Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.


Vieras

#1

19.03.2012 18:29

Suursikalan toteutuminen toisi Akkoistentielle rekkaliikennettä. Akkoistentie on mutkainen eikä sen varrella ole kevyen liikenteen väyliä. Akkoistentietä käyttävät koulutienään kaikki alueen lapset. Suursikalaa ei voida rakentaa kahden taajaman välittömään läheisyyteen, lähestulkoon asuntoalueelle.
Haisuli

#2 Re:

20.03.2012 00:20

#1: -

Nousiaisten sikatehtaaseen on suunniteltu mädättämö( biolaitos) jossa siansonta ja viemärilietteet sekoitetaan ja haisutetaan.Prosessi toimii joka päivä ympäri vuoden.Haju on sanoin kuvaamaton. Vehmaan mädättämöstä tiedämme miltä bio haisee.Sikalan toiminta tulisi lopettaa nykyisessä paikassa.

Ei mikään p#askahousu

#3 Tekopyhät salakaatajat, nyyh, nyyh....

20.03.2012 13:03

Muuta v#ttuun, Kajander. Sun takia, s#atana maakotkia ei enää ruokita, ei vesistön. Ps. tule TÄNNE sanomaan "viherpiipertäjäksi" -sama koskee muita k#sipäitä.
Häh?

#4 Edelliselle :D

20.03.2012 19:41

Miten salakaataja ja maakotka liittyy suursikalaan????? :D :D Ollek lääkkeet jääny ottamati ?

Vieras

#5

20.03.2012 20:55

haisee jatkuvasti,ei voi kuivata pyykkiä ulkona,jatkuva liikkenne,nykyisinkin jo,entä sitten???
Kakkaa se possu Rovaniemelläkin!

#6 Lähiruokaa kuluttajille!

20.03.2012 21:03

Ihmiset vieraantuvat normaalista elämästä merkillisesti kun ruoan alkutuotannon tuoksutkin jo ärsyttävät. Ihmiset ovat välillä kummallisia. Vai pitäisikö sanoa peruskuluttajat. :D
Lähiruoka on kestävää kehitystä eikä päinvastoin.
Se että ravintoa kuljetetaan pitkien matkojen päästä suuriin taajamiin ei voi kovin järkevää olla nykyisillä kuljetuskustannuksilla. Itsekkyyttä on aivan liikaa havaittavissa tällaisissa valituksissa.
Utsjoellako ravinto pitäisi mielestänne tuottaa?
Suuri ei tuontilihalle!

#7 Biokaasulaitos meille ilman muuta!

20.03.2012 21:19

Tuo biokaasulaitos kuulostaa erittäin järkevälle.
Toivottavasti kaikki allekirjoittaneet ovat vegaaneja eivätkä popsi possuja.
Lähiruokaa perheviljelmäpohjalta, kiitos!

#8 Re: Lähiruokaa kuluttajille!

20.03.2012 22:07

#6: Kakkaa se possu Rovaniemelläkin! - Lähiruokaa kuluttajille!

Kukaan ei vastusta perheviljelmäpohjaista maataloutta, eikä lähituotantoa. Tässä sikayksikössä on kyse tehdasmaisesta tuotannosta. Sikatehtaiden paikka pitää valita niin, että muille aiheutuu mahdollisimman vähän harmia. Yksiköitä ei tarvitse viedä Rovaniemelle asti. Nykyinen peltoaukealla sijaitseva yksikkö on jo suuri tähän kuntakeskuksien kylkeen. Alituvalla on olemassa 1250 emakon sikala. Tuleva laajennus 10-kertaistaa nykyisen eläinmäärän n. 12 000 eläimeen. Sonnan levitykseen tarvitaan lähes 6000 hehtaaria levitysalaa. Sontaa suunnitellulta yksilöltä tulee yli 70 000 kuutiota, jota aiotaan käsitellä biokaasulaitoksessa. Rikkivedyn eli mädäntyneen kananmunan löyhkä kulkeutuu kilometrien päähän. Siansontaa ja muita esim. ruuan tähteitä ja raatoja käsitellään biolaitoksessa joka päivä, joten haju on jatkuvaa. Kaikki halukkaat voivat mennä tutustumaan biokaasulaitoksen hajuun Vehmaalle tai Topinojalle. Eräs henkilö oksensi vielä kaksi päivää vierailun jälkeen. Voimme kertoa, että kyseessä ei ole todellakaan normaali maaseudun haju. Haluaisitko tällaisen yksikön vieressä asua. Tässä on kyse muidenkin ihmisten oikeuksista kuin tehdaslaitoksen "omistajasta" ( todellinen omistaja on tietenkin pankki ja teurastamo ). Maskun ja Nousiasten alueella kiinteistöjen ja tonttimaan arvot tulevat romahtamaan, ja kaikki sikalan lähettyvillä asuvat eivät voi muuttaa pois. Suursikalan vieressä olevalle pienkiinteistölle ei löydy ostajaa ja suuri osa naapureista on maatalousyrittäjiä, jotka eivät voi viedä maatilaansa muualle. Ja Maskussa ja Nousiaisissa tulevista veronmaksajista voi vain haaveilla. Me asukkaat olemme talomme ja kiinteistömme ostaneet ennen suursikalasuunnitelman julkituloa. Sikalan paikka on jossakin muualla kuin peltoaukealla lähellä kuntakeskuksia.

