Vetoomus ekaluokkalaisten lähikouluun pääsemiseksi!!


Vieras

#1

02.03.2012 20:41

Hienoa!Toivotaan todellakin että järki voittaa,koska lopulta tässäkin on kyse siitä,halutaanko asia hoitaa niin,että alueen ekaluokkalaiset pääsisivät jatkossakin oikeaan lähikouluun. ;)
hv

#2 Re:

02.03.2012 22:11

Hyvä homma, toivottavasti toteutuu :)

Osui vain silmään pätkä erityisoppilaista ja kuljetuksesta. Kahden erityisoppilaan äitinä olen tyytyväinen että on mahdollisuus ilmaiseen kuljetukseen ja että on paikka jossa lapseni voivat käydä koulua. Mutta, kuten siinä pätkässä luki, jos lapseni siirrettäisiin ekaluokkalaisten alta esim. Kuoppakankaalle, koulumatka pidentyisi ja edessä olisi uusi iso koulu. Vanhimmalla pojallani on vaikeuksia siirtymätilanteissa ja varsinkin jos tulee uusia odottamattomia asioita. Eikä lapseni voisi opiskella rauhassa koska on vaikeuksia isossa ryhmässä toimimisessa. Kummatkin oppivat paremmin pienissä luokissa. Miksi siis pitäisi laittaa lapset isoon ryhmään jolloin opiskelusta ei tule mitään? Ja mistä esim. Kuoppiksella löytyy tilat erityisoppilaille kun muutenkin on ahtaita kouluja? Tämä on vain minun mielipiteeni, en halua pahoittaa kenenkään mieltä :)


Vieras

#3

02.03.2012 22:23

meillä sama homma...ei päässy meidän ekaluokkalainen repokankaankouluun..

Vieras

#4 Toivottavasti järki voittaa

02.03.2012 22:28

Oma kuudennelle Repparilla siirtyvä lapseni joutui aikoinaan siirtymään omasta pienestä koulusta Kuoppakankaalle yläkoulun tiloihin. Silloin taisteltiin, että tilat tuolle luokalle löytyisivät siksi yhdeksi vuodeksi vaan eipä onnistuttu. Toivon todellakin, että syksyn ekat pääsevät omaan kouluunsa!

Vieras

#5

02.03.2012 23:05

Toivon että oikeus totetuisi ja lapset pääsisivät lähelle kouluun.
mamma

#6 Re: Re:

02.03.2012 23:37

#2: hv - Re:

Me näiden pienten koululaisten vanhemmat emme ole esittäneet, että erityisoppilaat siirrettäisiin suureen ryhmään, vaan että he siirtyisivät omana pienryhmänään, tuttujen opettajien ja avustajien kanssa, jommankumman yläkoulun tiloihin. Heitä voisi helpommin integroida yleisopetuksen ryhmiin esim. liikunnassa, musiikissa, kuviksessa. Siihenhän sitä pitäisi nykyisin pyrkiä. Olisiko sinun lapsillesi osittainen integrointi yleisopetukseen huono asia? Esimerkiksi Joroisissa ei ole erityiskoulua ja erityisoppilaat opiskelevat omassa pienryhmässään ja osan tunneista he ovat mukana yleisopetuksessa. Ihan hyvin on toiminut ja erityisoppilaat kokevat olevansa samaa porukkaa muiden samanikäisten kanssa.

mamma

#7 Re: Toivottavasti järki voittaa

02.03.2012 23:39

#4: - Toivottavasti järki voittaa

Meillä oli sama tilanne silloin, kun Osman koulu siirrettiin Repparille. Nyt meidän perheestä jo toinen lapsi ei mahtuisi tuohon kouluun...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.03.2012 07:27


koulupiirien jaon vuoksi kaura-ahosta jo pois muuttanut

#9

03.03.2012 19:39

Ajattelen asiaa eritysopetusta saavien lasten kannalta. He "leimautuvat" herkemmin kun käyvät eri koulua kuin muut ikäisensä. Joroisten systeemi tuntuu järkevätä ettei eriytetä lapsia omasta ikäluokastaan kokonaan. Varmasti tiloja löytyy kuoppakankaalta, vaikka sitten pihapiirin taidetalo eritysluokan tiloiksi jos ei muuten mahdu. Tässä on vaan kyse joidenkin päättävien henkilöiden jästipäisestä ajattelusta, ajatellaan vain rahaa ei lapsia. Pitääkö tälläisten henkilöiden olla ollenkaan virassa joissa tehdään lasten tulevaisuutta koskevia päätöksiä? Koulukuljetukset eivät tule onnistumaan, kuljetukset on vaan höpö höpö esityksiä että saadaan porukka hiljaiseksi.

Vieras

#10 Re:

04.03.2012 13:01

#9: koulupiirien jaon vuoksi kaura-ahosta jo pois muuttanut -

Tätä me vanhemmatkin pelkäämme, että koulukuljetukset eivät tule onnistumaan. Meille on puhuttu ympäripyöreää, että sama taksi, joka tuo erityislapset Repokankaalle, keräisi meidän lapsemme ja veisi heidät sitten Kuoppikselle. Mitähän järkeä tässä olisi? Entäs jos se taksi kurvaisikin nuo yläkouluikäiset erityisoppilaat Kuoppikselle tai Päikkärille?


Vieras

#11 Re:

05.03.2012 08:54

#9: koulupiirien jaon vuoksi kaura-ahosta jo pois muuttanut -

Joka koulussa on varmasti tilaa sen verran että pienillä muutoksilla jopa nämä 11 lasta saadaan omaan lähikouluunsa. Tämä kaikki on todellakin saanut alkunsa parin jääräpään takia.

