Kotihoidontukea ei saa lyhentää

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidontukea ei saa lyhentää.

Faktaa

#376 Tiedättekö edes mitä kotihoidontuki on?

12.03.2012 22:04

Kotihoidontuen saaminen ei automaattisesti tarkoita sitä että lapsen äiti tai isä jää itse kotiin hoitamaan lastaan, jättäytyen kokonaan pois työelämästä. Kotihoidontuki on vain vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle päiväkodissa, eli tarkoittaa että silloin lapsen hoito järjestetään muulla tapaa kuin päiväkodissa - niin yksinkertaista. Äidin tai isän ei siis oleteta itse hoitavan lastaan kotona sillä pienellä 300 euron kotihoidontuella vaan hoidon voi järjestää myös muulla tavoin.

Mielestäni kun kunta tarjoaa oikeuden lastenhoitoon päiväkodissa kouluikään saakka joka kustantaa kunnalle noin 1000-1500 euroa/kk, niin kyllä oikeus lasten kotihoidontukeenkin joka kustantaa sen 300 euroa/kk, tulisi tarjota lapsen kouluikään saakka tasapuolisuuden nimissä. Jokaisella perheellä pitää olla vapaus valita. Se, millä tapaa perhe päättää lapsensa päivähoidon järjestää on jokaisen oma asia. Jollekin toiselle perheelle päiväkoti voi olla parempi vaihtoehto, toiselle taas joku muu ratkaisu.

Jos kotihoidontuen maksaminen tulisi lopettaa sillä verukkeella että "jokainen maksakoon omista etukäteen säästämistään rahoistaan eikä yhteiskunnan tuilla" - silloin kunnallisen päivähoidonkin tarjoaminen tulisi lopettaa samalla verukkeella. En usko että tätä monet kannattaisivat...
Ottakaa selvää

#377 Tuki jos lapsi ei kunnallisessa päivähoidossa, ei liity siihen onko vanhemmat kotona vai työssä

12.03.2012 22:06

Moni ei tosiaan edes ymmärrä mitä kotihoidontuki tarkoittaa. Kotihoidontuki on tuki jonka perhe saa jos lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa - sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko äiti tai isä työssä vai ei. Päivähoidon voi järjestää monella tapaa, minkä kotihoidontuki mahdollistaa. Eli kotihoidontuki ei tarkoita että äidin tai isän olisi istuttava kotona ja elätettävä itsensä sillä pienellä tuella. Se on vain korvaus jos järjestää jonkun muun hoitomuodon kuin kunnallinen päiävkoti.

Kotihoidon tukea ei makseta siksi että äiti tai isä jää kotiin lapsen/lasten kanssa, vaan kotihoidontuella tuetaan sitä että lasta ei laiteta kunnalliseen päivähoitoon. Muita hoitomuotoja on monia, esim yksityisen päivähoidon järjestäminen jne. Ei kaikki kotihoidontukea saavat ole kotona istuvia, vaan monet on työssä vaikka lapsi ei päiväkodissa olekaan.

Jos kotihoidontukea pitää leikata, leikataan sitten kunnallista päivähoitoakin - ei kuulosta hyvältä, eihän?

Jälleen kerran: kotihoidontuki ei vielä tarkoita, että olisi työelämästä pois. Kotihoidontukea maksetaan kun lapsi ei ole kunnallisessa hoidossa eikä sillä ole mitään tekemistä hoitovapaan tai työttömyyden kanssa.
eräs allekirjoittanut äiti

#378 Näitä kommentteja liitteeksi adressiin

12.03.2012 23:31

Täällä on todella hyviä; kokemusta, pohdintaa sekä tietoa ja asiantuntemusta osoittavaa tekstiä siitä mitä kotihoidon tuki oikein merkitsee ja kuinka kannattavaa ja edullista se on joka suhteessa vaikka asiaa miltä suunnalta tarkastelisi. Toivottavasti adressin aikanaan perille toimittajalla on mahdollisuus liittää ainakin osia näistä teksteistä liitteeksi adressiin.

Vieras

#379

12.03.2012 23:39

Hyvä juttu! Mielestäni päivähoito pitäisi lailla kieltää alle 3 vuotiailta. Alle 3 vuotiaat ovat liian pieniä pitkiin hoitopäiviin ja isoihin ryhmiin. Sen ikäiset tarvitsevat omaa äitiä/isää, syliä, hoivaa jne.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

13.03.2012 03:02



Vieras

#381

13.03.2012 13:49

Jumaliste, nyt kaikki barrikadeille!!!
Kyllä Eu:lle EI €:lle

#382 Kannattaako Euro? Sen kustannuksella hyvinvointi?

