla voineet lentää samassa vapaassa ilmatilassa keskenään.

Nyt tehdyn esityksen mukaan se on mahdollista jopa siviili-ilmailun seassa ruuhkaisessa Keskisuomen ilmatilassa kentältä, joka siirron jälkeen olisi Suomen toiseksi vilkkain.

Lentokoulutuksen kulmakivi on aina tähän asti ollut lentoturvallisuus, joka jopa maallikon mielestä romuttuu täysin tehdyn esityksen myötä.

Kerron yhden syyn miksi Kauhavalla metelöidään. 300 ihmistä ja heidän perheensä, yhteensä noin tuhat ihmistä, on jäämässä tyhjän päälle. He ovat rakentaneet tulevaisuuttaan Kauhavalle ja lähikuntiin siinä uskossa, että valtion kapea, mutta pitkä leipä turvaa elämän täällä lakeuksilla. Lakeuksilla on aina puolustettu, ja tullaan aina puolustamaan sellaisia, jotka eivät voi tai pysty itseään puolustamaan. Se on hyvät ystävät sitä pohjalaista oikeudenmukaisuutta ja vastuuntuntoa.

Nyt on kyse armeijan palveluksessa olevista henkilöistä ja heidän perheistään. He eivät voi lojaaliussyistä nousta kapinaan työnantajaansa vastaan, vaikka mikä olisi, vaikka talo ja elämä menisi. Jos kyseessä olisi yksityinen yritys, kunta tai joku muu valtion laitos, olisi henkilöstö ulosmarssein jo ajat sitten voinut lähteä itseään puolustamaan.

Ammattiyhdistysaktiivit olisivat myös olleet jo ajat sitten paikalla. Tämän kyseenalaisen keskittämisratkaisun myötä on huomattava määrä henkilöstöä jäämässä työttömäksi ja tyhjän päälle. Meidän tehtävämme on nyt tukea ja puolustaa heitä.

Lentosotakoululle on viimeisen kymmenen vuoden aikana investoitu yli 17.5 miljoonaa euroa. Viimeisin investointi viime kesältä, noin 3,5 miljoonaa euroa tyhjilleen jäävään ruokalaan, sitä ennen miljoonaluokan investointi lennonjohtoon jne.

Koko lystin maksamme me, sinä ja minä veronmaksajina. Paikallaan on myös kysyä, onko maamme hallitus asettanut puolustusvoimille liian suuren säästötavoitteen tietämättä, mihin se todellisuudessa voi johtaa. Ihmeellistä on myös se, että eduskunnalla ei ole minkäänlaista valtaa vaikuttaa tehtyyn esitykseen.

Maakunta on ottanut Lentosotakoulun puolustamisen tosissaan. Siitä osoituksena on Kauhavan torilla järjestetty mielenosoitus Lentosotakoulun puolesta. Paikalla oli useita alueemme kansanedustajia ja satamäärin maakunnan väkeä.

Tukensa Lentosotakoulun säilymiselle Kauhavalla ovat ilmaisseet myös Lapuan ja Seinäjoen kaupungit, E-P:n maakuntaliitto ja E-P:n yrittäjät sekä Pro Lentosotakoulu -kansanliike, jota Kauhavan kaupunki tukee.

Taistelu Lentosotakoulun puolesta jatkuu. Me emme tule missään nimessä hyväksymään lakkautusta. Me kauhavalaiset olemme kiitollisia kaikesta siitä tuesta, jota olemme saaneet taistelussamme läntisen Suomen ja kolmen pohjalaismaakunnan yhteisen viimeisen varuskunnan puolesta.

Kännykässäni on jo vuosia ollut soittoäänenä Jääkärimarssi. Toivon hartaasti etten joudu vaihtamaan sitä Narvan marssiin.

Jouko Mäkinen

Kauhavan kaupunginvaltuuston pj. Kauhava
helsinkiläinen
Vieras

#256

29.03.2012 21:35

Miten saada Suomen päättäjät ymmärtämään, mitä he ovat tekemässä?

Puolustusvoimauudistuksessa mennään nyt liian kovaa vauhtia. Eikö Suomen puolustusvoimia voisi uudistaa ja kehittää ilman näitä varuskuntien lakkautuksia? Rahasta asia ei nyt kyllä ole kiinni, koska sitä näyttää olevan niin paljon käytettäväksi muitten Euroopan maiden tukemiseen.

Eikö näitä maita voisi pistää auttamaan itse itseään ja ottaa Suomen tarvitsemia säästöjä näistä tukivaroista eikä pistämällä omia kansalaisia tyhjän päälle?

Miksi Suomen nykyhallitus tuottaa vahinkoa omille kansalaisille?

Kyllä pahalta tuntuu, että niin moni jää työttömäksi Kauhavalla ja muualla, ja että Suomen päättäjillä on varaa heittää taivaan tuuliin valtavia määriä rahaa, mikä tapahtuu mm. silloin, jos Kauhavan lentosotakoulu lakkautetaan.