Tuo pihapiirin taidetalo on hyvä idea. Yläkouluikäiset kuuluisivat ehdottomasti ikäistensä seuraan, koska valitettavasti heidän käytös on pienten lasten seurassa huomattavasti arvaamattomampaa ja valitettavasti myös aggressiivisempaa. Tällä muutoksella yläkoululaiset erityisoppilaat oppisivat myös sitä solidaarisuutta samassa ikäporukassa. Ja miksi heitä ei tosiaan voisi suoraan kuskata kuoppikselle kun heillä kerta kyyti on? Eikä ne erityisopettajat suinkaan asu siellä repparin koulussa, kai ne voi koulua muuttaa?

Ihmettelen suuresti ettei päättäjät ole ottaneet tällaisia asioita huomioon? Viskataan vaan pienet lapset toiseen kouluun huoneita täyttämään. Ei näillä pienilläkään helppoa ole joutua kauaksi uuteen tuntemattomaan kouluun ja kaveripiiri joka eskarissa on luotu, hajoaa.


Vieras

#12

07.03.2012 11:39

Katsokaa pientä alakoululaista ja miettikää, miten hän on vielä avuton kulkemaan suuressa maailmassa. Kuvitelkaa, uskaltaisitteko oman lapsenne kyseessä ollessa , laittaa hänet yksin koulutielle pitkän matkan päähän.
lasten parasta ajatellen.

#13

09.03.2012 13:01

Eikö noi yläkouluikäiset nyt vasta syrjäydy kun joutuu olemaan pienten lasten kanssa koulussa missä ei ole ikätovereita? Nythän niitä varmasti vasta samanikäiset lapset kiusaakin kun ovat eri koulussakin kokonaan kun muut samanikäiset. Tuossa yläkouluiässä on nimittäin niin tarkkaa tuo kaveripiiri, jos sinut jätetään kokonaan pois niin et tule koskaan saamaan hyviä ystäviä. Siispä yläkouluikäiset lapset opiskelemaan ikäistensä joukkoon ja samalla oppimaan sosiaalisia taitoja, etteivät ihan kokonaan syrjäydy ikätovereista ja nämä perusyläkoululaisetkin oppisivat ettei kaikki ole samanlaisia ja on otettava myös erityispiirteet huomioon. Kaikki hyötyy ja pienet ekaluokkalaiset pääsisi omaan kouluun jonne ne kuuluvat omien kavereidensa kanssa jotka on jo eskarista löytäneet!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

09.03.2012 20:48


niih.

#15 Aikoinaan repparin rehtorin kanssa tapellut

12.03.2012 14:29

#1: -

Semmonen juttu että "linjarajaukset" eivät päästä kaikkia lapsia kaura-ahossakaan tuonne kouluun, Kuoppakankaalle pitkiä matkoja ja vaarallisesti moni joutuu edelleen kulkemaan. aikoinaan omaa poikani olisi järjen mukaan pitänyt aloittaa ko. koulussa, olihan kouluun 200m. silti lapselle osoitettiin paikka Kuoppakankaan koulussa. Repokankaan koulun rehtorinkin kanssa aikani kättä väänsi asiasta. tämän takia jouduimme muuttamaan. Että olisi tarkastelun paikka noiden linjarajausten kanssa että tosiaan saatais koululaisille turvallinen koulumatka yms. Pitäkää siis puolenne!!!! Matka kuoppakankaalle on pitkä ja kivinen pienelle, sitä paitsi koulu on kuoppakankaalla suuri ja siellä on kiusaamista valitettavan paljon.

 


Vieras

#16

12.03.2012 20:34

Jokaisella on oikeus lähikouluun.Myös erityisoppilailla.Erityisluokat ja koulut tulisi saada minimiin.Erityisluokka ja koulu leimaa oppilaita negatiivisesti,leimaaminen syrjäyttää.Erilaisuus kunniaan!
I-OPE

#17 Re: Re: Hienoa,että lapsillasi on hyvä olla.

12.03.2012 20:51

#2: hv - Re:

Hienoa,että olet saanut lapsesi pieneen ryhmään.Tätähän me kaikki toivoisimme omille lapsillemme.En tarkkaan muista lakitekstiä,mutta inkluusion idea on niin,että kaikki saisivat käydä omaa lähikoulua,jotta kaveritkin asuisivat lähellä ja näin sosiaalisten suhteiden luominen ja ylläpitäminen olisi mahdollisimman luonnollista.Se että kaikissa luokissa olisi "erilaisia"oppilaita saisi lapset kasvamaan ja tottumaan siihen,että erilaisuus on luonnollista.Eiväthän lapset luonnostaan syrji erilaisia,vaan vanhemmiltahan ne asenteet tulevat,jos ei omilta,niin kaverin vanhemmilta kaverin kautta.Erilaisuuteen tottuneista lapsista tulisi ennakkoluulottomia aikuisia.:)Mutta nyt tärkein asia eli se laki siitä, että jos luokassa on esimerkiksi muutama vammainen,saa ryhmäkoko olla vain jotain 10.Eikö olisi ihanaa.Kaikki ryhmät muutettaisiin 10 hengen ryhmiksi,kaikissa luokissa olisi erityisopettajan lisäksi lakisääteiset avustajat.Luokanopettajia ja erityisopettajia ei enää olisi,vaan kaikki opettajilla tulisi olla erityisopettajan pätevyys,kaikkien opettajien nimike olisi inkluusio-opettaja(I-OPE).Eiks ois hienoa?:)