Kotihoidontukea ei saa lyhentää

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidontukea ei saa lyhentää.


Vieras

#76 Re: Surullinen totuus

02.03.2012 19:20

#13: - Surullinen totuus

olemalla, oleskelemalla ?!


Vieras

#77 Re:

02.03.2012 19:31

#57: -

julkinen päivähoito ei historiallisesti ole kokoomuslähtöistä, julkinen päivähoito on aikanaan vasemmiston ja naisemansipaation lemmikki....(lapset ovat valtion, naisten tasa-arvo ja työmarkkina-asema). Taasen juuri oikealta tulee ajattelu, että vaihtoehtoja ja vapautta pitää olla - tämä ei taustafilosofisesti ole mikään kokoomuslainen juttu! Ei ainakaan alunperin.

 


Vieras

#78

02.03.2012 19:38

Ymmärtäkää ihmiset, että teille itsellenne on ensiarvoisen tärkeää, että meitä Suomalaisia riittää jatkossakin. Jos perheen perustaminen tehdään tarkoituksella vaikeammaksi vielä sen lisäksi, että perheen kasvattaminen on jo muutenkin vaativa tehtävä, ei siihen niin vain enää ryhdytä. Kasvavista pienistä tulevaisuudenluojista on pidettävä ensisijaisen hyvää huolta. Nuorena on helppo ajatella, ettei tarvitse ketään, mutta sinäkin todennäköisimmin olet joskus avun ja hoidon tarpeessa. Kuka silloin auttaa ja hoitaa, jos lasten kasvua terveiksi vastuunottokykyisiksi aikuisiksi ei tueta kaikin mahdollisin keinoin? Säästökohteita riittää, tämä ei ole sellainen!
Lian

#79 Kotihoidontuki = Säästöä valtiolle

02.03.2012 19:51

Wuuut, ei kai ne oikeasti oo lyhentämässä kotihoidontukea?! Kotihoidontukihan on valtiolle pelkkää säästöä, kun vanhemmat hoitavat lapsiaan kotona paaaljon halvemmalla kuin päiväkodit. Yksi lapsi maksaa valtiolle keskimäärin 800 € kuussa hoidossa. Lisäksi kotihoidontuen oleva vanhempi vapauttaa yhden työpaikan työttömälle työnhakijalla, jolle valtio täten välttyy maksamasta työttömyyskorvausta. Nostaahan sitä enemmin pitäisi, vähintään työttömyyskorvauksen tasolle. TTällä lakialoite taitaa olla vain vastalause niille, jotka ajavat kotihoidontuen korottamista.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

02.03.2012 19:57


veera

#81 Re: Uhrauksia on tehtävä.

02.03.2012 20:10

#80: ... - Uhrauksia on tehtävä.

Kerro mulle, miten saat säästöä siitä, jos nyt kotona hoidettavat lapset lisätään jo ylikuormittuneen päivähoitosysteemin harteille? Kerrotko myös sen, mitä säästöjä siitä tulee, jos päivähoitopaikkoja lisätään palkka- ja rakennuskustannuksineen? Nykyisellään hoitomaksut eivät kata hoitokuluja. Kerro, mitä säästöjä siitä tulee, kun työtön työnhakija ei saakaan sitä hakemaansa sijaisuutta vakinaisen työntekijän jäädessä hoitamaan lastaan kotiin vaan roikkuu kortistossa ja mahdollisesti hyödyntää siinä samalla useampia yhteiskunnan tukimuotoja pitääkseen katon päänsä päällä ja saadakseen ruokaa?

Ja tärkeintä unohtamatta, kerrotko myös sen, mitä hyötyä on pienen lapsen kehitykselle siinä vaiheessa, kun hänet pakotetaan osallistumaan aikuisten maailman aikataulujen mukaan pyörivään elämään ja hänen pienen elämänsä alkutaipaleella hänet vieroitetaan vanhemmistaan ja sysätään ylisuuriin ryhmiin laitoshoitoon?

En itse niitä keksi.

#82

02.03.2012 20:19

#80: Uhrauksia on tehtävä.

Minäkin tahdon kuulla ne positiiviset puolet.

Sijainen

#83 Äitiysloman sijainen työelämässä

02.03.2012 20:19

Onko kukaan miettinyt sitä, mikä on se logiikka, jolla verotulot lisääntyvät, kun äidit palaavat töihin? Nythän näillä äideillä on työelämässä joku sijainen, joka niitä veromarkkoja tuottaa. Jos työpaikat eivät lisäänny, eikai voi lisääntyä verotulotkaan? Itse olen ollut yli kaksi vuotta äitiysloman sijaisena ja kun tämä äitiyslomalainen palaa töihin, lähden minä pois. Veromarkkoja ei tule yhtään enempää sen jälkeen kun hän palaa töihin.

Vieras

#84

02.03.2012 20:20

Voitaisiinko jo vihdoinkin säästää jostain muusta kuin vanhuksilta, lapsiperheiltä ja sairailta?