Ottamatta poliittista kantaa mihinkään suuntaan, sanon, että viime viikkojen uutiset ovat antaneet meille tavallisille kansalaisille Suomen nykyhallituksesta, ja maamme tämänhetkisestä johdosta,  huonon ja epäluotettavan vaikutelman, mikä on tullut ilmi mm. tässä puolustusvoimauudistuskysymyksessä ja tavassa, jolla sitä on hoidettu Kauhavan ja muiden lakkautettaviksi suunniteltujen varuskuntien kohdalla.

Salailua, valehtelua, ylimielisyyttä, omien kansalaisten hyvinvoinnin polkemista, kansan ylikävelemistä. Kansan mielipidettä ei kuunnella missään, vaan oman maan kansalaisilta viedään tuhkatkin pesästä.
Tällainen valehteluun ja salailuun perustuva käyttäytyminen ja ylimielinen vallankäyttö ei tule olemaan Suomen kansan onneksi ja luulen, että ei liioin tule loppumaan hyvään.

Kauhavalla on toimittu esimerkillisesti tässä vaikeassa asiassa ja tehty se, mikä voidaan, että lentosotakoulu voisi jatkaa toimintaansa Etelä-Pohjanmaalla.


Kaikkea, ja varsinkaan tällaista vääryyttä, jota nyt ollaan ns.puolustusvoimauudistuksen nimissä tekemässä, ei pidä eikä saa hyväksyä.




Vieras

#257

31.03.2012 03:19

Mielestäni Kauhavan ilmasotakoulun lakkauttamispäätös tehtiin virheellisessä järjestyksessä, koska ei kyetty kiistattomasti osoittamaan Suomen valtiolle koituvia säästöjä lakkautuksesta. Lisäksi Kauhavan ilmasotakoulun kasarmialueella on tehty viimeisten vuosien aikana kiinteistöihin kunnostustöitä ja tilat jäisivät tällä tietoa tyhjilleen. Mielestäni on Suomen valtion ja veronmaksajain rahojen haaskausta, mikäli Draksvikin varuskunnan ruotsinkielinen joukko-osasto saa jatkaa nykyisessä sijoituspaikassaan, koska siellä on todettu home-ongelma. Kiinteistöt vaativat välitöntä remontointia ja olisi Suomenruotsalaisten varusmiestenkin kannalta parempi, mikäli Ruotsinkielinen joukko-osasto siirrettäisiin Kauhavalle.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.03.2012 04:17



Vieras

#259 Re:

01.04.2012 21:48


Vieras

#260 Re: Re: Ja mikä laki sanoo,

01.04.2012 22:47

#258: - Re:

että ruotsinkielisistä nuorukaisista pitää ehdottomasti kouluttaa rannikkojääkäreitä. Puolustusvoimat kouluttaa tarvitsemiaan joukkoja ja jos rannikkojääkäreitä tarvitaan, niin koulutetaan koko joukko suomenkielisistä. Ruotsinkielinen joukko-osasto sopii mihin tahansa aselajiin, eli ei se niin vaikeaa ole. Paikkakuntakin on täysin avoin, mutta esimerkiksi Kauhava erinomaisten liikenneyhteyksiensä puolestakin sopisi oikein hyvin.

 


Vieras

#261 Katainen myös ohjaamassa uudistusta

01.04.2012 23:37

Näin väittäisin, kun pvuudistusehdotusta katselee.
Ilmavoimien lakkautuksista on vuosia spekuloitu siten, että jos joku lakkautetaan niin se olisi Karjalan Lennosto Siilinjärveltä. Nyt kuitenkin ollaan ilmavoimista lakkauttamassa Jämsän Hallia ja Kauhavaa. Molemmat siirrettäisiin Jyväskylän Tikkakoskelle. Että siirrot mitenkään edes näyttäisivät mahdollisilta alta täytyy siirtää Kuletuslentolaivue pois. Kuljetulentolaivue suunnitellaan siirrettäväksi Pirkkalaan ja että sinne voisi siirtää, niin sieltä pitää siirtää taas pois Satakunnan Lennosto. Satakunnan Lennosto taas hajasijoitetaan Karjalan Lennostoon Siilinjärvelle ja Lapin Lennostoon Rovaniemelle. Pirkkalassa isot koneet täytyy "pukittaa" taivasalle huoltojen yhteydessä, koska hallit liian pieniä ja lentomelu säilyy entisellään Koelentokeskuksen siirrosta johtuen.

Mikään siirtyvä joukko ei sovi toimimaan asianmukaisesti uudella sijoituspaikkakunnallaan.