13.03.2012 16:02

Suomen pitäisi näyttää mallia keski-euroopalle että ihmiset ovat tärkeitä. Hallitus haluaa romuttaa pohjoismaisen hyvinvoinnin suomesta että Raha pääsisi valtaan ja ihmisillä ei olisi niin väliä. Köyhyys ja Eriarvoisuus lisääntyy mikä aiheuttaa mielenterveysongelmia ja rikollisuutta. Näistä koituva lasku on jo rahallisesti moninkertainen mitä säästöillä saadaan puhumattakaan ihmisten pahoinvoinnista :( Ruotsi ja Norja jatkavat omassa maassaan pohjoismaisen hyvinvoinnin kehittämistä ja Esim. lapsiperheiden tukemista. No niillä on etuna se että eivät ole sidottuja Euroalueeseen vain Eu:hun. Kreikan ohessa tulevat Espanja, Italia, Portugali ja Irlanti. Näihin on myös Suomen varauduttava antamaan miljardeja. Herääkin kysymys tappaako Eurovaluutan ainainen pakonomainen elvyyttäminen koko hyvinvoinnin Suomessa?

Vieras

#383

13.03.2012 17:33

Koska joillain kuten meillä on sairaita lapsia ja niitä on vaikeampi viedä hoitoon kovin nuorena varsinkin jos kodinhoidon tuki loppuisi lapsen ollessa alle 3v... Ehdottomasti tuet pidetään ennallaan...

Vieras

#384

13.03.2012 17:34

Tuen samana ennallaan...

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.03.2012 03:51


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.03.2012 03:51


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.03.2012 03:52


Kansa liikkeellä

#388 MIELENOSOITUS 15.3.klo 12.30 Senaatintorilla, Valtioneuvoston edessä

14.03.2012 09:11

Lisää asiasta mm. facebookissa (Mielenosoitus: Kotihoidontukea ei saa leikata!)

Vieras

#389

14.03.2012 11:02

Itse henk.koht sitä mieltä että jos jostain aletaan leikkaamaan kuluja se pitää tapahtua sieltä päästä missä sitä rahaa on OIKEASTI pois otettavaksi, kummasti kansanedustajien palkanalennus puheet tallattiin samantien ja jopa suututtiin mutta taas lasten ja perheiden hyvinvoinnista voidaan mielellään tinkiä, suomi alkaa olla kohta ihan yhtälaisessa suossa kuin muutkin kituvat eu:maat kiitos näiden poliitikkojen jotka eivät kyllä aja kuin omia etujaan kansalaisten kustannuksella, ei muuta kuin torkkupeittoja ostelemaan....
huolestunut

#390

14.03.2012 11:43

Eiköhän olisi syytä ensin laittaa päivähoito asiat kuntoon ja vasta sitten ehdotella kotihoidontuen lyhentämistä. Hallitus, järki käteen,ei pylly edellä puuhun.

Kiitos tämän adressin alkuunpanijalle, olet hyvän asian puolesta.
J

#391 TULKAA mukaan puolustamaan PIENTEN LASTEN oikeuksia to 15.3.!

14.03.2012 11:53

Huomenna torstaina 15.3. klo 12.30 alkaen Senaatintorilla Valtioneuvoston edessä mielenilmaus kotihoidontuen lyhentämistä VASTAAN! Nyt on tilaisuus vaikuttaa asiaan.
Jos adressin tekijä ehtii ja pystyy, niin laittaisitko kutsun adressin etusivulle.
Olisi upeaa, jos meitä olisi paikalla mahdollisimman monia pitämässä pienten lasten oikeuksien puolta ja kertomassa poliittisille päättäjille mielipiteemme!
Toivottavasti nähdään huomenna!

Vieras

#393

14.03.2012 22:52

Pekka Aittakumpu! Tarkoitus olisi kerätä nimiä fyysisesti eräässä tapahtumassa, voisin ne postittaa sulle viemistä varten. Ottaisitko yhteyttä, kiitos! :)
ruusa . aalto at gmail . com
vieras

#394 taas valtio siirtää kustannuksia kunnille ja perheelle

15.03.2012 07:45

Lapselle paras ja edullisin paikka yhteiskunnassa on kasvattaa ja hoitaa kotona. Nyt ollaan viemässä mahdollisuus kotona hoitamiseen. " Lapset pois vanhemmilta "
Aargh!!!!!

#395 Kohta kolmen alle 3 vuotiaan äiti

15.03.2012 09:47

Minulla on kohta 3 alle 3 vuotiasta lasta. Miksei meitä tavallisia ihmisiä koskaan kuulla???? HALOO!!! Ottakaa hyvätuloisilta, repikää omasta selkänahastanne, älkää aina päättäkö asioita pienempien kustannuksella!!! En todellakaan laita lapsiani 2-vuotiaana päiväkotiin. Mulla on montakymmentä vuotta aikaa tappaa itseni työnteolla (olen 26v!!) tämän jälkeenkin kun olen ensin antanut lapsilleni turvallisen, onnellisen, tapahtumarikkaan, virikkeikkään lapsuuden ja hyvät opit elämään ja aikuisuuteen! Lapsen paikka varsinkin meidän tilanteessa on todellakin kotona!!! Hirvittävän moni äiti joka on töihin aikaisin mennyt on myöhemmin katunut menetettyjä vuosia kun olisi vielä voinut olla lasten kanssa!!!
Lapsi ei ole Esine?