Me emme pääse karkuun, kuten rikkaat. Mutta kaikkien etu on, että hoidamme lapsemme kotona, emmekä kunnallisesti. Veikkaanpa että kunnallinen hoitomaikka (josta pienituloisina emme edes joutuisi maksamaan itse) käy kunnalle paljon kalliimmaksi kuin tuo kotihoidontuki.

Vieras

#85

02.03.2012 20:29

Jos lapsen päiväkotipaikka maksaa Helsingissä vajaa tuhat euroa, voidaan ajatella, että kotihoidon tukea tai sen kuntalisää olisi varaa jopa nostaa reilusti. Jos esim Helsingissä 950 euron päiväkotipaikan sijaan maksettaisiin kotiohoidontuen kuntalisää vaikka 750 euroa, kunta säästäisi rahaa, ja lapset ja vanhemmat olisivat iloisia.

Vieras

#86

02.03.2012 20:29

Eli sama meininki kuin jenkeissä, vauva pihalle ja takaisin töihin?
Hyvähän se on meidän pienituloisten selkänahasta repiä lisää rahaa valtiolle. Kohtahan ei tartte lapsia hommata ollenkaan, kun sekin on verotettavaa toimintaa.

Vieras

#87

02.03.2012 20:43

Mistä nää ideat tulee teille päättäjät.Onko tekemisen puute ku pitää lapsiperheitä kiusata senkin porsaat. Jakakaa niitä ideoita ulkomaille rahaa meni jo.. En enään äänestä muuta kuin itseeni tai roopesetää..

Vieras

#88

02.03.2012 20:51

omat lapset jo teini-ikäsiä, mutta kyllä nousi verenpaine taas niin paljon että....!!!!!!

Vieras

#89

02.03.2012 20:58

Vaaleissa tavataan

Vieras

#90

02.03.2012 21:11

Lapsissa on meidän mummojenkin tulevaisuus..Annetaan heille parhaat mahdolliset lähtökohdat, kotihoito, jos vanhemmat niin haluavat....

Vieras

#91 Re:

02.03.2012 21:11


Vieras

#92 Re: Re:

02.03.2012 21:12

Kartza

#93 Jaahas!!

02.03.2012 21:21

Kun nyt kerran voidaan maksaa 3-vuotiaaksi asti kotihoidontukea niin silti päiväkodeissa ja perhepäivähoitajilla on alle 3-vuotiaita lapsia hoidossa...MIKSI??? Ei tämä muutos siihen pakota kun sitä ilmenee jo ilman muutosta. On totta, että joissakin paikoissa saattaa ryhmäkoko olla liian suuri ja ainakin kun katsellaan käytössä olevia tiloja, jotka on rakennettu ainakin 10-15 vuotta sitten sen tarpeen pohjalta ja uusia ei saa rakentaa eikä vanhoja laajentaa säästösyistä. Sitten kun vielä huomioidaan laskutapa (http://www.stm.fi/tiedotteet/kuntainfot/kuntainfo/view/1210163) niin on aika monta tulkinnan varaista asiaa.

Mitä taas lasten pitkiin hoitopäiviin tulee niin laki sanoo: "Päivähoito järjestetään osapäivä- ja kokopäivähoitona. Kokopäivähoidossa lapsen hoitoaika saa yleensä jatkua yhtäjaksoisesti enintään kymmenen tuntia vuorokaudessa ja osapäivähoidossa viisi tuntia" (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1973/19730239) on sellaisia vanhempia jotka toisivat lapsensa hoitoon heti kun pk avataan ja hakisivat juuri ennenkuin se suljetaan ja mieluummin saisivat olla pidempäänkin, vanhempia jotka näin karkeasti sanottuna tuovat lapsensa toisten kasvatettavaksi. Toisilla taas vanhemmat käyvät toisella paikkakunnalla töissä ja työmatkoihin saattaa kulua yhteensä 2-3h päivän aikana siihen sitten se oma työpäivä päälle niin helposti hoitopäivä voi venyä sinne 10h päivässä ja jopa ylikin. Sitten on vielä oma lukunsa 3-vuorotyötä tekevät yksinhuoltajat. En yleistä ketään mihinkään ryhmäänsillä tiedän että on eroja ja meitä on moneen junaan. Monessa paikassa yövuoro saattaa kestää sen 10h siihen päälle työmatka... ja kuinka orjallisesti pk.t tuota 10h rajaa noudattaa?? Kuitenkaan ei ole rajoitettu hoitopäivien määrää vuodessa tai lailla määrätty lapsen loma oikeutta...MIKSI?? ikävä lukea lehdistä että lapset ovat hoidossa koko vuoden ilman yhtään "lomapäivää" ainoat vapaat saattavat osua viikonloppuihin tai olla sairas poissaoloja tosin ei yleinen mutta näitäkin on.. samaan aikaan saa lukea vanhempien kertomuksia: "eihän se ole omaa lomaa jos on lapsen kanssa kotona" ETTÄ MITÄ????