terveys ennen kaikkea

#9 Re:

21.03.2012 00:55

#1: -

Mieluimmin tuontilihaa, kuin sian lietteen hajussa koko kesän ja

raatokärpäset seuralaisina. Kuinka haitallista on ammonjakin ja muiden lannasta erittyvien

kaasujen hengittäminen? Astmaatikot entä muut keuhkosairaudet kuten syöpä. Onko selvitetty ympäristö-

vaikutusten arviointi ohjelmassa?


Vieras

#10

21.03.2012 12:01

No onhan tuo nyt kauheeta. Jos ei ole nimettyä lennätyspaikkaa niin ennen ei sikalaa tehä.
Lintujen puolesta

#11

21.03.2012 14:43

Nykyinen peltoaukea ja joenranta toimii lintujen muuton levähdysalueena, talvisin mm. Tunturikiuru. Joten aluetta voisi suojella enemmänkin.

Lannan hajua maalla nami nami.

#12 Kaupunkilainen maaseudulla!

21.03.2012 17:00

Hah hah. Sity ihminen muuttaa maalle ja kehtaa valittaa sonnanhajusta!
Naurettavin adressi pitkään aikaan.
Eikö tuollaisille kaupunkilais valittajille löydy riittävästi kerrostaloja missä asua jotta ei tarvitsisi meille maalla asuville tulla maaseudun hajuista nurisemaan. Onko ihan pakko tunkea tänne jos ei maalaiselämästä pidä?
OHOHOHO

#13 Re: Lähiruokaa kuluttajille!

21.03.2012 17:11

#6: Kakkaa se possu Rovaniemelläkin! - Lähiruokaa kuluttajille!

Taas on joku niin irti todellisuudesta. HERÄÄ!!!! Kysymys ei todellakaan mistään lähiposssulasta vaan jostain ihan muusta. Ei näitä kukaan halua sen enempää utsjoelle kuin tännekkään vaan mieluummin hajautetaan pienempiin yksiköihin ympäri maata ja näin saadaan oikeasti sitä lähipossua jonka ei ole tarvinnut missään tehtaassa elää elämäänsä, eikä kuormiteta yhtä aluetta liikaa. Tuosta määrästä sikoja tulee ihan käsittämätön määrä ulostettakin mikä ei todellakaan itsestään häviä ja täällä ei ole sen vertaa peltoa että sen niille saisi niin levitettyä ettei se ala kuormittamaan ravinteilla vesistöä.

Tässä kannattaisi myös Naantalin herätä mitä ollaan tekemässä sillä tuo kaikki ylimääräinen ravinne laskee sinne kylpylän viereen ja pilaa todella nopeasti ne vedet. Olettaisin että ylen areenasta löytyy vielä se dokkari missä on tutkittu mitä nuo tehdassikalat aiheuttaa luonnolle, ne tosiaan ajaa sen lietteen vaan pelloille vaikka se pelto ei enää pysty vastaanottamaan (vaikka tottakai niin väittävät) vaan ne kaikki ravinteet liukenee ojien kautta hirvijokeen ja siitä naantalin rantavesistöön.

alkuperäinen noustelainen

#14 Re: Kaupunkilainen maaseudulla!

21.03.2012 17:20

#12: Lannan hajua maalla nami nami. - Kaupunkilainen maaseudulla!

Kyllä täällä nousiaisissa asuu paljon syntyperäisiä joita ei yletön p.skan haju kiinnosta vaan ennemmin raikas maalaisilma

mut femmat sulle lantajooseppi fetissistäsi...meitä on niin moneen junaan.

Osmo

#15 Re: Kaupunkilainen maaseudulla!

21.03.2012 18:19

Sinä varmaan asutkin sikalan lähellä!?
Miettikkää syyt ja seuraukset!

#16 Ostajan valinta.

21.03.2012 19:37

Herätkää itse!
Keskimääräinen lihan ostaja ei osta kalliimpaa pientuotantolihaa!!!!!!
Monet entiset pientilalliset kasvattaisivat pienessä mittakaavassa possuloita jos te maksaisitte edes sen verran lihasta ym. että saisi lainmukaisen minimipalkan/kk.
Syy tehotuotantoon on ainoastaan ja vain teidän kuluttajien!
Kauppias myy juuri sellaista luomukasvatettua lähipossua kun olette valmiit ostamaan!
Toivon että kaikki valittajat muistavat ensi Jouluna olla ostamatta tehokasvatettua pakastekinkkua!
Olkaa valittajat parempia ihmisiä ja äänestäkää myös jaloillanne, jättäkää ostamatta esim. Maskun Tarjoustalon tehotuotettuja halpoja elintarvikkeita!
Luomu on parasta.