Ilmavoimien "voittaja" paikkakuntia ovat Rovaniemi(koska Lappia ei voi missään tilanteessa jättää ilman ilmavoimien tukikohtaa), Tikkakoski(Ilmavoimien esikuntaihmisten paikkakunta) ja yllätys yllätys pääministerimme "kotikylän" Siilinjärven varuskunta. Läheltä liippaa, kun isä on lentokonemekaanikko evp. En jaksa uskoa Wallinin olleen ainoa poliittista ohjausta PE:lle antanut taho. Antoiko Jyrki ohjauksen suoraan vai Stefanin kautta? Draksvik-kohu sopii erinomaisesti pääministerille, koska siten muiden osuus tapahtumissa jää tulematta esiin. Puolustusministeri on pahassa raossa ja saattaa piankin tulla se päivä, kun Stefan kertoo todellisen absoluuttisen faktan poikaporukan kabinettipelistä.

No ehdotushan uudistus vasta on. Järkikin sen sanoo, että yritetään muka säästää kustannuksista välittämättä. Valtion kassa tyhjenee, kun kuluja tulee monelle muullekin ministeriölle Puolustusministeriön lisäksi.

Julkisuuteen tultiin julistaen uudistuksen olevan tarkkaan laskettu ja monien eri vertailulaskelmien kautta jalostunut lopputulos, ainut ja oikea. Laskelmat julistettiin salaisiksi, koska niitä ei ole olemassa. Laskelmia on vasta viime viikkojen aikana ryhdytty muodostamaan tarkoitushakuisesti.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

02.04.2012 00:09


lentosotamies

#263 Käyttäkää ylimääräinen energianne johonkin muuhun

03.04.2012 21:22

Jumalalta terveisiä: Menkää kauhavalaiset ristus oikeisiin töihin notta niiniin!


Vieras

#264

17.04.2012 08:33

Huomio...näin voine sanoa päättäjille jotka alas-ajavat puollustusvoimia!!! Lentosotakoulua ja myös Kontiolahtea. On huono valinta onhan itärajaa puolustettava joka näin ajetaan " oman onnensa varaan " , mietippä sitä...Ei ole opittu mitään historiasta...
Lentosotakoulu on parasta , lentäjien paras koulutuspaikka , jo vapaan ilmatilan kuin myös opetuksen suhteen joilloin voivat turvallisesti harjoitella maan parhaiksi piloteiksi jota prp lentosotakoulu kansalaisliike ajaa ja tekee parhaansa osittaessaan muuton Tikkakoskelle olevan hulluin päätös mitä päätäjät voivat tehdä aselajin suhteen...
Tikkakoski ei pysty luomaan missään tapauksessa samanlaisia turvallisia puiteita mikä on itsestään selvyys vapaassa ilmatilassa Kauhavalla.
näin mietein , eeva haapsaari Kauhavalat

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

17.04.2012 13:59


tasapää

#266 sitä saa mitä tilaa

28.02.2013 17:39

pohjalainen uho loppuu kun herrat älähtää ja housut kuralla lähretään kotiin poraamaan.pohojalaasethan on itse suurin osa ns.porvareita vaikka pohjalainen työläinen on alinta palkkaluokkaa.kokoomushan haluaa yksityistää ja lopettaa kaikki valtion toiminnat ja jakaa eliitille bisnekseksi kaikki.tämä ei tarkoita että tarvis kommunisti olla mutta kannattais vähän ajatella omilla aivoilla mitä puoluetta äänestää.

Vieras

#267 Re: Re: Re: Ja mikä laki sanoo,

28.02.2013 19:41

#260: - Re: Re: Ja mikä laki sanoo, että ruotsinkielisistä nuorukaisista pitää ehdottomasti kouluttaa rannikkojääkäreitä.

Strategisesti Suomen kauppamerenkululle elintärkeä Ahvenanmaa on kansainvälisillä sopimuksilla demilitarisoitu rauhanaikana. Kriisitilanteessa se pitää nopeasti miehittää ja varustaa puolustusta varten. Tähän tehtävään sopii parhaiten ruotsia äidinkielenään puhuvat, saaristo-olosuhteisiin koulutetut joukot.

Eli sellainen "laki".

Asiasta mitään ymmärtämättömät toki mielellään lähettäisivät ruotsinkieliset varusmiehet vaikka Lapin perukoille tai Venäjän rajalle, mutta onneksi nämä tyypit eivät ole puolustusvoimissa päättävissä asemissa.

 

Johan

#268 Ei Vaasalla nyt niin hyvin mene

24.10.2013 15:54

#91: -

Nyt puolitoista vuotta tuon Harri Leppälän kirjoituksen jälkeen voidaan todeta että ei Vaasalla nyt niin hyvin mene. Mervento/ Vasa vind on lomauttanut miltei kaikki työntekijänsä. Kenkääkin on tietääkseni annettu. Luvattuja työpaikkoja ei siis ole syntynyt. Lisäksi asukkaat häiriinytvät tuulimyllyn aiheuttamasta melusta. Intin asioista puheen ollen niin Vaasasta lähtee soittokunta tän voden lopussa.