Jo nyt monessakin paikassa tarvittaisiin uusia päiväkoteja tai muita hoitopaikkoja odottavia lapsia on "jonossa". Siihen sitten vielä päälle nämä nyt kotona hoidettavat lapset.. Hoitajien työtaakka jo nyt "suuri". Erilaisten erityislasten ja ns. "ongelmalapsien" lisääntymisen myötä vastuut ja työtehtävät kasvavat, kun kaikissa kunnissa sijaisia ei ole ja uusia ei saa palkata. Sitten pitäisi samalla tarjota yksilöllinen, turvallinen ja laadukas päivähoito.

Pitääkö oikeasti perheiden ahdinkoa lisätä ja heikentää niiden hyvinvointia leikkaamalla erilaisia tukia? Ja kaikki tämä sen vuoksi, että voimme aivan turhaa syynätä rahaa monta miljardia Kreikkalaisille, että heillä olisi kaikki hyvin ja he eivät voisi pahoin. Itseppä ovat itsensä siihen pisteeseen pistäneet. Tälläkään hetkellä esim. lapsilisä 104,19€ (KELA ja jos yksilapsi) ei edes korvaa puoliakaan lapsen päivähoitomaksusta (237.16 molemmat vanhemmat töissä brutto yht. 4000€/kk Helsingin maksujen mukaan) jos kokopäiväihoidossa, siihen lisäksi muut kulut päälle. Sitten vielä leikataan kotihoidontukea ja nostetaan hintoja (vuokrat, ruoka) lisäksi kunta uudistusten myötä palvelut saattavat karata omankunnan ulkopuolelle ja matkustaminen maksaa perheelle menoja jälleen lisää. Samaan aikaan kansalaisia kehotetaan ja kannustetaan kuluttamaan enemmän. Millähän varoilla tämäkin tapahtuu?? kun tämän hetkiset tulot riittävät juuri ja juuri perustarpeisiin..

Lapset eivät pysty puolustamaan itseään ja etujaan, joten meidän aikuisten on se tehtävä ja itseppä me aikuiset olemme äänestämällä äänestäneet nämä ihmiset jotka nyt eduskunnassa ovat päättämässä ja hoitamassa näitä asioita.

Vieras

#94

02.03.2012 21:30

Pitäisi korottaa eikä poistaa.

Vieras

#95

02.03.2012 21:30

Taas kerran ihmisiä kannustetaan kansoittamaan Suomea... Ei voi olla totta! :(((

Vieras

#96

02.03.2012 21:33

Koko sydämestä mukana adressissa.
satunnainen ohikulkija

#97

02.03.2012 21:39

Kotihoidontuen poistaminen ei laske veronmaksajien kustannuksia, vaan lisää niitä: päivähoitopaikan kustannukset veronmaksajille ovat kotihoidontukea suuremmat.

Työpaikat eivät myöskään lisäännyt kotihoidontuen poistamisella. Jos pikkulapsen äiti siirtyy töihin, sijaisena ollut siirtyy työttömäksi ja hänen osaltaan maksetaan työttömyyskorvaus ja mahdollisesti asumistuki ja koko perheen toimeentulotuki.

Valtakunnantasolla päätöksenteolta odottaisi kokonaisuuksien tutkimista ennen aloitteentekoa.

Lapsen oikeuksien sopimus velvoittaa ennen JOKAISTA päätöstä selvittämään päätöksen todelliset lapsivaikutukset. Tässä kohtaa on hyvin selkeästi tiedossa, että alle 3v kehitykselle ei ole eduksi runsaat vaihtuvat ihmissuhteet -ne vain hämmentävät pienen mieltä ja omakuvan syntymistä.
Lisäksi infektiokuormitus rasittaa lapsen terveyttä.

Säästöjen etsiminen veronmaksajille lisätaakkaa aiheuttavilla keinoilla on ehdottomasti lopetettava. Esimerkkejä siitä, miten ajattelemattomat säästöt ovat lisänneet kustanuksia on jo runsaasti ennestään.

Vieras

#98

02.03.2012 21:51

KOHTUUTONTa, EPÄINHIMILLISTÄ LASTEN OIKEUKSIEN RIKKOMISTA!!!!
kovassa kurissa siinä sivussa kasvanut

#99

02.03.2012 22:10

Ei missään nimessä kannata lyhentää aikaa, päinvastoin. Valtiolle ja kunnille suuremmat kulut, kun lapsia hoidetaan suurissa levottomissa ryhmissä pitkiä päiviä. Motivoituneita työntekijöitä ei päiväkoteihin enää tahdo saada. Surullista kuultavaa lasten kohtelu. Ja näillä vastuu lapsista. Lasten hoitoon ja elämään kannattaa satsata paljon enenmmän kuin nyt kotihoidon tuki on.
Ei kannata verrata äiteihin, jotka teki maatalon työt ja kasvatti lapse siinä sivussa, ne olivat todella sivuasia silloin. Kuri oli niin ankara, että elinikäiset traumat jäi kiltille hiljaiselle lapselle. Tässä vastaus sille äidille, joka kehui omia "kunnollisia lapsiaan"

Vieras

#100

02.03.2012 22:10

Ei tällaisesta voi edes keskustella. Lasten etuja ei ajatella lainkaan. Eikös pitänyt suunnitella kotihoidontuen nostamista???

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö Suomen erota EU:sta?