#396 Ei oo kapasiteettia ja rahaa Hallituksen kaavailuihin!

15.03.2012 10:52

Monet kunnat ovat ilmaisseet huolensa Hallituksen käsittämättömälle kaavailulle laskea kodinhoitotukea kolmesta vuodesta kahteen. Kunnilla ei yksinkertaisesti ole varaa järjestää hoitopaikkoja kotihoidossa oleville lapsille. Myös tilat ovat tällä hetkellä täynnä. Hallitus LAPSI ei ole mikään esine mikä tungetaan vain jonnekkin!!! Ihmetyttää myös se että hallitus vertaa Suomen käytäntöä hyvinvoinnin kehitysmaihin(keski eurooppa) "Siellä mennään töihin jo 6kk hoitamisen jälkeen" Verrattaisiin vain Pohjoismaihin missä ollaan edelläkävijöitä!!! Pohjoismaista hyvinvointia tulisi kehittää ei lopettaa!!! Mutta nämä raha-ahneet Hallitus päättäjät ottavat sieltä missä rahaa on minimaalisesti jos ollenkaan. Kaavailuissa on Rikkaiden verohelpotuksia, joita ei tule Suomen kansan hyväksyä!!!!

Vieras

#397

15.03.2012 12:43

Uusia päiväkoteja/päivähoitopaikkoja joudutaan myös luomaan runsaasti lisää, jos tämä kotihoidontuen leikkaus menee läpi. Kulut ovat huomattavasti suuremmat kuin säästöt, sen ymmärtää kuka tahansa. On tärkeää, että alle 3-vuotias voi olla kotihoidossa, silloin kun vanhemmat näkevät sen parhaaksi vaihtoehdoksi.

Vieras

#398

15.03.2012 13:45

Hienoa että ne tietää mistä leikata ja kohta on lapsilisät listalla myös. Kotihoidontuki on tällä hetkellä aivan liian pieni. Sitä pitäisi korottaa ei leikata. Ja kolme vuotta on mielestäni myös liian lyhyt aika. Itse jäisin kotiin hoitamaan 2 alle kaksivuotiasta mutta ei voi kun raha siitä on niin pieni. Sillä rahalla ei yksinkertaisesti elä.
MM 81

#399 Entäs se toinen puoli??

15.03.2012 14:53

Eikö kukaan koskaan ajattele sitä puolta, että jos lapset olisi päivähoidossa, se työllistäisi myös tarhan tätejä > koulutettaisiin lisää henkilökuntaa, työttömyys vähenisi, verotulot kasvaisivat jo senkin kautta, puhumattakaan siitä, mitä kotihoidontuki valtiolle menetettyjen verotulojen (äidit /isät ei töissä) kautta maksaa. Toisaalla puhutaan siitä, että päivähoito olis lapselle vahingollista - kuitenkin seuraavaan varhaiskasvatussuunnitelmaan tullaan sisällyttämään osiot myös kotona hoidettaville lapsille (eli nekin tulee viedä jonnekin muualle kasvatettaviksi x tuntia viikossa) >> olisiko niin, että se tarha ei olekaan lapselle huono paikka?! MItä tulee sairastavuuteen: Ensimmäisen kanssa olin kotona ja voin sanoa, että olihan se yhtä korvakierrettä. Toinen ja kolmas ovat olleet ryhmiksessä ja tosi terveitä! Ei se tarha lapsista sairaita tee, vaan huono vastustuskyky (kun ollaan vaan kotona!)
toisinajattelija

#400 Re: ootko tosissas

15.03.2012 14:56

#397: -  

 Jos rakennetaan uusi tarha, niin maksaahan se. Mutta se työllistää yrityksiä, jotka maksavat veronsa kunnalle ja valtiolle ja yritys työllistää ihmisiä, jotka myös maksavat veronsa, uusi tarha työllistää uusia tarhantätejä jne jne jne. Eli kyllä se nyt pitkällä tähtäimellä tulee aika paljon halvemmaksi rakentaa uusia päiväkoteja kuin maksaa siitä, että ollaan kotona vuosikaudet! Miettiikö kukaan, minkälaisen mallin annatte omille lapsillenne, äiti on parhaimmillaan 5-7 vuotta yhtämittaa kotona, ei opiskele, ei käy työssä? Sosiaalitoimiston asiakkuus tunnetusti periytyy...