#17 Adressi lihatiskille.

21.03.2012 19:52

Joo, tuo oli hyvä kirjoitus. Tämä adressi sais olla isoilla kirjaimilla paikallisilla lihatiskeillä niin että olet sitä mitä syöt.
Syökää ihmiset LUOMUA!!!
hajuherkkä Nousteelt.

#18 Hajuhaittaa kemikaaleistakin.

21.03.2012 20:00

Itse oon herkkä kaikill hajuill, kaupassakäyntiki o välil ikävää ko kaupunkilais mimmit haisee kaikenlaisil kemikaalel jo 10m päähän. Olis parempi kun ei olis kakan eikä kemikaalienhajuja.
Voitais sopii yhes et ei haistais ollenkaan ei kaupungilaisel eikä maalaisel, eiks vaa?
Seija ja Jarmo

#19 Re: Kaupunkilainen maaseudulla!

21.03.2012 20:13

#12: Lannan hajua maalla nami nami. - Kaupunkilainen maaseudulla! 

 Adressin luoja on maidontuottaja sikalan naapurissa ja sonnan kanssa päivittäin tekemisissä.  Kyse ei todellakaan ole mistään kaupunkilaisesta. Ensimmäinen allekirjoittaja on maidontuottaja ja entinen possunhoitaja ja ikänsä maalla asunut. Adressin aloittajina tiedämme, kuinka suuri haitan kasvu tulee olemaan, koska meillä on vertailupohjaa ajalta, jolloin Alituvalla oli vain muutama hassu lihasika. Maatalousyrittäjinä tunnemme ehkä parhaiten lannan kuormituksesta tulevat haitat. Paikallisesti kuormitus tulee yksinkertaisesti liian suureksi tehdasmaisessa yksikössä. Alituvan ensimmäiseen emakkosikalaan emme antaneet huomautusta, koska se oli mielestämme vielä perheviljelmäpohjaisen tuotannon rajoilla. Kuitenkin 2-3 vuotta sitten toteutettua laajennusta vastustimme ympäristöherkkyyden ja hajuhaittojen takia. Nyt ympäristön muuttuminen on selkeästi nähtävissä. Sikalan hajut houkuttavat satamäärin lokkeja, jotka surutta syövät suihinsa muiden lintulajien poikasia jokirannasta. Samalla lokit aiheuttavat hygieniariskin lehmien rehuntekoaikaan saastuttamalla lokin sonnalla rehua sekä syömällä maan rakennetta ylläpitäviä lieroja pois.

Täällä kuntakeskuksissa ja niiden liepeillä on paljon asukkaita, joilla on arvokkaita kiinteitöjä ja tonttimaata. Emme voi suvaita näin mittavaa haitan lisäystä, joka tulee vaikuttamaan kiinteistöjen arvoon alentavasti. Emme todellakaan ole tunkeneet tänne, vaan tilamme on ollut suvulla yli 150 vuotta ja tämä tila mainitaan historiankirjoissa 1300-luvulla. Myös meillä maalaisilla on oikeus valittaa näistä jättiyksiköistä. Olemme olleet täällä ennen Alituvan ensimmäistä emakkosikalaa ja todennäköisesti perheviljelmäpohjaisena jatkamme myös sen jälkeen, kun tämän maakunnan jättiyksiköt kaatuvat omaan mahdottomuuteensa.

alkuperäinen maalainen

#20 KAIKELLA RAJANSA

21.03.2012 21:17

Alituvan sikala on jo nyt pilannut monen naapurin hengitysilmaa- erittäin usein. Haju vaan on sanoinkuvaamaton ja tarttuu vaatteisiin ja hiuksiin. Kesällä ikkunoita auki pidettäessä pinttyy sisäilmaan. Ja tämän kaiken pitäisi vielä monenkertaistua. EI! Sen pitäisi ennemminkin kokonaan loppua.

Voiko yksi mies tehdä näin paljon tuhoa ympärille/ympäristölle?!


Vieras

#21 Re: KAIKELLA RAJANSA

21.03.2012 21:21

Kannatan koko sikalan alasajoa

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.03.2012 21:45


Vain Suomalaista ruokaan kauppakassissa
Vieras

#23 Kuluttaja tykkää

21.03.2012 22:29

On hienoa, kun on vielä yrittäjiä, jotka uskoo maatalouteen. Ihanaa, kun lanta tuoksuu. Se on elävän maaseudun merkki!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.03.2012 22:33


Maalla asuva entinen stdilainen

#25 Re: Kuluttaja tykkää

21.03.2012 22:33

Kommentoi adressia